2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Kızlar yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim bu hafta..

Oğlum orta kulak iltihabi geçiriyor, kızın da sümükler fora. Bakıcım izinde. Her sabah oğlanı yuvaya, kızımı anneme bırakıyorum tek başıma. Ofise geliyorum. Mesai bitimi ikisini toplayıp eve geçiyorum. Yemek, ütü, temizlik, ilaç vs.. bittim valla.
 
Zor isin ya allah yardimcin olsun... sormasi ayip ama simdi ben kendimide dusunuyorum da krese ve bakiciya para ver o kadar yorgunluk bide. Bize kar kalan bisey pek kalmiyor :) sadexe calisinca belki insan deşarj olur braz
 
Zor isin ya allah yardimcin olsun... sormasi ayip ama simdi ben kendimide dusunuyorum da krese ve bakiciya para ver o kadar yorgunluk bide. Bize kar kalan bisey pek kalmiyor :) sadexe calisinca belki insan deşarj olur braz
Bazen ben de düşünüyorum bunu.. Ama benim kendi ofisim, kendi işim. Yani antipatik algılanmaz umarım ama ortalamanın çok üstünde kazanıyorum. Çocuklarımın geleceği için mecburum. Sadece şimdiyi düşünürsem çoktan ofisi kapatmam lazımdı ama uzun vadede düşününce.. :) elbet bir gün ben de dinleneceğim diye avutuyorum kendimi.
 
Insallah insallah. Rabbim kolaylk versin hepimize
 
Canım anne sütünün içeriğinin bebeklere göre değiştiğini biliyordum ben de ama aklıma bir soru takılıyordu ki hep üstüne sen de bunun canlı örneğiymişsin.. peki tandem emzirirken nasıl oluyor? Sütün yenidoğana göre değişiyorsa büyük bebişe bir faydası oluyor mu ki ya da doyurur mu onu?
 

Sadece Allah yardımcın olsun demek istedim
Tecrubesiz olanlar icin ayse öner sitesinde cok guzel anlatmis ek gidaya geçişi
izlemedim ama sitesinden bir kaç yazı okudum, mantıgıma oturmayan, içime sinmeyen yerler var o yüzden sizlerden fikir almak istedim ama geçti baya üstünden hallettim

Çok teşekkür ederim yoğurt,kabak, patates, yogurt&kabak, mama&patates, kabak&mama&patates gidiyoruz bir haftadır, havuç mevsimi değil diye almadım. Yarın da çorbaya geçerim artık:)
 
Bu test
 

Eklentiler

  • 20180921_214157.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 54
  • 20180921_214157.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 59
Faydasi olur tabi ki olmaz mi :) anne sutu bir noktadan sonra faydasiz olsa kanser hastalarina onermezlerdi degil mi. Buyuk olan cok cok az biraz circir olur, o da anne sutunun etkisi. Sindirime yardimci. Yoksa hic bir zarari yok.

Buyuk olani doyurur mu, sanmam. Ama doyurmasi gerekir mi, onu da sanmam. Benim oglum normal yetiskin gibi herseyi yer ama emmesinden de odun vermez. Zaten buyuk olan icin bir noktadan sonra olay sut ihtiyaci degil meme ihtiyaci oluyor. Sut de yaninda bonusu oluyor.
 
Mevsimi geldikce ve sindirimi, yutma refleksi gelistikce patatesli havuclu bezelye yemegi, kiymali yer elmasi, kiymasi karnabahar vs yedirebilirsin. Bal kabagi mevsimi gelince corbalarina karistirabilirsin. Yine yesil sebzelerden mucver yapip verebilirsin.
Biraz daha buyuyunce sekersiz, keci boynuzu ozuyle tatlandirilmis kekler ya da yumusak bebek pogacalari yapabilirsin..
En zoru ek gidaya baslanan 2 aylik donem. Sonra eger bebek istahliysa cok keyifli oluyor.
1 yasindan sonra yasak listesi azalinca daha kolay.
2 yasindan sonra ise baya baya sofraya bir tabak daha ekleniyor :)
 
Merhaba arkadaşlar ben de nisan annesiyim. Oto koltuk araştıran var mı içinizde

Bir de ek gıda sormuşsunuz ben 3 gün kuralı ile blw uyguluyorum
 
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için:) karnabahar çok gaz yapıyormuş diye duymuştum, kuzenimin bebisini hastaneye götürmüşler o kadar çok ağlamış ki yavrucak gazdan, ki normalde çok sakin bi bebektir.
 
Ya her bebegin bunyesi farkli, denemeden bilemiyor insan. Benim ogluma hic dokunmazdi mesela. Yemeklere azcik kimyon atarsan gazi engellemis olursun.
 
Alerji riski en az ve 6.ayda kolay sindirebilecekleri sebzeler kabak havuc ve patates. Bunlarla baslanabilri. Ben kabak verdim yedi. Kabak.havuc karisimi sevdi yedi. Patates ekledim kustu :) sevmedi patates. Sonra yine havuclu pirincli yaptm onu da cikardi midesini bulandrdi. Sebze sevmemeisnden korkuyorum. Muz cok sevdi. Bebe biskuvisi sevdi ama evde yapmayi dusunuyorum.
 
Selam kızlar
Uzun zamandır yazamadım
Ek gıda için bir listenz varmı
6. Ayımız bitiyor
Yada faydalandığınız bir sayfa uygulama vs
Benimlede paylaşırsanız çooook sevinirim
 
Selam kızlar
Uzun zamandır yazamadım
Ek gıda için bir listenz varmı
6. Ayımız bitiyor
Yada faydalandığınız bir sayfa uygulama vs
Benimlede paylaşırsanız çooook sevinirim
Ben blw turkiye tariflerinden faydalaniyorum. Yontemi uygulamak ya da uygulamamaktan ziyade beslenme ile ilgili cok guzel oneriler ve tarifler var. Oglumda cok yaptim, kizima da yapacagim insallah. Daha bir ayimiz var bizim :) ister internet sitesinden ister facebook sayfasindan bakabilirsin. Ben facebooktan takip ediyorum.
 
Tamam canım bakayım hemen teşekkür ederim
 
Kızlar hepimizin yaşadıkları aynı. Aşılar ek gıda vs. Whatsapp gurbu kursak nisan anneleri olarak daha rahat konuşabiliriz diye düşünüyorum. Belki de bi grup kurulmuştur beni de araniza alirsaniz sevinirim her zaman buraya bakamıyorum. Bir arkadasim da haziran annesi, burada tanıştığı ankarali annelerle bulusuyorlar. Hem anneler sohbet ediyor bem bebekler birbirlerini görmüş oluyor bence cok güzel
 

WhatsApp, Facebook vb. sosyal medyada grup kurup sitemizde bu gruplara davet eden, bu grupların reklamını yapan üyeler UYARISIZ siteden uzaklaştırılır .!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…