• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
arkadaşlar bu kv konusunda bende katılayım madem :) şimdi maalesef dicem kv yok benim...herkes ağzı var dili yok çok mazlum bir kadındı diye anlatıyor biz evlenmeden 2 yıl önce kanserden vefat etmiş eşim hala ağlar aklına geldikçe annesi..melek gibi kadınmış bu 1...annem kv aynı zamanda..bir gelini 2 de torunu var..buda 2..o bebekleri daha çok annemle ben büyüttük..ama gelinimiz maalesef soğuk nevaledir aynı zamanda korkunç beceriksiz ve vurdumduymaz..çocukalr açmı hasta mı yıkanacak mı umuru olmaz :KK43: şimdi hem bir gelin hem bir görümce hemde bir anne adayı olarak objektif konuşmak zorundayım..görümceyim diye gelinimizi kötülediğimi sanmayın misal 3 yaşına kadar 2 yeğenimi de ben yıkadım daima..yıkayamadığı gibi yıkamazdı da..pasaklıdır kısaca..normal doğum yaptı annesi 1 gece bile yanında kalmadı misafir gibi geldi gitti annem bakacaktı ne saçma niye gidiyor annesi nasıl rahat edecek senden dedim bana mısın demedi yine de gitti annesi..annem 40 gün evine yemeğini yapıp taşıdı..kalma sakın ayıp dedim de kalmadı kadın...yani böylesi de var..şükür büyüttük kız olan 8 erkek olan yeğenim 6 yaşına geldi de acıktık diyip zorla annelerinden bişey isteyebiliyorlar karınları doyuyor en azından..şimdi ben doğum yapsam annem artık yaşlandı bana bakamaz..kv yok..görümcem 55 yaşlarında kokoş ve ne umuru olur ne becerir...gelinimiz gelse bile dedikodu aramaya ne yapmışım ne almışım görmeye gelir..eşim bakacak bana kısacası..bende kara kara düşünüyorum sezaryen olurum büyük ihtimal ve ilk gece bir arkadaşımdan yardım alayım bari eşimin beceremediği olacak..böyle zamanlarda arkadaş demek kızkardeşten ileri demek,can yoldaşı demek..yoksa eşim sabahlar dört döner de oda panikler beceremez..kısaca anne vaaar anne var, kv vaar kv var, gelin vaar bide benim gibi bahtsız kız evladı var :)
Üzüldüm canım senin adına, söylediklerine katılıyorum, her doğuran anne olamıyor malesef. Annemin de gelini var ama bir gün olsun kötü davranmamıştır, hiçbir imada bulunup incitici laf dememiştir ama gelinimiz yine de mesafelidir, şahsen annem gibi kayınvalidem olsun isterdim, kısacası bu işler karakter meselesi. Allah iyilerle karşılaştırsın

Merhaba kızlar kaç gündür giremedim malum evde bi çocuk olunca vaktin çoğunu onunla geçiriyorum yaklaşık bir haftadır midem bulanmiyo sadece kahvaltıdan sonra biraz bulaniyo sizde durumlar nasıl

Merhaba kızlar kaç gündür giremedim malum evde bi çocuk olunca vaktin çoğunu onunla geçiriyorum yaklaşık bir haftadır midem bulanmiyo sadece kahvaltıdan sonra biraz bulaniyo sizde durumlar nasıl
benim de yemeklerden sonra bulanıyor ama katlanılmayacak gibi değil

Mesajimi gormedn sanirim cnm kiz gibi dedi ama emin de olmadi henuz cok küçük yaniltmak istemem sizi dedi ilk cocuk oldugu icin ustelik erken heveslendirme yapmadi yani bizde kapilmadik prensesin buyusune :) bakalim nolcak 1 ay sonra kontrole gel o zaman daha kesin konusabilirim dedi

