- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 30
Yarım saati geçirme emzirirken canım ve gündüz 3saati geçirme bence kilo alımı için.Biraz cok soru sordum kusura bakma ama kime sorsam o acikinca aglar diyip duruyo emerkende biraksam saatlerce kalabilirsimla0
Yarım saati geçirme emzirirken canım ve gündüz 3saati geçirme bence kilo alımı için.
Anne sütü ile mi besleniyor, doktor mama takviyesi verdi mi?En az benim kızın kilo alımı 3220 doğdu 3500 olmuş aşımız vardı bugün
Estafurullah canım biz de sora sora öğrendik. Gündüzleri yarım saat yeterli olur diye düşünüyorum çünkü bi süre sonra süt gelmez zaten rahatlamak için emiyodur uzun uzun.Biraz cok soru sordum kusura bakma ama kime sorsam o acikinca aglar diyip duruyo emerkende biraksam saatlerce kalabilirsimla0
Hiç mi gazı olmuyor bebişinin maşallah canım ya. Bu dediklerin benim için imkansız zira gazdan kıvranıp duruyor yavrum değil uyumak hep ağlıyorEstafurullah canım biz de sora sora öğrendik. Gündüzleri yarım saat yeterli olur diye düşünüyorum çünkü bi süre sonra süt gelmez zaten rahatlamak için emiyodur uzun uzun.
Emme saatleri için drumuzun dediğini söyliycem sana. 3 kilo altı gece-gündüz 2 saatte bir 3 kilo üstü hem gece hem gündüz 3 saatte bir (maksimum süre) maksimum süreleri şekeri düşmesin diye tutuyoruz ama genelde 3 saatten önce ağlıyolar. Geceleri 1. Ay bitiminde 4 saate çıkarıyoruz uyku rutini oluşturmak adına. O da şöyle 7-8 gibi uyku saati belirliyoruz emzirip gazını çıkardıktan sonra loş ışık yaratıp beşiğine yatırıyoruz hafif pışpış yapıp emzik veriyorum ben bazen de beyaz gürültü koyuyorum. Şu an beyaz gürültüye bile ihtiyaç duymadan güp uyuyo kendi alıştı:) 8 de yattı diyelim 12 de emzirmek için kaldırıyoduz gazını çıkarıp altını dsğiştirip 4 saat sonra yine kaldırıyoruz. Yalnız çok iyi emdirdiğimizden emin oluyoruz. Benim geceleri emzirmem gündüze göre uzun sürüyo 1 saat diyebilirim 2 memeyi de emip bitiriyo çünkü. Böyle canım. Drumuz 1. Aydan sonra oluşmayan uyku rutinlerini telafi etmek çok zor dedi ben de ne dediyse uyguladım tavsiye ederim akşamımız bize kalıyor hem
oluyo canım olmaz mı. 3 gündür bütün düzeni şaşmıştı 22.30 a kadar ağlıyodu. Dün yeniden toparladık. Ama saatini biliyo ve o saatte uykuya dalıyo. Gazı olursa ağlayarak uyanıyo tabi. Relactaz damla denedik çok ii geldiHiç mi gazı olmuyor bebişinin maşallah canım ya. Bu dediklerin benim için imkansız zira gazdan kıvranıp duruyor yavrum değil uyumak hep ağlıyor
Anne sütü ile mi besleniyor, doktor mama takviyesi verdi mi?
Bende mama takviyesi gerekirse yap diyecektim canım, benim kızda ilk 3 hafta emmedi. Çok şükür şimdi meme alıyor.Kilo kaybı oldu 20 günlükken 2850 ydi kilosu mama ve anne sütüyle besleniyor 10 günde yaklaşık 700 gram almış damak yarığı var kızımda bu yüzden memeyi kavramakta zorluk yaşıyor
Estafurullah canım biz de sora sora öğrendik. Gündüzleri yarım saat yeterli olur diye düşünüyorum çünkü bi süre sonra süt gelmez zaten rahatlamak için emiyodur uzun uzun.
