- 28 Ocak 2012
- 221
- 226
-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #32.861
Bu arada 11 de doğum haneye gittim 6 da doğdu kızım yaklaşık bi 6 saat sürdü dogumum biraz geç oldu ama şükür kavustum sonunda
Anne candır ya, kv doğumdan sonra gelecek şu halimle gerilmeye hiç gerek yok :) annemde çok komik bişi oluyor ay sancın mı var ağrın mı oldu :)) herkes bi panik :)Ayy inşallah sağol kuzum , annem benden daha fena :):) ağlıyor gizli gizli falan , ben daha dik durmaya çalışıyorum. Allah tan hastanede yanımda eşim olacakta paniklemeyeceğim.
Gerçi eşimde kaygılarda yarın için :):)
En son ikinci doğumda adamı tokatlayıp , att lan beni aşşağıya diye yalvarmışım. Haberim yok :)
Ohh anne gibisi yok tabi , kv olunca biraz daha resmiyet oluyo , ister istemez daha rahat olursun böyle.
Allah kavuştursun diyecem artık :):) şafak sayan hapishanedekiler gibi
Gece 12 ye kadar yolu var bakalım senin gününde gelecek mi :)) ama benim hiç ümidim yok öyle bi beklentimde yok artık perşembe anca gelir benim kız müdehale istiyor popişini kaldırmak için :) bi naz bi niyaz babasının işi zor :)) birdi nazlılar 2 oluyoruz başına :)Bizim mart kızları da amma inatçı çıktı he, kırklamadan gelmiyorlar anlaşmış gibi :)
Hahah o da iyiymiş :)) Bu sözün üstüne belki hatır gönül dinlemezde gelir artık :)) bende sizle birlikte gün sayar oldum ya, sen suan benim doğum yaptığım gündesin
Canım hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin Allah Bu kadar beklettiğine göre bir bildiğide vardır mutlaka. Sağlıcakla kavusun da insallah :)
Allahım yaaa
aynı durum bendede vardı sudocrem pişk kremi sür emzirmeden önce iyice yıka ve zeytnyağı sür iyi geliyor benim çok kötü çatlamıştı şuan acı yok iki gün öncesine kdr emziremiyecek durumdaydımKızlar lavaboya gitmeye bile firsatim yok inanin.dun akşam esime bak dedim iki dk lavaboya gireyim girdim basti cigligi adam susturamadiyarım çıktım sürekli emzirme telasi sarılık olmasin diye felaket gögus ucu ağrısı her emzirmede bagirarak koyuyorum agzina bide çok çok kötü bel kasik ağrısı 5 dk da bi geliyo sürekli hala doğum sancisi geliyo hep niye bilmiyorum benim gibi dogumdan sonra sanci çeken oldumu? Bide ikinmaktan basur çok çıktı onun ağrısı felaket doktor bi genel cerraha görün dedi bitkisel krem aldim benim gibi yaşayan olursa diye diyorum Fayda ediyo surdukce ağrı hafifliyo artık şükür .doğumda en çok makat beni zorladi kızlar orası beni öldürdü sanki bebek ordan çıktı yani sanci geldiginde bile hep orda oldu baskı ve ağrı hele doğum anında orasi cikcak sandım Rabbim daha doguramayanlarin yardimcisi olsun çok kolay dogumlariniz olur inşallah
Neguzel Allah anali babali buyutsunn ins cnm neguzel ya 7cm offfff masallahhh sizeeHanimlar, ben de kapanisa yetistim, dun dogum yaptim :)
Suni istemedigim icin cumartesi aksami bayaa bi yordum kendimi.
Tempolu yuruyus, iliski gibi onerilen seyleri yaptim.
Aksamina sancilarim basladi.
Sanci geldikce mutlu olan nadir insanlardaniz herhalde anneler olarak :)
10 dk, 7 dk derken 4 dkda 1 gelene dek evde sanciyi cektim.
