2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Inaallah canim :) sen bebehin iatedikce emzirmeye devam et, gerisi gelir merak etme. Ilerleyen gunlerde memeler terboye olacak, bebegin ihtiyaci kadar sut olacak. Sutum azaldi diye panikleme sakin. Bebek emdikce gelir.

Dogum yaptigim andan itibaren bi kac saat icinde goguslerim suanki halinin resmen iki katina kadar büyümüştü . o gun ohh dedim gogusler cok buyuk. Yani sutum yeter dedim kendi kendime. Sonra 2gun sonra falan suanki haline döndüler. Iste o zamam bi panik yasamistim yalan yok. Simdi ise sipam emiyor mesela bi memeyi, 20dk .
Hemen aynaya kosuyorum arada nasil bi fark var.
Evet arada fark var. Emdiigi meme hamile kalmadan onceki hali.digeri mmasallah baya sis.

Ikisinide emzirince ikiside sönuyor. Sonra aradan bi kac saat sonra birsey ler yiyip su ictikten sonra hooop yine sisler. Cok enteresan ya .

Akinca da korktum ama. Dedim sutler gidiyo.

Demekki anne bebek arasinda süt bile oyle dengeli ki

Allah oyle buyuk ki , ne kadar ince düşünmüş bizleri yaratirken.

Bide diyolar kki

Kadin erkek eşit miş miş miş.

Hayir arkadasim mminicik bi mucizeyi 9ay karninda tasiyip, dogum sancisini cekip dogum yapip*dogum sekli onemli degil* 2yasina kadar emzirip bi ömür bakimindan sorumlu olan biz kadinlar erkeklerle asla esit olamayiz ..

Gunlerdir uykusuzluktan hortladim. Hala da uykusuzum. Ama Allah oyle bi guc veriyor ki. Gunluk 3-4saat uykuyla bile kac gundur ayaktayim. Cok sukur bin şükür ...
 


Gececek insallah bu gunlerde. Az kaldi yavrularimizla daha guzel anlar yasayacagiz insallahh.

O dikislerde damar yollari da butun hepsi deger.

Surda ne kaldi kirkimiz bi ciksin. Dikislerimiz iyilessin. Bizler ve bebislerimiz biraz daha guclensinler insallah burda daha guzel seyleri konusacagiz.

Mesela ilk agulama kimden gelecek :) ilk annee yi kim ilan edecek. Ben hasretle o gunleri bekliyorum simdiden :)
 
Bugun ilk ay asisi oldu kizim ogleden once. Asi olunca aglamadi ama aksam aglamaya basladi. Asinin agrisi saatler sonra vurmus olabilir mi? Boyle bir durum yasayan var mi kizlar?
Geçmiş olsun canım kızım da bugün oldu ilk ay aşısını her gece gaz sancısı olduğu için ondan mı ağlıyor bilmiyorum. Ama ilk aşıları sıkıntısız ağrı ateş fln yapmıyor ikinci ay karma aşı çok zor.


Maşallah sana ne kadar pozitifsin. İlk bebeğimde hiç böyle değildim ben lohusa depresyonu yaşadım diyebilirim her gün ağla ağla uykusuzluk ağlama krizleri gaz sancıları hayatının birdenbire değişivermesi vs. Ama şimdi rahatım çok, çok şükür aynı zorlukları yaşasam da..
 
Benim depresyona girecek zamanim bile yok

Şaka bi yana;

Allah'ım isteyen bütün kadinlara bu duyguyu yasatsin insallah.

Benim şöyle düşün canim.

Minicik bi mucize,suan agzi var dili yok. Sadece gozlerinin icine bakabiliyor. Bide agliyor tabi. Bunun disinda seninle hicbir ilesim sekli yok. Geceyi gündüzü bilmiyor. Dünya yi bilmiyor. Hicbirseyi bilmiyor. Ve ona butun bunlari öğretecek tek insan benim. Aglayabilir ,bu beni uzsede onun icin cok dogal birsey. Beni uykusuz biraktigini bilse bunu zaten yapmaz ki :)

Bembeyaz bi sayfa o suanda. Ve ben kendimi depresyona sokarak ona hicbir sekilde vrrimli bi surec yasatamam.


Bunun yerine 16gunluk bebek gibi davraniyorum bende. Konusuyorum oglumla,sohbet ediyorum. Muzik dinliyorum. Meme verirken seviyorum okşuyor um. Altini degistirirken bile birden isimi birakip oglumu oksuyorum seviyorum goz temasi kuruyorum.

