- 16 Aralık 2016
- 1.792
- 1.575
- 83
- 28
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #4.701
bulantilariniz basladimi hanimlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geç dollenme değildi.11.gün yumurtladim.bursada değilim.gurbetteyim.doguda.Hayır canım hayır. Takılma lütfen. Bak buradaki bir çok insanın başından böyle bir olay geçmiş. Unutma, önce senin sağlığın. Ardından bebeğin sağlığı. Şükretmeliyiz, bünye sağlıksız bebeği devam ettirmediği için. Aksi durum, önce bebeğe sıkıntı olurdu. Lütfen kendini üzme. Şuanki durumunda net değil dediğim gibi. Geç döllenme var mıydı sende? Bende 6+3 beklerken ultrasonda 4+3 yazdı. Birde Bursada mıydın canım? Hangi doktora gidiyorsun?
Bu gittiğimde kese çok büyük bebek ise nokta kadardı.doktor da e söyledi zaten.bebeğe oranla cok büyük dedi.umutsuz konustu.muhtemelen kalbi durmuş ölmüş dedi.Hmmm o bebegin boyu crl yazan kese de hemen hemen 1cm yani gorunurdu herlde ama belli olmaz dr bekleyelm dediyse snradanbda gorulebilior demektir burda sna doru bilgiyi dr verir aciklama yapmadi mi uyumlu kesenile bebek vs vs ?
Bende korkuyordum canim.doktora utandıgimi soyledim.sağolsun cok anlayislıydi.üstume carsaf örttü.hic bakmafı dokunmadi bile.doktora bildir durumunu.korkacak utanacak bisey olmuyor.Ya canm bn altttan baktirmk istemiyorm Duyulirsa ultrsnda duyulsn
Evet canım.keseyi ölcmedi.zaten çok büyüktü kese.Doktorda bana tek seferlik muayenesinde 6tane ultrason çıktısı verdi. İkisinde yazıyor GS. Çünkü, mesafeyi ölçmek için iki tane nokta belirliyor ya canım, o noktaları seçtiği zaman mesafe GS olarak alt tarafa yazılıyor. Diğerlerinde sadece keseye baktı ama mesafesini ölçmedi demek.
Çok sevindim yaa. Hem bebeğinize hem folik asit mevzusuna. Bende bu mesajı bekliyordum. Günde 10 mg içmenize rağmen, sınırı aşmamışsınız. Folik asit B grubu suda çözünür vitaminmiş. Muhtemelen vücutta sıvı faza geçti, birikmedi ve hamilelikte cidden alınması gereken bir vitamin. Bende doktora gidene kadar yarım folbiol içeceğim. Haberiniz için teşekkür ederim. Gözünüz aydın.
Ayy iyi atlatmissin sen benim geçen seneki değerim 24 yaa inşallah şimdi daha düşük çıkar.
Cnm bnm hersy bizim icin insallah oyle degildir ya sabirbya selamet insallahBu gittiğimde kese çok büyük bebek ise nokta kadardı.doktor da e söyledi zaten.bebeğe oranla cok büyük dedi.umutsuz konustu.muhtemelen kalbi durmuş ölmüş dedi.
Rabbime sonsuz şükürler olsun.elbet birgün yüzüm gülecek biliyorum.Cnm bnm hersy bizim icin insallah oyle degildir ya sabirbya selamet insallah
ohh çok şükür,işte böyle güzel haberlere bayılıyorum :) folik asit alımı kim olsa morali bozulurdu canım. Bı de doktorun söylemiş olması daha beter bu nasıl iş dedirtir. Ama Allah'tan değerin güzel çıkmış. Minik de ne güzel büyümüş maşallah 2 cm olacak nerdeyse :) hep böyle güzel haberlerle gel inşallahSelamlar herkese ..
Dün akşam okuyan arkadaşlar bilir çok telaşlandım .
Folik asit alımından .. Dr a ulaştım telefonla ... anlattım .. o da şaşırdı ... 10 mg folik asit neden nasıl verilir dedi ? yarın gel sabahtan tahlil yapalım dedi ...
bana sabah olmadı arkadaşlar ... gebelikte folik asit fazlalığını araştırdım ....artık eşim kapadı pc yi ...tamam doldurma kendini ... okusan da okumasam da ... bir şey değişmeyecek diye ...
Sabah tahlili yazdırdım hemen ..odasına girince de kadın pes yani dedi ... 10 mg ...sabah akşam ??? ha bu arada birde decavit vermişti ki aile hekimi zaten onda da folik asit varmış .... 11 mg aldığım aslında
referans aralık 4-17 .... benim folad (folik asit değerim ) 16.0 çıktı . Şükür ... burada önemli olan fazla doz almak değil ... folik asit fazlalığının oluşup oluşmaması .... referans değeri geçse idi tamamen keserdim ..şimdi folbiol u kes .... sadecece decavit al dedi .. onda da 0.8 mg folik asit var ....
