- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
- #67.681
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyidir canım sen nasılsın kızın oğlun nasıl benim kız 4. Ayında 6350 Gr 61 cm diHanimlar nasilsiniz minnaklariniz nasil ben hala adet olmadim varmi benim gibi olan cocuklarimizin kilosu ne durumda
Kızlar bana saçma geliyor ama süt sağma makinam sağı sagabilirken solu sağamıyor.solda hep süt az diye düşünüyordum ama öyle değilmiş.gece sağı emdi soldanda çok az emdi.daha öncesinde mastit olduğum için sağayım dedim.ilk denemede 10 dk kabin tabanını anca doldurdu.baktım hala taş gibi göğsüm sonra sıcak suyla biraz yıkadım yeniden sağdım azda olsa geldi yine.makina sağmaya devam ederken bende bi yandan sağıyormuş gibi masaj yaptim,süt arttı.hic grlmemeye başlayınca bıraktım.birde elimle deneyeyim dedim ve makinadan daha fazla sağdım.boule yarim saat uğraştım.sabah kalktıgımda sol sağa gore daha doluydu.sizce neden solu sağamıyor makina.işe başlayınca iş yerinde bukadar fazla uğraşamam
Bende olmadimmHanimlar nasilsiniz minnaklariniz nasil ben hala adet olmadim varmi benim gibi olan cocuklarimizin kilosu ne durumda
4.5 aylık oldu. Sadece mama ile beslendiğinden ek gıdaya erken basladikMaşallah ne kadarlık bebeğiniz?
. 14 Mayıs doğumlu. 4.5 aylık oldu. Anne sütü almis olsaydi. 6. Aydan evvel başlamazdim.Canım ek gıdaya tam geçmişsin galiba kaç aylık bebeğin tam olarak
ne zarari olur bilemeyorum ama ben henuz erken diye biliyorumKizlar bebekleri ne zaman dikiltiyoruz. Ben dik tuttigumda ayagini basiyo sert bi sekilde. Zarar vetiyomuyum acaba
Ben de olmadım, ilk çocuk 5 yılda anca oldu die korunmuyoruz da. Benim kız 5. Ayda 6200, 68cm, dün elma suyu ile tadımlara başladım, 3 gün kuralı ile ilerlicem, şarbondan dolayı pastörize süt ile yoğurt yapmayı araştırıyorumHanimlar nasilsiniz minnaklariniz nasil ben hala adet olmadim varmi benim gibi olan cocuklarimizin kilosu ne durumda
Canm 4 Ayda bebekler basma istekli olurmuş sonra çömelme yapıp bunu bir süreliğine bırakırlarmış die okudum bu sitede bi forumda, omurga sağlığı için çok yüklenmeyin erkenden diyorlar, benim kız da oturuyor, baya sadece sırtını dayıyorum yıkılmadan duruyor uzun süre, ama çok da uzatmadan alıyorum zarar verme korkusundanKizlar bebekleri ne zaman dikiltiyoruz. Ben dik tuttigumda ayagini basiyo sert bi sekilde. Zarar vetiyomuyum acaba
Sağlık ocaginda aynı hareketi ebe yaptırmaya çalıştı 4.ayda başlar artik adımını atmaya dedi ama bizim kiz başaramadıKizlar bebekleri ne zaman dikiltiyoruz. Ben dik tuttigumda ayagini basiyo sert bi sekilde. Zarar vetiyomuyum acaba
Amam iste hepsi farkli farkli burda yazmistim bizimkide hala hicbiseye elini uzatmiyo . Ama bastirdikca ogreniyo onu farkettimSağlık ocaginda aynı hareketi ebe yaptırmaya çalıştı 4.ayda başlar artik adımını atmaya dedi ama bizim kiz başaramadı
Ayy evet evet bende emzirme yastiginin ortasina oturtuyorum baya baya. Dedigin gibi ama korkuyorum. Ama bizm doktor 5. Ayda destekle oturur 6. Ayda mama sandalyesine oturur demisti sanki.Ben de olmadım, ilk çocuk 5 yılda anca oldu die korunmuyoruz da. Benim kız 5. Ayda 6200, 68cm, dün elma suyu ile tadımlara başladım, 3 gün kuralı ile ilerlicem, şarbondan dolayı pastörize süt ile yoğurt yapmayı araştırıyorum
Canm 4 Ayda bebekler basma istekli olurmuş sonra çömelme yapıp bunu bir süreliğine bırakırlarmış die okudum bu sitede bi forumda, omurga sağlığı için çok yüklenmeyin erkenden diyorlar, benim kız da oturuyor, baya sadece sırtını dayıyorum yıkılmadan duruyor uzun süre, ama çok da uzatmadan alıyorum zarar verme korkusundan
benim mastit sağ taraftaydı.solu sağamıyorum dediğin gibi göğsüm ponpadayken pompayla uyumlu masaj yaparak biraz daha cikartiyorum.ona rağmen pompayi bırakıp sadece elimle sağınca süt geliyorCanim bende mastit oldum. Sag gogsumun ucu hepyaraydi o yuzden hep solla emziriyodum. Ve tabi yaradan dolayi mastitoldum surekli solu emdigi icinde sol gogsumde sut cok ve gogsum bariz buyuk. Solu sagdigimda 125 cc cikiyor sagdan max:80. (Sag gogsum mastitliydi ve yaraydi). Ama bu 80 cc o kdr zor cikariyorumki. Once normal tutuyorum dedigin givi taban anca soluyo 20 cc cikmiyo bile. Sonra sagdan bastir soldan bastir alttan ustten bastir derken tikali bi kanal aciliyo sanki 2 3 dakkada 60cc oluveriyo. Sonra gogsumu sika sika 80e tamamliyorum iste. Yanlis anlama elle tamamlamiyorum. Gogsum pomoada ben kenarlardan sıkıyorum. Sut gelmesede bi 10 dakka devam et bakalm sagmaya sendede tikali bi ye acilmis gibi akicak mi
Bende olmadimm
Aynı sekildeydik. Süt alerjisi varmış. Özel mama kullanıyorum. Emziriyorsan sende özel diyet uygulamalısın. Süt, süt ürünleri, yumurta ve et tüketmemelisin. Fıstık kabuklu yemişler bide.Kizlsr bebegimin kakasinda bu sekilde kan gordum. Dr. süt urunleri tuketme dedi bana. Boyle bir durum yasayan var mi ne diyosunuz. Cok korktum sabah sabah.
