- 28 Ağustos 2018
- 1.249
- 1.315
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
- #53.581
eminim yarıyordur olmadık zamanlarda insanı şaşırtıyorlarAslında bunları bende yapıyorum canım ama işe yaramıyor mi anlamdım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eminim yarıyordur olmadık zamanlarda insanı şaşırtıyorlarAslında bunları bende yapıyorum canım ama işe yaramıyor mi anlamdım
Canım her çocuğun gelişimi farklı kıyaslama yapma hiç. 36 aya kadar hala konuşmuyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Sonuçta yakından takip ediyorsun. Pedagog istersen bi araştır ama daha erken derler genelde. Dediğim gibi 36 aydan sonra sorun olarak görülür bu durum.Endişeleniyorum canım bu kadar takmamıştım ama sizlerde bole gördükçe daha da endiselniyorum çünkü bilinçli hiç kelimesi yok nerde hata yaptım due kendini suçluyorum sürekli mücadele içindeyim zaten ben i kadar zor bi cocukki herseyde savaş veriyorum bende çok bunaldim uğraşmaktan bu karra ilgi gösterip konusmamisi garip geliyor bana 3 yaşında ablamın kzii var sürekli berberiz aslında o sürekli konsuir ondan da bisey ogrenmiyo
Kendini suclama sakin. Her çocugun gelisimi farklidir. Ona bakarsan ben ingilizce ogretmeniyim. Ogrencilerimi ikinci bir dili ogretiyorum ama cocuguma turkceyi ogretemiyorum ben de surekli konusuyorum cocugumla ama olmayinca olmuyor. Masallah akli zehir gibi. Kaydediyor demek ki. Zamani gelince konusurlar insallahBende öle yapıyorum canım ama hala bi kelime yok bana anne yada babasina baba demiyor mama bide meme öğrendi onu söylüyor erken dogmasiylami alakali yoksa genetik mi yaa k3ndimde suç buluyorum yeterince ilgilenmedimmi diye
Inşallah canım.dedigin gibi ilgiliyle değil galiba bu işler çocuk ne zaman isterseKendini suclama sakin. Her çocugun gelisimi farklidir. Ona bakarsan ben ingilizce ogretmeniyim. Ogrencilerimi ikinci bir dili ogretiyorum ama cocuguma turkceyi ogretemiyorum ben de surekli konusuyorum cocugumla ama olmayinca olmuyor. Masallah akli zehir gibi. Kaydediyor demek ki. Zamani gelince konusurlar insallah
geçmiş olsun canım.Merhaba sevgili anneler. Biz 2 gun once 1.5 yaş aşısı yaptirdik. Dün oglumun bacaginda siskinlik ve kizariklik fark ettim. Yururken yere dustu 5-6 defa. Bacaginda hafif aksama oldu. Bugun daha iyi ama tekrar olacak diye de korkuyorum başınaböyle vir sey gelen var mı ?
Bizde çizgi film ve emzik olumsuz etkiliyor gibi geldi bana. Emziği aldığında konuşmuyor hiç. Çizgi film izlerken de çok sevdiği bir iki tanede tepki veriyor sadece. Şaşırıyor, heyecanlanıyor, tandığı nesneleri hayvanları söylüyor bağırarak. Ama heme alışkanlık da yapıyor babası eve olduğunda telefonsuz sofraya oturmaz oldu. Zeka kartlarındaki nesneleri ve hayvanları öğrendi, düzgün telaffuz edemese de. Kitaplardaki ilgisini çeken hayvanları da söylüyor.Selam kızlar nasılsınız çok şükür oğlum da bi sıkıntı yaşamadım düştükten sonra buara konusmamasina takmış durumdayım oğlum telden çok çizgi film izliyor ara ara da olsa meslek 10 dakika izliyor sıkılıyor sonra biraz oynayıp yine istiyor öle gibi bunlar geciktirmis olabilir mi sizin bebekleriniz neler söylüyor kitap alıp ise yarayan varsa bilgi atabilirmi bende alayim surkeli konusyorum onunla ama hala ann3 baba yok mama meme demeye basladi buara cok nadir ba ba diyor oda bilincli degil neler yapmaliyim
geçen yaz beni mahvetmişti bu karınca konusu. zarar da vermek istemiyordum kafayı yemiştim yani süpürgeye çekip süpürgeyi dışarı boşaltıyordum her gün. geldikleri deliği bulup kapattık sonra. bu sene başka bi delik bulmazlar umarım. tarçın serpiyordum çıkışnyerlerine ordan çıkmasınlar diye ama pek sonuç verdiğini söyleyemicemİyi akşamlar nasılsınız?
