• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Ay
Benim oglum direk iiiiiiii diyor 😂 dediklerinde inanmıyordum. Ama erkekler kızlara gore gerçekten de geç gelişiyorlar
aynı benim oğlum ya korkuyorum artık ben anlamlı bi kelime yok çocuk da öğrenmeye de niyeti yok seninki nasıl canim

Benimki herşeyi anlıyor ve yapıyor. Hatta bazen diyorum yaşına göre fazla şey biliyor. Ama konuşma olarak sıfır. Hep aynı heceler. Isteklerini işaretlerle ve iiiii diye ifade ediyor. Doktorlar , isteklerini bir sekilde ifade edebiliyorlarsa sorun yok diyorlar. Zamani gelince konusurlar diyorlar ama bilmiyorum. Gerçi canim çevreye bir bak. Hangi 18 aylık bebek konuşur ki ? Hepsi bir kaç kelime kullaniyor. Çoğu da pek anlaşilmaz. Yani çok ta geç kaldiklarini dusunmuyorum. Her cocuk farkli. Hele ki erkekse 🤦🏼‍♀️

Birkaç gündür kahvaltılarda hiçbir şey yemiyor şuan yine kara kara acaba ne yapsam diye düşünüyorum ben de 🥺

Benimki herşeyi anlıyor ve yapıyor. Hatta bazen diyorum yaşına göre fazla şey biliyor. Ama konuşma olarak sıfır. Hep aynı heceler. Isteklerini işaretlerle ve iiiii diye ifade ediyor. Doktorlar , isteklerini bir sekilde ifade edebiliyorlarsa sorun yok diyorlar. Zamani gelince konusurlar diyorlar ama bilmiyorum. Gerçi canim çevreye bir bak. Hangi 18 aylık bebek konuşur ki ? Hepsi bir kaç kelime kullaniyor. Çoğu da pek anlaşilmaz. Yani çok ta geç kaldiklarini dusunmuyorum. Her cocuk farkli. Hele ki erkekse 🤦🏼‍♀️
Benimkide öle canım dediğim herşeyi anlıyor yapıyor ama konuşmuyor iii diye anlatıyor sürekli yada işaretle anlatıyor baba öğrettik onu da rast gele diyor babasına demesini gerektigini bilmiyor yani ben herşeyi verirken al diyorum oda öğrendi al diyor ama ne için dendiğini bilmiyor

Ay
aynı benim oğlum ya korkuyorum artık ben anlamlı bi kelime yok çocuk da öğrenmeye de niyeti yok seninki nasıl canim
Benim olanda öyle herşey bazen baba diyor. İşine gelirse bana anni diyor. Diğerleri anlamsız 🤷🏽‍♀️ sadece benimki öyle diye düşünüyordum

Benim olanda öyle herşey bazen baba diyor. İşine gelirse bana anni diyor. Diğerleri anlamsız 🤷🏽‍♀️ sadece benimki öyle diye düşünüyordum
Niye böyleler acaba elimden geldiğince oynuyorum konuşuyorum ama yok çocuk konusmuyo sen neler yapiyosun belki fikir olur 😊

Yemeyen çocuk çok zor canım bizde kahvaltı öğünü yok zaten eskiden peynir zeytin yerdi şimdi bisey yemiyor bnde yoğurt veriyorum 🤷‍♀️
Bugün de kahvaltıyı es geçti yemedi hiçbir şey 🥺
Öğle yemeğinde de çok az çorba içti bıraktı. (Kendi başına içemediği benim içirmeme de izin vermediği iiçin aç kaldı)

Kızlar bebklerinizin boy kilo yazarmisiniz oğlum kaç aydır aynı kilo ve boyda bu çocuk hiç mi gelişmiyor acaba4😬

merhaba 🙋🏻‍♀️ epeydir yoktum ben de zorlu diş çıkarma döneminden geçiyoruz. ailecek uykusuzuz :( zara’dan ayakkabı alanınız var mı hiç ? bir modelini beğendim ama bebek ayakkabıları nasıldır bilemiyorum.

Niye böyleler acaba elimden geldiğince oynuyorum konuşuyorum ama yok çocuk konusmuyo sen neler yapiyosun belki fikir olur 😊
Kitaplarımız var hayvanlar olanını seviyor onları tanıtıyoruz. Hayvanların seslerini çıkarıyorum bir kaç tanesini öğrendi möö, cik, me, hav kısa diye heralde çok güzel yapıyor ☺️ kitaplar üzerinde konuşuyorum. Bu aralar bul tak çok hoşuna gidiyor

Kizlar selam yoktum bayadır bı derdimle geldim size emzirmeyi bıraktırmak istiyorum artık gerçekten yoruldum sol kolum uyusuyo geceleri üstüne yatmaktan hem uyuyo hem emiyo biraktirincada agliyo yemesi güzel 19 aylik şu an ve bnce zamanı geldi yoksa bnm psikolojim bozulcak siz neler yaptınız bıraktıran varsa eğer nasi bı yol izlemeliyim

Kizlar selam yoktum bayadır bı derdimle geldim size emzirmeyi bıraktırmak istiyorum artık gerçekten yoruldum sol kolum uyusuyo geceleri üstüne yatmaktan hem uyuyo hem emiyo biraktirincada agliyo yemesi güzel 19 aylik şu an ve bnce zamanı geldi yoksa bnm psikolojim bozulcak siz neler yaptınız bıraktıran varsa eğer nasi bı yol izlemeliyim
Ben bıraktırmadım ama azalttım günde 2 bazen 3 kere emiyor. Önce gece beslenmesini kestim. Uyanınca emzirmedim oyaladım bir kaç gece uykusuz geçti ama alıştı. İnan o bir kaç gece uykusuz kalmaya değdi. Şimdi sadece öğlen ve akşam uyumadan önce emiyor. Gündüz de oyunla ek gıdayla oyaladım hep. Azaltarak bıraktırma yöntemi işe yarıyor. Bir ay sonra tamamen kesicem bende.

Back