Her firsatta sevgimi belli ediyor hissettiriyorum. BBinlerce kez şükürler olsun bugunlerimize. Gececek elbet. Oglum dunyaya alisacak geceyi gündüzü öğrenecek ve bir gun konusup yürüyecek .ha bitecek mi aslaaaa. Her gun beraber yeni seyler ogrenip kesfedecegiz.

Deoresyona giremem.

Cunku ben daha oönce bi melegimi kaybettim. Acisini aylarca yasadim. Hala da icimde yaradir. VCok dua ettim cok.

Oyle cok agladim oyle cok dua ettim ki. En sonunda Allah'ım a Allah'ım senden diliyorum bana da melek gonder dedim. Bi bebegim olsun istedim.


Ve oldu.

O bana Allah’ımin emaneti . oyle mutluyum oyle heyecanliyim ki. Her gun sukrediyorum Allah'ıma .

Bana da anne olmayi evlat kokusunu nasip ettigi icin.

Simdi düşün Allah benim ssesimi duymus bana nur topu gibi bi evlat vvermiş. Ben nasil uykusuzluktan yorgunluktan sikayet edebilirim.

Ve yine cok sukur ki bana oyle bi guc veriyor ki. Suanda herseyi yapabilirim. Onumde durabilecek ölümden baska hicbir engelim yok.


 


Geçmiş olsun canim Allah hiç kimseye boyle bi aci yasatmasin insallahh
Ne kadarda guzel seyler yazmissin ve gerçekten çok haklisin , gecen gece karni cok agridi galiba oglumun aglarken uykusuzlukla bnde sinirlendim sonra onun oyle masum gozlerine bakinca cok kizdim kendine su anda tam anlamiyla bize muhtaclar ve bizden başka dunyayla hic bi iliskileri yok , ne olursa olsun her zaman onlar icin iyi olmak onlara bakmak zorundayiz

Kocaman olsunlarda ellerinden tutup koşmaya baslayalin insallah
 

Biz insanoglu aciyi yasamadan malesef sukretmeyi pek bilmiyoruz. Kendime bende cok kizdim. Cunku bi donem resmen isyan etme derecesine gelmistim. Aciyi yasarken sukretmeyi bilemedim malesef. Vardir Allah'ım in bi bildigi diyemedim. Ama simdi cok daha iyi anliyorum ki varmis Allah'ım in bi bildigi. Doktrum basindan beri beni cok uyardi. Her kontrolde riskleri konustuk. Cunku biliyor benim anne olmak istedigimi ve gozlerimdeki aciyi. Dogru yonlendirme ve bilinclendirme ile sorunsuz bi hamilelik ve dogum gerceklestirdik oglumla :))

Simdidem bende o gunleri hayal ediyorum hep. 9 ay ne ara gecti hic bilmiyorum. Elim hala karnima gidiyor. Hala sanki karnimda gibi kkonsuyorum. Yarin bi bakmisiz buyumus koca adam olmus :) nasibimde o ggunleri gormek de vardir insallaaahhhh.

Hala inanamiyorum biliyor musun. 17 gun oldu dogum yyapalı.
Daha dun burda ayni konuyu 80 defa soruyordum.

Suan sipami bekliyorum uuykusuz. Uyuyor ve emzirme saati yaklasti. Yaklasik 2 saattir uyuyor. Ben hala uyumadim. Uyaninca sabaha jadar yine uyuyamicam . belki 6dan sonra 2 saat uyuruz beraber. Sonra yine uyku yok.
 
gecen gece karni cok agridi galiba oglumun aglarken uykusuzlukla bnde sinirlendim sonra onun oyle masum gozlerine bakinca cok kizdim kendine su anda tam anlamiyla bize muhtaclar ve bizden başka dunyayla hic bi iliskileri yok

Yok annesi kizma kendine. Ikinizde suan ne oldugunu bilmiyorsunuz. Ne o derdini anlatabiliyor nede sen anlayabilip care bulabiliyorsun.

Benim sipada agliyor. Hemde icli icli. Biliyorum gazi oluyor. Ama gegirik yada pirt disinda ona yapabilecegim pek birsey olmuyor.

**diye düşünüyordum.

Ama buldum sonunda.

Ogluma masaj yapiyorum. Spor yaptiriyorum. Yatis pozisyonu nu degistiriyorum. Veeee . annem sagolsun zeytinyagi ile masaj yapiyor oglusuma.

Inan oyle bi rahatliyor ki.

