• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar ilk oğlumdan Mustela'nın Konak şampuanını kullandım İlk yıkamadan itibaren Ona rağmen oldu yani bu bebekten bebeğe değişiyor 20 aylık hala kafasında konak oluyor maalesef Ben 5 yaşındaki çocukta bile konak olduğunu duydum Ayrıca zeytinyağı ve karbonatı karıştırıp sürünce çok güzel kabarıyor çıkıyor Konakları tırnakla mayın Doktorlar önermiyor tarakla tarayın çıkıyor

Kızlar şimdi biz oğluma evde küçük havuz yaptık kendisi biraz debelendi eğlendi :) ama kafasındaki konaklar tam kabardı çeksem gelecek gibi öyle kabardı bende konak şampuanı diye bir şey varmış geçiriyormuş diye duydum kullanan var mı aranızda
Konak tarağı var canım, zeytinyağı sür havuzdan önce, iyice kabarmış olur, sonra o tarakla tara hepsi çıkar, şampuana para verme boşuna, biz zeytinyağı ve yemek sodası sürerek temizledik

Kızlar merhaba. Çok uzun zamandır umutsuz oldugum emzirme konusunda bir danışmandan yardım alıyorum şu günlerde. 1 aydır meme reddi yaşayan kızım bugün ilk defa 30 saniyede olsa mememi emdi. Önümüzdeki 1 hafta emme kampı yapacaz danışmanın rehberliğinde.
Ama asıl sizle de paylaşmak istediğim şu; bırakın doğum yapmış bir anneyi, hiç doğurmamış ve evlat edinmiş anneler bile süt üretimi yapıp bebeklerini besleyrbiliyormuş. Danışmanım bunu söylediginde hemen arastırdım bugün ve evet dünyada bir sürü örneği varmış bunun. Nasıl sevindim nasıl umutlandım ve heyecanlandım anlatamam :dua: Allah hepimize çocuklarımızı büyütmekte yardımcı olsun. Hanginizin ne sıkıntısı varda tez zamanda gidersin. Sizler de bana dua edin lütfen memeye tamamen dönelebilelim ve sütüm yeterli gelsin kızıma. Lütfen dua edin

Kızlar merhaba. Çok uzun zamandır umutsuz oldugum emzirme konusunda bir danışmandan yardım alıyorum şu günlerde. 1 aydır meme reddi yaşayan kızım bugün ilk defa 30 saniyede olsa mememi emdi. Önümüzdeki 1 hafta emme kampı yapacaz danışmanın rehberliğinde.
Ama asıl sizle de paylaşmak istediğim şu; bırakın doğum yapmış bir anneyi, hiç doğurmamış ve evlat edinmiş anneler bile süt üretimi yapıp bebeklerini besleyrbiliyormuş. Danışmanım bunu söylediginde hemen arastırdım bugün ve evet dünyada bir sürü örneği varmış bunun. Nasıl sevindim nasıl umutlandım ve heyecanlandım anlatamam :dua: Allah hepimize çocuklarımızı büyütmekte yardımcı olsun. Hanginizin ne sıkıntısı varda tez zamanda gidersin. Sizler de bana dua edin lütfen memeye tamamen dönelebilelim ve sütüm yeterli gelsin kızıma. Lütfen dua edin

Tüm dualarım seninle. Sakin ol rahatla ve o anların tadını çıkar. Her geçen gün uzayacak ve memeli zamanlarınız keyifle bol sütle geçecek :)

Kızlar kızımın popo arasi arkadan pisik olmuş nokta nokta kabarık gibi kizarik mustela kullaniyordum bişey yoktu üç aydır bir günde bu kadar olmuş ıslak mendil kullandım bikac kez ondan mi bilemedim normalde pamuk su kullaniyorm. Pisik kremi sudocrem veya desitin alicam kullanan önerisi olan memnun kalan var mi
Bende sudocremi dogduğundan beri kullaniyorum su ve bebek alt pamuguyla bebegi temizliyorum.ćok şukür hic pişik olmadı.gunde 2 kez 3 kez ince sekilde suruyorum.sayenizde bende desitini duydum aklimda olur.ıslak mendilden korkuyorum hicbirseye kullanmiyorum
Belki ondan bebek pisik oldu.

Bir umutsuz vak’a da benim! Benim oğlum da beni neredeyse hiç emmedi.. 25 gün falan o da mama takviyeli emdi :( şimdi hiç emmiyo malesef.. arada veriyorum mememi boşken çekiyo süt geldiği an gözlerini pörtletip çığlık çığlığa ağlıyo sanki zehir veriyorum :( umarım sen halledersin bu konuyu 3 aylık olcak haftaya halaa içimde yaradır..

Bir umutsuz vak’a da benim! Benim oğlum da beni neredeyse hiç emmedi.. 25 gün falan o da mama takviyeli emdi :KK43: şimdi hiç emmiyo malesef.. arada veriyorum mememi boşken çekiyo süt geldiği an gözlerini pörtletip çığlık çığlığa ağlıyo sanki zehir veriyorum :KK43: umarım sen halledersin bu konuyu 3 aylık olcak haftaya halaa içimde yaradır..
Benim danışmanımın dediğine göre en kötü meme reddini bile en fazla 1 haftada çözüyorlarmış. Denemek ister misin? Biraz yorucu bir süreç bence evrt ama denemeden de pes etmek istemiyorum. Dediğin gibi şimdiden içimde yara bu konu, ilerde keşke şunu da deneseydim bunu da deneseydim demek istemiyorum. O yüzden ne kadar zor olursa olsun deneyecem, sabredecem

