2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Hayırlısı olsun cAnım
Allah yardımcın olsun
Haber edersin burdan
Dualarım seninle
Prensesine sağlıcakla kavuşursun inşşş

Bi arkadaş daha vardı 28.3 randevusu olan
Bebeğine kavuşdumu???
Amiin çok sağol . Sende güle güle büyüt inşallah... Jtaimi mi diyosun acaba , o doğurdu. :)
Bugün kontrolü olanlardanda , daha haber yok onlardan :KK66:

Selam kızlar takipteyim okuyorum ama yazamıyorum. doğurmayan arkadaşlar duamdasınız Allah hayırlısıyla kurtarsın inş.

Yediklerime dikkat ettiğiprobde gazlı bir oğluşum var. :KK51:
Sancılandığı zaman bu seslerle rahatlıyor mışıl mışıl uyuyor. Belki bizimle aynı durumda olan vardır diye paylaşayım dedim

Canım erkek bebeklerde daha çok oluyormuş gaz sorunu. Oğlumda dört çeşit kolik maması ve üç farklı gaz ilacı denedik ama bana mısın demedi. En son netten biogaiga diye bir gaz giderici öğrendim dr.umdan onay alıp kullandım. Bağırsak probiyotiğiymiş, ondan sonra azcık rahatladık. Bir de kimyonun faydası oluyordu. Hem ben katıyodum yemeklerime hemde oğluma bir iki çay kaşığı veriyodum. Nette tarifi var istersen bi dene sende.
Kızçemde de başlamıştı gaz sorunu, ilac vs olmayınca bende direkt bu müzikleri indirdim :)) oğlumda çok işime yaramıştı :) bazen evi süpürüyodum sakinleşiyodu onun sesiyle, bende işimi yapıyodum:))

Canım erkek bebeklerde daha çok oluyormuş gaz sorunu. Oğlumda dört çeşit kolik maması ve üç farklı gaz ilacı denedik ama bana mısın demedi. En son netten biogaiga diye bir gaz giderici öğrendim dr.umdan onay alıp kullandım. Bağırsak probiyotiğiymiş, ondan sonra azcık rahatladık. Bir de kimyonun faydası oluyordu. Hem ben katıyodum yemeklerime hemde oğluma bir iki çay kaşığı veriyodum. Nette tarifi var istersen bi dene sende.
Kızçemde de başlamıştı gaz sorunu, ilac vs olmayınca bende direkt bu müzikleri indirdim :)) oğlumda çok işime yaramıştı :) bazen evi süpürüyodum sakinleşiyodu onun sesiyle, bende işimi yapıyodum:))
Ayy sağol canım yaa ben de biogaia aldırayım da kullanayım
içinde kimyon rezene olan bi çay aldım aktardan onu içtiğimde hem sütüm artıyo hem daha rahat çıkarıyo gazını yemeklere de katarım bundan sonra kimyonu. İki kız büyüttüm gazları oluyodu ama sancıdan böyle katıla katıla ağlamadılar hiç
Müzik su sesi süpürge sesi vs. Derken daha rahat uyuyoz artık

Ne zaman geçiyo canım bu gaz sancıları :işsiz:

selam kızlar yazmaya fırsatım olmadı 16 martta kontrolüm vardı kontrole gittiğimde 2 cm açılmam olduğunu öğrendim ama ne ağrı hissediyordum ne de inatçı kızım kanala iniyordu. doktorum nstye bağladı ve ağrılarımın çok sık olduğunu yatışımı yapacağını söyledi. sezeryan için ikna etmeye çalışıyorlardı bni. ben inatla normal için direndim doktora ne kdr daha müsade edebiliceğini ısrarla sordum ve 5 cm olana kdr müsade edebiliceğini eğer hala kanala inmediyse sezeryanla alacağını söyledi. ne kadar sezeryan istemesemde kızım için mecbur kabul ettim. hastaneye yatışım yapıldı 13 kat merdiven çıktım pilates topu kullandım ve doktorum kontrole geldi baktığında açılmamın çok hızlı ilerlediğini ama kanala inmediğini söyledi. 16 mart cuma günü saat 16:00da 5 cm açıklıkla acil sezeryana alındım. 16.33te kızım kucağımdaydı. şimdi 10günlük olduk dün ilk banyomuzu yaptık. doğum yapmayan kızlar hepinize hayırlı doğumlar. çok güzel bir duygu. allahım isteyen herkese nasip etsin..

