-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #32.881
Sağol kuzum Allah razı olsun , inşallah kolay olur , hayırlısıyla bakalım...Zeytin yağı sürmeye basladim zaten .unutursak yağlı memeyi emerse bi zararı olurmu acaba zeytinyaginin
Ben de varım gencler. Hala beklıuorum pasanın keyfını,sıze tam zamanında yetısemıyorum yazmak ıcın ama yazısmalarınızı okuyorumm toptan. Ben de bugun 39+4 tumm. Yarın da kontrol var bakalımm doktor normali beklıyr ama bebegın durumuna gore sezeryana da donebılırrcanım normal mi olcak senin doktor bilerek mi bekletiyo cok yakiniz seninle bende 39+2olcam yarin
hadi hayırlısı kizlar yaa var mi acilman canımBen de varım gencler. Hala beklıuorum pasanın keyfını,sıze tam zamanında yetısemıyorum yazmak ıcın ama yazısmalarınızı okuyorumm toptan. Ben de bugun 39+4 tumm. Yarın da kontrol var bakalımm doktor normali beklıyr ama bebegın durumuna gore sezeryana da donebılırr
Ben insan kaynaklarında çalşıyorum canım benim alanım bu aslında da bebek heyecanı işte sen öyle diyince acaba diyip araştırdım tekrar. Aynı sonuç.. Malesef iznimdem yiyor. Yani benim şu an kalan iznim tam 13hafta. Bebek geç geldi diye sonuna ekleme yok :) erken gelseydi bir iki hafta fazladan vakit geçirmiş olacaktım :)ay dogruu unuttum pardonn ya o zaman senin izninden yiyo olabilir bak:)bir hafta calisamaz rapori aldin demi onda nasil oliyo bilmiyorum hakkimiz gene 13mu ki
hangi kurumdasin canim aman bosver sağlıklı dogsunlarda gerisi önemli degil oyle bakmak lazim:)Ben insan kaynaklarında çalşıyorum canım benim alanım bu aslında da bebek heyecanı işte sen öyle diyince acaba diyip araştırdım tekrar. Aynı sonuç.. Malesef iznimdem yiyor. Yani benim şu an kalan iznim tam 13hafta. Bebek geç geldi diye sonuna ekleme yok :) erken gelseydi bir iki hafta fazladan vakit geçirmiş olacaktım :)
Kuzum doktora kalsa bugün alacaktı sezeryana. Her ihtimale karşı aç gel demişti.aç gittim. Sordu bugün bekleyecek misin diye. Ben beklicem dedim. Bir umut normal olursa diye bekliyorum. 1hafta bekleme izni vdrdi doktorum. Cumartesi 41.hafta doluyor. Çarşamba tekrar kontrol var. Eğer gelmezse perşembe cumaya sezeryana çağırır. normal istediğim için önce suni verecekler. Açılma olmazsa da sezeryanı başlatacaklar..canım normal mi olcak senin doktor bilerek mi bekletiyo cok yakiniz seninle bende 39+2olcam yarin
Özeldeyim ben canım :) memur değiliz :)hangi kurumdasin canim aman bosver sağlıklı dogsunlarda gerisi önemli degil oyle bakmak lazim:)
Hanimlar, ben de kapanisa yetistim, dun dogum yaptim :)
Suni istemedigim icin cumartesi aksami bayaa bi yordum kendimi.
Tempolu yuruyus, iliski gibi onerilen
Aksamina sancilarim basladi.
Sanci geldikce mutlu olan nadir insanlardaniz herhalde anneler olarak :)
10 dk, 7 dk derken 4 dkda 1 gelene dek evde sanciyi cektim.
Hastaneye 7 cm ile gittim.
Sanciyi evde atlattim ama dogum biraz zor oldu.
Kordon dolanmisti boynuna, saatlerce ikinma islemi surdu.
Iki hemsire ustumde resmen tepindi doktorun elleri hep rahmimdeydi.
Bir sure hic bitmeyecek sandim ama Allah kesinlikle yardim ediyor.
Bu bir mucize.
Allah dileyen herkese nasip etsin.
Bu arada benim de sancilarim var hala ve baya acili oluyor.
