Selamlar hanimlar
Bebeklerini kucaklarda alanlar güle güle büyütün, doğum için gün sayanlar bir avazda kurtulun İnş. Bebeğini düşüren arkadaşa da geçmiş olsun, korkma bir çok kadının başına geliyor. Benim de ilk gebeliğim de öyle olmuştu. Kimin kısmeti varsa o dünyaya geliyor. İnş tez zamanda yine hamile kalırsın.
Henüz doğum heyecanı sürecinde olduğunuzu biliyorum ama biraz zaman geçince başka dertleriniz olacak. Benim ki neredeyse ayını bitirecek erken doğması nedeniyle. Sonra ki dert yok sütüm yetiyor mu yok gaz mı, sizinle bunun için bir bilgi paylaşacağım.
Emmeden sonra hep gaz çıkarmaya çalışıyordum ama yine de gazı oluyordu. Bir de uyuyan bebeği uyandırmis oluyordum. Kitabın birinde anneyi emen bebekte gaz çıkarmaya gerek yok yazıyordu, sadece biberonla beslenen ve mama tüketen Cocuklarda gaz çıkarılmalı yazıyordu. Bende 3 gündür gazını çıkartmayi bıraktım. Aynı zamanda sütüm artsın diye ısırgan kimyon ve rezene tohumlarindan yapılan bir çay içiyorum bir veya iki kere, çocuğun gaz problemi kalmadı. Size de tavsiye ederim.
Cayin sütümü arttırıp arttormadigini bilmiyorum çünkü sagmayi birektim. Ama bebek doyuyor.