2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Menenjit asisi olan varmi kızlar. 10.aydan itibaren yapilabiliyormus. Özel aşı kendimiz alcaz yani. Bizim doktor önerdi.artik hastaliklar tekrar gelmeye basladigi icin göçlerle vs. Onlem olarak yaptiracagiz.
Merhaba. Kaç doz o aşı. Bi de fiyatlari ne acaba. Ben doktorumuzla konuşmadım. Her yaşa yapilabiliyormu acaba
 
Merhaba. Kaç doz o aşı. Bi de fiyatlari ne acaba. Ben doktorumuzla konuşmadım. Her yaşa yapilabiliyormu acaba
Arkadaşa sormuşsunuz ama ben de cevap vereyim . İsterseniz tek doz var isterseniz iki . Biz iki dozluğu yaptrdk . 9. Ay ilk dozu yaptırdık . 13. Ay 2. Dozu yaptrcaz . Net hatrlamıyorum ya 200 lira verdik ya 220. Durumunuz uygun değilse bir yaşında tek doz yaptırabilirsiniz dedi doktor . Ama biz iki doz yaptırmaya karar verdik
 
Anldim cok Teşekkür ederim.
 
Menenjit asisi olan varmi kızlar. 10.aydan itibaren yapilabiliyormus. Özel aşı kendimiz alcaz yani. Bizim doktor önerdi.artik hastaliklar tekrar gelmeye basladigi icin göçlerle vs. Onlem olarak yaptiracagiz.
Merhaba canım, kızım için doktorumuz henüz birşey söylemedi bize ama oğluma yaptırmıştık. Doktorumuz ben hekim olarak şiddetle öneriyorum ama karar sizin demişti. Şimdi zamanı geldiğinde yine bizi bilgilendirir diye düşünüyorum.
 
Kızlar selam :) Bugünlerde yine oğlumun hastalıklarıyla boğuştuk ama kızımdan yana yüzüm gülüyor bir kaç gündür. bir gün arayla üstten 2 dişini de çıkardı, artık 4 dişi oldu yani :) Diğerleri de kabarık kabarık ama sanki daha vakit var gibi..

Dişler çıkınca uykuları bir toparlandı kızımın. Belki atak dönemini de yarılaması ile de alakalıdır bilemiyorum. Doğduğundan beri ilk kez düzeni oldu. Akşam 7 buçuk 8 gibi yatıyor, yaklaşık 3 saatte bir uyanıp emip geri yatıyor. Sabah 7 gibi de kalkıyor. Normal bebek uyanması yapıyor yani :) Hatırlıyorum, oğlum da bu aylarda böyleydi, 2 yaşına doğru gece kesintisiz uyumaya başladı. İnşallah kızım da öyle olur.
 
Insallah insallah. Benim kiz (malesef) 11e dogru uyuyor sabah da tam 9da uyanıyor. 12.30da öğle uykusu. 2de uyanıyor. Aksam 6da yarim saat kestiriyor. Uykularimiz tam olmasada genel olarak duzeni boyle.

Yemelerimiz nedenae yine kotu. Ufak tepsiyi uzaktan gordugu gbi once bir oguruyor. Yedircegmi bin eziyetle yediriyorum. Istahla yedigi tek bisey bile yok. Helekiii putur girsin agzina tek kelimeyle nefret ediyor.

Kahvaltisi yumurta sarisi ekmek yogurt karisimi.

Oglen sebze puresi yogurtla


Akşam da işte muhallebi yda bebe biskuvisi yada mercimek corba fln . Bin eziyet :)))
Nyse canı saolsun
 
Canım benim kızın gündüz uykusu neredeyse yok :) sanırım gece o yüzden uyuyor. sabah 10 buçuk gibi yatar en fazla yarım saat, sonra öğlen 1 buçuk 2 gibi yatar, en fazla 40dk. Bazen bu uykulardan birini atlar. O yüzden erken uyuyor akşam. Açıkçası işime geliyor, o uyuduktan sonra oğlumla vakit geçirebiliyorum. Babasıyla beraber oyunlar filan, çocuğum biraz da olsa anne babasıyla olmanın tadına varıyor.

