• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bizimde bol mizirdamali aglamali geçiyor sürekli oyun oynuyoruz tencereyle oynuyor oğlum sürekli sizde de var mi aşçı mi olacak yoksa bu çocuk:) yemek işi bi gün yerse diğer gün hiç yemiyor kahvaltı yok hala ama sürekli buzdolabında gidip mama diyor sürekli biseyler istiyor buarada oğlum çok geç yatyor erken kalkıyor sizde durumlar nasıl 11 yada 11 30 yatyor sabah 7 8 arası kalkıyor gece de sürekli ağlayarak uyaniyor
oturmaya başladığından beri tencerelerle oynuyor ve kaşıklarla. herkes aşçı diyor ona :))) benim oğlum da geç yatsa bile erken kalkıyor tam bir uyku düşmanı. inş düzelirler

Yaaaaaaaa çok sevindim hemen tarif alalaım🤣🤣
Bir sonraki mesajıma ekleyeyim canım ekran görüntüsü almıştım 😃 ben de sevdim yumuşacık olduu hem de sağlıklı:D
Teşekkür ederim canım deneyeceğim en kısa zamanda👍👍👍

Kızım da kabız olmuştu dün akşam yavrum ağlaya ağlaya çatlayacaktı resmen en son hastaneye gidecekken yaptı ama ne yapma büyük insan yspsmaz😥😥😥 bugün şurup alacam👍👍
Benim kızım da birkaç gümdür kabız bugün iyice arttı dört tane küçük çok sert kaka yaptı. Şurup aldık ona başlayacağız.
Kiyamam ya :KK43: gün içinde bol su içmesine dikkat et cnm. Bir de kuru incir, kuru kayisi yiyor mu? Yemiyorsa suda haşla biraz blendirla püre yap. Biberonuna bir kasik pureden uzerinede ilik su koy biraz icsin. Gunde 2-3 kere içsin. Oğlum da bazen iki üç gun yapmadigi oluyor bunu içince rahatliyor.
Ev yogurdu, kefir bunlar da çok faydalı.
Bunu da deneyeyim bi 🤔 eskiden gün kurusu hurma falan yerdi ama artık eline verince yemiyor. Sadece çilek istiyor.
Selam kızlar karantina nasıl geçiyor? Biz bol yemekli bol danslı aktiviteli atlatmaya çalışıyoruz. Sürekli mutfakta yemek hazırlığındayım. Kinetik kum aldım bir de 23 nisan indiriminde kum ve su masası vardı pilsanin onu aldım kumdan kaleler yapıyoruz bol bol 😀
Müzik ve dans günlük hayatımıza yerleşti iyice biizm de. Tv kapanınca kendisi başlıyor söylemeye dilinin döndüğüncr :D yemek konusunda standart bir gün yerse iki gün yemiyor hala 🤪 kum konusunu ben de düşünüyorum havanın uygun olduğu bir günde balkonda şöyle bir dağıtacağız 😆
Bizimde bol mizirdamali aglamali geçiyor sürekli oyun oynuyoruz tencereyle oynuyor oğlum sürekli sizde de var mi aşçı mi olacak yoksa bu çocuk:) yemek işi bi gün yerse diğer gün hiç yemiyor kahvaltı yok hala ama sürekli buzdolabında gidip mama diyor sürekli biseyler istiyor buarada oğlum çok geç yatyor erken kalkıyor sizde durumlar nasıl 11 yada 11 30 yatyor sabah 7 8 arası kalkıyor gece de sürekli ağlayarak uyaniyor
Ah ah o yiyecekleri göründe bir sevinmesi var sanırsın dünyayı yiyecek amaa nerde :D
Uyku kızımın da bozuldu biraz. Geceleri sık sık uyanıp evin içinde dolaşmaya başladı 🤦🏻‍♀️
sabah fix yedi buçukta güne başlıyor. İki uykuya çıktı gündüz uyku sayısı da böyle olunca.
Ben de bol bol oynuyorum oglumla. Ama sıkılıyor artık. 24 saat aynı şey olunca. Tv ' ye çok alıştı maalesef. Bana kumandayi getiriyor bir de yanagimdan opuyor acayim diye 😂 aç de açarim diyorum ama nerdeeee onu bile demiyor. Opüyor 😂
Tatlı şapşikler 😹
Gözünü açınca ilk iş kumanda aramak oluyor artık başka odalarda saklıyorum çünkü salonda bakmadık yer bırakmıyor 🤭 koltuğun o minderleri hep yerdee onlardan kendine rampalar parkurlar yapıyor. Kumandayı saklayamadan bulmuşsa öyle sevinçle getiriyor ki bulduuuumm diyerek kıyamıyoruz 🥺