Hastaneye 7 cm ile gittim.
Sanciyi evde atlattim ama dogum biraz zor oldu.
Kordon dolanmisti boynuna, saatlerce ikinma islemi surdu.
Iki hemsire ustumde resmen tepindi doktorun elleri hep rahmimdeydi.
Bir sure hic bitmeyecek sandim ama Allah kesinlikle yardim ediyor.
Bu bir mucize.
Allah dileyen herkese nasip etsin.
Bu arada benim de sancilarim var hala ve baya acili oluyor.
Neyse ki dogumu atlattik bu viz gelsin kafasindayim :)
Hepimize hayirli evlat nasip olsun insallah.
Ayy sağol canım yaa ben de biogaia aldırayım da kullanayım
içinde kimyon rezene olan bi çay aldım aktardan onu içtiğimde hem sütüm artıyo hem daha rahat çıkarıyo gazını yemeklere de katarım bundan sonra kimyonu. İki kız büyüttüm gazları oluyodu ama sancıdan böyle katıla katıla ağlamadılar hiç
Müzik su sesi süpürge sesi vs. Derken daha rahat uyuyoz artık
Ne zaman geçiyo canım bu gaz sancıları
Kafa çıkarsa omuz çıkınca çok güzel bi duygu canım bi sıcaklık içinde n akıp gidiyor ve bütün sancilarin kesiliyorEn merak ettigim.o ikinma.zamani sanci var demekkii sanci geldiginde ikin demis ai hayirli olsun ciktigi an masill o duygu
Yok canım öyle bişey yapmadilarNormal canım o kasığındaki ağrılar. Rahimin o ağrılar geldiğinde kasılıp küçülmeye çalışıyor. Hatta emzirirken o ağrılar daha da artabilir demişti doktor. Süt salınırken rahim daha çabuk toparlanıyomuş çünkü ....
Basurun içinde , bol bol sıvı al , lifli gıdalar tüket birde kabızlık zorlamasın... Geçer umarım ,
Güle güle sağlıkla büyüt...
Gerçi farkedememişindir o doğum sancısıyla ama genelde doktorlar elinü yumruk yapıp makatı kapatırlar, basur sorunu olmasın diye. Yapmadımı acaba
3. Doğumu m canım bu. İlk dogumdan kaldı .Hamilelikte çıkıyo ve dogururken aziyolar dogumdan sonra geçiyo sadece dışta memesi oluyo biraz ama bana rahatsizlik vermiyopapatya1994 canım maşallah. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Basur faha önceden var mıydı ilk defa doğumda mı oldu canım
Eşim krem aldı içinde at kestanesi çay ağacı ve Kantaron özü var baya iyi geldi canım .sorun yaşayan olursa duyurulurRabbim kolaylık versin. Basur için Hindistan cevizi yağı kullan. Direk krem gibi surebilirsin yada peceteyle koyabilirsin. Beni çok rahatlatmıştı.. inşallah sahada iyi gelir. Bebekti sancıydı derken bide basurla uğraşmak yorar..
Gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah canım . A Albeni7 nin dediği gibi rahim toplandık ca oluyo Hélède emzirirken çok oluyo .ama benim bu dogumda daha fazla oluyo niyeyse. Kimisi diyo cinsiyet değişik olunca sancilanirmissin çok . Doğruluğu nedir bilemwmHanimlar, ben de kapanisa yetistim, dun dogum yaptim :)
Suni istemedigim icin cumartesi aksami bayaa bi yordum kendimi.
Tempolu yuruyus, iliski gibi onerilen seyleri yaptim.
Aksamina sancilarim basladi.
Sanci geldikce mutlu olan nadir insanlardaniz herhalde anneler olarak :)
10 dk, 7 dk derken 4 dkda 1 gelene dek evde sanciyi cektim.
Hastaneye 7 cm ile gittim.
Sanciyi evde atlattim ama dogum biraz zor oldu.