Oğlum 1 yaşını geçtikten sonra gece 2 kere filan kalkardı. Akşam 9 gibi uyurdu, sabah 6 kalk saati.. Hafta sonları da mesai varmış gibi ayaktaydık :)

Yemek konusunda biraz ilerleme kaydetti kızım çok şükür. Sabah kahvaltısından pek hoşlanmıyor ama, iki gün yese üç gün yemez.

Öğlen yemeğinde kıymalı sebze ya da baklagil.

Arada yoğurt ya da meyve.

Akşam yemeği herhangi bir çorba. Arada köfte filan varsa eline veriyorum. Biraz mıncıklıyor, biraz yiyor..

Pütür konusunu aştık, yemek yemeyi sevecek gibi duruyor ama bebek bu belli olmaz. Yemeyi sevmeyen iştahsız çocuk çok zor, çok yıpratıcı. Allah sabır versin.

Hastalık zamanı yemediklerinde bile gerim gerim geriliyorum, devamlı iştahsız çocuk sinir hastası eder yani.
 
Masallah yeme konusunda iyi. Erken uyumasi da guzel aslinda hem sen kensine hem ogluna vakit ayirabilirsin.

Evet aynen o yemesi sikintli cocuk sinir hastasi ediyor mesela ben :) simdi bak az once zor bela bebe biskuvisini yedirmeye calistim oyun oyun oyala oyala. Son kasıkta tum emeğimi kustu...

Yemesse yemesin diyorum ama bi sure sonra yine biseyler yapip yedrmeye calisiyorke. Buluyorum kendimj. Aksama pilav var baaklim acıkıp kabul edecekmi hanımefendi.
 
Bizim doktor da 3 doz yapıyor ,9. Ayda olduk 11.ay ve 1 yasından sonra bir doz olacakmış .özel sigortamız karşıladığı için fiyatını bilmiyorum .
 
Bize doktorumuz dokuzuncu ay kontrolünde hatırlattı ama benim maalesef okuduklarımdan aklım çok karışmıştı, menenjit asisi yapıldıktan hemen sonra aniden ölüme kadar götürebilen yan etkileri olabiliyor diye; Dr a da söyledim bu bahsettigin tüm aşılar için geçerli, üç ay daha koruyacağına inanıyorsan yaşından sonra yapalım demişti. Az kaldı yasını geçsin yaptıracağız tek doz. Biliyorum takıntım saçma, diğer asilarda asla asi karşıtı olmadım (gerçi hiç asi karşıtı olmadim) ama okuduklarımdan çok etkilendim
Biz yürümeye başladık bu arada kızlar masallah deyin gerçi çok erken sayılmaz 11,5 aylığız artık
Uyku ve yeme konusunda biz baya yol katettik tek uykuya düşürdüm ama bu yüzden.
 
Sabah yedi buçukta bizimle uyanıyor, öğle 12.30- 13.00 gibi en az iki saat öğle uykusu akşam da sekizde beşiğine bırakıyorum yarım saat ile bir saat arasında uyumuş oluyor. Bu arada yanındayım tabi. Gece hiç uyanmadigi da oluyor çok nadir de olsa, dört defa uyandığı da. Mama ile geri uyutuyoruz
Sömestr tatilinin ikinci haftası uyku eğitimi vermeye çalıştım sözde, amacım kanguru ile uyutmay çalışmaktan vazgeçirmekti.bu süreçte saat gibi düzenli günde iki uykusu vardı onda ve iki buçukta en az birer saatlik, o hiç oldu düzen diye bir şey kalmadı. Ama kanguruyu bıraktık su anki mevcut düzeni oturtmak çok zor oldu ama.
Yemek konusunda da düzen aynı sıkıntı yok.bir şey soracağım, bebelere zeytin veriyor musunuz? Veriyorsanız nasıl? Yani tuzlu ya hani, ben vermek istiyorum ama henüz ne tuz ne ekmek ne şeker verdim nasıl vereceğimi bilmiyorum.
 
Yaaa maşallah bebişinee :) Evin içinde mantar gibi dolanıyordur şimdi o minnacık haline bakmadan.. Benim kızçe de sıralıyor ama henüz başlamadı yürümeye. Ancak yaşını karşılar diye düşünüyorum :) Oğlan 15 aylık yürüdüğü için, kız minik geliyor gözüme.