Canım bende bir kaç gün böyle uyudum uyandım ama şimdi 10. gün baya düzeldi geçti, sık sık emdir. Sağmak enim canımı çok acıttı, pompayı daha bugün iade ettim. Sıcak su ile duş al ve sıcak havlu ile tampon yap ama en çok emzir, yoksa şişlik inmiyor. Süt kanalları süt doldduğu için şişiyormuş böyle..
Evet emzirmek daha iyi sanki fkt cabuk yoruluyor kucuk hanım :)
Gece tam yatıcakken gazı bezi emmesi hepsi aynı anda tekrar edip duruyor. Üstünede hıçkırık tutuyor sinirden deliriyor küçük hanımefendi :)

:KK68:

Bende deneye deneye başarmııştım canım. Şuan bebişin hem çabuk yoruluyodur hemde ilk gelen süt yoğun oluyor birkaç gün. Ondan tam çekemiyordur. Sıcak duş o sütün yoğunluğuna iyi geliyor ama göğsün doluyken girersen sütü daha fazla indirip iyice şişirebilir göğsünü. Sağdıktan ya da okabildiğince emzirdikten sonra girip masaj yapabilirsin
hm sağma sonrası dus iyi fikir Aslı'nda evet sagol cnmm

Evet dimi kalmaz umarım bu sefer cok gözüme battı bu göbek hamile kaldığımda sıfır göbektim bakalım yine olur insaallah oyle :)

Sagol CNm Taktım bile evde bir kac çeşit vardı biraz daha rahat olan vardı onu taktım simdilik bir iki hafta sonra daha dar olanını takarım o zmn . Evet suni sancı aldım olmaz mi yaa epidurale ragmen ıkınma bir geldi açılmam en son 6 cm si aradan 15 dk gecti geçmedi anam ikiniykrum
Ben vajinamda bir baskı yanımda esim
Ve arkadasım vardı muhabbet ediyorduk ayyy doktoru ebeyi
Koşun çağırın Bebek cikiyor dedim ama
Ne panik hemen geldiler
Kontrol bile etmediler direk çatala gittik Can'ım biliyorsun bir gun once yazdım bne sancılarım düzensiz 40/50 ama
Açıklığım 2/3 cm
Civariymis gittim 8.15 sanci serumu takıldı 10.04 de kızım göğsümdeydi epidral aldığım
Halde cok hızlı ilerledi cok sukur doktorum
Bne uc dort saati sürer demistim daha bile
Erken oldu sahane Dedi :KK66: he bu arada Bebek hala
Tam kanalda değilmiş Dedi doktorum sancılar
Esma'sında Nasıl beceriyorlar bilmiyorum fkt bebegi kanala
Oturtuyorum Dedi üstten göbeğime bir miktar bastırıyor
Bazi bölgelere alttan da parmaklarini sokuyor cok enteresan geldi bana.
Offff deme o asilari kanları yavru kuşumu hastanede her alıyorlar geliyor
Bir yeri bantlanmis.allahım icim
Paramparça o bantlara baktıkça ne olur aglatmayın diyerek veriyorum
Her defasında :) Hemsire de bebegi getirince artık beni rahatlatmak icin mi bilmiyorum annesi hemen sustu hic aglamadı diyordu :KK66:) simdi diğeri topuk kanı var ben girmem esim girer belki odaya ya hic kıyamıyorum
Ben bu kuşuma oglum da daha cesurdum sanki :KK43:
Evet bendede suyu patlatinca dur bebeği iyice yerlestireyim sonra başka yerleri çıkmasin dedi . Usttende biraz itti alttanda parmagiyla iceride bişeyler etti tmm kafayı yerlestirdim dedi

