- 12 Aralık 2014
- 3.508
- 4.604
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #67.701
sagolasin canim.evet doktorda oyle dedi ama bebegim cok fazla kilolu degiı ki 8200gram 69sm.iık gunler cok fazla kirmiziydi mecbur dokunuyordum napayim :) atlattik cok sukur iyilesti artik..Hayirli olsun ve bebeğe geçmiş olsun ins.bizde 26 nisan doğumluyuzsünnetimizi 15 gün kadar önce olduk.yazdığıni hep forumlarda okuyordum ama bebegimde olmadı. kilodan diye okuyorum pipinin iceri kaçmasina.biz su an yeni yeni dokunabiliyoruz annemle vs.sen iyi elleyip duzeltebiliyorsun biz korkuyorduk acır diye ) banyoyu doktor sünnetin 2. Gününden itibaren 2 gün sabunsuz sonra normal yapabilir dedi.ben yine buradan okuduguma gore 7 gun sonra iyilesmeyi bekleyerek yaptirdım.
Sünnet konusunda doktorların yorum farkları var sanırım her biri ayrı telden çalıyor :) ama dr kontrolde şunu yaptı. Kağıt bardağı ortasına yakın kesip iki yanlı acık olan kismı pipiye kapak yapti bezi kapattım tavsiye ederim bu yöntemi.tekrar bebege gecmis olsun kipkirmizi oluyor bebekken bile zor işmiş sünnet.
Cnm kaşık mamalar da var istediğini alıp anne sütünü altına sıcak su koyup ılıtırsın sonra mamaya katarsin yavaş karıstrıp ya da kilo alsin istiyorsan tam pirinc unu faydalı imiş onunla yapabilirsin. Pirinci az suda haslayip çekince anne sütünü ilik yapıp içine de elma rendesi olursa tadini sever ama sen bilirsin. Bugün iki tatli kaşığı yoğurda bir dilim elma rendesi yaptım yedi hepsini. Artık yutmayı öğrensinler diye az pütürlü veriyorum çok nadir. Mesela patates haşlama da verilir demiştiİrmikli anne sütlü nasıl oluyor canım tarif eder misin? Yoğurt başladım 2 gündür veriyorum tarhana da denerim. Evet bu ay 370 gr almış
Droyacetinkaya
Bazen memeye çok yapışıyot ama şu yoğurt işi bile çok fark ettirdi. Günden güne miktar çoğalacak daha iyi olur kesinlikle.
Her hamilelik farklı her çocukta farklı belirtiler olurmus şimdi emziriyorsan da farklı olabilir ama yabana atma kan ver bence cnmhicbir gebelik belirtim yok.onceki gebelikıerimde vucut isisiyla anliyordum ilk basta gebelik olup olmadigini.36.7den yuksekse gebelik mevcut.degilse gebelik yok.benim 36.3cikti.cok korkuyorumya gebelikse naparim ben
Zor bir durum senin icin uzaktasin elini uzatabulecegin kimse yok ama hiccc sikma canini dolmasin gozlerin. Bi gozumuzu acip bi kapaticaz bi bakmisiz kosuyo kuzucuklar sonra yine kapatip acicaz bi bakmisiz okula baslamislar vs. Boyle boyle bi cirpida buyuyecekler Allah'ın izniyle hicbirsey olmaz kuzuya. O da buyur gider.Bebegimi 20 Ekim'de krese bırakıyorum iki hafta sonra ise başlıyorum ki o da kesin değil. Bebegin 5 buçuk aylık olacak sadece. Mutsuzum, kimse anlamıyor beni gibi geliyor. Dusundukce gözlerim doluyor. Annem bakmak için gelmedi
O 2. Ay aşısı degilmi ya simdi olmaz cok sacmaKızlaaarrrverem aşısı vurulan yer şişti kızardı, sarı sarı akmış kazağına. Ebe kızarır kabuk bağlar korkma demişti vurduğu zaman, ama 5. Ay dayız şimdi mi olur yaaa, yoksa iltihap mı kaptı bu kız ebeye yazdım cevap da vermedi, eşim de yok, bi kaç gün şehir dışında, napim ben, sizde oldu mu normal mi değil mi, taksi çağırıp doktora mı gideyim
Ya sizin nasıl aşı yeriZor bir durum senin icin uzaktasin elini uzatabulecegin kimse yok ama hiccc sikma canini dolmasin gozlerin. Bi gozumuzu acip bi kapaticaz bi bakmisiz kosuyo kuzucuklar sonra yine kapatip acicaz bi bakmisiz okula baslamislar vs. Boyle boyle bi cirpida buyuyecekler Allah'ın izniyle hicbirsey olmaz kuzuya. O da buyur gider.
O 2. Ay aşısı degilmi ya simdi olmaz cok sacma
canim benimki de daha yeni kabardi ve iltihaplandi, 3 gun once uzerini degistiriken tirnagim takildi kalkti kabuguyla birlikte kanadi, su an kizarik sadece, gayet normal, dr bana baticon sur demisti iltihap vs akarsa, surebilirsin arada.Ya sizin nasıl aşı yeri
Bizimde yenice kabardı.4 buçuk aylığız ebe kabarırı demişti ama bu kadar uzun sğreceğini düşünmemiştim bendecanim benimki de daha yeni kabardi ve iltihaplandi, 3 gun once uzerini degistiriken tirnagim takildi kalkti kabuguyla birlikte kanadi, su an kizarik sadece, gayet normal, dr bana baticon sur demisti iltihap vs akarsa, surebilirsin arada.