Ayy en azından bir tahmin yürütmüş az çok bende merakla bekliyorum 2.5 hafta falan var gitmeme inşallah gösterir birazcık diyorum benim içime kız doğuyordu ama şimdi de erkek olabilir diyorum kız istiyorum da sağlıklı olsun tabii ki çok bekledim ben sabredicez artık

Kızlar herkese merhaba ben dün biraz evham yaptım kötü rüyalar gördüm uyandım sürekli ve korktum bebeğim iyi midir diye. Bugün doktora gittik sat a göre 9+5 im. Doktor 10+2 görünüyor hiç sıkıntı yok dedi. Çok şükür. Mart başında gel dedi. Yani şunu merak ettim, bebeğim 4 gün önde oluşu sorun olmaz değil mi anormallik yok . Sonra tekrar gününü yakalar mı yoksa hep önde mi gider ? İlk hamileliğim de pek bilgim yok bu konularda:KK64:

Ayy en azından bir tahmin yürütmüş az çok bende merakla bekliyorum 2.5 hafta falan var gitmeme inşallah gösterir birazcık diyorum benim içime kız doğuyordu ama şimdi de erkek olabilir diyorum kız istiyorum da sağlıklı olsun tabii ki çok bekledim ben sabredicez artık
Ben ve eşim kiz hissederken ailelerimiz erkek doguyor icimize diyorlar bakalim nolcak allah saglikla gelmelerini nasip etsin

malesef kızı yok ama ablamın dogumunda bile teklif etti ben kalayım sen yorulma hastanelerde dedi bana :ruh:
bende diyeyim oda da kimse olmasın emzirirken cünkü böyle konularda biraz cekingenim ben her ne kadar acık olsam da kimsenin görmeini istemem :)
Ben kesinlikle istemem. İlk gece annem ikinci gecede kardeşim kalmıştı yanımda,yine öyle yaparız. Bende gayet açığım ama kayınvalidemle en mahrem anlarımı yaşamak istemem :)

bugün karnımın içinde inceden inceden sızı var. internete baktım. karın ağrısı karnın gelişmesinden dolayı en çok 12-20. haftalarda görünür diyor. 11+1 benim bugün. doktorun daha biraz daha devam eder dediği kahverengi akıntılarımda devam ediyor. bide öksürük var başımda ve öksürdükçe sanki karnıma basınç yapıyor. bu nedenle kahverengi kanamada bgün arttı gibi. iç sesimi dinlememeye çalışıyorum :KK47::KK47:

arkadaşlar bu kv konusunda bende katılayım madem :) şimdi maalesef dicem kv yok benim...herkes ağzı var dili yok çok mazlum bir kadındı diye anlatıyor biz evlenmeden 2 yıl önce kanserden vefat etmiş eşim hala ağlar aklına geldikçe annesi..melek gibi kadınmış bu 1...annem kv aynı zamanda..bir gelini 2 de torunu var..buda 2..o bebekleri daha çok annemle ben büyüttük..ama gelinimiz maalesef soğuk nevaledir aynı zamanda korkunç beceriksiz ve vurdumduymaz..çocukalr açmı hasta mı yıkanacak mı umuru olmaz :KK43: şimdi hem bir gelin hem bir görümce hemde bir anne adayı olarak objektif konuşmak zorundayım..görümceyim diye gelinimizi kötülediğimi sanmayın misal 3 yaşına kadar 2 yeğenimi de ben yıkadım daima..yıkayamadığı gibi yıkamazdı da..pasaklıdır kısaca..normal doğum yaptı annesi 1 gece bile yanında kalmadı misafir gibi geldi gitti annem bakacaktı ne saçma niye gidiyor annesi nasıl rahat edecek senden dedim bana mısın demedi yine de gitti annesi..annem 40 gün evine yemeğini yapıp taşıdı..kalma sakın ayıp dedim de kalmadı kadın...yani böylesi de var..şükür büyüttük kız olan 8 erkek olan yeğenim 6 yaşına geldi de acıktık diyip zorla annelerinden bişey isteyebiliyorlar karınları doyuyor en azından..şimdi ben doğum yapsam annem artık yaşlandı bana bakamaz..kv yok..görümcem 55 yaşlarında kokoş ve ne umuru olur ne becerir...gelinimiz gelse bile dedikodu aramaya ne yapmışım ne almışım görmeye gelir..eşim bakacak bana kısacası..bende kara kara düşünüyorum sezaryen olurum büyük ihtimal ve ilk gece bir arkadaşımdan yardım alayım bari eşimin beceremediği olacak..böyle zamanlarda arkadaş demek kızkardeşten ileri demek,can yoldaşı demek..yoksa eşim sabahlar dört döner de oda panikler beceremez..kısaca anne vaaar anne var, kv vaar kv var, gelin vaar bide benim gibi bahtsız kız evladı var :)
Kayınvalidem gerçekten iyi insandır. Bugüne kadar sorunumuz olmadı çok şükür. Doğumun ilk günleri annemi istememi umarım yanlış anlamamıştır ama kimin ne düşündüğünden öte benim rahatım önemli.. eve geçtikten sonra tabiki geldi,bizimle kaldı. Her işimi yaptı sağolsun. Bu konularda hiçbişey diyemem.. hiç uykusuz kalmadım mesela. Her gece uyudum annemler nöbet tuttu resmen:) emzirme vakti gelince emzirdim geri yattım. İiyiki varlar.. ama ne olursa olsun özelimde annem olsun isterim.