Kızlar lavaboya gitmeye bile firsatim yok inanin.dun akşam esime bak dedim iki dk lavaboya gireyim girdim basti cigligi adam susturamadi :KK70::KK70: yarım çıktım :KK70: sürekli emzirme telasi sarılık olmasin diye :KK43: felaket gögus ucu ağrısı :KK43: her emzirmede bagirarak koyuyorum agzina :KK43: bide çok çok kötü bel kasik ağrısı 5 dk da bi geliyo sürekli hala doğum sancisi geliyo hep niye bilmiyorum :KK43: benim gibi dogumdan sonra sanci çeken oldumu? Bide ikinmaktan basur çok çıktı onun ağrısı felaket doktor bi genel cerraha görün dedi :KK43: bitkisel krem aldim benim gibi yaşayan olursa diye diyorum Fayda ediyo surdukce ağrı hafifliyo artık şükür .doğumda en çok makat beni zorladi kızlar orası beni öldürdü sanki bebek ordan çıktı yani:KK43: sanci geldiginde bile hep orda oldu baskı ve ağrı hele doğum anında orasi cikcak sandım :KK43: Rabbim daha doguramayanlarin yardimcisi olsun çok kolay dogumlariniz olur inşallah

Fırsat varken hikayeme geleyim:KK66: doğumdan bi gün önce gobegimin dustugunu farkettim gobek deligim daha cok aşağı bakiyodu ve alt tarafa indigini hissediyodum. Sabah 7 gibi uyandım her zamanki gibi kasılma oluyodu yine karnim sertlesiyo belim agriyip nefesim kesiliyo. Baktım hep oluyo dakika tuttum 5 dk 3 dk 6 dk da bi oluyo 11 e kadar bekledim geçer diye geçmedi acile gittik açıklık hala 1.5 2 cm .ebe dedi daha vaktin var açıklığı bekleycen dedi . Nstye koyalim bi dedi . Nstde 3 dakikada bi sancı 40 oluyordu geldi baktı dedi düzenli sancı var sonra doktora dediyatis verdiler dogumhaneye. Yattıktan bi yarım saat sonra suni bagladilar ondan 1 saat sonra geldi dedi suyunu patlatcam hızlı olsun doğum ilerlesin dedi . Çok korktum o işlemden ama şükür agrisiz bi islemdi suyu patlatti başı yerlestirdi. Suyu patlattiigi gibi 2 cm açıklık 5 cm oldu . Bu arada sancilarim hep 40 50 60 ti tabi baya siddetli ama denildigi gibi 100 120 olmadı benimki .ama 30 u bile baya baya siddetliydi. Şiddet nst rakamiyla Alakali değil demekki. Sonra 6 cm oldu ebe gidip gelip diyodu niye dogurmadin daha sen. 3. Olduğu için hızlı olur diye bekliyolardi. Bu arada sancilari hep nefes alarak karsiladim öyle daha kolay oluyo yoksa çok zor :KK43: bağırırsan daha zor ve sonra boğaz çok agriyor bunda daha tecrubeli davrandim o yönden. Lavmanda yapıldı bu arada tabi . Sonra baskı oluyo dedim gelip baktılar 7 8 cm .ebe sancı geldikce ikin dedi seni artık dogurtalim. Bide iki kere kalcadan rahim açıcı iğne yapildi. Sonra dizustu çöküp ikindim biraz yatakta. Yurumeme izin vermiyolardi :KK43: bende yatakta comeldimki çabuk acilsin.sonra iyice baskı hissettim arkaya baskı var dedim gelip baktı nstyi çözdü hadi çatala dogurcan dedi .o zaman dunyanin en güzel ani çünkü kurtulus zamani:KK70:ciktim çatala ikin dim hiç durmadan. Ebe sürekli ikin devam devam diyip durdu nefes almadan ikindi m biride çıkıp karnima bastirdi eliyle biraz zor çıktı ama doğdu şükür .direk dedim kızmi :KK70: doğan kadar inanmadim kızım olmaz belki diye çok şükür kavuştum kizima bugün kimligini çıkardık Lina koyduk ismini . Hayirli olur inş :dua::nazar::nazar:

Abisinin doğum gününü beklemis kızım :KK37::KK36:24 Martta doğdu :KK36:bugunde takvimim silinmis. Bugün tam 40 haftayim içimde koca boşluk :KK70:insan alisamiyo gobeksizlige. Sanki hiç hamile olmamış gibi hissediyorum:KK69:hayat çok garip .uykuya hasretim geceleri belki 10 kere uyku bölünüyor uyusam bile uyuyamiyorum kusar nefesi gider falan hep korkuyo insan :confused:Rabbim acilarini göstermesin inşallah

Fırsat varken hikayeme geleyim:KK66: doğumdan bi gün önce gobegimin dustugunu farkettim gobek deligim daha cok aşağı bakiyodu ve alt tarafa indigini hissediyodum. Sabah 7 gibi uyandım her zamanki gibi kasılma oluyodu yine karnim sertlesiyo belim agriyip nefesim kesiliyo. Baktım hep oluyo dakika tuttum 5 dk 3 dk 6 dk da bi oluyo 11 e kadar bekledim geçer diye geçmedi acile gittik açıklık hala 1.5 2 cm .ebe dedi daha vaktin var açıklığı bekleycen dedi . Nstye koyalim bi dedi . Nstde 3 dakikada bi sancı 40 oluyordu geldi baktı dedi düzenli sancı var sonra doktora dediyatis verdiler dogumhaneye. Yattıktan bi yarım saat sonra suni bagladilar ondan 1 saat sonra geldi dedi suyunu patlatcam hızlı olsun doğum ilerlesin dedi . Çok korktum o işlemden ama şükür agrisiz bi islemdi suyu patlatti başı yerlestirdi. Suyu patlattiigi gibi 2 cm açıklık 5 cm oldu . Bu arada sancilarim hep 40 50 60 ti tabi baya siddetli ama denildigi gibi 100 120 olmadı benimki .ama 30 u bile baya baya siddetliydi. Şiddet nst rakamiyla Alakali değil demekki. Sonra 6 cm oldu ebe gidip gelip diyodu niye dogurmadin daha sen. 3. Olduğu için hızlı olur diye bekliyolardi. Bu arada sancilari hep nefes alarak karsiladim öyle daha kolay oluyo yoksa çok zor :KK43: bağırırsan daha zor ve sonra boğaz çok agriyor bunda daha tecrubeli davrandim o yönden. Lavmanda yapıldı bu arada tabi . Sonra baskı oluyo dedim gelip baktılar 7 8 cm .ebe sancı geldikce ikin dedi seni artık dogurtalim. Bide iki kere kalcadan rahim açıcı iğne yapildi. Sonra dizustu çöküp ikindim biraz yatakta. Yurumeme izin vermiyolardi :KK43: bende yatakta comeldimki çabuk acilsin.sonra iyice baskı hissettim arkaya baskı var dedim gelip baktı nstyi çözdü hadi çatala dogurcan dedi .o zaman dunyanin en güzel ani çünkü kurtulus zamani:KK70:ciktim çatala ikin dim hiç durmadan. Ebe sürekli ikin devam devam diyip durdu nefes almadan ikindi m biride çıkıp karnima bastirdi eliyle biraz zor çıktı ama doğdu şükür .direk dedim kızmi :KK70: doğan kadar inanmadim kızım olmaz belki diye çok şükür kavuştum kizima bugün kimligini çıkardık Lina koyduk ismini . Hayirli olur inş :dua::nazar::nazar:
En merak ettigim.o ikinma.zamani sanci var demekkii sanci geldiginde ikin demis ai hayirli olsun ciktigi an masill o duygu

