• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Ben bugün devlet hastanesini gördükten sonra kesinlikle acıbademde doğurmaya karar verdim. 30 yıllık hayatımda 30 kere bile devlet hastanesine gitmemiş biri olarak hastane fobimin nerelere geldiğini unutmuşum, bugün devlet hastanesinde hatırladım. MS hastasıyım ben, kocama yük olmadan doğurucam diye ne kendime ne çocuğuma zarar veremem.
Genel bi cevap vereyim Herkes bütçesine göre ya da keyfine göre seçer hastaneyi canım kiminin dr u devlettedir yada küçük yerde yaşıyordur oraların devleti butik özel hastane gibi Gerek olmaz tonla para dökmeye ama benimde tercihim tabiiki özel olur ister 15bine doğururum ister 2bine bu tercihime kalmış. bide salak ben özel sağlığım war faydalanamıyorum Doğumdan:işsiz:
Sende mi kilo aldin ayy nasl olcak boule gobegim cikti kocaman acaba ic karnim mi yok diye düsunmeye basladim
Almaz mıyım kotlarımı zorlamıyorum utancımdan çok sinirim bozuk şimdiden böyle oldum diye inşallah Doğumdan sonra toparlarız ne diyelim:KK14:
Kızlar tospigimi gördüm bugün :emir_bebek:uyuyordu. Karindan idrara sıkışık olarak girince göründü :)
Ultrason cihazi eskiymis ama yine görüntü alabildi. Kalp atışını normal dedi sayı söylemedi :)
Cok sukur icime su serpildi. Benim randevu normalde 12. Haftadaydi ama bugune diger hastaneden randevu aldim gormek icin evhamliyim biraz ilki düşük olunca. Cok sukur tospigim eli bacagi kivirmis uyuyordu :) kalp atışlarını duyunca gözlerim doldu Rabbim isteyen herkese böyle mucizeler nasip etsin :dua: 3.28 cm olmusuz. Haftaya göre normal 1 gün öndeymişiz hatta kusmalarima bulantılarıma dengesiz beslenmeme rağmen cok sukur dedim duyunca.

Cinsiyet tahmini yapan arkadaşlar bakabilir mi? Biraz kendini saklıyor ama belki nubdan anlarsınız ben hic anlamiyorum o olaydan :)
Canım gözünaydın ana görüntü hiç net değil hakkında hayırlısı olsun
Ne olur beni motive edin yaa hiç yemek yapasım gelmiyor biri gelse yemek yapsa yada kocam hadi dışarı dese offf ezogelin çorba makarna salata yapabildim döktüren varsa sakın yazmasın kötü olurumkızım olmasa hiç yapmam herhalde hadi benden olan ne olur yazsın sadece ben olmadığım ortaya çıksın
Benim çok rahatsızlığım olmadığı halde hergün yemek yapmak zor geliyo yada üşeniyorum 1/2ün kolay şeyler yada dışardan ama 2çocuk war onlar okuldayken mecbur bi çorba etli yemek bişey yapıyorum 2gün yeniyor yine yapıyorum öyleböyle yuvarlanıyorum
Ben de Koç'ta planlıyorum arkadasim gecen mayısta ikiz doğum yaptı 6 gece kaldı 5000tl ödedi ve cok memnun kaldı. Randevum 24 Subatta Nilufer hn. siz kime gideceksiniz?
Ben bugün aradım Hande hanımı sordum o dolu şubat boyu,Engin bey 22sinde geliyor onu düşündüm çok methetmişler sayfalarda, ama bilmiyorum Nilüfer hanım nasıl? Evet bende iki normalden sonra operasyonlu olduğumdan bunu sezaryen yapacağım spinal, Tam teşekkülllü bi hastane olsun istedim ve yorumlar çok iyi. Gittikten sonra mutlaka izlenimlerimizi pAylaşalım olur mu? Muayene ne kadarmış onu sormadım
Kızlar bir şey sorucam, kayınvalideme geldik, ne zaman kontrole gidiceksiniz dedi martta dedim, kaçında dedi 3 martta dedim, beni de götürür müsünüz dedi. Hayır diyemeyeceğim için olur dedim tabi. Siz olsanız gidermiydiniz kayınvalidenizle?
Giderdim hiç sorun etmeden o da heves ediyordur sevaptır;)
Kizlarrrrr :) bugun ikili tarama testini yaptirdim cok sukur hersey yolunda gidiyor ultrasonda bir sıkıntı çıkmadı kan sonucu 1 hafta sonra cikicak doktorum 3.lu taramaya gerek yok dedi 1 ay sonda tekrar gidicem cinsiyet tahmininde de bulundu ama heveslendirmek istemem kiz gibi ama siz yinede 1 ay daha bekleyin hemen kendinizi kaptırmayın degisebilir dedi simdi 1 ay onu gormeden nasil durcam onu düşünüyorum :)
Hadi hayırlısı tahminler gelmeye başladı:super:
Pembe duruyor rengi değişmedi sanki
Fazlaysa sabah bir daha yap bakalım bende yapmak istiyorum ama kim gidip haşlayacak lahanayı :süslü::KK75:
Ya burda yemek yapmayan ve eşleri yardım edenleri duyunca benim eşim niye böyle diyorum. Kayınvalidemlere gidiyorduk yolda bana öyle bir saydırdıki mutfağa girdiğin yok anca uyuyorsun oram ağrıyor buram ağrıyor çok nazlısın bana hiç bişi deme dedi. Kızlar valla ağrıyor abartsam neyse. Bende dayanamadım ağladım evi süpürüyor bir tek ona bile laf etti. Benim annemin canı yokmuş diyor ozamanla şimdi birmi. Neyse ben ağlayınca yolda geri döndük evimize şimdi küsüm. Annemede hiç bir derdimi anlatamıyorum hem şekeri hem tansiyonu var ben kimle konuşacam ya
Fazla naz aşık usandırıyormuş demek bizimkide hep bana superwoman olarak alıştığı için şimdi bu tembelliğim garip geliyordur belki ama bu Bebek için yıllardır yalvardığı için bişey diyemiyor ama hala herşeyi benden bekliyor, ama meyve doğrar süt karışımları hazırlar bana yazlıkta balık pişirir mangal yapar yedirip içirmeyi sewer.öyle iş miş yapmaz asla şimdi şimdi lütfedip çamaşırlarını sepete atıyor neyseki:) bunada şükür:KK37:

