• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
İshal etmiyor canım probiyotik sadece o. Biz de düzenli kullanıyoruz bir süredir ama kabızlığı tam olarak geçmedi. Arttığı dönemlerde kakasını yumuşatan şuruplardan kullanıyoruz.
kendimce bez değiştirirken poposuna saf zeytinyağı sürüyorum kaka yaparken çok zorlanmaması için. İşe yarıyor mudur bilemem
Kuzenim çocuk doktoru anestol kremi önerdi gerçekten işe yaroyor

Bir de kabızken eskiden kırmızı erik gün kurusu armut vs yedirmek de işe yarardı ama uzun zamandır bunları yedirmekte zorlanıyorum. Direniyor çoğu zaman. Kabak ve pırasa da iyi geliyor. Bir de çekridek içi ve kaju yediğinde sindiremeyip çabuk boşalttığı için kakası fazla katılaşmadsn yapmış oluyor. Bunun bir zararı var mı bilmiyorum. Çok seviyor bu kuruyemişleri bazen ayıklayıp veriyorum. İyice ezmeden yuttuğu için en geç ertesi gün kakasında görüyoruz

Bir de kabızken eskiden kırmızı erik gün kurusu armut vs yedirmek de işe yarardı ama uzun zamandır bunları yedirmekte zorlanıyorum. Direniyor çoğu zaman. Kabak ve pırasa da iyi geliyor. Bir de çekridek içi ve kaju yediğinde sindiremeyip çabuk boşalttığı için kakası fazla katılaşmadsn yapmış oluyor. Bunun bir zararı var mı bilmiyorum. Çok seviyor bu kuruyemişleri bazen ayıklayıp veriyorum. İyice ezmeden yuttuğu için en geç ertesi gün kakasında görüyoruz
Canum kuru inciri az suda haşla robottan geçir yedir işe yarıyor

Aklımda bulunsun canım bir dahaki sefere bunu da yapacağım güzel bir ara öğün de olur aslnda kabızlığı beklemeye gerek yok 😋 teşekkür ederimm
Evet canım ben geçen gün içerisine beyaz peynir ve petibör büskivi ezdim kahvaltı olarwk yaptırdım hergün yumurtadan sıkılıyor

İshal etmiyor canım probiyotik sadece o. Biz de düzenli kullanıyoruz bir süredir ama kabızlığı tam olarak geçmedi. Arttığı dönemlerde kakasını yumuşatan şuruplardan kullanıyoruz.
kendimce bez değiştirirken poposuna saf zeytinyağı sürüyorum kaka yaparken çok zorlanmaması için. İşe yarıyor mudur bilemem
Bende zeytinyağı vazalin suruyorum ama katı yaptığı için cok zorlanıyo. Şurubu Bi tatlı kaşığı verdım bende siz nekadar veriyosunuz

Canım kabızlık için ben kuru inciri pişirdim robottan geçridim yedirdim çok iyi geldi
Geçen gün kabız olmuştu kızım korktu şimdi kabız değil fakat tuvaleti gelince yapmak istemiyor ağlıyor korkuyor😥😥😥
Aynen o korku oglum dada oluştu bana sarılıo. Gazında bıle yapacak zannediyor koşarak k bana sarılıo

Öhm öğlenbir tabak çorba içti üzerine çok az daha ilave yaptık hatta 🥺

dün minik minik köfteler yapıp atmıştım dolaba. Ekşili sulu köfte yaptım bugün onlarla Severek yedi bu sefer 😻
Tarif verirmisin canım köfteyi benimki hiç yemiyor belki o şekil yer

Benim oglum gecen haftadan beri hicbir sey yemiyor. Yani gercekten abartmiyorum mesela bugun bu saate kadar 4 tane makarna yedi. Yarim cay bardagi sut icti. 7.30da kalkti saat 16.30a geliyor kalktigi 9 saat olmus. Benim gibi olan var mi? Neler denedim hic birini yediremedim
Ben canım benim oglumda aynen seninki gnu 12 saat geçiyor yine bi şey yemiyor çıldırma noktasındayım artik

Bende zeytinyağı vazalin suruyorum ama katı yaptığı için cok zorlanıyo. Şurubu Bi tatlı kaşığı verdım bende siz nekadar veriyosunuz
1 tatlı kaşığı veriyoruz biz de. Kaka yaparken gözleri kızarıp yaşlanıyor kabız olduğunda 😟 açılmıyo diyor bize bakarak bir de 🤭
Tarif verirmisin canım köfteyi benimki hiç yemiyor belki o şekil yer
Köfteyi normal kendmize yaparken hazırladığım köfteden kalan harçla yaptım. (Kıyma, galeta unu, yumurta, soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatlar)
Havuç ve patates rendeledim. Önce havucu biraz çevirdim az yağlı tencerede sonra patatesleri ekledim biraz daha çevirdim. Üzerine sıcak su ekledim. Kaynayınca kuskus makarna ve köftelerini ekledim. 2 kaşık yoğurt, yumurta sarısı, 1 kaşık un ve limon suyu ile terbiye hazırlayıp karıştırdım çorbaya.

benim anlatımım karışık gelebilir ekran görüntüsü de ekliyorum. Küp küp doğramak yerine rendeledim ben daha kolay geldi. Bir de kuskus ekledim doyurucu olsun diye.
FD3EE592-A80C-496C-8E08-47ACB05F06EE.png

Sanırım genel olarak kahvaltı öğününü sevmiyor benimki bugün de es geçti. Süt bebe bisküvisi kuru meyve ve fındık karışımı yaptım tv izlerken onu yedi sonra biraz.

öğle için tavuk şiş yapacağım. Bazen seviyor onu

Benim oglum bugun hicbir sey yemedi. Kan tahlili yaptirdik ferritin degeri 1 cikti. En dusuk 21 olmasi gerekiyormus. Surekli huzursuz surekli kafasini yere koyuyor. Oynamiyor. Mutsuz. Cok ama cok uzuluyorum

Öğle kaç gibi yediriyorsun canım?
Değişiyor canım. Bugün 12 gibi yedi sabah da kahvaltı yapmayınca. Başka günlerde ikiyi bulduğu oluyor öğle yemeğinin.
Benim oglum bugun hicbir sey yemedi. Kan tahlili yaptirdik ferritin degeri 1 cikti. En dusuk 21 olmasi gerekiyormus. Surekli huzursuz surekli kafasini yere koyuyor. Oynamiyor. Mutsuz. Cok ama cok uzuluyorum
Çok geçmiş olsun canım Allah tez şifasını versin. Doktor başka bir şey dedi mi bu tahlil sonucu ile ilgili

çok geçmiş olsun. belki kan değerlerinin düşüklüğü bu duruma sebep oluyordur. umarım en yakın zamanda toparlar. 🙏🏻

Back