Emme saatleri için drumuzun dediğini söyliycem sana. 3 kilo altı gece-gündüz 2 saatte bir 3 kilo üstü hem gece hem gündüz 3 saatte bir (maksimum süre) maksimum süreleri şekeri düşmesin diye tutuyoruz ama genelde 3 saatten önce ağlıyolar. Geceleri 1. Ay bitiminde 4 saate çıkarıyoruz uyku rutini oluşturmak adına. O da şöyle 7-8 gibi uyku saati belirliyoruz emzirip gazını çıkardıktan sonra loş ışık yaratıp beşiğine yatırıyoruz hafif pışpış yapıp emzik veriyorum ben bazen de beyaz gürültü koyuyorum. Şu an beyaz gürültüye bile ihtiyaç duymadan güp uyuyo kendi alıştı:) 8 de yattı diyelim 12 de emzirmek için kaldırıyoduz gazını çıkarıp altını dsğiştirip 4 saat sonra yine kaldırıyoruz. Yalnız çok iyi emdirdiğimizden emin oluyoruz. Benim geceleri emzirmem gündüze göre uzun sürüyo 1 saat diyebilirim 2 memeyi de emip bitiriyo çünkü. Böyle canım. Drumuz 1. Aydan sonra oluşmayan uyku rutinlerini telafi etmek çok zor dedi ben de ne dediyse uyguladım tavsiye ederim akşamımız bize kalıyor hem
Kırkımız yeni çıktı canım. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyutuyorum canımHmm anladim canim gercekten cok iyi yaomissin tek benim degil tum annelerin isine yariycak Allah razı olsun , geceleride daha cok dikkat edicem o zaman gunduzleri zaten gozum hep saateydi
Bebisin ne kadarlik oldu ? Uyku rutini olusturmaya ben daha gec baslaniyor diye dusunuyodum cunku su an cok kucuk gece gunduz ayrımı bile yok
Bende emzirdikten sonra onzumda sirtini ovaliyorum uykusu varsa iyice rahatlamis oluyor ,sonra yerine yatirip bazen onunla konusuyorum bazen pispis yapıyorum uykuya daliyor
Kırkımız yeni çıktı canım. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyutuyorum canım
Hepimiz öyle böyle alışıyoruz merak etmeMasallah canim cok iyi yapmissin ben kndimi toparlayıp dogru duzgun ba
Kamadimki bebegime daha yeni toparlaniyorum , tabiki arastirip yaptiklarim oluyo fakt hepsini yapamıyorum su anda
Sut akin ca ucunu bas tir gelmez öyle akinca azalır sut
Onceki mesaji gormemisim canim evet daha dogmadilar diye konusurken simdi kucagimizdalar bile bizimde yarin 3 haftamiz biticek oysaki ne kadar cabuk gectii , herkes hep derdi cabuk buyuyolar diye ama hic bu kadar cbuk olcagini dusunmemistim
Oglun uyudukca sende uyumaya calis birak isin varsa kalirsada kalsin yoksa oglunun ilgiye ihtiyaci varken sende onunla ilgilenemzsin, biz uyuyakalmisiz bugun sutunu verdim oynarken uyumus yavrum bnde yanina uzanmistim uaymir uyanmaz geri sutunu verdim boyle olunca bazen 3 saati geciyor o zaman üzülüyorum ac kldi diye
Bugunde doktora ciktik saglik pcagina yani ama hic aydinlatici bisey soylemediler kolikte olabilir gaz sancisida diyo o kadarini bende biliyorum fakat kolik olsa saatlerce durmadan aglar diye biliyorum oysaki oglum tek kakasini yaparken agliyor napiyim hic bilmiyorum, agzinda emzik vardi emzik verme bos hava yutmasin dediler bende cok istemiyorum da bazen gercekten onu sakinlestiriyor
Sizler kullaniyo musunuz ?
Gogus pedi kullan cnm hic dışarı sut akmiyo de akiyo atiyosun
Kırkımız yeni çıktı canım. Gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyutuyorum canım