Neyse ki dogumu atlattik bu viz gelsin kafasindayim :)
Hepimize hayirli evlat nasip olsun insallah.
anladim canım hakkinizda ne hayirliysa o olsun inşallah hangisehirdesin ben ankdayimKuzum doktora kalsa bugün alacaktı sezeryana. Her ihtimale karşı aç gel demişti.aç gittim. Sordu bugün bekleyecek misin diye. Ben beklicem dedim. Bir umut normal olursa diye bekliyorum. 1hafta bekleme izni vdrdi doktorum. Cumartesi 41.hafta doluyor. Çarşamba tekrar kontrol var. Eğer gelmezse perşembe cumaya sezeryana çağırır. normal istediğim için önce suni verecekler. Açılma olmazsa da sezeryanı başlatacaklar..
Ayy ben de Ankaradayım nası heyecan yaptım :) etimed'e gidiyorum ben cnm. Sem hangi hastaneye gidiyorsunanladim canım hakkinizda ne hayirliysa o olsun inşallah hangisehirdesin ben ankdayim
ben fatma bolkana gidiyorum canimozel muayenesi var etimedte ahmet doktor muydu ona iyi diyolardiAyy ben de Ankaradayım nası heyecan yaptım :) etimed'e gidiyorum ben cnm. Sem hangi hastaneye gidiyorsun
Ah canım yaa oğlumda işkenceye dönmüştü resmen, hiç sakin bir anımız yoktu desem yeri. Çoğunlukla 3 aydan sonra azalıyormuş, olmadı 6 ay.. İnşallah daha erken biter canım. bizim şiddetli kolik yüzünden bir yaşına yakın sıkıntılı geçti, normal gaz sancısı gibi değildi yani.. Uyku düzeni oturtamadığımız içinde 2,5 yasına kadar ağlamalı gecelerimiz devam etti. Bir de ilk olmasının tecrübesizliği.. Biogaia bizi kurtarmıştı biraz, sizede faydası olur umarım, ama yinede dr.na danış istersenAyy sağol canım yaa ben de biogaia aldırayım da kullanayım
içinde kimyon rezene olan bi çay aldım aktardan onu içtiğimde hem sütüm artıyo hem daha rahat çıkarıyo gazını yemeklere de katarım bundan sonra kimyonu. İki kız büyüttüm gazları oluyodu ama sancıdan böyle katıla katıla ağlamadılar hiç
Müzik su sesi süpürge sesi vs. Derken daha rahat uyuyoz artık
Ne zaman geçiyo canım bu gaz sancıları
Gözünaydın canım analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah :)selam kızlar yazmaya fırsatım olmadı 16 martta kontrolüm vardı kontrole gittiğimde 2 cm açılmam olduğunu öğrendim ama ne ağrı hissediyordum ne de inatçı kızım kanala iniyordu. doktorum nstye bağladı ve ağrılarımın çok sık olduğunu yatışımı yapacağını söyledi. sezeryan için ikna etmeye çalışıyorlardı bni. ben inatla normal için direndim doktora ne kdr daha müsade edebiliceğini ısrarla sordum ve 5 cm olana kdr müsade edebiliceğini eğer hala kanala inmediyse sezeryanla alacağını söyledi. ne kadar sezeryan istemesemde kızım için mecbur kabul ettim. hastaneye yatışım yapıldı 13 kat merdiven çıktım pilates topu kullandım ve doktorum kontrole geldi baktığında açılmamın çok hızlı ilerlediğini ama kanala inmediğini söyledi. 16 mart cuma günü saat 16:00da 5 cm açıklıkla acil sezeryana alındım. 16.33te kızım kucağımdaydı. şimdi 10günlük olduk dün ilk banyomuzu yaptık. doğum yapmayan kızlar hepinize hayırlı doğumlar. çok güzel bir duygu. allahım isteyen herkese nasip etsin..