Bizimde çok benzer bir durum varcok zor, daha kucucukler ama bakacak kimse yoksa elden baska sey gelmez ki. hadi sen uzaktasin, annenin gelmesi cok zor, benimki dibimde oturuyor, bana biraz destek ol dedim, bana mi yaptin cocugu kendin bak dedi. 3 aydir toplasan 2 saat anca gormeye gelmistir bizi ve kendisi ev hanimi calismiyor yani. o yuzden ben calismaya basladigimda bebegime bakmasini gectim, bakiciyi kontrol etmek icin bile ugramaz, oyle umursamaz.
ya evet bir de o durum var. hem annanne hem babannede agliyor bizimki. haftada bir gorurse boyle olur, normal. isin kotusu 2dakka uzaktalar sadece. bi de annem hic bana gelmiyorsun diye küsuyor, sadece aksam evde olur kendisi gezmekten dolayi, aksam cocugu uyutuyorum gelemem sen gel gunduz diyorum, herseyi sen bilirsin tabi, benim evime gelmeyene ben niye geliyim diyor. hic evde olmuyorsun keske olsan da gelsem dedim, surekli evde oturamam sıkılıyorum kimsem yok cikip geziyorum diyor. anne degil, taş sanki.Bizimde çok benzer bir durum varçocuğum anneannesinden korkuyor o kadar az görüyorki yabancılıyor çocuk
evet canim suan hazirlanip cikiyorum ilk once usg giricem.dogum sonrasi korkumdan hoc kontrole bile gitmemistim simdi mecburHer hamilelik farklı her çocukta farklı belirtiler olurmus şimdi emziriyorsan da farklı olabilir ama yabana atma kan ver bence cnm
Var canım hatta bizimki biraz fazşa tepki. Erdi bi kaç kez şişti içindeki iltahap aktı . Hala düzelmedi yara gibiYa sizin nasıl aşı yeri
çalışan anne olmak gerçekten çok zormus.bende işe başlayacağım zamanı düşündükçe üzülüyorum.ama yapacak ta birşey yok.sonuçta yine onların geleceği için çalışıyoruz.sende böyle düşün.Bebegimi 20 Ekim'de krese bırakıyorum iki hafta sonra ise başlıyorum ki o da kesin değil. Bebegin 5 buçuk aylık olacak sadece. Mutsuzum, kimse anlamıyor beni gibi geliyor. Dusundukce gözlerim doluyor. Annem bakmak için gelmedi
benimkide ayni şekilde meme vermeye çalışıyorum o elini yada etek bezini emmeye çalışıyorkizlar, benim bebisim sabah uyandiginda meme istemiyor, oyun oynuyor guluyor, meme almiyot. en az 2 saat veriyor ama 1-2 dakika emip birakiyor. gece zaten cok verimli emmiyor, gogsum tam bosalmiyor. nasil bu kadar ac dayaniyor bu kiz
Sinek isirigi gibi kirmizi bi nokta. Dedigin iltihaplanma olabilir bize doktor demisti ama 3 ay sonra olmasi sacma geldi banaYa sizin nasıl aşı yeri
canim benimki de daha yeni kabardi ve iltihaplandi, 3 gun once uzerini degistiriken tirnagim takildi kalkti kabuguyla birlikte kanadi, su an kizarik sadece, gayet normal, dr bana baticon sur demisti iltihap vs akarsa, surebilirsin arada.
Bizimde yenice kabardı.4 buçuk aylığız ebe kabarırı demişti ama bu kadar uzun sğreceğini düşünmemiştim bende
Kızlar cevaplar için teşekkür, aynı durum olanlar içimi rahatlattınız çok saolun. Sabah misafir geldi, evimin yakınındaymış aradı gel buyur dedim, daha yeni gitti, yazdıklarınızı okudum ama cevap yazamadım. Doktora gitmek için eşimin gelmesini beklemeye karar verdim, keyfi yerinde şükür kızımın. Sarı sarı akınca şişlik de gitti kabuk oldu üstü. Ay annelik çok zor dedikleri sürekli yürek hoplatacak şey olmasıymış. Hemen panik oluyorum tecrübesiz olunca. Yeğen kuzen çocuğu da bakmadım hiç. Bu bana emanet ilk can olunca. Hep alarm durumu oluyor bende.Sinek isirigi gibi kirmizi bi nokta. Dedigin iltihaplanma olabilir bize doktor demisti ama 3 ay sonra olmasi sacma geldi bana
canim bebegin kilo alimi az .ilk 3ay 900gram civari 3ila 6ay arasi rn az 500gram almali bebekler.brnce mama vermen gerek .6aydan sonra kilo alim hizi yavasliyor bazi aylar hatta hic almaya biliyorıar ilk cocugumdan biliyorum.hem yogurt mamayla alinan kiloyu aldirmiyor
Cnm kaşık mamalar da var istediğini alıp anne sütünü altına sıcak su koyup ılıtırsın sonra mamaya katarsin yavaş karıstrıp ya da kilo alsin istiyorsan tam pirinc unu faydalı imiş onunla yapabilirsin. Pirinci az suda haslayip çekince anne sütünü ilik yapıp içine de elma rendesi olursa tadini sever ama sen bilirsin. Bugün iki tatli kaşığı yoğurda bir dilim elma rendesi yaptım yedi hepsini. Artık yutmayı öğrensinler diye az pütürlü veriyorum çok nadir. Mesela patates haşlama da verilir demiştiFonetik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?