Normal şartlarda bakınca aslında tek uyku için erken ama bebeğin böyle daha iyiyse, ona daha iyi geldiğini düşünüyorsan iyi yapmışsın. Bebek bakımında, çocuk yetiştirirken tek doğru yok ne yazık ki :)

Yemek uyku toparlamaya başladıysa en keyifli kısımlara geliyorsun demektir :) Büyüdükçe daha güzel oluyor.
 
Zeytini bir ya da iki gece suda beklet kuzum. Sonra çekirdeğini çıkarıp diklemesine kes. Ya da tuzsuz zeytinler var, onları deneyebilirsin.
 
Zeytini bir ya da iki gece suda beklet kuzum. Sonra çekirdeğini çıkarıp diklemesine kes. Ya da tuzsuz zeytinler var, onları deneyebilirsin.
Tamam suda bekletmeyi deneyeceğim
Çok tatlılar yav, eller havada toto geride bir de koşmaya çalışıyor boyuna bakmadan. Allahım korusun hepsini,askımdan olecegim
 
Tamam suda bekletmeyi deneyeceğim
Çok tatlılar yav, eller havada toto geride bir de koşmaya çalışıyor boyuna bakmadan. Allahım korusun hepsini,askımdan olecegim
Dün akşam saat 9 da, gözlerime baktı ve: anne doppak (toprak:kendi adı) büülaavv (pilav) yiddi miiii (yesin mi) diye sordu.. Ah o aşkı sen o günler gelince göreceksin :))
 
Bizim doktorumuz da 10.aydan itibaren 5 yasina kadar yapilabilir dedi. Tek doz olani soylemis demekki.
 
Kızlar selam herkese :) Bebişlerimizin doğum günleri yaklaşıyooorr.. 1 sene önce bugünlerde hepimiz olabildiğince tombiş ve koca göbüşlü olarak doğursak da kurtulsak diyerek dolaşıyorduk ortada :) Ben kendi adıma göç eden penguenler gibi sağa sola sallanarak ancak taşıyordum devasa göbeğimi.. İnsan gibi 10-15 kilo almak yerine 22 kilo aldığım için zorlanıyordum :))

Ben kızımın doğum gününü planlamaya başladım. Eşimin ailesi çok kalabalık olduğu için 50 kişilik bir kahvaltı organizasyonu düşünüyorum. Bizim evin yakınında çok tatlı, keyifli bir cafe var. Bahçesi de var, hava güzel olursa orayı da ayarlayacaklar bize. Hediyelik olarak sabun vereceğim. Kızımın diş buğdayını yapmaya niyetlendiğim dönemde babannemi kaybettik, dolayısıyla yapamadım. Doğum gününde onu da aradan çıkarayım diyorum. Ufak kaselerde diş hediğini de dağıtacağım. Bir yaş hatıra panosu da yaptıracağım. Oğluma yaptırmıştım, foto çekimlerinde filan çok güzel duruyor.

Geriye bir 1 yaş foto çekimi kaldı. Oğluma çekim yaptırdığım stüdyo insanlık dışı bir fiyat çekti, neredeyse adamın yüzüne adam mı ütüyosunuz diyecektim. Şimdi daha uygun alternatifler bakıyorum. Onu da buldum gibi.. fırsat bulursam gidip konuşacağım.

Kafamda tüm planı yaptım, iş babamızın bütçe onayına kaldı :))) O da he derse başlayacağım siparişlere ufak ufak.

Sizler neler planlıyorsunuz, hazırlıklar var mı? Yoksa aile içinde ufak bir kutlama mı yapacaksınız?
 
hussuk masallah senin adina cok sevindim hersey rayına oturmuş.

Benim kiz mama tepsisini gorunce daha ne olduğunu görmeden öğürüyor.

Ama gel gelelim bizim sofra kurulsun.... dun lahmacun yedi yaa.....tam bir cadı... onceki gun etli pilavimizdan.....


Sanırım artik damak tatlari oluşuyor ve bizimkilerden istiyor....

Sizde durumlar ne kendi yemeklerinizden veriyor musunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…