C2BDC25E-D0E9-4001-B944-907DDAAE13EB.png
Pırasa ince ince doğranıp haşlanıyor önce. Bu tarife soğan, maydanoz ve yumurta ekledim.
Pişirirken de az yağda hafif kızartıp göz kararı sıcak su ekledim. Biraz buharıyla pişmiş gibi oldu, yumaşacıktı.
Kmsl Hnd Kmsl Hnd

Eki Görüntüle 2627008
Pırasa ince ince doğranıp haşlanıyor önce. Bu tarife soğan, maydanoz ve yumurta ekledim.
Pişirirken de az yağda hafif kızartıp göz kararı sıcak su ekledim. Biraz buharıyla pişmiş gibi oldu, yumaşacıktı.
Kmsl Hnd Kmsl Hnd
bunu ben de görmüştüm insta da. geçen hafta yapmıştım. pırasa yemiş oldu bu sayede ☺️

Kızlar su ile fırçalıyorum oğlumun dişlerini. Hiç doktoruna soran var mı diş macununa ne zaman başlayacağız?

Teşekkür ederim canım😘😘
Rica ederimm 🥰
bunu ben de görmüştüm insta da. geçen hafta yapmıştım. pırasa yemiş oldu bu sayede ☺
Ah aynen yoksa yiyeceği yoktu :D
Elimdeki pırasaları köfte yaparım artık 😂
Kızlar su ile fırçalıyorum oğlumun dişlerini. Hiç doktoruna soran var mı diş macununa ne zaman başlayacağız?
Biz eczaneden bebekler için olan macundan almıştık. Kullanmıyoruz ama diş fırçasını elinden geri almak savaş demek biizm evde🤦🏻‍♀️

Anne sutuyle mi beslediniz? Birde burada bir kac yorum okudum bebekleriniz masallah ne guzel yiyorlar benimkiler 1 kasik yedirene kadar canim cikiyor? Ben ikizlerimi anne sutuyke besledim mamaya karsi degilim ama doktor gelisimlerine normal dedigi icin boyle yaptim hata mi ettim diyorum. Sizin 19 aylik boyu mu 83 cmdi?
Canım benim oğlum 1 ay erken geldi prameture doğdu 6 ay sağarak anne sütü verdim emme refkleski yoktu erken doğdu için 6 aydam sonra da mama verdim suanki boyu 83 canım

oturmaya başladığından beri tencerelerle oynuyor ve kaşıklarla. herkes aşçı diyor ona :))) benim oğlum da geç yatsa bile erken kalkıyor tam bir uyku düşmanı. inş düzelirler
Hafi ya nedir bu oğlanların tencere meraki:) sürekli tencere dolabında kafasına alıp salona getiriyor açıp kapatıyor karıştırıyor kafa kalmadı tencere sesinden:)

Canım çok özür dilerim ben sana dönüş yapacaktım ama unuttum inan kafa kalmadı umarım minik prensesin kabızlık sorunu geçmiştir bezin gelin diyor ki bizim bebeğe bir faydası olmadı bu arada onun bebeği ishal oluyormuş sürekli halen bir çözüm buladim diyor

Merhaba kizlar
Bebeklerim ikiz benim
Oglum nisanin basinda 80.5 cm cikti
Acaba benim gibi olan var mi?
Merhaba benim benim kızlarda çok kısa ama aralarında çok büyük bir fark yok doğduklarında 4 cm fark vardı şuan yine ortalama o şekilde ilerliyor ben 3 ay önce baktırdım boy kiloya 68 cm 8300 71 cm 9 kilo kusurdu ama hatırlamıyorum

Eki Görüntüle 2627008
Kmsl Hnd Kmsl Hnd
Valla süpersin mesajla kafada tam oturmuyor ama böyle resim harika oldu yarın ilk isim bunu deneyeceğim

Benimkilerde daha önce biber dolmasının içini vermiştim yememislerdi ogurduler bu akşam yine yapmıştım uzun bi aradan sonra zaten yemezler ama bi deneyeyim dedim ve yediler o kadar sevindim ki anlatamam sürekli eşime anlatıp durdum ama adam sıkıldı anladım tmm yediler diyor :63:
Sen beni anlamıyorsun bu mutluluğu nereden bileceksin dedim :KK48:

