• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
ohh çok şükür,işte böyle güzel haberlere bayılıyorum :) folik asit alımı kim olsa morali bozulurdu canım. Bı de doktorun söylemiş olması daha beter bu nasıl iş dedirtir. Ama Allah'tan değerin güzel çıkmış. Minik de ne güzel büyümüş maşallah 2 cm olacak nerdeyse :) hep böyle güzel haberlerle gel inşallah:KK200::KK200:

:KK200::KK200::KK200: hamdolsun canım ... Allaha şükür atlattık .
evet büyümüş epey teyzesi ... dur fotosunu atayım

Kızlar hemen biri bana cvp versin lüften.aşermeye basladıniz mi.az once burnuma helva kokusu geldi birden canim istedi.az once de canım cikolata istedi.aşermek nasil oluyor.yoksa benim bebek canlandi mı?

canım ilk gebeliğim de de hiç aşermedim ama bu anlattığın bildiğin aş ermek ....

İnşallah her şey çok güzel olacak ... dua et bol bol

@herkesgibiyim canım ben de merak etmeye basladim, iyisin degil mi

evet bende meraktayım güzel ebemizi :KK200:

canım ilk gebeliğim de de hiç aşermedim ama bu anlattığın bildiğin aş ermek ....

at tabi bı bakalım minnaga, abisi napti görünce

Saol canim amin.ins kalp atislarini duyarim cücüğümün.bu arada kendi derdime düştüm stresten.senin de gözun aydın.folik asit seviyen normalmis.iyiki hemen gidip test istemissin.bebeğinin kalp atisıni duymuşsun.Rabbim daim etsin.sağlık sıhhat versin.ins tez zamanda kucağina alırsın canım.

Merhaba evet çok benziyoruz ❤️ Bende Nisa'n ayında kürtaj oldum bu ay hamile kalmışım. Bir de üstüne geriden geliyor ufaklık :) geç yumurtlamışsın dedi doktor. Bir önceki de kalp atışı durduğu için 10 günde bir baktırıyorum. Benim 5+4 de kese gördü. 6+0 da vajinal ultrasonda kalp atışı duyduk. Ben bugün tekrar gittim üstten baktı gözüktü. Bakalım hayırlısı ile inşallah kucağımıza alırız. Oğlum kardeş istiyor
Ay inşallah canım yaa, sorunsuz şekilde gelsin inşallah yavrular.:KK200:

Günlerimiz aynı canım çok erken bebeğin görünmesi için benim randevum 7 kasım da yani 7+1 olucam anca o zaman gözükür, ama ben kesenin gelişip gelişmediğini görmek için haftaya bi kez daha gidicem doktora 6+4 olucam belki bi ihtimal bebeği de görürüm kısmet artk
canım hangi doktora gittin bursadaydın yanlış hatrlamıyosam
Canım sende mi bursadasın?

at tabi bı bakalım minnaga, abisi napti görünce

upload_2017-10-27_20-13-47.png

çok mutlu çok heyecanlı idi .... bi de merak kıyaslama .... bana da mı böyle geliyordunuz ? bana da mı burdan bakıyordunuz ?:KK48::KK48:

Saol canim amin.ins kalp atislarini duyarim cücüğümün.bu arada kendi derdime düştüm stresten.senin de gözun aydın.folik asit seviyen normalmis.iyiki hemen gidip test istemissin.bebeğinin kalp atisıni duymuşsun.Rabbim daim etsin.sağlık sıhhat versin.ins tez zamanda kucağina alırsın canım.

Aminnnnnnnnnnnnn .
Her birimiz için kabul olsun duaların inşallah :KK200:

Eki Görüntüle 2060635

çok mutlu çok heyecanlı idi .... bi de merak kıyaslama .... bana da mı böyle geliyordunuz ? bana da mı burdan bakıyordunuz ?:KK48::KK48:
oyy ne güzel baya belirgin çıkmış maşallah:nazar::nazar: doktorumun cinsiyet teorisine gore kız gibi :) bakalım tutacak mı.. abi olmak nasıl gurur verici geliyordur şimdi ona.. en büyük yardımcın olacak çok şanslısın:nazar::KK200:

slmlar bende bursadan katiliyorum .3. hamileligim tamamen surpriz oldu benim icin hic dusunmezdim olabilecegini.hala kabullenebilmis degilim rabbim isteyenlere versin derdim hep.
bu saatten sonra saglikla aramiza katulmasini beklemekten baska caremiz yok.Rabbim boyle uygun gormus .
Bursada cekirge doruk hastanesine gittim ilj kontrolum icin ikinci kizimida orda dunyaya getirmistim.op.dr.evrim aydin esliginde rahat bi epiduralli normal dogum olmustu.Doktorumuz ordan ayrilmis Hatice Tasliya randevu aldim vajinal muayenrde kese gozuktu.bu dan sonrasi takip ....Bursali hanimlar sizler hangi doktora gidiyorsunuz.ben bu hafta birde zubeyde hanimdan randevu alicam testlerimi orda yaptirip diger diktora gostermeyi dusunuyorum.

