2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Bence de geçelim yarin 1 mayis artik ne inatcilar arkadas
 
Insallah duzeniniz oturur da rahat edersiniz cnm. Bncede 4 saat iyidir
Aynen oyle herkes bisey söylüyor. Yarin 1.ay asimiz var bakalim yavrucak nasil.
 
Evet herkes bir şey söylüyor. En güzeli güvendiğimiz 1 tane doktor bulup onun dediklerini uygulamak. Ben öyle yapıyorum
 
Canım çok uzun süre değilmi yeni doğan için benimkiler ikiz olduğu halde 3 saat olunca başlarında bekliyorum uyansınlar diye..
 
Oglumuzla olan dogum hikamiz 26nisan sabahi 11 gibi basladi ♥ ben basta anlayamadim tabi karnim agriyor ve kisa araliklarla sanci geliyordu. Dakika olarak 1saate 10saniye gibi bir sancı. Gun icinde 2 saate hatta 3 saate kadar ciktigi oldu sancilarimizin. Aksam oldugunda ise biraz rahatlamak istedim ve guzelceee banyomuzu yaptik mis gibi olduk ve o rahatlikla akşam uyuduk. Taki gece 2 bucuga kadar :)

Aman Allah'ım. Uykudan oyle bi uyandim ki. Sancilarim vardi ve bu sefer hicte 10saniye degillerdi.

Karnim toplanip sertlesiyor ve neredeyse 30saniye suren sancilarim oluyordu. Gece 2bucuktan sabah 6ya kadar dakika tuttum. Ve 6ya kadar fark ettim ki 20dk 1 geliyordu sancilarim. Iste bu defa anlamis oldum sancilarimiz artik dogum sancilariydi. Ve butun gece Allah'ıma sigindim. Saat 8 oldugunda sancilarim 5dk da 1e dusmus ve sanci suresi 1dakikaya cikmisti. Dusunun 5dakika da 1 defa karniniz tas gibi sertlesiyor ve 1dakika suruyor. Sabir ettim ve sancimin buyuk cogunlugunu evde cektim cok sukur. Ve 8bucuk oldugunda artik bende dayanamayacak seviyeye geldigimde hastaneye gitmek icin yola koyulduk. Annemi işe gonderdik once. Annem bilmiyordu geceden beri sancim oldugunu. Bizde iyice panik yapmasin diye sakin olmaya calistik ve annemi gonderince hemen ciktik evden. Eşim arabayi nasil kullanacagini sasirmis ablam heyecandan panikten yanaklari pembelesmis bense arka koltukta sancilarima tepki vermekte iken nihayet hastaneye geldik. Hemen acil muayene ettiler.


Oooowwww. 3 cm aciklik var dediler

Tabi hemen dogumhaneye alindim. Bu arada saat 9 a. geliyordu.

Dogum hanede hemsireler hemen bizi nst ye baglayip kontrol altina aldilar. Ve bu arada sancilarim git gide artmaya basladi. Saat basi gelip aciligima bakiyorlar 3 cmle geldigim dogum hanede bide lavman seysini yasamis oldum.

Allah'ım ya. Bu cok fena. Lavman i yaptilar ve 5 dk sonra yataktan nasil kalkip gittim hic hatirlamiyorum

Tuvaletimi yaptim oh rahatim diye düşünüyordum. Yataga geri yattim 5 dk sonra yine tuvalete gitme hissi ve minik adimlarla yetisme cabasi.

Ay Allah'ım tam tuvalete girdim kiiiii giydirdikleri o hasta önlüğünü daha kaldiramdan kaka cenneti oldu heryer

Napicam napicam derken once yavasca temizledim bacaklarimi. Sonra önlüğü ters çevirip ortundumm ve hemsirelere gittim ben kaka yaptim diye sagolsunlar hemen yenisini verip yatagima gonderdiler beni ne rezillik ama. Hic unutmicam o ani

Neyse.