Kızlar tospigimi gördüm bugün :emir_bebek:uyuyordu. Karindan idrara sıkışık olarak girince göründü :)
Ultrason cihazi eskiymis ama yine görüntü alabildi. Kalp atışını normal dedi sayı söylemedi :)
Cok sukur icime su serpildi. Benim randevu normalde 12. Haftadaydi ama bugune diger hastaneden randevu aldim gormek icin evhamliyim biraz ilki düşük olunca. Cok sukur tospigim eli bacagi kivirmis uyuyordu :) kalp atışlarını duyunca gözlerim doldu Rabbim isteyen herkese böyle mucizeler nasip etsin :dua: 3.28 cm olmusuz. Haftaya göre normal 1 gün öndeymişiz hatta kusmalarima bulantılarıma dengesiz beslenmeme rağmen cok sukur dedim duyunca.

Cinsiyet tahmini yapan arkadaşlar bakabilir mi? Biraz kendini saklıyor ama belki nubdan anlarsınız ben hic anlamiyorum o olaydan :)
Gözünaydın cnm,sağlıkla sıhhatle inş

Bu tarz gruplarda bastıra bastıra paradan, evden, arabadan, maldan, mülkten bahsetmek herzaman huzuru kaçırıyor. Farklı ekonomik gelirlere sahip ailelerız. Bunların üstünde fazla durmayarak grup içinde daha sağlıklı ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Tabi bunu yürekten istiyorsanız.
Şuan önümüzde bambaşka heyecanlar ve sıkıntılar var. Kimilerimizin ikili testleri yüksek risk çıkacak, kimilerimizin hersey yolundayken bazılarının erken doğum riskleri olacak.
Sağlığa, miniklerimizin sağlıklı bir şekilde büyümelerine konsantre olup, enerjimizi bu yönde kullanmalıyız diye düşünüyorum.
Herkes gergin, hepimizin hormonlarının tavan yaptığı bu dönemde tatsızlık olmadan ilerleyelim diyorsak lütfen kelimelerimizi cımbızla seçelim.
ne kadar güzel yazmissin ağzına yüreğine eline sağlık :) bencede burda tek konuşulacak konu evlatlarımiz, hamilelik surecindeki sorunlarımız ve birbirimize vereceğimiz psikolojik destek :halay:

Kizlar suan tek taraflı sol kasığımda adet ağrısı gibi bir sancı var yarım saat oldu geçmedi şiddetli değil ama tedirgin oldum benzer ağrı yaşayan oldumu korkmalimiyim acaba

Genel bi cevap vereyim Herkes bütçesine göre ya da keyfine göre seçer hastaneyi canım kiminin dr u devlettedir yada küçük yerde yaşıyordur oraların devleti butik özel hastane gibi Gerek olmaz tonla para dökmeye ama benimde tercihim tabiiki özel olur ister 15bine doğururum ister 2bine bu tercihime kalmış. bide salak ben özel sağlığım war faydalanamıyorum Doğumdan

:KK37:

Canım ya lafı gelmişken sorayım acıbademde sigorta yaptırsam bile doğumda yararlanamıyormuşum hamile kalmadan 6 ay öncesinden yaptırmak lazımmış poliçeyi doğru mu ya gittiğimde de sormadın gerçi kararım het halukarda orası ama olsa iyi olurdu

ne kadar güzel yazmissin ağzına yüreğine eline sağlık :) bencede burda tek konuşulacak konu evlatlarımiz, hamilelik surecindeki sorunlarımız ve birbirimize vereceğimiz psikolojik destek :halay:

Pardon da zaten burada kimsr benim çok param var malım mülküm var ay sen neden devlete gidiyorsun demedi ki.ya da ben özele gidiyorum diye havada atmadı hastane konuları doğum ücretleri de konuşulacak tabii.ki aynı ilde yaşayanlar var birbirlerine danışıyorlar kişisele indirgenmemesi lazım biri acıbademde ya da başka yerde yapıcam diyor biri de ortaya ben yapamam bir araba parası veremem eşimi bi doğum yapıcam diye zora sokamam diyor da ne alakaydı hiç alakası yoktu çünkü tercih meselesi o öyle düşünür başkası verir ama şahsi olarak ay niye özele gitmiyorsun ya da ay devlet kötü falan der o zaman o açıklama yapılırdı kimse ben zenginim falan demiyo kimseyi de ezmiyor onlar aralarında konuştu niye uzatılıyor yarın birgün kıyafet eşya da paylaşılacak fikr olsun diye

Son düzenleme:
Canım ya lafı gelmişken sorayım acıbademde sigorta yaptırsam bile doğumda yararlanamıyormuşum hamile kalmadan 6 ay öncesinden yaptırmak lazımmış poliçeyi doğru mu ya gittiğimde de sormadın gerçi kararım het halukarda orası ama olsa iyi olurdu
Evet canım biz 4yıldır özel sigortalıyız ama Doğum teminatını kasımda yeni poliçeye eklettim o kadarsa fark ödedim ama maalesef faydalanamıyorum çünkü plansız şekilde hamile kaldım işte:( 6ay en az geçirmek gerekiyormuş

Pardon da zaten burada kimsr benim çok param var malım mülküm var ay sen neden devlete gidiyorsun demedi ki.ya da ben özele gidiyorum diye havada atmadı hastane konuları doğum ücretleri de konuşulacak tabii.ki aynı ilde yaşayanlar var birbirlerine danışıyorlar kişisele indirgenmemesi lazım biri acıbademde ya da başka yerde yapıcam diyor biri de ortaya ben yapamam bir araba parası veremem eşimi bi doğum yapıcam diye zora sokamam diyor da ne alakaydı hiç alakası yoktu çünkü tercih meselesi o öyle düşünür başkası verir ama şahsi olarak ay niye özele gitmiyorsun ya da ay devlet kötü falan der o zaman o açıklama yapılırdı kimse ben zenginim falan demiyo kimseyi de ezmiyor onlar aralarında konuştu niye uzatılıyor yarın birgün kıyafet eşya da paylaşılacak fikr olsun diye
Çok doğru konuştun canım hastaneleri Doğum fiyatlarını tabiki paylaşacağız buranın amacı bi yandan da o zaten, dediğin gibi yeri gelecek aldıklarımızı odalarını paylaşacağız Bebek arabalarını ne yapalım ben pazardan alırım sen burrberyden alırsın birileri alınır diye koymayalım mı, sana tüm yazdıklarında katılıyorum

Doruk tam bir facia bilgisiz doktorlar asla tavsiye etmem ultrason kağıdı yerine fotokopi veriyolar resmen bide sana test yazıyolar kimliğini alıyorlar sen her işlem bittikten sonra para ödüyosun artık ne kadar çıkdıysa para
aa ben hep iyi dumuştm orayı :110: neyse öğrendigim iyi oldu sagol canım :)

Almaz mıyım kotlarımı zorlamıyorum utancımdan çok sinirim bozuk şimdiden böyle oldum diye inşallah Doğumdan sonra toparlarız ne diyelim:KK14:
ay bugün bi kotumu deniyeyim dedim :KK47::KK47:
bence bulantılar gecmeye başladı diye bi anda yemeye basladık yüzden oldu :KK51: yada ödemde olabilir bnm yüzüğüm sıkıyo çünkü artık coraplarda aynı sekilde

Günaydın
Öncelikle burda kişisel bir mesaj verilmedi genelleme yapıldı. Çocuk doğum vs konularında elbette fikir alışverişi yapacağız ama diğer konulara girmeye gerek yok diye bende destekledim. Bunu yapan var da demedim dikkat edersen bu kadar sinirlenmeni gerektirecek bir durum olduğunu hiç düşünmüyorum zaten.
Fikirlerimi özgürce beyan edebileceğim gibi düşünceme ters gelenleride yazabilirim hepimiz yazabiliriz.
Şu an normal hayatımızda o kadar stres yaşıyorken burda da stres ortamı yaratmaya gerçekten grek yok..

Back