Kızım odasına cips götürmüş ve odayı karıncalar basmış. Ben 29 yılda bu kadar karıncayı bir arada hiç görmedim anlatamam kelimelerle o manzarayı size.
süpürgeyi almak için odadan çıkmamla kızım içeri dalıp karıncalrla oynamaya başlmış ve onun üzerine de doluşmuş karıncalar
Üstünü başını çıkardım bu sefer de cıbıl cıbıl kaldığı için sevinçten ne yapacağnı şaşırdı.
Karıncalardan kurtulamıyorum, ben süpürüyorum siliyorum onlar geri geliyor. İnternette işemyaradığı söylenen doğal yöntemlerin hepsini denedim. (Nane yağı kldı sadece)
geçmiş olsun canım.
Nasıl oldu durumu? Yarın biz de aşı yaptıracağız, korkuyorum. En son aşı yaptırdığımızda meğer aşıdan önce enfeksiyon kapmış Aşı da olunca üzerine perişan olmuştu çocuk. Sağlık ocağına götürmek istemiyorum hiç bir yandan ama aşı da olması gerekiyor.
Merhaba cnm. Çok sukur iyi simdi. Koşuyor. Ama ilk gun aklim çikti. Televizyonlarda goruyoruz yanlis aşi ile felç kalmalari falan. Bu sefer nezle oldu ama. Aşı çok ağir oldugu icin , bagisikligini düşürdü belli ki. Siz benim gibi yapmayin. Yurumesine ve koşmasina cok izin vermeyin. Ben engel olmadim. Gece şişti bacagi. Öbür gün pat pat diye yere düştü bu yuzden
Tarçını ben de denedim işe yaramıyor üstüne benim kız gidip yalamaya kalktı yerden toplayıpgeçen yaz beni mahvetmişti bu karınca konusu. zarar da vermek istemiyordum kafayı yemiştim yani süpürgeye çekip süpürgeyi dışarı boşaltıyordum her gün. geldikleri deliği bulup kapattık sonra. bu sene başka bi delik bulmazlar umarım. tarçın serpiyordum çıkışnyerlerine ordan çıkmasınlar diye ama pek sonuç verdiğini söyleyemicem
Geçmiş olsunn canım. Bugün oldu aşıyı ama yürümesini engellemek zor gibi kendisi koşarak döndü eve sağlık ocağındanNatsume ,
Merhaba cnm. Çok sukur iyi simdi. Koşuyor. Ama ilk gun aklim çikti. Televizyonlarda goruyoruz yanlis aşi ile felç kalmalari falan. Bu sefer nezle oldu ama. Aşı çok ağir oldugu icin , bagisikligini düşürdü belli ki. Siz benim gibi yapmayin. Yurumesine ve koşmasina cok izin vermeyin. Ben engel olmadim. Gece şişti bacagi. Öbür gün pat pat diye yere düştü bu yuzden
Teşekkür ederimHahahahahah :)) bizim ikinci gün şişmişti. Bugn dikkat edin. Şişerse soguk kompres uygulayin.geçmiş olsun
MerhabaMerhaba anneler aslında kk ya üyeliğim eski ama Google de Ararken karşıma cıkınca sizlere danışmak aklıma geldi oğlum bugün 1,5yas asısı oldu kg 10 boy yaşına gör düşük dedi hemşire kafam karıştı yemesi kızıma göre iyi ama yemedikleri de var tabi mesela et yemez anca yemeklerin içine koyarsam vitamini geçsin diye diğer türkü yemez yoğurt ve peynir yemez yogurt tüketmiyo ama cacık yada ayran seviyo oda Eşref saati olcak Yumurta omlet yer haşlama yemez vitaminini alsn diye neler neler yapmaya çalışıyorum mesela mücver yapıyorum yemediği sebzelerden yada çorbasına katıp blebderden geçiriyorum yani Kısacası tüm anneler gibi elden geleni yapıyorum bu Arada hala emiyo ve geceleri çok uyanıyo uykumuz düzene girmedi doysa da kalkıyo mesela ilk uykusuda dahil çok uyanıyo ve aşırı hareketli sağlık olsun tabi kg dert etmem ama hemşire öyle deyince kafam bulandı yediremediğim şeyleri nasıl yicek bu çocuk ablası 5yasında o bebekken de yemezdi şimdide aynı ama en azından oğlum ablaya göre iyi yiyo ne yapcam bilemiyorum forumu detaylı okuma fırsatım olmadı yorumlar da illaki güzel önerilerde vardır ama size yazmak istedim