Valla süpersin mesajla kafada tam oturmuyor ama böyle resim harika oldu yarın ilk isim bunu deneyeceğim
Benimkilerde daha önce biber dolmasının içini vermiştim yememislerdi ogurduler bu akşam yine yapmıştım uzun bi aradan sonra zaten yemezler ama bi deneyeyim dedim ve yediler o kadar sevindim ki anlatamam sürekli eşime anlatıp durdum ama adam sıkıldı anladım tmm yediler diyor :63:
Sen beni anlamıyorsun bu mutluluğu nereden bileceksin dedim :KK48:
Ben de unuturum diye böyle ekran görüntüsü alıyprım internette denemek istediğim tarifleri 😁
Aslında bu köfte tarifini aldıığım annenin başka tariflerini de denedim güzel oluyor ama sanırım sayfasının ismini veremem yasak.
Brokolili tavuklu bir çorbasını denedim o sayede brokoli (az da olsa) yemişti.
Beslenme konusunda eşim benden daha evhamlı 😅
ben saldım kısmen de olsa 🤭
Kahvaltısından bir iki çatal peynir aldı yarısını da tükürdü. Bakalım ne zaman yemek isteyecek 😹

Canım çok özür dilerim ben sana dönüş yapacaktım ama unuttum inan kafa kalmadı umarım minik prensesin kabızlık sorunu geçmiştir bezin gelin diyor ki bizim bebeğe bir faydası olmadı bu arada onun bebeği ishal oluyormuş sürekli halen bir çözüm buladim diyor
Rica ederim canım😘😘😘😘

Ya ilaç aldım armut sıcak su filan öyle yapıyor🤦‍♀️🤦‍♀️

Rica ederim canım😘😘😘😘

Ya ilaç aldım armut sıcak su filan öyle yapıyor🤦‍♀️🤦‍♀️
Canım ben iki günde bir kuru kayısı yediriyorum 3-4 adet olacak şekilde. Kabizlik çekmedi şimdiye kadar. Bir de bol su tüketiyor sanırım onun da etkisi var. 300 ml sulugu günde 6-7 kere dolduruyorum minimum.

Canım ben iki günde bir kuru kayısı yediriyorum 3-4 adet olacak şekilde. Kabizlik çekmedi şimdiye kadar. Bir de bol su tüketiyor sanırım onun da etkisi var. 300 ml sulugu günde 6-7 kere dolduruyorum minimum.
Canım ya bugünlerde hiç birşey yemiyor foğal olarak kakası kuruyor kuru kayısı kuru erik hoşafını yaptım içiyor suyu benim kızımda çok içiyor sabaha kadar 300 ml lik su tüketiyor gündüz de aynı 7 defa filan dolduruyorumdur ama bir kere korktu yapmaktan şimdi gelse bile ittiriyor

Hiçbirşey yediremiyorum ya sabah kahvaltıda yarım rafadan yumurta yedi akşama kadar yemez daha🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Canım ya bugünlerde hiç birşey yemiyor foğal olarak kakası kuruyor kuru kayısı kuru erik hoşafını yaptım içiyor suyu benim kızımda çok içiyor sabaha kadar 300 ml lik su tüketiyor gündüz de aynı 7 defa filan dolduruyorumdur ama bir kere korktu yapmaktan şimdi gelse bile ittiriyor

Hiçbirşey yediremiyorum ya sabah kahvaltıda yarım rafadan yumurta yedi akşama kadar yemez daha🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Dis dönemi mi acaba ? Sen yine de önüne bol bol meyve falan bırak zaten yapıyorsundur da cani istedikçe yer. Zorlayınca daha fena olup hiç yemiyorlar. Kayısı hoşafı yine yumuşatmaya yardımcı olur.

Sanki dişi biraz beyazalamıl gibi🤔🤔🤔

Ayyy yapmam mı sürekli meyve önünde çileği mıncıklayıp atıyor🤪🤪

Bir tek yeşil eriğe hayır demiyor tuza batırıp batırıp yiyor anasına çekmiş🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Hafi ya nedir bu oğlanların tencere meraki:) sürekli tencere dolabında kafasına alıp salona getiriyor açıp kapatıyor karıştırıyor kafa kalmadı tencere sesinden:)
benimkiler de ikiz ve benimkilerde 1 ay erken geldiler canim. Ben de kizima 3 ay sagdim. Peki 83 cm geldiginde hangi aydiniz? Yani 19 mu 20 mi?
Merhaba benim benim kızlarda çok kısa ama aralarında çok büyük bir fark yok doğduklarında 4 cm fark vardı şuan yine ortalama o şekilde ilerliyor ben 3 ay önce baktırdım boy kiloya 68 cm 8300 71 cm 9 kilo kusurdu ama hatırlamıyorum
benim oglum kizimdan daha kisa canim 2 cm var aralarinda
Kilo b3nim de o civarlarda

Back