Eki Görüntüle 2060635

Ayy çok duygulandım. Umarım bizlerde görürüz bu anları ve hayırlısıyla alırız yavrularımızı kucağımıza. 2018 Haziran anneleri olarak, ay nasıl uyutacağım, ne yedireceğim Vs diyecek aşamaya geliriz inşallah :KK200::anne:

oyy ne güzel baya belirgin çıkmış maşallah:nazar::nazar: doktorumun cinsiyet teorisine gore kız gibi :) bakalım tutacak mı.. abi olmak nasıl gurur verici geliyordur şimdi ona.. en büyük yardımcın olacak çok şanslısın:nazar::KK200:

ben bugün onu da sordum doktora ... tamamen uydurma bir mit diyor ... yani dedim sağ / sol gerçekse tüm cinsiyetleri tahmin ediyor ve tutturuyorsunuzdur .... yok ki öyle bir şey dedi ...

hmmmm peki dedim .

Olsun isterdim valla :oops:

Ayy çok duygulandım. Umarım bizlerde görürüz bu anları ve hayırlısıyla alırız yavrularımızı kucağımıza. 2018 Haziran anneleri olarak, ay nasıl uyutacağım, ne yedireceğim Vs diyecek aşamaya geliriz inşallah :KK200::anne:

gece gece uyuyamayıp 2 de 3 de buraya yazan delirmiş anneler kulübü olarak :rolleyes: inşallah çok amin :))

Ausencia Ausencia bir mesajima cevap verememissin uzuldum ama olsun masallah bebisin kocaman olmus Allah saglila kucagina almayi nasip etsin. Benim de randevum 1 bucuktaydi ama dojtorum yogundu 7 de ancak girebildim sukur hersey yolunda. Bir de ultrason resmini atmisin ne guzel :) minnagin elini kolunu gosterdi mi sana doktorun ?

slmlar bende bursadan katiliyorum .3. hamileligim tamamen surpriz oldu benim icin hic dusunmezdim olabilecegini.hala kabullenebilmis degilim rabbim isteyenlere versin derdim hep.
bu saatten sonra saglikla aramiza katulmasini beklemekten baska caremiz yok.Rabbim boyle uygun gormus .
Bursada cekirge doruk hastanesine gittim ilj kontrolum icin ikinci kizimida orda dunyaya getirmistim.op.dr.evrim aydin esliginde rahat bi epiduralli normal dogum olmustu.Doktorumuz ordan ayrilmis Hatice Tasliya randevu aldim vajinal muayenrde kese gozuktu.bu dan sonrasi takip ....Bursali hanimlar sizler hangi doktora gidiyorsunuz.ben bu hafta birde zubeyde hanimdan randevu alicam testlerimi orda yaptirip diger diktora gostermeyi dusunuyorum.
Hoşgeldin arkadaşım. Sağlıcakla al kucağına inşallah, nasibi olunca doğuyor yavrular. Ben ilk gebelikte medicalpark-özlem hanıma gittim, memnun kalamadım. Doruk-neriman hanımdı galiba, yine memnun kalmadım, bir kere randevu saatimde giremedim içeriye ve hastane çok kalabalıktı, doktorun odası alt kattaydı ve lavabo kokuyordu koridor, zaten bulanıyordum. En son Jimer-Cenk beye gittim, çok güven verdi bana, sağolsun. Tabi kürtaj olmak zorunda kaldım, devam edemedi gebeliğim. Şimdi medicalpark-müzeyyen hanıma gittim, hiç hassas davranmadı. Jimere Cenk Bey ayrıldığı için gitmek istememiştim ama Medicalparktan sonra gitmek istedim. Jimer-Nuray hanıma gittim. Gayet ilgiliydi, sevecendi. Ancak nedense doktor sezeryan doğum yaptırıyor gibi geldi. Tekrar doktor arayışına girdim, galiba Cenk hocayı takip edeceğim.

ben bugün onu da sordum doktora ... tamamen uydurma bir mit diyor ... yani dedim sağ / sol gerçekse tüm cinsiyetleri tahmin ediyor ve tutturuyorsunuzdur .... yok ki öyle bir şey dedi ...

hmmmm peki dedim .

Olsun isterdim valla :oops:
Amaan bizimki zaman geçirme oyalanma işte. Bana bakma ben çin takvimi şu bu ne duyarsam yapıyorum :) ama hep dediğim gibi sağlıklı olsun ,gönlümüzdeki olursa daha iyi olur. Olmazsa da o da yavrumuz canımız bebeğimiz tabi ki..

Iyi aksamlar haziran anneleri dun oglenden beri yazdiklarinizi okuyamadim insallah gece okurum. Bugun oglen kontrolum vardi aksam ancak girebildim doktora cok SUKUR hersey yolindaymis bundan sonra 1 ay bekleyecegim kontrol icin. Bu arada kendimi bazen hamile hissetmiyorum demistim ya bugun cok hamile hissettim hatta ilk defa kustum. Hersey hormonlarla alakaliymis kafaya cok takiyormusuz :KK45: saglikla kucagimiza aliriz insallah

Ausencia Ausencia bir mesajima cevap verememissin uzuldum ama olsun masallah bebisin kocaman olmus Allah saglila kucagina almayi nasip etsin. Benim de randevum 1 bucuktaydi ama dojtorum yogundu 7 de ancak girebildim sukur hersey yolunda. Bir de ultrason resmini atmisin ne guzel :) minnagin elini kolunu gosterdi mi sana doktorun ?

canım geçmişe dönmediğimi ... ilerleyen saatlerde tüm mesajları okuyacağımı yazdım ama ...