Basur zor ya, benimde hamileyken çıkıyo doğum sonrası ağrı tavan yapıyor. Bunda da zonkladı durdu ilk hafta sonra geçti. Nedendir bilmem ama özellikle ikinci doğumlardan sonra hissediliyomuş o rahimdeki sancılar. Benimde öyleydi geçti şükür. Çok uzun bir süreç değil canım bir iki hafta kadar hissediyosun sonra tek tük oluyor.Kızlar lavaboya gitmeye bile firsatim yok inanin.dun akşam esime bak dedim iki dk lavaboya gireyim girdim basti cigligi adam susturamadiyarım çıktım sürekli emzirme telasi sarılık olmasin diye felaket gögus ucu ağrısı her emzirmede bagirarak koyuyorum agzina bide çok çok kötü bel kasik ağrısı 5 dk da bi geliyo sürekli hala doğum sancisi geliyo hep niye bilmiyorum benim gibi dogumdan sonra sanci çeken oldumu? Bide ikinmaktan basur çok çıktı onun ağrısı felaket doktor bi genel cerraha görün dedi bitkisel krem aldim benim gibi yaşayan olursa diye diyorum Fayda ediyo surdukce ağrı hafifliyo artık şükür .doğumda en çok makat beni zorladi kızlar orası beni öldürdü sanki bebek ordan çıktı yani sanci geldiginde bile hep orda oldu baskı ve ağrı hele doğum anında orasi cikcak sandım Rabbim daha doguramayanlarin yardimcisi olsun çok kolay dogumlariniz olur inşallah
Sağlıcakla gelsinde babası seve seve katlanır kuzum :) heyecanla bekliyorum sizden gelecek haberi :)Anne candır ya, kv doğumdan sonra gelecek şu halimle gerilmeye hiç gerek yok :) annemde çok komik bişi oluyor ay sancın mı var ağrın mı oldu :)) herkes bi panik :)
Hahahahah adamı tokatladın demek hee :))) korkulur kız senden :)) ay çok güldüm şaşkın seni :) çizik ata ata bi hal olduk hapishanedekileri geçtik :)) Allah yardımcımız olsun :) Allah sağ Salim kavuştursun :)
Gece 12 ye kadar yolu var bakalım senin gününde gelecek mi :)) ama benim hiç ümidim yok öyle bi beklentimde yok artık perşembe anca gelir benim kız müdehale istiyor popişini kaldırmak için :) bi naz bi niyaz babasının işi zor :)) birdi nazlılar 2 oluyoruz başına :)
Maşallah canım, hayırlı olsun analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah :)Hanimlar, ben de kapanisa yetistim, dun dogum yaptim :)
Suni istemedigim icin cumartesi aksami bayaa bi yordum kendimi.
Tempolu yuruyus, iliski gibi onerilen seyleri yaptim.
Aksamina sancilarim basladi.
Sanci geldikce mutlu olan nadir insanlardaniz herhalde anneler olarak :)
10 dk, 7 dk derken 4 dkda 1 gelene dek evde sanciyi cektim.
Hastaneye 7 cm ile gittim.
Sanciyi evde atlattim ama dogum biraz zor oldu.
Kordon dolanmisti boynuna, saatlerce ikinma islemi surdu.
Iki hemsire ustumde resmen tepindi doktorun elleri hep rahmimdeydi.
Bir sure hic bitmeyecek sandim ama Allah kesinlikle yardim ediyor.
Bu bir mucize.
Allah dileyen herkese nasip etsin.
Bu arada benim de sancilarim var hala ve baya acili oluyor.
Neyse ki dogumu atlattik bu viz gelsin kafasindayim :)
Hepimize hayirli evlat nasip olsun insallah.