Kızlar lavaboya gitmeye bile firsatim yok inanin.dun akşam esime bak dedim iki dk lavaboya gireyim girdim basti cigligi adam susturamadi :KK70::KK70: yarım çıktım :KK70: sürekli emzirme telasi sarılık olmasin diye :KK43: felaket gögus ucu ağrısı :KK43: her emzirmede bagirarak koyuyorum agzina :KK43: bide çok çok kötü bel kasik ağrısı 5 dk da bi geliyo sürekli hala doğum sancisi geliyo hep niye bilmiyorum :KK43: benim gibi dogumdan sonra sanci çeken oldumu? Bide ikinmaktan basur çok çıktı onun ağrısı felaket doktor bi genel cerraha görün dedi :KK43: bitkisel krem aldim benim gibi yaşayan olursa diye diyorum Fayda ediyo surdukce ağrı hafifliyo artık şükür .doğumda en çok makat beni zorladi kızlar orası beni öldürdü sanki bebek ordan çıktı yani:KK43: sanci geldiginde bile hep orda oldu baskı ve ağrı hele doğum anında orasi cikcak sandım :KK43: Rabbim daha doguramayanlarin yardimcisi olsun çok kolay dogumlariniz olur inşallah
Normal canım o kasığındaki ağrılar. Rahimin o ağrılar geldiğinde kasılıp küçülmeye çalışıyor. Hatta emzirirken o ağrılar daha da artabilir demişti doktor. Süt salınırken rahim daha çabuk toparlanıyomuş çünkü ....
Basurun içinde , bol bol sıvı al , lifli gıdalar tüket birde kabızlık zorlamasın... Geçer umarım , :KK43:
Güle güle sağlıkla büyüt...

Gerçi farkedememişindir o doğum sancısıyla ama genelde doktorlar elinü yumruk yapıp makatı kapatırlar, basur sorunu olmasın diye. Yapmadımı acaba :KK43:

canim 40.haftada nasil calisiyorsun sen?
Yok cnm çalşmıyorum. 37de çıktım ama şimdi kaldı 13hafta.zaman geçtikçe bebeğimin vaktinden gidio. Mesela geçen hafta olsaydı bir haftadır vakit geçiriyor olacaktık o anlamda demiştim :KK43:
Neyse sağlıkla gelsin de vardır bunda hayır şüphesiz ki.. Sadece ilk olınca ayrı bir heyecan oldu sanırım. Bir de kendmi hep 24marta şartlandırmıştım. Tam 40.hafta.sanırım onun sabırsızlığı bendeki..

Yok cnm çalşmıyorum. 37de çıktım ama şimdi kaldı 13hafta.zaman geçtikçe bebeğimin vaktinden gidio. Mesela geçen hafta olsaydı bir haftadır vakit geçiriyor olacaktık o anlamda demiştim :KK43:
Neyse sağlıkla gelsin de vardır bunda hayır şüphesiz ki.. Sadece ilk olınca ayrı bir heyecan oldu sanırım. Bir de kendmi hep 24marta şartlandırmıştım. Tam 40.hafta.sanırım onun sabırsızlığı bendeki..
canım olur mu ne kadar vaktinde dogarsa o kadar cok iznimiz oluyo bende 37de ayrildim ogretmenim bu haftanin sonunda cuma falan gelse kızım keske oyle olursa semineride kapatıyorum hic bi sey yapmadan ama gecen hafta dogsaydi bi hafta ikihafta acikta kalcakti mesela

Rabbim kolaylık versin. Basur için Hindistan cevizi yağı kullan. Direk krem gibi surebilirsin yada peceteyle koyabilirsin. Beni çok rahatlatmıştı.. inşallah sahada iyi gelir. Bebekti sancıydı derken bide basurla uğraşmak yorar..

X