2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Canım mama verince geceleri güzel uyumasının nedeni mamanın ağır gelmesi ve bebeğin şekerinin çıkması. Yoksa senin sütünle doymuyor da mama verince doyuyordu gibi bir durum yoktur.

Gaza gelince, biz ne yaparsak yapalım o olacak. Neyle beslersek besleyelim. Ne yazık ki bebeklerimizin barsakları hala gelişme aşamasında ve bu da gaz yapıyor. Bu gazı da giderecek mucizevi ilaç henüz yok. Masaj, ayakları sıcak tutmak vs gibi yöntemlerle bebeğini rahatlatmayı deneyebilirsin.

Ne yazık ki uyku büyük sıkıntı ama geçecek :) Anne olmak demek uykusuzluk demek. Bunu ne kadar erken kabullenirsek o kadar mutlu ve rahat oluruz :)
 






Banada alerji gibi geldi canim ama dayanamayıp aksam hastaneye götürdüm muayene ettilr atesine baktilar , atesi normal vücudundada tek tuk bikac yerfe var doktor bakti bakti merak edilcek bisey yok bisey surtunmesi gibi sizin giysilerinize degen yerde olabilir dedi bi gelip bi gittigi icin alerji olmazmis bana pek inandirici gelmesede yarin kendi doktoru bakicak o beyaz sivilcelrden oglumdada vardi canim onlar geciyor bu iyuce isilike dondu gibi geliyor bana bursida cok sicak degilki olsun anlayamadim yani

Gaz konusunda bende anlayamadim ne sut yapsa gaz yapıyor cikolata bile yaparmış bazen , ekmegin dokundugunu yazmistim galiba o yuzden geldi seninde aklina yorgunluktu oydu buydu derkn unutuyirz lafin basini bebegini izle tabiki annesi cok guzel ama ona sarilip kokuauyla sende uyu birzki guclu kal

Bende niyeyse surekli acikiyorum bu ara hic kilomda gitmicek sanirim
 


Gecmis olsun canim alerji olunca oyle oldugunu bilmiyodum tabi anlamak ocin bi suru tetkik gereksede en azindan oyle bi durumumuz yok , insallah öyledir ve gecer cani qciyodur diye korkuyorum daha cok


Yalnız msiin nasil yapmayi düşünüyorsun 40ini mevlut gibi mi yoksa 40 banyosu mu?
 

Çok haklısın canım kabullenmek en iyisi.
 

Aynı canım :/ iyi uykular :)
 

Canim seni bozmak icin soylemedim burda hepimiz birbirimizden bi seyler ogreniyoruz. Dogru bildigimiz yanlislarimizi duzeltiyoruz. Ben o kadar cok sey ogrendimki burda... Surekli yazmasamda mutlaka okuyorum baskalarinin yasadigi bizlere de tecrube oluyo, hepimiz acemiyiz bildiklerimizi paylasalimki bu süreci daha rahat atlatalim.
 
Banyo olarak sordum canım suya kırk taş mı ne konuluyormuş fln fln. Neyse biz yine kızımı normal yıkarız sonra da ben :)

Gerçekten ne yiyeceğimi şaşırıyorum aç dolaşıyorum desem yeridir sürekli acıkıyorum ben de ama karnımı doyurmak için düşünüyorum. Süt ve ürünleri diyeti, gaz yapan yiyecekler vs. yok yani. Her şeyi yiyebilmek ne büyük nimetmiş. Oruç tutamasak da böyle anlıyoruz bu ramazan.
 


Eger ogrenirsen bizede yaz canim benimkinede 13gun kaldi daha araştırmadim ve yalniz olmucam o zaman annemler bilir diyede pek dert etmedim , ama duyduguma gore tas , yuzuk , para gul yapragi bile atan oluyor
Benzaten 40imi beklemeden bi cok kezcikartmak zorunda kaldim kndimle beraber bebisi

Evet yiye yiye ogrenicez sanirim cunku her bebekte farkli bi etki yapiyomus ayni biz buyukler gibi , su anda bnimde rahat yiyebildigim patlican , patates , az baharatli dolma gecen gun sut yapar diye mercimek icmistim o bile cok guclu geldi bebegime bağırsakları biraz daha gelisince daha rabt oluruz insallah
 
Ben bugün süt ve süt ürünlerini tüketmeyi keseceğim bakalım gaza etkisi olacak mı
Canım eğer laktoz intoleransın ya da bebeğinin süt ürünler alerjisi yoksa tüm süt ürünlerini kesmene gerek yok. Sütün kendisini tüketmemen yeterli. Peynir, yoğurt vs tüketebilirsin. Bebekte alerji yoksa problem olmaz.
 
Kızlar gaz konusunu konuşmuşsunuz, naçizane bildiklerimi paylaşmak istedim.