Canım eğer emiyorsa bebek, ben ve arkadaşlar bir karışım içiyoruz, hem sütü artırıyor, hem bebegin gazını azaltıyor. Önceden beri okuyorsan bilirsin benim bebiş de cok gazlı, şekerli bitki özleri altı aydan önce kullanılmıyor zaten, doktoruna sorarsan o da yönlendirir. 100 er gram rezene, keten tohumu,lavanta,anason ve kimyonu çektirip karıştırtıyosun aktarda, sabah ve akşam sıcak suya bir tatlı kaşığı atıp beş dakika bekleyip içiyorsun. Pek çoğumuz fayda gördük ve gaz damlalarını bıraktık, dene istersen
Bu cayda anasonu pek istemiyorum.uzun zamandir cay icecek vaktim yoktu.forumu bugun okudum bende hemen humana cay ve lactamil ictim :) humanada bitti aslinda.anason koydurmadan bu caydan mi yaptirsam aktara.humana daha az mi etkili ? anason yerine ne ekletsem

Benim danışmanımın dediğine göre en kötü meme reddini bile en fazla 1 haftada çözüyorlarmış. Denemek ister misin? Biraz yorucu bir süreç bence evrt ama denemeden de pes etmek istemiyorum. Dediğin gibi şimdiden içimde yara bu konu, ilerde keşke şunu da deneseydim bunu da deneseydim demek istemiyorum. O yüzden ne kadar zor olursa olsun deneyecem, sabredecem
En kotu meme reddi benim herhalde. Bir kere bile emmedi oğlum bende de süt tamamen bitti şuanda. Ücret ortalama olarak ne civarlarda?

Dün kızım canımı okudu resmen doğduğundan beri ilk defa bu kadar ağladı bugun daha sakin hergünleri ayrı bıdıkların @sofiarya canım benim kızın kilosu için ne dersin hastaneye gerek varmı ki yoksa bekliyeyimmi bu ayda 300 gram 29 günde
Ne kadarlık oldunuz canim..diğer aylarda kilo alımı nasıldı..Benim kızımda 3.ayda 250_300 gram civarı almış..bu ayda az alırsa doktora dan8sacagim tekrardan
umarım fayda görürsünüz. Emzirmek anne ve bebek arasında oluşan çok güzel bir bağ gerçekten. Anne sütünün yararlarını anlatmaya gerek yok zaten..göğüslerim yara olana kadar bu emzirme olayı süperdi taki yaralar gün gittikçe kötülesene kadar..sütüm kesilme noktasına geldi.kizim bıraktı 2_3 gün hiç almadı..devam ettim yaralarım da iyileşince her yolu denedim..doğum anını taklit eden yeniden doğuş banyosu diye bişey buldum..bebekle birlikte küvete girip yıkanıyorsun internette var bakarsın. O banyodan sonra geri döndü sütüm de arttı..şimdi tabi ara ara Red etme ataklarına giriyor.geri ite kalka gidiyoruz bakalim..

Ücreti kişiye göre değişiyormuş canım. Ayrıntıları görüşerek bilgi alman da fayda var bence
Canım bende de bastan beri emzirme olamadı. Özelden yazabilir misin. Bilgilerini
2 hafta önce ilk defa iki memeyi de birer dk emdi ama süt gelmedi sanırım. Eğer başarır İsem dunyanin en mutlu annelerinden olucam. O gün bile çok mutlu olmuştum:KK57:

Ne kadarlık oldunuz canim..diğer aylarda kilo alımı nasıldı..Benim kızımda 3.ayda 250_300 gram civarı almış..bu ayda az alırsa doktora dan8sacagim tekrardan
umarım fayda görürsünüz. Emzirmek anne ve bebek arasında oluşan çok güzel bir bağ gerçekten. Anne sütünün yararlarını anlatmaya gerek yok zaten..göğüslerim yara olana kadar bu emzirme olayı süperdi taki yaralar gün gittikçe kötülesene kadar..sütüm kesilme noktasına geldi.kizim bıraktı 2_3 gün hiç almadı..devam ettim yaralarım da iyileşince her yolu denedim..doğum anını taklit eden yeniden doğuş banyosu diye bişey buldum..bebekle birlikte küvete girip yıkanıyorsun internette var bakarsın. O banyodan sonra geri döndü sütüm de arttı..şimdi tabi ara ara Red etme ataklarına giriyor.geri ite kalka gidiyoruz bakalim..

Hemen bakıp deneyeceğim. Evde küvet yok ama bulacam artık bir çaresini..

Canım bende de bastan beri emzirme olamadı. Özelden yazabilir misin. Bilgilerini
2 hafta önce ilk defa iki memeyi de birer dk emdi ama süt gelmedi sanırım. Eğer başarır İsem dunyanin en mutlu annelerinden olucam. O gün bile çok mutlu olmuştum:KK57:

Özelden yazdım canım

Canım dilinin altında dil bagi olabilir mi bi doktora göster istersen.benim ilk oglumddada vardı 3.ayda kestirdim ememiyordu genelde dili dışarı çok çıkmaz dudak seviyesine en fazla getiriyolar

Canım dilinin altında dil bagi olabilir mi bi doktora göster istersen.benim ilk oglumddada vardı 3.ayda kestirdim ememiyordu genelde dili dışarı çok çıkmaz dudak seviyesine en fazla getiriyolar

Bakarim canim. Çok sağol. Benim sıpa emmemek için eliyke itiyordu. Ağzını kazan kapagi açık tutup bekliyordu. Kapmıyordu memeyi. Bazende memeye yaklaştırır yaklatirmaz uyuyordu. En coguda ciglık çığlığa bağırıyordu. İnşallah bundan sonra kismet olur emzirmek. Bir mucize olup ta.

Back