Kordon dolanmisti boynuna, saatlerce ikinma islemi surdu.
Iki hemsire ustumde resmen tepindi doktorun elleri hep rahmimdeydi.
Bir sure hic bitmeyecek sandim ama Allah kesinlikle yardim ediyor.
Bu bir mucize.
Allah dileyen herkese nasip etsin.
Bu arada benim de sancilarim var hala ve baya acili oluyor.
Neyse ki dogumu atlattik bu viz gelsin kafasindayim :)
Hepimize hayirli evlat nasip olsun insallah.
Zeytin yağı sürmeye basladim zaten .unutursak yağlı memeyi emerse bi zararı olurmu acaba zeytinyagininaynı durum bendede vardı sudocrem pişk kremi sür emzirmeden önce iyice yıka ve zeytnyağı sür iyi geliyor benim çok kötü çatlamıştı şuan acı yok iki gün öncesine kdr emziremiyecek durumdaydım
Ya canım ben öyle bilmiyordum. Şimdi 37dr izne çıktığım için 37den sonra 5+8+3 hafta sayıyordm tam. ama şimdi senin dediğine göre diyelim ki 40+1de doğdu 5+8+3+1 mi olacak.canım olur mu ne kadar vaktinde dogarsa o kadar cok iznimiz oluyo bende 37de ayrildim ogretmenim bu haftanin sonunda cuma falan gelse kızım keske oyle olursa semineride kapatıyorum hic bi sey yapmadan ama gecen hafta dogsaydi bi hafta ikihafta acikta kalcakti mesela
hayir canim 40da dogdu ya zaten 37den 40a 3haftalik zorunlu iznini kullanip bitirmis oluyorsun 40ta dogunca geriye 5hafta onceki iznin 8haftada doğum sonrasi iznin kalmis oluyor normal olup tam 40ta dogarsa max izin onuc haftayi yakalamis oluyorz ama diyelim ki 38de dogdu o zaman iki hafta yaniyo anlatabildim mi dogdugu gunden itibaren sadece 5+8 kaliyo gene yani iki haftsi kaldı onu da ekleyelim 15hafta olsun izni demiyolar:)o yuzden keyfini çıkar 40tan once gelmesin:)Ya canım ben öyle bilmiyordum. Şimdi 37dr izne çıktığım için 37den sonra 5+8+3 hafta sayıyordm tam. ama şimdi senin dediğine göre diyelim ki 40+1de doğdu 5+8+3+1 mi olacak.
Toplamda 16hafta die ben hesap ediyordum. Ama senin dediğine göre 17hafta olabiliyor.
İnternetten de araştırdım ama net bi çözüme ulaşamadım. Eğer gerçekten senin dediğin gibi oluyorsa çok mutlu olurum.
Kuzum ben 40+2deyim zatenhayir canim 40da dogdu ya zaten 37den 40a 3haftalik zorunlu iznini kullanip bitirmis oluyorsun 40ta dogunca geriye 5hafta onceki iznin 8haftada doğum sonrasi iznin kalmis oluyor normal olup tam 40ta dogarsa max izin onuc haftayi yakalamis oluyorz ama diyelim ki 38de dogdu o zaman iki hafta yaniyo anlatabildim mi dogdugu gunden itibaren sadece 5+8 kaliyo gene yani iki haftsi kaldı onu da ekleyelim 15hafta olsun izni demiyolar:)o yuzden keyfini çıkar 40tan once gelmesin:)
ay dogruu unuttum pardonn ya o zaman senin izninden yiyo olabilir bak:)bir hafta calisamaz rapori aldin demi onda nasil oliyo bilmiyorum hakkimiz gene 13mu kiKuzum ben 40+2deyim zatenhiç keyifli değil
canım normal mi olcak senin doktor bilerek mi bekletiyo cok yakiniz seninle bende 39+2olcam yarinKuzum ben 40+2deyim zatenhiç keyifli değil