bence rüya görüyo olabilir çünkü benim oğlum bazen konuşuyor uyurken gülüyo hatta bak saat kaç ayaktayım mesela evet bebeklerin bir anı bir anını tutmuyor insallah düzene girer sağlıklı olsun larda kg pek dert etmiyorum dediğim gibi ama dün kafamı karıştırdı kadın acayip haraketli bide bacakları görsen mor mor oraya buraya koşmaktan masa sandalye cıkmaktan sürekli dikkat ediyorum ama kasla göz arasında neler apıyo neler kızım hiç böyle değildi tabiki haraketliydi ama bu yok altını bile zor temizleyip zor bağlıyorum dk yerinde durmuyo hayır bide uyumuyo sabahın 6-7 en geç 7.30 ayakta oluyo muhtemelen uyumadıgı içinde böyle uykusu oluyo ama uyku zamanı deliriyo resmen direniyo uykuya sonra uyuyunca uyanınca kendine geliyo ben bide şey. Sorcam sizlere aşırı terleme durumu var özellikle uykuda Dr normal demişti ama en son 7-8aylık sünnet oldugunda kan tahlili vermiştik dün kiz kafamı karıştırdı siz tahlil yaptırın dedi terleme durumu için bizde eşimin işi nedeniyle mahrumiyet bölgesinde kalıyoruz anca izine gidince tam teşekküllü bir Hastaneye gidebiliriz oda anca yaza nasipse bakalım öyle ki çocuk Dr bile yok hastanede bişey olunca saglıkocagına gidiyoruz genelde Rabbim yavrularımza sağlık versinMerhaba
Benim kızım da dün oldu aşı. Boy kilo ölçtürmedi bile evde kabaca kendimiz ölçtüğümüzde 10,5 geliyordu onu söyledik hemşireye. Normal olduğunu söyledi kilosunun bize. Çok hareketli ve yemek yerken sıkıldığı için doyana kadar yemiyor gibi hissediyorum ben de. (Bakıcısına nazı geçmiyor ama onunla güzel yiyormuş) iki haftalık tatilde kilo kaybedecek diye korkuyorum şuan sofrada tutamıyorum ne yapsam.
Ben de senin gibi yemediği şeyleri yedirmek için bir hayli çabaladım. Bir anı bir anına uymuyor. Birgün yumurtasını severek yerken ertesi gün bir lokma bile almıyor. Yoğurt hiç yemezdi son zamanlarda yoğurda bayılır oldu hatta yemediği zaman yoğurtla karıştırıp vermeye başladık yemeklerini. Köfte yemiyor ama misket köfte yaparsam yiyor. Sebze ve kıymayı makarna ile karıştırıyorum vs
Uyku düzeni uzun zamandır bozuldu. Eskiden deliksiz uyurdu sabaha kadar artık uyanıyor sık sık. Dişe bağlıyorum bunu bazen de acaba rüya mı görüyor diye düşünüyorum. Bebekler ne zaman rüya görmeye başlıyor acaba bilen var mı?
Biraz önce uyandı şuanda salonda babası ile salonda oturuyor kimbilir ne zaman uyur tekrar
Kız sen hamile miydin 2. ye unuttum ben kaç aylık oldu ?Merhabalar nasılsınız. Bayadır giremiyorum okul ev çocuk hamilelik derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Biz daha aşıyı 23 martta vurulacağız. Kilosu da evde tarttığım kadarıyla 9800 filan. Balık yağı kullananınız var mı ne kullanıyorsunuz
Ben yemek sıkıntısı cekmiyorum benimki çok hareketli ve obur olduğu icin her saat bir şey yer. O konuda şanslıyım başından beri.Merhaba anneler aslında kk ya üyeliğim eski ama Google de Ararken karşıma cıkınca sizlere danışmak aklıma geldi oğlum bugün 1,5yas asısı oldu kg 10 boy yaşına gör düşük dedi hemşire kafam karıştı yemesi kızıma göre iyi ama yemedikleri de var tabi mesela et yemez anca yemeklerin içine koyarsam vitamini geçsin diye diğer türkü yemez yoğurt ve peynir yemez yogurt tüketmiyo ama cacık yada ayran seviyo oda Eşref saati olcak Yumurta omlet yer haşlama yemez vitaminini alsn diye neler neler yapmaya çalışıyorum mesela mücver yapıyorum yemediği sebzelerden yada çorbasına katıp blebderden geçiriyorum yani Kısacası tüm anneler gibi elden geleni yapıyorum bu Arada hala emiyo ve geceleri çok uyanıyo uykumuz düzene girmedi doysa da kalkıyo mesela ilk uykusuda dahil çok uyanıyo ve aşırı hareketli sağlık olsun tabi kg dert etmem ama hemşire öyle deyince kafam bulandı yediremediğim şeyleri nasıl yicek bu çocuk ablası 5yasında o bebekken de yemezdi şimdide aynı ama en azından oğlum ablaya göre iyi yiyo ne yapcam bilemiyorum forumu detaylı okuma fırsatım olmadı yorumlar da illaki güzel önerilerde vardır ama size yazmak istedim