- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.461
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #4.681
Saol canım Allah razi olsun.insan yine de üzüluyor.Rabbim bi daha yasatmasin böule bisey kimseye.Kürtajda 2 adet dönemi gectikten sonra tekrar planlayabilirsin demişti dr. Ben çok üzülmüştüm dr arayı çok açmadan 2 adet sonrasında tekrar yapmamın bana iyi geleceğini söyleyerek destek olmuştu sagolsun. Üzülme canım Rabbim nasip eder yine olur, beden ve ruh saglıgımız yerinde olsun
Canim benimki 7+6 da 0.39 cm.küçük müben bugun gittim bebeğin boyutu 0.78 cm idi. kalp atışı duyduk. arkadaşlar crl değeri gösteriyor boyutu.
İnş canım.ama umutlarım bugün yukendi gibi.çünkü bebegin boyu 0.39 cm.7+6.gunde ölcüldü.gelişmemis.usg ye göre 6+1 de.baya geri kalmış.kendimi yeniden bebeğim olur diye avutuyorum.yoksa çok kafaya takiyorum.gece hic uyumuyorum.yalnız kalamiyorum.zaten tekimCanım bende Nisan ayında kürtaj oldum. Doktorum iki kez adet gördükten sonra hamile kalabilirsin demişti. Sağlık ocağınada bildirdim, kürtaj olduğumu. Bünye temizliği için 6Ay bekleyin dediler.
İnşallah şuan bebeğinin sağlıklı haberlerini alırsın, Rabbim çok büyük. Netleşmeden kafana takma lütfen.
Sagol canim. Ben de sadece yorgunluk ve bitkinlik var geri kalanlari yok :) bi pazartesi olsa da ultrasonda gorsem bebisimi hayirlisi ile rahatlicam:)Günlerimiz aynı canım, bende hafif bulantı, sol kasığımda ara ara batmalar ve uyku hali var, birde kendimi yorduğum günün ertesinde çok bitkin oluyorum eve gidip yatma isteği halsizlik çok oluyor.
.Selamlar herkese ..
Dün akşam okuyan arkadaşlar bilir çok telaşlandım .
Folik asit alımından .. Dr a ulaştım telefonla ... anlattım .. o da şaşırdı ... 10 mg folik asit neden nasıl verilir dedi ? yarın gel sabahtan tahlil yapalım dedi ...
bana sabah olmadı arkadaşlar ... gebelikte folik asit fazlalığını araştırdım ....artık eşim kapadı pc yi ...tamam doldurma kendini ... okusan da okumasam da ... bir şey değişmeyecek diye ...
Sabah tahlili yazdırdım hemen ..odasına girince de kadın pes yani dedi ... 10 mg ...sabah akşam ??? ha bu arada birde decavit vermişti ki aile hekimi zaten onda da folik asit varmış .... 11 mg aldığım aslında
referans aralık 4-17 .... benim folad (folik asit değerim ) 16.0 çıktı . Şükür ... burada önemli olan fazla doz almak değil ... folik asit fazlalığının oluşup oluşmaması .... referans değeri geçse idi tamamen keserdim ..şimdi folbiol u kes .... sadecece decavit al dedi .. onda da 0.8 mg folik asit var ....
Tabii aile hekiminin bu hatası burda kalmayacak ....bugün sabah beri açtım .. çok yoruldum direkt eve geldim ( tahlil için hastaneye aç gittim , 10 da verdim kan ... demezler mi bizde bu tahlil bakılmıyor , istanbula gönderiyoruz pzt çıkar ) bende pazartesiyi bekleyecek psikoloji yoktu .. o kağıdı bir an önce görüp değerin çıkmadığını görmek istiyordum .. neyse ki sonucu aynı günde veren hastane buldum da .. ağzıma bi lokma atmam öğleni buldu ....
Şükür ki bu folik asit mevzusu böyle kapandı ... neden dedim onlarca rutin tahlil isteniyor , bu folad değerine bakılmadan direkt takviye veriliyor ?
Türk kadınında genelde düşük olurmuş ... verilen dozda az olduğundan çok etkilemezmiş ... tabii benimki istisna oldu .