Birincisi bizim barsaklarımızda oluşan gazın anatomik olarak sütümüze geçip de bebeğimizi rahatsız etmesi imkansız. Dolayısıyla gönlünüzce yiyip içebilirsiniz. Ancak bebeğinizde herhangi bir besine karşı alerji varsa ve siz bu besini tüketiyorsanız, içerisindeki öğeler kanınıza karışıp sütünüzle bebeğinize geçer ve bu da onu rahatsız eder.

Mesela ben oğlumu emzirirken ne zaman kuruyemiş yesem oğlum pişik olurdu. Büyüdükçe toleransı arttı ve alerjisi bitti. şimdi çekilmiş olarak keklerin içerisinde vs tüketebiliyor.

Yani siz kuru fasulye yerseniz ve gazınız olursa bunun bebekteki gazla alakası olmayacaktır.

Oğlumda gazdan o kadar bunalmştım ki bir süre sadece su ve ekmekle beslendim. Yine de geçmedi :) Neden, çünkü sebebi benim yediklerim değil, onun gelişmekte olan sindirim sistemiydi.

Dolayısıyla kendi gıdalarınızdan kesmeden evvel, durumun alerjik olup olmadığını doktorunuza danışın ve ona göre diyet yapın ki vücudunuz gerekli besinlerden mahrum kalmasın.
 
Canım bence öyle değil ya yani yediklerimiz etkiliyor ya da kişiden kişiye değişiyor. Tamam her gece gaz sancısı çekiyor ama nohut ve taze fasulye yediğim gecelerde kızım mahvolmuştu susturamamıştık hiçbir şekilde.
 
Mrb arkadaşlar aranıza bugün katıldım 18 mayısta doktora gittim hamile olduğumu öğrendim 4 hafta 3 günlük dedi doktor beta hcg değerim 2330 cıktı keseyi de gördü sizce değerlerim normal mi?
 
(Bu bir iç dökme ihtiyacıdır)Kızlar ben kendimi çok güçsüz hissediyorum güçsüz ve yetersiz. 38 gün oldu hala şu moddan çıkamadım halime tabiki şükrediyorum ama bebeğim genel olarak uykusuz ve sürekli ağlayan bir bebek ve onu susturamadığım zaman her defasında ben de ağlıyorum. Hiç bir şeye vakit ayıramıyorum. Çok rahatına düşkün bir insandım öncesinde mesela bir temizlik yapıcam elli kere kahve çikolata dizi molaları verirdim şu an nasıl bir ruh halindeyim anlatamıyorum elimde Allahın bir mucizesi var ama gözüme inen perde onu tam anlamıyla görmemi engelliyor. Offf ne bileyim işte.. Oğlumu çok seviyorum ama gücüm yetmiyor gibi hissediyorum. Göğsümün arasına çöken sıkıntıya kimse anlam veremiyor
 

Tamamen beni anlatmissin oglumu cok seviyorum ama cok mutsuzum sabirla bu günlerin gecmesini bekliyorum
 
offff mastit oldum siz siz olun sütüm.yetmiyor diye benim.gibi birşeyler yiyip icmeyin sut arttırıcı
 

Bedenleri cok hassas ya. Benim sipa ergenlige girdi resmen :) sivilce cikariyo kuzum. Ter bezleri masallah hic durmuyor

2.haftada iken bende cok acikiyordum. Simdi biraz daha iyiyim. Ekmegi kesinlikle kestim. Ara ogun yapinca yiyorum. Yani gun icinde herhamgi bi saatte. Gece yada aksam yemiyorum. Kilo gider bence stres yapma. Ekmegi kes veya yedigin ekmwgi degistir. Besin degeri yuksek olanlardan.

EEkmegi ana ogunler de degilde ara oogunlerde tuketmek bBBence daha rahat. Benim icin en azindan. Cunku kabizlik sorunu yasiyorum Hala buyuk tuvaletim kati. Ama suan eskisi gibi degilim. Azicik ikinip rrahat ediyorum.

Dikislerin nasil ? Benim dikisler gitmiş .sanirim icerde 1 tane daha var. Ama dert degil. Oda gider. Gidecek

UUykusuzluk bitirdi ya bbeni. Aslinda sipam gayet guzel uyuyor. Ama ssanki yyenidogan o degildw benim. Biz duzensizliktir gidiyo. Kafami yastiga kkoyunca ggözler fildir fildir acik hep .
 

Ay yok saka yaptim. Ya

Hepimiz uykusuz ve hepimiz lohusayiz. Arada bi de geyik yapalim ya. Valla sinirkat sayim ucuslarda. Sakinlesemiyorum gece. Gun icinde iyi yim ama gecw canavar oluyorum sanki. En buyuk sansim benim sipa cok uslu masallah. Meme disinda pek agladigini duymuyoru..bide beni bulamayinca. O o kadat sakin ki. Daha ne istiyosun Allah’tan diye kiziyorum kendime.

Daha neler neler ogrenicez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…