Canm valla ben dayak yemiş gibiyim kussam kusamıyorum yesem yemek yiyeniyorm napıcagmı sasrdım valla

Benim kayınvalidem yok rahmetli oldu 2 sene önce ama zaten bakamazdı yaşlıydı ve rahatsızdı diyalize giriyordu ama inanılmaz detaycı titiz birşey beğenmeyen biriydi yani hali iyi de olsa istemezdim muhtemelen o da kalmazdı zaten. Tüp bebek denemelerimde kendi yaşadığım şehirdeki iki denememde annem geldi şehir dışından baktı bana yemeğimi temizliğimi yaptı kendisi evine kadın gelmesine rağmen bir kap yemek getirmedi. İlk tedavide hiç gelmedi hatta olumsuz olunca tedavi annemle gezdik ona da laf etti annen ne zaman gidecek dedi. İkinci tedavide de geldi eli boş hadi o neyse annem bir sürü şey hazırladı yok kereviz salatasına sarımsak konmaz falan dedi annem yanına da koydu yaptıklarından aradı kısır koymamışsınız dedi :oha: o tedavide olumsuz olduğunda yine aynı şeyler annen ne zaman gidecek muhabbeti yanii sıfır destek o yüzden asla istemezdim. Annem gelip bakacak bakalım o da ayrı terane o da her şeye alınmaya baylıır eşim ne dese tersini söyler kendi annem tamam çok iyi bakar bu tedavimde de Allah razı olsun herşeyimi yaptı ama gergin kadın yani valla bazen keşke tek başıma olsaydım da diyorum çevrendekileri idare etmek öyle zor ki

Ben kesinlikle istemem. İlk gece annem ikinci gecede kardeşim kalmıştı yanımda,yine öyle yaparız. Bende gayet açığım ama kayınvalidemle en mahrem anlarımı yaşamak istemem :)
Benim ilk gün yanımda annem ve kayınvalidem vardı. ama geceleyin annem refakatçi kaldı. ben öyle istedim kayınvalidemde hak verdi. özel anlarımda eşimden destek istedim. eşimden daha az utanırım anneme göre :) bunda da öyle olur umarım.