şimdilik sadece anı yakalıyorum :KK66:

çıkıntılar iyice belirmiş dedi ..el koldan bahsetti herhalde :))

Çok sevindim senin adına da ... inşallah sonuna kadar hep böyle yolunda gider her şey :KK68:

Selamlar herkese ..

Dün akşam okuyan arkadaşlar bilir çok telaşlandım .

Folik asit alımından .. Dr a ulaştım telefonla ... anlattım .. o da şaşırdı ... 10 mg folik asit neden nasıl verilir dedi ? yarın gel sabahtan tahlil yapalım dedi ...

bana sabah olmadı arkadaşlar ... gebelikte folik asit fazlalığını araştırdım ....artık eşim kapadı pc yi ...tamam doldurma kendini ... okusan da okumasam da ... bir şey değişmeyecek diye ...

Sabah tahlili yazdırdım hemen ..odasına girince de kadın pes yani dedi ... 10 mg ...sabah akşam ??? ha bu arada birde decavit vermişti ki aile hekimi zaten onda da folik asit varmış .... 11 mg aldığım aslında :KK62:

referans aralık 4-17 .... benim folad (folik asit değerim ) 16.0 çıktı . Şükür ... burada önemli olan fazla doz almak değil ... folik asit fazlalığının oluşup oluşmaması .... referans değeri geçse idi tamamen keserdim ..şimdi folbiol u kes .... sadecece decavit al dedi .. onda da 0.8 mg folik asit var ....

Tabii aile hekiminin bu hatası burda kalmayacak ....bugün sabah beri açtım .. çok yoruldum direkt eve geldim ( tahlil için hastaneye aç gittim , 10 da verdim kan ... demezler mi bizde bu tahlil bakılmıyor , istanbula gönderiyoruz pzt çıkar ) bende pazartesiyi bekleyecek psikoloji yoktu .. o kağıdı bir an önce görüp değerin çıkmadığını görmek istiyordum .. neyse ki sonucu aynı günde veren hastane buldum da .. ağzıma bi lokma atmam öğleni buldu ....

Şükür ki bu folik asit mevzusu böyle kapandı ... neden dedim onlarca rutin tahlil isteniyor , bu folad değerine bakılmadan direkt takviye veriliyor ?

Türk kadınında genelde düşük olurmuş ... verilen dozda az olduğundan çok etkilemezmiş ... tabii benimki istisna oldu .

Ha bu arada diğer tahlillerimden tokoplazma bakıldı .. vücudum bu bakteri ile hiç tanışmamış ..bağışıklık kazanmamış ... hayvan tüyü ..çiğ et ... özellikle çok uzak durmam gerekmiş ... sizinde bilginiz olsun diye yazdım ...

Gelelim mercimeğe :KK68: ya da nohuta :)) :KK200:

Kalbini çook güzel duyduk hamdolsun . Benim sat a göre 5 gün geride idi .. sonra 4 oldu ... şimdi satı yakalamış nerede ise ...

8+4 .... de:KK200:

Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm

bende miyom çıkmıştı biliyorsunuz ... iki katı büyür demişti gebelik hormonu ile ... hala büyümemiş o da uslu uslu duruyor :KK51:
Güzel haberlerine çok sevindim. Folbiol beni de bitirdi dünden beri:KK54:o kadar çok almana rağmen yukselmemis atıldığı doğru demekki beni de rahatlatti. Yarım doz minigime dokunmamistir inşallah diyorum herkese sağlıklı hamilelikler inşallah :KK200:

Güzel haberlerine çok sevindim. Folbiol beni de bitirdi dünden beri:KK54:o kadar çok almana rağmen yukselmemis atıldığı doğru demekki beni de rahatlatti. Yarım doz minigime dokunmamistir inşallah diyorum herkese sağlıklı hamilelikler inşallah :KK200:

için rahat olsun bence .... sabah akşam folbiol içtim yahu ...aklıma geldikçe deli oldum .
10 mg öyle .. 0.8 de diğer vitaminde ....

yani sende zaten değer çok olması lazım ki aldığınla da iyice yükselsin ... bizim ülkede de folik asit yüksek pek çıkmazmış

için rahat olsun bence .... sabah akşam folbiol içtim yahu ...aklıma geldikçe deli oldum .
10 mg öyle .. 0.8 de diğer vitaminde ....

yani sende zaten değer çok olması lazım ki aldığınla da iyice yükselsin ... bizim ülkede de folik asit yüksek pek çıkmazmış
Ben bu doktorları hiç anlamıyorum yani burda konuşulmasa hiç aklımızda yok bazen ezbere iş yapıyorlar Allah'a emanetiz :halay:

Back