Canım bizim doktorumuz önermiyor temizlemeyi ama serum fizyolojik bol bol kullanın diyor. Kimi doktor da kesinlikle temizleyin diyor. Doğrusu ne ben de bilmiyorum ama temizlemiyorum.Kizlar sanki oglumun burnunda hirilti var 2 gundur ,ilk basta iyi temizlenmezde olur demislerdi serum fizyolojik kullaniyrum ama temizleye korkuyorum o yuzden tam yapamadim galibailerlemesini istemiyorum
Benim iki farklı doktordan duyduğum bu canım. Ben iki çocuğumda da böyle yaptım, bizde problem olmadı.Sarilik icin biliyodum fakat seker için 10gunden sobra riskin kalktığını bilmiyodum
Hemen hemen aynı canım benimkilerde öyle içiyor90 ile 120cc arası değişiyor geceleri uzun uyuduğunda mamayı 4olcek veriyorum gündüzleri ortalama 2 saatte bir 3olcek. Ama biz 2.5 ayı geceli uc gün oldu ona göre kıyasla.
Canım ara ara anne sütü damlat hemşire söylemişti kızımda sık sık oluyorKizlar sanki oglumun burnunda hirilti var 2 gundur ,ilk basta iyi temizlenmezde olur demislerdi serum fizyolojik kullaniyrum ama temizleye korkuyorum o yuzden tam yapamadim galibailerlemesini istemiyorum
Canım bizim doktorumuz önermiyor temizlemeyi ama serum fizyolojik bol bol kullanın diyor. Kimi doktor da kesinlikle temizleyin diyor. Doğrusu ne ben de bilmiyorum ama temizlemiyorum.
Benim kızın da burnunda hırıltı var. Abimiz sağolsun okuldan her türlü mikrobu getirdiği için eve, kız da hastalanıyor.
Benim iki farklı doktordan duyduğum bu canım. Ben iki çocuğumda da böyle yaptım, bizde problem olmadı.
Yine de en doğrusunu annesi olarak sen bilirsin. İç güdülerin ne diyorsa öyle ilerle.
Canım ara ara anne sütü damlat hemşire söylemişti kızımda sık sık oluyor
Ben de serum fizyolojik damlatiyorum ama ne kulak copuyle ne de aspiratorle cekmiyorum. Kendi haline birakiyorum.Temizlemek derkrn bende serumla yapıyorum ama burnuna sıkarken korkuyorum yanyatirip ustteki buruna sıkıyorum alt buruna kulak cubugunun ucunu incelttim temizliyorum baska bi yontemi var mi bilmiyorum
Ilk bebegim oldugu icin ben buraz telas yapiyodum sanirim, tabi siz tecrübeli anneler daha bilgilisiniz size ihtiyacimiz var
Yok canım sadece damlatıyoruz. Çokta rahatsız etmiyor ama tekrarlıyor zamanla geçecektir herhaldeBunu denemeyi dusunuyorum canim teşekkür ederim damlatip bırakıyo muyuz pamukla cekicek miyim
Benim oğlumun da burnu kırkı çıktığından beri tıkalı. Serum fizyolojik kullanıyorum ilk önce kimseye danışmadan balon aspiratörle çekmek gibi bir cahillik yaptım ama cok sakıncalıymış ödem yapıp burnun daha da tıkanmasına yol acıyormuş. Sonra hortumlu aspiratörlerden aldım ama ne olurda olsun çocuk tamamen nefes alamayacak kadar tıkanmadığı surece kullanmamak gerekliymiş Dr u söyledi. Şimdi gunde bir tane 5ml lik serum fizyolojik acıyorum gün içinde iki uç saatte bir damlatıyorum temizlemiyorum iyi geliyor.
Ben de serum fizyolojik damlatiyorum ama ne kulak copuyle ne de aspiratorle cekmiyorum. Kendi haline birakiyorum.
Tecrube onemli ama en dogrusu ic guduler. Ben doktor bile onerse icime sinmeyen, dogru gelmeyen hic birseyi yapmadim. Bana sacma gelen seyi oneren doktorlari degistirdim :)))
Yok canım sadece damlatıyoruz. Çokta rahatsız etmiyor ama tekrarlıyor zamanla geçecektir herhalde
Canım herşey yolundaysa, o zaman kontrolü yavaş yavaş bebeğe bırakmanın zamanı gelmiş olabilir. Bir haftalıkken kontrole gittiğimiz zaman sarılık riski yok artık herşey yolunda dediklerinden beri ben gece uykularına ve emmesine müdahale etmiyorum.
Benim kızım, geceleri neredeyse hiç emmiyor. Bazen 4-5 saat uyuduğu oluyor. O isteyene kadar kaldırıp emzirmiyorum. Emdiği zaman memeyi gagalayıp bırakıyor ve uykuya devam ediyor. Ama gündüz çoğunlukla memede geçiyor. Yani gündüz emmeyi, gece uyumayı tercih ediyor.
Oğlum ise geceleri hunharca emerdi. Bir emzirme seansımız 1 saatten az olmazdı.
Demem o ki, her bebek farklı. Onları kitapta yazanlara uydurmak yerine, biz onların ritmine ayak uysak daha kolay olur sanki hayat hepimiz için.
Bir de doktorum 3kg altında doğan bebekler genelde ilk ayda 1kg ve üstü alırlar demişti bana. Senin bebeğim kaç kg doğmuştu?
Canım ben sütü sağarak veriyorum. İlk gelen süt açık renk sonra beyaz sonra yağlı kısmı geliyor.onun için bir gögüs iyice boşalmadan diğerine geçmemek gerekiyor.en faydalısı en sonda ve sabah akşam sütünün bile yağ oranı farklı
Evet dunden beri bende oyle yapmaya basladim. Yarim saat once sag memeyi verdim. Iyice emdii emdi. Suan sag memesi küçücük. Sol memesi ise sütle dolu. Uyaninca solu vericem. Ve iyice kuculene kadar devam ettircem.
Bugun saglik ocagina gittigimde bende yine yine sordum emzirme icin bi gogsunuzu 30dk verin sonra doymazsa dogerine gecin ama biri bitmeden vermeyin dedi gece uyanmazsada uyandirmami soyldi , kilosuda artmis gecen haftya göre cok sevindim
Geceleri nöbet teyim. 4gibi uyandiriyorum. Her gece ayni saatte meme veriyorum. 7de bi daha meme. Sonra 10 da yine. 12 de yine. 2saat max 3 saat arayla memeveriyorum.
Ama benim kuzum hic 30 dk emmedi simdiye kadar. Memeyle işi bitince diliyle oynuyor ceviriyor falan. Bende oyle anliyorum istemedigini. Ama yarim saat sonra yine veriyorum. Bana az geliyor ictigi süt . offffoffff
Bebişler iyi şükür. Adeti 49 günlükken oldumSelam kızlar nasılsınız bebekler nasıl ben adet görmeye başladım bu arada doğumdan sonra 55.günümde var mı adeti gelen