havuç vermeyi deneyebilirsiniz. Benim kızım havucu sevdi.canim benim oglan neredeyse 10 gundur uzaniyor .henuz yiyeceklwri tutup yemesi icin cok erken ama.dun ekmek kenari verdim yemesi icin degil tepkisini merak ettigim icin elime bakiyordu cunki hemen kavrayip agzina goturdu.salyasinda hemencecik yumsamis az kalsin bogazina kaciyordu.ben yaaaptim bir hata bidahada 7ayini doldurmadan yapmam.cok korktum.benim kuzu 5ay 2gunluk
Kaşık maması veriyoruz cnm sadece bir kez iki kaşık irmikli anne sütü ile yapıyorum ben iste iken çünkü biberon almıyor 5 saat ayriyiz yoksa vermezdim. Benim bebiş iri bebek o yüzden aç kalması ona zarar verir yoksa bende ek gıdaya gecmezdim ama tarhana çorbası ve yoğur verebilirsin kaşık mamalarda oluyo bu aylarda. Kilo alsın istiyorsan pirinçli mamalarda olur ama 370 Gr mi almış bu ay olsun ne olur ki yapısı küçük bir bebektir önemli olan vermemesi
Hangi doktoru takip edyorsun
4.ayda kontrol7nde bizim doktor oturma alistirmalari icin henuz erken demisti. oysa o kadar hosuna gidiyor ki bizimkinin oturmak, aglarken susuyor o dereceAyy evet evet bende emzirme yastiginin ortasina oturtuyorum baya baya. Dedigin gibi ama korkuyorum. Ama bizm doktor 5. Ayda destekle oturur 6. Ayda mama sandalyesine oturur demisti sanki.
cok zor, daha kucucukler ama bakacak kimse yoksa elden baska sey gelmez ki. hadi sen uzaktasin, annenin gelmesi cok zor, benimki dibimde oturuyor, bana biraz destek ol dedim, bana mi yaptin cocugu kendin bak dedi. 3 aydir toplasan 2 saat anca gormeye gelmistir bizi ve kendisi ev hanimi calismiyor yani. o yuzden ben calismaya basladigimda bebegime bakmasini gectim, bakiciyi kontrol etmek icin bile ugramaz, oyle umursamaz.Bebegimi 20 Ekim'de krese bırakıyorum iki hafta sonra ise başlıyorum ki o da kesin değil. Bebegin 5 buçuk aylık olacak sadece. Mutsuzum, kimse anlamıyor beni gibi geliyor. Dusundukce gözlerim doluyor. Annem bakmak için gelmedi
canim bebegin kilo alimi az .ilk 3ay 900gram civari 3ila 6ay arasi rn az 500gram almali bebekler.brnce mama vermen gerek .6aydan sonra kilo alim hizi yavasliyor bazi aylar hatta hic almaya biliyorıar ilk cocugumdan biliyorum.hem yogurt mamayla alinan kiloyu aldirmiyorBugün doktora gittik, aslında 3’ünde tam 5 aylık olacak ama bugün gitmemiz gerekti. Neyse..
Geçen ay 90 gr eksik almıştı 410 gr almış, bu ay ise 130 gr eksik almış yani minimum 500 gr olacak şekilde hesaplıyor bu arada.
Çarşamba tam ayı dolunca yeniden getir tartalım yoksa mama başlatacağız dedi, 15 gün mama verip sonra ek gıda olarak yoğurda başlayacakmışız.
Şimdiden yoğurt versem dedim kabul etmedi. Bence çok saçma, 15 gün mama alacağına mis gibi ev yapımı yoğurt yese daha iyi değil mi?
Çoğu doktor 5.aydan itibaren ek gıda tadımlarına bile başkatıyor. Hemen bir kase yemeyecek ya.. 1-2 kaşık derken zamanla artacak.
Siz ne düşünüyorsunuz?