2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Hahhahaha ekmegi suyuna ban ver iyiymis:)))
 
Iceriklerini hic o kadar detayli bakmamistim sagol valla. Biz similac ile basladik. Hipp combiotik denedik sonra onu biraz istemeyerek icti gibi geldi yine similaca dondum ben de. Bi de golden goat merak ediyorum karatay diyo ya anne sutune en yakin diye.
 
Ben de acaba meme ucu kaynakli mi diye dusunuyodum. Almadigi memenin ucu biraz daha az. Uc cikartici ile ayni hale getiriyorum yine almiyor. Galiba ben en basta hata yaptim ilk aylarda hic dikkat etmeden emzirdim hangisini alirsa alsin yeter ki emsin diye. Bu sure boyunca da o ucu olan memeye yoneldi ben farketmedim oyle oyle obur memede sut artti digeri zavallim kaldi simdi yuzune bakmiyo uvey kardes gibi:)
 
Insallah oyledir sonucta doyuyo gorunuyo zorlayinca da kusuyo hatta biraz. Icerikler farklilasmis olabilir
 
Maşallah kocaman olmuşsunuz bile hayırlı olsun ek gıda süreciniz.. tatlı telaşlar başladı. Canım sebze olarak alerji yapma durumu en düşük üçlü var ki bunlarla başlanır ek gıdaya patates-havuç-kabak. Tabi dediğin gibi önce tek tek tattırıp 3gün kuralı uygulamalısın. Hepsini denedikten sonra önce ikili, sonra üçlü şekilde karıştırarak vereceksin içine az zeytinyağı ilave ederek. Zaten bir ayınız yoğurtla ve bu sebzelerle geçmiş olur. Patates ve havuç buharda zor pişer kesip içine bir miktar su koyup haşlayabilirsin. Çatalla ezip pütürlü vermeni tavsiye ederim süzgeçten geçirirsen pütürlüye alışmaz ağzına pütürlü bir şey gelince öğürmeye başlar büydükçe. Ve tabi ki büyüklerini dinleme bebişlerimize tuz, şeker, salça yasak nasıl kendi yiyeceklerimizden verelim.
 
Patates ve kabakta sorun yok da, havuç mevsimi değil ki ben bizim için bile mevsiminde olmayan sebze meyveyi eve sokmuyorum nasıl yapsam?
 
Bakmadım ben golden goat’a. Ucuz ürün dandik üründür yanılgısı var ya maalesef, ucuz olması itti beni.
 
Selamlar herkese kızlar bebekleri 5 aylık kontrollere goturdunuz mu durumlar nasıl ek gıdaya yavaştan baslicak olan var mi .bizim kontrol yarin inş bebeğim büyümüştür
 
Selamlar herkese kızlar bebekleri 5 aylık kontrollere goturdunuz mu durumlar nasıl ek gıdaya yavaştan baslicak olan var mi .bizim kontrol yarin inş bebeğim büyümüştür

Carsamba goturcem kontrole 5ay 4gunluk oldu. Disi cikmaya başladı, ek gida bugun yarim cay kasigi yoğurt verdim ama pek sevmedi. Sabah haslanmis yumurtanin sarisini cok azcik verdim, az az basladik bakalim. 1 ay sonra işe basliyacagim o yuzden biraz alissin simdiden.
 
Neden erken başlıyorsunuz ek gıdaya? Dr bana özellikle söyledi lafını bile ettirmedi altı aylık olmadan yok diye. Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum.
 
Biz gittik dun kontrole 5 aylık olmasına 1 gün kala kilo 7600 boy 67 .bana da yavaş yavaş sebzelerden tartışmaya baslayabilirsin dedi henüz başlamadım 2 haftaya azcik tattiririm heralde
 
Neden erken başlıyorsunuz ek gıdaya? Dr bana özellikle söyledi lafını bile ettirmedi altı aylık olmadan yok diye. Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum.
Biz 5ay doldugu gün gittik doktora baslayabilirsiniz dedi. 7.60 kilo 68.5 boy. Bnde seftali puresiyle basladim. Ama 3gun degil 2şer gun veriyorum.ben bile biseyi 3gun yesem skiliyorum.çocuğu skmaya gerek yok. Yogurt da yaptım verdim ama cok sevmedi. Kabak ve havucu az suda haskayip blendirda cekip zeytinyag kattim icti.bunu sevdi. Elmeyi da buharda pisirip ezip veriyorm.az az yiyor ponçitam hayırlı olsun ek besin donemimiz
 