Tabii aile hekiminin bu hatası burda kalmayacak ....bugün sabah beri açtım .. çok yoruldum direkt eve geldim ( tahlil için hastaneye aç gittim , 10 da verdim kan ... demezler mi bizde bu tahlil bakılmıyor , istanbula gönderiyoruz pzt çıkar ) bende pazartesiyi bekleyecek psikoloji yoktu .. o kağıdı bir an önce görüp değerin çıkmadığını görmek istiyordum .. neyse ki sonucu aynı günde veren hastane buldum da .. ağzıma bi lokma atmam öğleni buldu ....
Şükür ki bu folik asit mevzusu böyle kapandı ... neden dedim onlarca rutin tahlil isteniyor , bu folad değerine bakılmadan direkt takviye veriliyor ?
Türk kadınında genelde düşük olurmuş ... verilen dozda az olduğundan çok etkilemezmiş ... tabii benimki istisna oldu .
Ha bu arada diğer tahlillerimden tokoplazma bakıldı .. vücudum bu bakteri ile hiç tanışmamış ..bağışıklık kazanmamış ... hayvan tüyü ..çiğ et ... özellikle çok uzak durmam gerekmiş ... sizinde bilginiz olsun diye yazdım ...
Gelelim mercimeğe ya da nohuta :))
Kalbini çook güzel duyduk hamdolsun . Benim sat a göre 5 gün geride idi .. sonra 4 oldu ... şimdi satı yakalamış nerede ise ...
8+4 .... de
Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm
bende miyom çıkmıştı biliyorsunuz ... iki katı büyür demişti gebelik hormonu ile ... hala büyümemiş o da uslu uslu duruyor
Günlerimiz aynı canım çok erken bebeğin görünmesi için benim randevum 7 kasım da yani 7+1 olucam anca o zaman gözükür, ama ben kesenin gelişip gelişmediğini görmek için haftaya bi kez daha gidicem doktora 6+4 olucam belki bi ihtimal bebeği de görürüm kısmet artkBen bugun 5+4um ama embriyo görünmedi doktor iki hafta sonra gel dedi boş gebelik olmasından korkuyorum 6. hafta da kesenin içinin dolu olmasi gerekmzmiydi
canım hangi doktora gittin bursadaydın yanlış hatrlamıyosamMerhabalar geldim ilk randevumuzdu bugun sadece keseyi görebildik.. 15 mm idi kesenin boyutu. 25 mm olana kadar bebek görülmezmiş. Haftaya cuma gel kendini çok yorma herşey gayet güzel dedi çok şükür
Canım inşallah bebeğin yaşıyordur ve sağlıklıdır, asermek de sanırım baya kokusu burnuma geliyormuş. Ben hiç yaşamadım ama söylenenler bu yönde hepKızlar hemen biri bana cvp versin lüften.aşermeye basladıniz mi.az once burnuma helva kokusu geldi birden canim istedi.az once de canım cikolata istedi.aşermek nasil oluyor.yoksa benim bebek canlandi mı?
Bende korkuyordum canim.doktora utandıgimi soyledim.sağolsun cok anlayislıydi.üstume carsaf örttü.hic bakmafı dokunmadi bile.doktora bildir durumunu.korkacak utanacak bisey olmuyor.
Ya ins yasıyordur.evde çikolata da yok.istegim gecmiyor.ya ins bebisimin kalbi atiyordur.Canım inşallah bebeğin yaşıyordur ve sağlıklıdır, asermek de sanırım baya kokusu burnuma geliyormuş. Ben hiç yaşamadım ama söylenenler bu yönde hep
İnşallah bebeğinin minik kalbi atıyordur canım evet aşerme de durup dururken burnuna koku geliyormuş ağzında sanki canının çektiği şeyin tadı varmış gibi oluyormuşKızlar hemen biri bana cvp versin lüften.aşermeye basladıniz mi.az once burnuma helva kokusu geldi birden canim istedi.az once de canım cikolata istedi.aşermek nasil oluyor.yoksa benim bebek canlandi mı?
Canım, hoşgeldin, hayırlı olsun. Allah sağsalim kucağına almayıda nasip etsin inşallah. Aynı şeyleri yaşamışız. Bende Nisan ayında kürtaj oldum. Şimdi satım 6Eylül geçen cumartesi doktora gittim. 6+3 olmam gerekirken ultrasonda 4+3 olarak çıktı. Doktor pazartesi gününe çağırdı. Pazartesi 5+5 olacağım bu durumda, o zaman kalp sesi için erken olacak galiba.
Canim benimki 7+6 da 0.39 cm.küçük mü
Ins canim ya.herseyden bi ümiy bekler oldum.her gördüğümü cankm istiyor.burnuma koku grliyor.aklima yiyecek seyler geliyor.aç miyim aş mı eriyorum anlamadım.İnşallah bebeğinin minik kalbi atıyordur canım evet aşerme de durup dururken burnuna koku geliyormuş ağzında sanki canının çektiği şeyin tadı varmış gibi oluyormuş