Ha bu arada diğer tahlillerimden tokoplazma bakıldı .. vücudum bu bakteri ile hiç tanışmamış ..bağışıklık kazanmamış ... hayvan tüyü ..çiğ et ... özellikle çok uzak durmam gerekmiş ... sizinde bilginiz olsun diye yazdım ...
Gelelim mercimeğeya da nohuta :))
Kalbini çook güzel duyduk hamdolsun . Benim sat a göre 5 gün geride idi .. sonra 4 oldu ... şimdi satı yakalamış nerede ise ...
8+4 .... de
Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm
bende miyom çıkmıştı biliyorsunuz ... iki katı büyür demişti gebelik hormonu ile ... hala büyümemiş o da uslu uslu duruyor
Ultrason kagidin altinda gs yazior onun karsisinda yazar kac yazior ordaKaç cm oldugunu bilmiyorum.nerde yaziyor
İnşallah canım, güzel haberlerini bekliyoruzSagol canim. Ben de sadece yorgunluk ve bitkinlik var geri kalanlari yok :) bi pazartesi olsa da ultrasonda gorsem bebisimi hayirlisi ile rahatlicam:)
Hmm gunlerimz cok yakin bnde bugn gittim duymadm da ondan sordm sagol canm Insallah duyariZ2 kasım çağırdı doktorum canim
Kuzu sen kalp atışını duymadın ama usg de gordun mu ?? Bıde vajinal mi baktı karnından mı?? Birde usg makinası nasıldı yenı eski??
Hoşgeldin o oğlandan bende iki tane var çok şükür allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin
6.haftadan önce kese görülmez cnm endişe edecek birşey yok işte bu yüzden çok erkem gitmemek lazım boşuna panik olunuyor
Çok mutlu ve heyecanlı ... doktora soru hazırlıyor kafasında
oooooooo kv radyasyon etkisine normalde 24 saat katlanamaz iken gebe ve 1 hafta
ya sabır ...
Yani gebelik durumunuzu söyleyip , eşinizi aracı kılıp bu misafirliği kısa kestirebilirsiniz ...
Hmm gunlerimz cok yakin bnde bugn gittim duymadm da ondan sordm sagol canm Insallah duyariZ
Keseyi görmeye gittiğim zamankinde gs 0.94 cm yaziyor.diger haftaların ultrason resimlerinde gs yazmiyor.crl 0.39 cm yaziyorUltrason kagidin altinda gs yazior onun karsisinda yazar kac yazior orda
Hayır canım hayır. Takılma lütfen. Bak buradaki bir çok insanın başından böyle bir olay geçmiş. Unutma, önce senin sağlığın. Ardından bebeğin sağlığı. Şükretmeliyiz, bünye sağlıksız bebeği devam ettirmediği için. Aksi durum, önce bebeğe sıkıntı olurdu. Lütfen kendini üzme. Şuanki durumunda net değil dediğim gibi. Geç döllenme var mıydı sende? Bende 6+3 beklerken ultrasonda 4+3 yazdı. Birde Bursada mıydın canım? Hangi doktora gidiyorsun?İnş canım.ama umutlarım bugün yukendi gibi.çünkü bebegin boyu 0.39 cm.7+6.gunde ölcüldü.gelişmemis.usg ye göre 6+1 de.baya geri kalmış.kendimi yeniden bebeğim olur diye avutuyorum.yoksa çok kafaya takiyorum.gece hic uyumuyorum.yalnız kalamiyorum.zaten tekim
Esimde bu gece nöbete gidecek.ev bana korkunç geliyor.tek tesellim yeniden bebek sahibi olabilmek icin hayal kurmak.