Benim kayınvalidem yok rahmetli oldu 2 sene önce ama zaten bakamazdı yaşlıydı ve rahatsızdı diyalize giriyordu ama inanılmaz detaycı titiz birşey beğenmeyen biriydi yani hali iyi de olsa istemezdim muhtemelen o da kalmazdı zaten. Tüp bebek denemelerimde kendi yaşadığım şehirdeki iki denememde annem geldi şehir dışından baktı bana yemeğimi temizliğimi yaptı kendisi evine kadın gelmesine rağmen bir kap yemek getirmedi. İlk tedavide hiç gelmedi hatta olumsuz olunca tedavi annemle gezdik ona da laf etti annen ne zaman gidecek dedi. İkinci tedavide de geldi eli boş hadi o neyse annem bir sürü şey hazırladı yok kereviz salatasına sarımsak konmaz falan dedi annem yanına da koydu yaptıklarından aradı kısır koymamışsınız dedi :oha: o tedavide olumsuz olduğunda yine aynı şeyler annen ne zaman gidecek muhabbeti yanii sıfır destek o yüzden asla istemezdim. Annem gelip bakacak bakalım o da ayrı terane o da her şeye alınmaya baylıır eşim ne dese tersini söyler kendi annem tamam çok iyi bakar bu tedavimde de Allah razı olsun herşeyimi yaptı ama gergin kadın yani valla bazen keşke tek başıma olsaydım da diyorum çevrendekileri idare etmek öyle zor ki
ayy kısır koymamıssınız a bayıldım :D kereviz salatası nasıl oluyo canım ben cok severi kerevizide :halay:

keske kendi kendimize yetebilsek evet ama bi kac günde olsa brierinin yardımı destegi gerek sanırım:anne:

Herkese merhaba arkadaşlar bugün içim icime sigmiyo:halay: bebeğimin hareketlerini gördüm ikinci kez yaşıyorum bu duyguyu ama sanki ilk kez yaşamış gibi güzeldi bir elini basinin altina koyup uzanmıştı minnak im sonra elini sallamaya başladı başını kaldırdı sanki bana bakıyordu ya çok güzeldi Rabbim isteyen herkese yasatsin bu duyguyu ikili test kan testi haftaya cikicakmis ense kalınlığında 1.3cm normal dedi dünkü agrim dan bahsettim progestan başladı günde üç kez:confused: bu bulantiyla nasıl içicem hiç bilmiyorum birde bana dediki ağrı olduğu sürece düşük riski vardır ya 12 hafta olduk hala bu risk varmış malesef bize korkusuz gebelik gecirmek mümkün değil galiba:anneadayı:

Herkese merhaba arkadaşlar bugün içim icemem sigmiyo:halay: bebeğimin hareketlerini gördüm ikinci kez yaşıyorum bu duyguyu ama sanki ilk kez yaşamış gibi güzeldi bir elini basinin altina koyup uzanmıştı minnak im sonra elini sallamaya başladı başını kaldırdı sanki bana bakıyordu ya çok güzeldi Rabbimisteyen herkese yasatsin bu duyguyu iki test kan testi haftaya cikicakmis ense kalınlığında 1.3cm normal dedi dünkü arim dan bahsettim progestan başladı günde üç kez:confused: bu bulantiyla nasıl içicem hiç bilmiyorum birde baba dediki ağrı olduğu sürece düşük riski vardır ya 12 hafta olduk hala bu risk varmış malesef bize korkusuz gebelik gecirmek mümkün değil galiba:anneadayı:
progesteronu neden başladı. ağrıdan bahsetmişsiniz nasıl bir ağrı. kanama veya lekelenmeniz var mı

Kızlar bişey sorcam gebelik öncesi çok sevdiği şeylerden tiksinen varmı? Ben mesela çay kahve kola sigara paketlenmiş her türlü gıda ve aklınıza gelebilecek her türlü zararlı şeyden tiksindim. Hamilelik mucizesi sanki. Sigara günde bir paket içerdim şimdi kokusuna tahammül edemiyorum. Çok mutluyum bu durumdan keşke hep böyle olsam mide bulantısı da hiç umrumda değil artık bebeğim iyi olsunda :anne:

Back