2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Canım silikon uç işe yarıyor yaralar konusunda çok kötüysen kullan ama ben de nasıl bırakacağım diye düşünüyorum :)

Boşver emsin canım ben bilerek emzik vermiyorum daha bol bol emsin ki sutumuz bol olsun inş

Ya bizde öyle battaniye emerken yakaladım bende geçen,emzik alıyor ama...bende sütüm doyurmuyor mu diye korktm ama demek öyle değilmiş

Bizim göbek cok geç kurudu düştükten sonra minik minik kanadı o yüzden 5 günde yıkadım bende.

Bizimde pazartesi kontrol var damla isticem hala bisey kullanmiyoruz ama çocuk catlicak ilaç kullanmayayim desem de olmayacak galiba.senin diğer iki damla neydi canım biogaia diye bi damla varms herkes memnun onu mu alsam diyordum bende
biogaia yi subat annelerinden bende cok duydum canim ama onu kullanmadim

Kızlar 40 cıkmadan akşam bebek yıkanmaz diye birşey duydunuz mu? Ya ben akşam uykusuna geçsin diye gece yıkayacaktım biri öyle dedi kafam karıştı.
Yarı kırk yaptık.Birde şimdi akşam olmadan eve dönün muhabbetini duydum.
Yahuuu bu 40 uçmasının doğrusu nedir?
Sizlerde nasıl

Başla canım hemen inşallah olumlu etkisini görürsün. Kendin rezene içiyor musun o da rahatlatıyor bebeği
İciyorum canım ya rezene kimyon yedigjm herşeye dikkat ediyorum ama yine de çocuk ikinmaktan pancara dönüyor ,surekli uykuda inliyo gazını çıkarıp kakasini yapınca rahat rahat uyuyor bize damla farz oldu

Yok canım ya zaten dini bir dayanağı yok batıl inançlardan işte yıka istediğin zaman kimseye bakma

Canım silikon uç işe yarıyor yaralar konusunda çok kötüysen kullan ama ben de nasıl bırakacağım diye düşünüyorum :)
Bende bu ağrı lardan silikon uç alayim dedim ama sonra beni reddeder diye korkuyorum artık gercek anlamda" sikacagiz disimizi"..

Rabbim sifa versin cnm. Epidural almistin kahve iç dediler mi.. benim epidural sonrası başım ağrı mi Şti çok fena. Sırtından gelen bi ağrıydı. Sanki omuzlarına tutuluyor gibi başladı. Sonra beynime vuran bi ağrıydı. . Kahve ve su iç bol bol..

bizde de hep ayni muhabbetler
aksam yiknamaz .
aksam ezanindan sonra disarda olma aksam ezanindan sonra cocugu yalniz birakma bogarlar ölüsünü bulursun.
40li cocuk hep uyur bu cocuk agliyor rahatsiz ediyorlar kesin
gece karanlikta uyutma 40gun ışık acik kalsin .. aklima gelenler ! valla bunaltiyorlarr insanii ! icimede süphe düşüyor yapiyorum mecbur ama kafayi yicem artik

Bana ilkinde öyle demişlerdi. . Lohusa mezarı 40 fun açık olurmuş. Diye.. Yalnızdim zaten. Eşimde gece çalışıyordu. . Uyu uyuyabilirsen. Zaten bebekte sabaha kadar ağlıyordu. Artık kafamda kurduğum senaryoları siz dusunun o 40 gün nasıl geçti bilmiyorumm.

Günaydın kızlar
Nst ye girdim benim gelen sancılar da yoktu nst deyken. bi kaç gün daha bekleyelim diyebilir dedi ebe stres oldum. Gece de uyuyamadım hiç.. hakkımızda hayırlısı
Aynen canım hayırlısı, vakti var demekki. Sağlıcakla kavusun yeterki..
Biogaia kullanıyoruz işe yarıyor çoğu zaman. Sen ne kullanıyorsun canım
Bize metsil vermişti kendi dr akrabamız. İlk başta hafiften rahatlattı ama tam anlamıyla çare olmadı. Emiyo uyuyo gazı çıkmıyo uğraşsamda. Yatırıncada kıvranıp kalkıyo. Oğlumda üç şişe biogaia kullanmıstık iyi gelmişti. Şişesi çok minikti ya 20 gün gidiyodu günde 5 damladan. Yine öyle mi ki?
Kuzum benim ilk doğumdan sonra olmuştu o dediğin. Üstüne bir de çarpıntı oluyodu geceleri. Kanla ilgili bir durum sanırım. Zaten ilk zamanlar tansiyonda ve nabızda değişimler oluyo.
Ikınma konusunda bende sıkıntı yaşamıştım. Ikınma hissi bile gelmeden doğuma alındım, 85 kg hemşire üstüme çıkıp çocuk doğana kadar inmedi. Çok fenaydı ya :)) etim ne budum ne sankiii :))

Bende akşam eşim gelene kadar oğlum ve bebişimle yalnızım. Bu lohusalık cümleleri beni de ürkütüyor. Allahım korusun hepimizi de bebişleride.
Bunların herbirini ilk doğumdada duymuştum, şimdi de duyuyorum tlfn edenlerden. Ya insan zaten psikolojik olarak zor toparlanıyo, bi de bunları duydukça üff...

Merhabalar kızlar. Hepimizde aynı sorun var demek lohusa hurafeleri :) yani eskiler yememiş içmemiş bir sürü şey cıkarmıslar. Cumartesi günü ablam Doğum yapacak inşallah. Duyan herkes sakın gitme lohusa basar dedi. İnanmasam da artık huylanmaya basladım gitmesem mi diye. Biraz araştırdım sonra bu hırafelerin cogu şamanizm kökenliymiş. Hatta en cok yapılan 40. Gün bebeği kırklama geleneği ise hristiyanların vaftiz töreniymiş. Yani islamiyetle uzaktan yakından alakası olmayan adetler. O yüzden artık takmayaya karar verdim
Gögüs agrısı ceken arkadasların da Allah yardımcısı olsun. 19 günlük oldu kızım bugun ve yeni geçti gögsüm hamd olsun. Lansinoh kullandım her emzirmeden sonra. Sabredin geçicek inşallah

Allahtan benim etrafında öyle hurafeler anlatan insanlar Yok o yüzden rahatım o kırk olayına da hiç takılmam zaten canım nasıl istiyorsa öyle hareket ediyorum. Diğer çocuklarımda da öyle dışarı da çıkardım yalnız da kaldık kırkıncı gün özel birşeyde yapmadım

C citos59nev seninde gözün aydın canım kaç haftalık doğdu senin bebiş?
Canım benim bebek 36+4 günlükdü doğduğunda
Amaaaaa annemin tezine göre: sen gününü bilememişin, bu çocuk günlü aylı, tırnakları bile uzamış iyice
Sat göre 28 martdı ama ayın 5 de oldu
Gelişimi 2 hafta önden gidiyordu
Küveze falan almadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…