Ahmet beye bi kere muayene oldum iyi bir doktor gerçekten. Ama erkek olduğu için doğumda utanırım diye devam etmek istemedim açıkcası. Güleryüzlüydü. Banu var. Ona da iyi diyorlardı ona devam ettim. Memnunum ilgisinden bakalım i şallah doğumda da öyle olur :) muayene ücrti doğum ücreti nasıl cnm. Ankara nın neresinde oturuyorsunben fatma bolkana gidiyorum canimozel muayenesi var etimedte ahmet doktor muydu ona iyi diyolardi
Ben ikinci doğumuda suni sancı ile yaptım canım. Ama açıklığım vardı benim 4-5 cm kadar... Hızlı ilerlemişti herşey ...Suni sancı alıp normal doğum yapan, ya da suni sancı alıp da doğumu başlamayan sezeryana giren kimler vardı. Azckk tecrübeleriniizi yazın kızlar da. Karar vereyim direk sezeryan mı, yoksa önce suni ile şansımı deneyim mi? Hiç bilmediğim ve araştırmadığm konular hep normal istediğimdenhala da araştırmak istemiyorum kfam karışmasın. Ama doktor sorarsa diye de hazırlıklı olayım
etimede yakinim ben canim ama doktor bazli dusundugum icin fatma hocayitercih ettim,ucreti 250lira uc hafta kontrol ücretsiz ve hamilelikte ilk on iki hafta ucreti bir kere alıyor,normal dogum yanlisi bir doktor anlasmali hastaneleri var bi suru hastanesine gore de fiyat degisiyor biraz pahali acikcasi ama dedigim gibi doktor guven verdigi icin dogum parasini gozden cikardim ki baska ozelde yapsam da o fiyata gelirdi nerdeyse,tahlillerimi ya saglik ocaginda yaptrdim ya da ataturkte,ozellerde sadece on gun kontrolsuresi onbirde gitsen gene para oluyorsun yani ben ilk baslarda cok gidiyodum hep kntrolden sayildi tum hamileligm.boyunca bin lira odedim sanirim muayeneyeAhmet beye bi kere muayene oldum iyi bir doktor gerçekten. Ama erkek olduğu için doğumda utanırım diye devam etmek istemedim açıkcası. Güleryüzlüydü. Banu var. Ona da iyi diyorlardı ona devam ettim. Memnunum ilgisinden bakalım i şallah doğumda da öyle olur :) muayene ücrti doğum ücreti nasıl cnm. Ankara nın neresinde oturuyorsun
Bakmadı canım nst iyi sancı yok diye. Nasıl iş anlamadım. Burda okuyorum sancı olmayıp açıklığı olanları. Daha hiç bakmadı. 40.hafta dolunca bakacakmş.Pooff inanılmaz gerginimm , kendimi odalara falan kapatasım var ,
Ben ikinci doğumuda suni sancı ile yaptım canım. Ama açıklığım vardı benim 4-5 cm kadar... Hızlı ilerlemişti herşey ...
Açıklığı olmadanda geçen gün deli_manya doğum yaptı normal doğumla suni sancı alarak. Önce sanırım vajinal fitik veriliyor rahim yumuşasın diye açıklığı olmayanlara. Sonra damar yoluyla veya yeni çıkmış o da ağızdan alınıyomuş ...
Sen de hiç mi yok açıklık şuan? Bakıldımı alttan?
Çok iyiymiş valla canm. Allah sana da kolay doğumlar nasip etsin inşallahetimede yakinim ben canim ama doktor bazli dusundugum icin fatma hocayitercih ettim,ucreti 250lira uc hafta kontrol ücretsiz ve hamilelikte ilk on iki hafta ucreti bir kere alıyor,normal dogum yanlisi bir doktor anlasmali hastaneleri var bi suru hastanesine gore de fiyat degisiyor biraz pahali acikcasi ama dedigim gibi doktor guven verdigi icin dogum parasini gozden cikardim ki baska ozelde yapsam da o fiyata gelirdi nerdeyse,tahlillerimi ya saglik ocaginda yaptrdim ya da ataturkte,ozellerde sadece on gun kontrolsuresi onbirde gitsen gene para oluyorsun yani ben ilk baslarda cok gidiyodum hep kntrolden sayildi tum hamileligm.boyunca bin lira odedim sanirim muayeneye
Aynen öyle. Benim 4 cm açıklığım varken hiç ağrı sızı hissetmiyodum mesela , keza bak bizim.topikte katinanınelindemakası :):):)Bakmadı canım nst iyi sancı yok diye. Nasıl iş anlamadım. Burda okuyorum sancı olmayıp açıklığı olanları. Daha hiç bakmadı. 40.hafta dolunca bakacakmş.
Valla ben kapattım odaya canım kendmi. Saat 8buçktan beri yataktayım. Eşim kayınvalidem içerdr oturuyor. Kimseyi çekesim konuşasım yok.