Kızlar merhaba. Biz çok zor geldik 5. aya. Kolik denmedi ama acayip gazlıydı Zeynep, 2 hafta önce bitti diyebilirim. Şimdide sürekli ağlıyor mızmızlanıyor, diş yeride yok ortada, valla ben bittim. Hem fizyolojik hem psikolojik tükendim artık.  başka kimsede durmuyor, gazlıyken hep kucaktaydı iyice alıştı. Ne annem ne babam sakinleştiriyor, eşim hep iş için şehir dışında. Sürekli ağlayan, sürekli mızırdayan, bir dakika yerinde durmayan, ne arabada ne salıncakta ne de oyun halısında duran bir çocuk bu. Ben 5 aydır yemek yapamıyorum temizliği bile o kucağımdayken yapıyorum. Arabasına koyayım 2 dk süpüreyim, azıcık ağlasın bebek bu ağlar diyorum ama bu katılarak ağlıyor, morarıyor, nefessiz kalıyor. Brn vallaha bezdim. Sakin kalmak için tavsiyeniz var mı? Artık hem çocuğa hem kendime hemde eşime bağırıyorum. Sinirlerim yay gibi.
 
ben bebegimde seninki kadar olmasada biraz ağlayan bir bebek ben de sırtıma alıyorum onu kalın bir iple öyle yapıyorum işlerimi orda biraz duruyo öteye beriye gidiyorum o da dolaniyo bazen uyuyakaliyo oyle
 
ben bebegimde seninki kadar olmasada biraz ağlayan bir bebek ben de sırtıma alıyorum onu kalın bir iple öyle yapıyorum işlerimi orda biraz duruyo öteye beriye gidiyorum o da dolaniyo bazen uyuyakaliyo oyle
Bende kanguru aldım ama daha koymaya çalışırken çığlık atıyor. Kucakta çok mutlu yada ben onla oynuyorsam aman gülücükler kahkahalar ama ilgi bir an kendinden çekildi mi feryat figan. Mama yediği için doktor ek gıdaya geç dedi ama ona nasıl çorba falan yapacağım belli değil.
 
kanguruda benimkide agliyor
 
Selamlar :) epey olmuş yazalı ama cevap vermek istedim yine de.

Birincisi bebişler bizim sağdığımız miktardan daha fazlasını içiyorlar. Yani bize 50cc sağıyorsak, onlar rahat 100cc çekebiliyorlar. O yüzden sağım bi ölçüt değil.

Anne sütünün içeriği bebeğin ayına ve ihtiyacına göre değişir. Bu sebeple zaten 6 aylık bebeği olan bir anne, sütünü yeni doğana veremez. Çünkü süt diğerinin ihtiyacını karşılamaz.

Sütün kalitesine gelince, bebiş aynı hamilelikteki gibi sende ne varsa alır, sen sütün için değil kendin için beslen :)

Diğer memeyi uykuda vermeyi deneyebilirsin. Geceleri normalde almadığı memeyi verirsin, gündüzleri nerden istiyorsa ordan emsin.

İlla ki sütümü arttırmek istiyorum diyorsan memelere süt üret mesajı vermen lazım. Her emzirme sonrası sağım yapabilirsin. Ama sütün muhtemelen bebeğinin ihtiyacından fazla olacaktır ve rahatsız hissedersin. Mastit olabilirsin. Bebeğinle berabersen sürekli, miktara vs takılmadan emzir derim ben.

27 aylık oğlunu ve 5 aylık kızını hala aktif emziren bir tandem annesi olarak tecrübelerim bunlardan ibarettir efendim :) sorulara açığım.
 
Aile büyükleriyle savaş dönemine, pardon ek gıda dönemine hoş geldiniz :)

Öncelikle alerjen seviyesi en düşük sebzelerle başla. Patates, havuç, kabak gibi. Daha sonra bunlardan çorba da yapabilirsin, içine biraz irmik katarak, irmik tadımını da yapmış olursun. Salça, tuz, domates, yumurta beyazı bir yaşına kadar yasak. Alerji yapabilir, aman dikkat :)

Yoğurdunu kendin mayalıyorsun anladığım kadarıyla, az biraz da lor yapabilirsin bebişine. Sabah kahvaltısı için, ev yapımı lor ve çeyrek yumurta sarısını karıştırıp verebilirsin.

Bebek bisküvisini de evde yaparsan harika olur. Katkısız olur, mis gibi olur :) Kahvaltılarında sütünle ya da mamasıyla ezip verebilirsin.

Besleme yöntemine gelince: Parmak şeklinde buharda pişirip eline de verebilirsin, ezip kendin de yedirebilirsin. Eğer ezeceksen pütürsüz hale getirme, alışsın pütürlü gıdalara. Daha sonraki aşamalarda rahat edersin.

Evet öğürecek ama alışacak. Öğürmesi boğulmak demek değil.

Bebeğinin gelişimini en iyi sen bilirsin. Eğer dersen ki evet eline alıp ağzına götürür yemekleri, o zaman BLW ile ilerle. Yok içime sinmez diyorsan klasik devam et.

Bence önemli olan bebeğin karnını başka şeylerle doyurabileceğini anlaması, sofrada oturma eylemini içselleştirmesi, yemek eyleminden keyif alması.
 
Sakin kalmak için yapman gereken şey yarım saat bile olsa kendine zaman ayırman canım. Kendini deşarj etmediğin sürece gitgide daha sinirli olursun. Bebeğini birilerine emanet edip kısa süreli molalar vermelisin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…