Konus onunla. Goz temasi kur. Inan bana seni görüyor suan. Kokunu aliyor. Ve sana guveniyor. Negatif olursan oda sinirli olur yada mutsuz olur.

Ninni dinletiyor musun ? Benim sipa dinliyor valla. Ve rahatliyor.
 


Bende karnini sivazliyorum ve ayaklariyla masaj yapmaya çalışıyorum bazen görüyorum bn yaparken o rahtlamaya basliyor kucuk kucuk pirtlar yapiyor , o zaman karni cok agrimiyor gaz yapmasın diye herseye dikkt ediyorum ama yinede her emzirmeeden sonra gaz çıkartıyoruz

Yok canim su anda dinletmiyorum , sutunu aldiktan sonra omzunda tutuyorum o arada iyice kndini birakiyor sonra yatagina bırakıyorum eğer aglrsa kipirdaniyosa yada uyumuyosa onunla konuşuyorum saclrini oksuyorum yavas yavas uykuya geciyo ,
 
Selam anneler, Bebeğimin yüzünde sivilce gibi izler çıktı ama heryerinde kabuk kabuk oldu yüzü kulaklarında da var çok kötü oldu sizce nasıl geçer neden oldu.
hiçbirsey yapmadım ben. Sadece pamuğu ıslatıp ara sıra yüzünü sildim hem kaşıntısı varsa alsın hem temiz olsun diye. Kendi kendine geçti bir süre sonra
 

Bizimki ben yanindan kalkinca aciyor gozlerini Tuvalete gidemiyorum. Aksam rahat oluyorum bi tek.

Kuzum benim yanindan kalkinca korkuyor sanirim. Ninniyi gece dinletiyorum. Ogreniyim kendim soylicem zaten :))

Masaj bence bebegin sihirli lkelimesi.

Birsey sorcam ya. Bizim sipanin ayaklari normal duz bacak gibi durmuyor. Boyle bilegine dogru egimli. Sizlerde de boyle mi ?

Bemce normal cunku 9 ay karnimda iki büklüm kaldi sonucta. Ama tabi normal olmayadabilir. Bilmiyorum ya. Cocuktaa sivilce gorsem hemen internete yazip araştırıyorum. Iyice psiko ya bagladim
 
Canim, benim 23. gunum. kanamam da akintim da 2 gun once kesilmisti. 2 gun pedsiz dolastim o derece yani. Bitti sandim. Bugun ogleden sonra tekrar basladi kanamam.
 
Canim, benim 23. gunum. kanamam da akintim da 2 gun once kesilmisti. 2 gun pedsiz dolastim o derece yani. Bitti sandim. Bugun ogleden sonra tekrar basladi kanamam.
Herkesin farklı oluyor işte canım. Benimki reglmiş bu arada. 39. Gün arttı bugün temizlendim daha. 44. Günde yani. Oğlumda 3 ay sonra regl olmuştum bunda 40 çıkmadan oldum.
 


Onceki mesaji gormemisim canim evet daha dogmadilar diye konusurken simdi kucagimizdalar bile bizimde yarin 3 haftamiz biticek oysaki ne kadar cabuk gectii , herkes hep derdi cabuk buyuyolar diye ama hic bu kadar cbuk olcagini dusunmemistim

Oglun uyudukca sende uyumaya calis birak isin varsa kalirsada kalsin yoksa oglunun ilgiye ihtiyaci varken sende onunla ilgilenemzsin, biz uyuyakalmisiz bugun sutunu verdim oynarken uyumus yavrum bnde yanina uzanmistim uaymir uyanmaz geri sutunu verdim boyle olunca bazen 3 saati geciyor o zaman üzülüyorum ac kldi diye

Bugunde doktora ciktik saglik pcagina yani ama hic aydinlatici bisey soylemediler kolikte olabilir gaz sancisida diyo o kadarini bende biliyorum fakat kolik olsa saatlerce durmadan aglar diye biliyorum oysaki oglum tek kakasini yaparken agliyor napiyim hic bilmiyorum, agzinda emzik vardi emzik verme bos hava yutmasin dediler bende cok istemiyorum da bazen gercekten onu sakinlestiriyor

Sizler kullaniyo musunuz ?
 
Herkesin farklı oluyor işte canım. Benimki reglmiş bu arada. 39. Gün arttı bugün temizlendim daha. 44. Günde yani. Oğlumda 3 ay sonra regl olmuştum bunda 40 çıkmadan oldum.
Ben de oglumda 4 ay sonra olmustum, bakalim bu sefer ne zaman olacagim. Degisik olmus seninki, iste her hamilelik bile farkli oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…