Yatagima geri yattim nst kablolari ve biz . sancilarim gelip gitmeye devam ediyor.
Bu arada karnim ac. Susuzum ve her firsatta hemsirelere .
Allah rizasi icin 1 yudum su diyerek acitasyon yapiyor verdikleri 2 yudum suyla yetinmeye calisiyorum.

2 yudum diyorum ama dogum haneye girdigim andan beri yarim saatte 1 su istedim yuzsuzler gibi

En son dr geldi kontrole, aciklik 5cm oldu hadi az kaldi sabret dogumun cok guzel ilerliyor diye beni gaza getirmeye calisiyor bu arada da ben ne oldugunu anlamadan kendimi tekerlekli sandalye de buldum.

Ne oluyor diyorum panik yapmışım titriyorum. Melegime birsey olacak korkusu sarmis butun vucudumu. Dr en son dedi ki suyunu patlacagiz sakin ol. Ikinzde cok iyisiniz demeye kalmadan icimde birsey patladi ve ilik ilik akmaya basladi.

Hani ilk dogum oldugu icin ben bi saskinim. Anlam vermeye calisiyorum yasadiklarima.

Sandalye ye geri oturdum ve yatagima götürdüler beni.

Damaryolundan bi serum verdiler.

Suni sanci diyorlarmis onuda yasadim

Neyse.

Derken acayip bi his le sancilarim yeniden gelmeye basladi fakat bu defa biraz farkliydi. Her sanci gelisinde ikinma hisside geliyordu ve istemsizce ikinmaya basladim. 1 oldu ikiniyorum. 2 oldu ikiniyorum. 3de gene ikinma geldi ve hemsire diye bağırdıgimi hatirliyorum.

Hemsire cok kuvvetli ikinma geliyoooo.

Hemen geldiler. Basimda 4 bes tane hemsire. Hepsi merakli gozlerle dr beni muayene ederken izliyorlar. Dr aciligima bakarken hadi az kaldi sabret acikligin cok Super cok iyisin demeye kalmadaaann ığğhhhhhhh diye cok kuvvetli bi ikinma daha ve dr dur dedi. Acikligim 9bucuk cm olmuş. Sakin ikinma dedi. Hemen sanalye ye oturdum ve hizli hizli dogum odasına gittik. Hemen yattim ve beni sakinlestirmeye calisiyorlar. Sakin ol ve ikinma geldiginde sakin tutma kendini ikin. Once derin nefes al ve ikin dediler.

Ve der demez ikinma hissi gelmeye basladi.

Dr ikin dedi sonra hemen birak ve sakin ol dedi. Derin nefes al bekle. Sakin bagirma bu asamada artik sadece ikin ve bebegine yardim et dedi.

2.ikinma geldiginde artik ogrendim ya nasil olacagini ikiniyorum ve oylece bekleyip ikinma gecince derin nefes aliyorum.

3.ikinma geldiginde tam ikinirken dr bebek geliyooooo tut kendini sakin birakma derkeeeeeennn.....

Ikimden boyle ilik birsey gecti.

Size o ani tarif edecek afilli iki uc kelimem olsun isterdim ama yok.

Bebegimi dogar dogmaz kordonunu bile kesmeden gogsume koydular. Ve benim tipsiz oglum ilk sesini benim gogsumde cikardi. Agliyordu ve ben onu optum kokladim. Insan tiksinmiyor gercekten. O ani asla unutamiyorum. Hemen kordonu kesip yan tarafimda duran yataga koyup temizlediler. Bu arada ben gozlerimi bebegimden bir an olsun ayirmiyorum. Hayranlikla ve saskinla orda yatan melegin annesi olmanin hakli gururunu yasiyorum.

Dikislerim atilip dr cikana kadar dakikalar bitmek bilmedi.


Bebegimi kucagima verdikleri saat 16:25 .
Kilosu 3,430gr
Haftasi 40+2

Ben 27nisan 16:25 sularinda YusufAli'nin annesi olarak yeniden dogdum melegimle.