Doktorda bana tek seferlik muayenesinde 6tane ultrason çıktısı verdi. İkisinde yazıyor GS. Çünkü, mesafeyi ölçmek için iki tane nokta belirliyor ya canım, o noktaları seçtiği zaman mesafe GS olarak alt tarafa yazılıyor. Diğerlerinde sadece keseye baktı ama mesafesini ölçmedi demek.Keseyi görmeye gittiğim zamankinde gs 0.94 cm yaziyor.diger haftaların ultrason resimlerinde gs yazmiyor.crl 0.39 cm yaziyor
Duyariz canim karindan muaynede duyulmadiysa alttan muayne yaptirsaydin canım kesin duyulurdu mesela benm son adet tarihim 7 eylul ama benim yumurtlama gec oldu 19. gün oldu yani dr kontrolundeydim ben ordan biliyorum yani dr um beni biraz bir kac gun gec cagriyor
Çok sevindim yaa. Hem bebeğinize hem folik asit mevzusuna. Bende bu mesajı bekliyordum. Günde 10 mg içmenize rağmen, sınırı aşmamışsınız. Folik asit B grubu suda çözünür vitaminmiş. Muhtemelen vücutta sıvı faza geçti, birikmedi ve hamilelikte cidden alınması gereken bir vitamin. Bende doktora gidene kadar yarım folbiol içeceğim. Haberiniz için teşekkür ederim. Gözünüz aydın.Selamlar herkese ..
Folik asit alımından .. Dr a ulaştım telefonla ... anlattım .. o da şaşırdı ... 10 mg folik asit neden nasıl verilir dedi ? yarın gel sabahtan tahlil yapalım dedi ...
bana sabah olmadı arkadaşlar ... gebelikte folik asit fazlalığını araştırdım ....artık eşim kapadı pc yi ...tamam doldurma kendini ... okusan da okumasam da ... bir şey değişmeyecek diye ...
Sabah tahlili yazdırdım hemen ..odasına girince de kadın pes yani dedi ... 10 mg ...sabah akşam ??? ha bu arada birde decavit vermişti ki aile hekimi zaten onda da folik asit varmış .... 11 mg aldığım aslında
referans aralık 4-17 .... benim folad (folik asit değerim ) 16.0 çıktı . Şükür ... burada önemli olan fazla doz almak değil ... folik asit fazlalığının oluşup oluşmaması .... referans değeri geçse idi tamamen keserdim ..şimdi folbiol u kes .... sadecece decavit al dedi .. onda da 0.8 mg folik asit var ....
Tabii aile hekiminin bu hatası burda kalmayacak ....bugün sabah beri açtım .. çok yoruldum direkt eve geldim ( tahlil için hastaneye aç gittim , 10 da verdim kan ... demezler mi bizde bu tahlil bakılmıyor , istanbula gönderiyoruz pzt çıkar ) bende pazartesiyi bekleyecek psikoloji yoktu .. o kağıdı bir an önce görüp değerin çıkmadığını görmek istiyordum .. neyse ki sonucu aynı günde veren hastane buldum da .. ağzıma bi lokma atmam öğleni buldu ....
Şükür ki bu folik asit mevzusu böyle kapandı ... neden dedim onlarca rutin tahlil isteniyor , bu folad değerine bakılmadan direkt takviye veriliyor ?
Türk kadınında genelde düşük olurmuş ... verilen dozda az olduğundan çok etkilemezmiş ... tabii benimki istisna oldu .
Ha bu arada diğer tahlillerimden tokoplazma bakıldı .. vücudum bu bakteri ile hiç tanışmamış ..bağışıklık kazanmamış ... hayvan tüyü ..çiğ et ... özellikle çok uzak durmam gerekmiş ... sizinde bilginiz olsun diye yazdım ...
Kalbini çook güzel duyduk hamdolsun . Benim sat a göre 5 gün geride idi .. sonra 4 oldu ... şimdi satı yakalamış nerede ise ...
8+4 .... de
Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm
bende miyom çıkmıştı biliyorsunuz ... iki katı büyür demişti gebelik hormonu ile ... hala büyümemiş o da uslu uslu duruyor
Hmmm o bebegin boyu crl yazan kese de hemen hemen 1cm yani gorunurdu herlde ama belli olmaz dr bekleyelm dediyse snradanbda gorulebilior demektir burda sna doru bilgiyi dr verir aciklama yapmadi mi uyumlu kesenile bebek vs vs ?Keseyi görmeye gittiğim zamankinde gs 0.94 cm yaziyor.diger haftaların ultrason resimlerinde gs yazmiyor.crl 0.39 cm yaziyor
Selamlar herkese ..
8+4 .... de
Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?