Yasadigim hicbir acidan pisman değilim, hicbir sancidan sikayetci degilim. Allah'ıma cok sukur suan melegim misil misil uyuyor.
Sukurler olsun ki cok uslu bir melek.
Bide gorseniz masallah nasil tipsiz nasil cirkin

Arkadaslar dogumumu zekai tahir burak da yaptim. Dogumumu dr yasin bey ve ekibi gerceklestirdi.

Allah’ım hemsiresinden dr una hepsinden razi olsun. Hepsi cok ilgili ve iyilerdi.

Veeee klasik olacak belki ama kesinle normal dogum icin bi engeliniz yoksa bu duyguyu yasayin. Bu cok baska cok farkli.

Ben epidural i de ozel hastaneyi de cok buyutmusum gozumde. Devletin bize sagladigi imkanlar gercekten cok kiymetli.


Ve inanin o sancilar oyle guzeldi ki. Hicbir saniyesinde pisman olmadim.

Her dogum kendine ozeldir. Buna emin olun ve gucu icinizde hissedin. Ben dogumhane ye Allah’ın adiyla girdim ve cok sukur Allah'ım da beni yalniz birakmadi. Gucunu ve varligini hep hissettim ustumde. Bol bol dua okuyun. Nasibinizde varsa Allah hicbirimizi yariyolda birakmaz emin olun.

#küçücük bir not

Dogum masasindan kalkip sandalye ye oturdugumda tipsiz oglumu kucagima verdiler ve iste dedim. Allah'ım senin sayende kavustum melegime. Annelik duygusu oyle birsey ki. Allah'ım isteyen herkese nasip eder bu duyguyu insallahhhhh.

Bugun cok sukur daha iyiyim.. Dikislerim de iyilesiyor artik.
Masallah sutum de bol bol geliyor.

Yer gok dua ile arkadaslar . bunu sakin unutmayin.

Dogum masasina geldigimde dogumum sadece 1 dk sürdü.

Odaya girmem le oglumu gormem o kadar kisa surede oldu yani .

Igneden korkan ben aslanlar gibi ciktim evden ve aslanlar gibi geri döndüm cok şükür.

Burda cok destek gördüm cok moral topladim sayenizde. Allah'ım hepinizden razi olsun. Hepinize coookkk tesekkur ediyorum hanimlar.

Iste bu da bizim dogum hikayemizdi.

Allah'ım herkese dayanma gücü verir insallah. Siz yeterki çığlık atmak yerine Allah deyin. O size oyle bi guc veriyor ki....
 
Canım okurken hem duysallaştım ama en çokta yüZümde tebessüm oldu bende normal düşünüyorum ama korkuyrm dikiş çok acıtıyor mu . Bu arada tebrk ederm sağlıklı doğmn gerçekleşmiş rabbim bu güzl duyguyubizede nasip eder inş rabbm seni meleğine bağışlasn:)
 

Emin ol dikisleri hissetmiyorsun .bebegini gordukten sonra hicbirsey hissetmiyorsun .Net birsey bu. Hic korkma canim. Ben igneden korkan Ben bu yazdigim hikayenin bas kahramaniyim .guclu ol ve Allahi'na sigin. O verir sana sabrini. Insallah sanada nasip olur boylesi bi dogum
 
Hayırlı olsun bebeğiniz. Allah sağlıkla analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah. Doğum hikayenizi okurken çok duygulandım, keşke ben de normal doğumu yaşasaydım dedim. Ama tüp bebek tedavisiyle olduğu için ve plesanta previadan dolayı direk sezeryan demişlerdi ilk doğumumda. 2.doğumum da sezeryan oldu. Maşallah size. Allah size de oğlunuza da sağlık sıhhat versin inşallah. Nazarlardan korusun. Amiin...
 
Çok güzel anlatmissin saglicakla buyut bebeğini inşallah darisi ben ve tüm bekleyen annelere inşallah 2 saatti kasılmalar. Arttı artik korkar oldum 41+4 oldu bu gün birşey olacak diye korkuyorum
 

Bu kadar pozitif bir doğum hikayenin olmasına sevindim :)) hep sancı nasıl diye soruyordun, nasıl olacak, nasıl anlayacağım :)))

İşte sana en güzel cevaplar gelmiş, çok güzel anlatmışsın bana da cesaret geldi.

Bol bol dinlen, uyu, emzir, tadını çıkar. Bundan sonra hayatının en güzel zamanları olsa gerek..

Artık 30 Nisan, yani Nisan’ın son günü. Allah bize de hayırlısı ile sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, lütfen dua edin.
 
Canim öncelikle hayırlı olsun çok Sevindim sağlıkla buyut yavrunu.. bu arada yasin beymi yaptırdı sana da doğumu mükemmel bir adam ya
 
Sabah sirtima ve kasiklarima vuran sancilarim vardi ama emin olamadim aksama doğru bebek kasılmalar cogaldi ama beni kaç kez kandirdigi için yine inanmadim bekledim saat gece 2 gibi 10 dk da bir olan sancılar geldi sonra 3 gibi 5 dk oldu ve 30 saniye sürüyordu 4 te kadar bekledim ve ciktim hastaneye 10 dk da vardik 4:40 kadar içeriye girmeye korktum sonra vaktim hemşire beni cagirdi ne yapıyorsun burada dedi sancim var cogalmasini bekliyorum dedim
Sonra öyle olmaz hem bir bakalım dedi alttan muayene etti 6 cm acilmam verdi sonra nts de 5 dk durdum beni çatala aldi 5 te sonra 5 dk sonra suyumu patlattı sancin gelince ıkın dedi 2 3 derken son kez akın dedi ıkındim tamam çok şükür Bask cikti ve ikinmayi birak dedi bebek doğdu ama nefes almakta zorlanıyordu biraz oksijen verdiler kendine geldi dikiş yok çok şükür 5.20 de doğdu 6 da emzirdim şimdi misil misil uyuyor bu hayirli günde tüm bekleyen anneler sağ salim eline alir bebeklerini inşallah S Simin88 sen kalbin canım inşallah Hayirlisiyla doğum yap 41+4 te doğum yaptım geç olduğu için doktor tedirgin di ama çok şükür sorun çıkmadı
 
Canim öncelikle hayırlı olsun çok Sevindim sağlıkla buyut yavrunu.. bu arada yasin beymi yaptırdı sana da doğumu mükemmel bir adam ya

Evet canim. Yasin bey. Gercekten çok iyi bi doktor. Dikisleri atarken biraz cekindim ama konusa konusa beni sakinlestirerek yapti dikisleri . ben cok memnun kaldim hastaneden hemsirelerden doktorlardan . cok sukur korkularim yersiz kaldi. Allah'ım oyle bi guc verdi ki. Tipki senin gibi sancilar biraz zor oldu ama dogum oyle kolaydiki .burda dogum ekibinin etkisi ve destegi goz ardi edilemez

Ayyy nur biliyo musun suan hala inanamiyorum. Af edersin hala bu tobis sıpanın benden ciktigina aklim almiyor :)

Cok sukur kavustuk

Darisi bekleyen butun anne adaylarina insallaaaaahhhhh❤❤❤
 


Aminnn canim. Amiiin

Olsun siz sagliksiziniz ya .Gerisi önemli degil. Sezeryan i isyerek olmadiniz sonucta. Ha kisinin tercihine kalmis tabi kimseyi zorlayamayiz normal icin ama en sagliklisida bu. Allah'ım her turlu veriyor o gucu. Nasil olursa olsun her dogum ozeldir. Cunku sonunda ANNE oluyoruz .Ve bu duygu tarif edilemiyor :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…