- Konu Sahibi MinikPiranha
- #53.561
Tesekkurler cevaplar için. Foto attim aile hekimine. Normal dedi. Buz koyun dedi. Düne gore biraz daha iyi. Bu aşı ağır demişti hemşire
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
biz de sürekli parklardayız yanlışlıkla bir parkın yanından geçsek çıldırıyor girmek için :)) geçen hafta oğlumun da 3 gün ateşi oldu dişlerden diye düşündüm çünkü başka sorun ypktu. birkaç gündür ateş yok ama hâlâ patlamadı fakat çok huysuz ve iştahı yok sadece meyve yoğurt. o kadar da hareketli ki birazcık kilo alıyor sonra diş döneminde aldığını hemen veriyorBiz de parklardan zor topluyoruz beyefendiyi 3 gündür gezip duruyoruz. İkinci kök dişi baya zorladı ya hem zor çıkıyor hem ateş yapıyor. Gerçi dünden beri daha iyi ateşi ama hala patlamadı dis. Sürekli soguk meyve sebze yogurt yemek istiyor disi rahatlatmak icin
Benimkinde de huysuzluk var. Sürekli ağlamaklı en ufak bir şeyi isterken bile. Agiz akıntısı başladı yoğurt yemek istiyor bu sıra sabah kahvaltıda da salatalık veriyorum. Soguk seyler rahatlatıyor biraz sanırım.biz de sürekli parklardayız yanlışlıkla bir parkın yanından geçsek çıldırıyor girmek için :)) geçen hafta oğlumun da 3 gün ateşi oldu dişlerden diye düşündüm çünkü başka sorun ypktu. birkaç gündür ateş yok ama hâlâ patlamadı fakat çok huysuz ve iştahı yok sadece meyve yoğurt. o kadar da hareketli ki birazcık kilo alıyor sonra diş döneminde aldığını hemen veriyor
Bende izletiyorum az az tv bazen de netten çocuk şarkıları açıyorum onlara eşlik ediyor danslarını taklit etmeye başladı. Kitap okumayı seviyor benimki. Açıp kendi dilinde bir şeyler söylüyor anne baba mama çanta güle güle kuş kedi gibi soyluyor kelimeleriSelam kızlar nasılsınız çok şükür oğlum da bi sıkıntı yaşamadım düştükten sonra buara konusmamasina takmış durumdayım oğlum telden çok çizgi film izliyor ara ara da olsa meslek 10 dakika izliyor sıkılıyor sonra biraz oynayıp yine istiyor öle gibi bunlar geciktirmis olabilir mi sizin bebekleriniz neler söylüyor kitap alıp ise yarayan varsa bilgi atabilirmi bende alayim surkeli konusyorum onunla ama hala ann3 baba yok mama meme demeye basladi buara cok nadir ba ba diyor oda bilincli degil neler yapmaliyim
Bende öle yapıyorum canım ama hala bi kelime yok bana anne yada babasina baba demiyor mama bide meme öğrendi onu söylüyor erken dogmasiylami alakali yoksa genetik mi yaa k3ndimde suç buluyorum yeterince ilgilenmedimmi diyeBende izletiyorum az az tv bazen de netten çocuk şarkıları açıyorum onlara eşlik ediyor danslarını taklit etmeye başladı. Kitap okumayı seviyor benimki. Açıp kendi dilinde bir şeyler söylüyor anne baba mama çanta güle güle kuş kedi gibi soyluyor kelimeleri
bizimkinin kelime dagarcigi hep yiyeceklerden devam ediyor.anne baba aba mama meme gitti bitti emma(elma) ehmıh(ekmek) cevi(ceviz) badim(badem) ımmu(muz) manya(camasir bulasik vs makinelerin genel adı) dıt dıt(anahtar) bi de hayvan sesleri var.Bende izletiyorum az az tv bazen de netten çocuk şarkıları açıyorum onlara eşlik ediyor danslarını taklit etmeye başladı. Kitap okumayı seviyor benimki. Açıp kendi dilinde bir şeyler söylüyor anne baba mama çanta güle güle kuş kedi gibi soyluyor kelimeleri
Hay maşallah canım nasıl öğrendi bunları peki kız mi erkek mibizimkinin kelime dagarcigi hep yiyeceklerden devam ediyor.anne baba aba mama meme gitti bitti emma(elma) ehmıh(ekmek) cevi(ceviz) badim(badem) ımmu(muz) manya(camasir bulasik vs makinelerin genel adı) dıt dıt(anahtar) bi de hayvan sesleri var.
erkek canim.evde her yaptigimi soyleyerek dolaniyorum.'simdi makineyi acalim tabaklari kaldiralim bardaklari kaldiralim.makine bitti.kazaklari cikaralim dolaba kaldiralim.' gibi herseyi soyluyorum.kitap iki tane var.sevimli kopek bobi.sevimli inek tombik.onlara bakmayi seviyor.ama esas gun icinde konustuklarimdan ogreniyor.tv ben izliyorum ama o bakmiyor.oyuncak oynuyor ya da dolaniyor evde.cizgi film hic izlemedi henuz.bi de bolca muzik dinliyoruz radyodan.sarki soyleyip dans ediyorum.bol bol konusup ekrandan uzak tutarsan bi sure sonra gelir kelimeler.biraz da genetigin de etkisi var boyle seylerde.kendini cok suclama.Hay maşallah canım nasıl öğrendi bunları peki kız mi erkek mi
ben çok konuşuyorum ondan mıdır bilmem oğlum da çok konuşuyor ve söylediği en ufak şeyi bile pekiştiriyoruz bu nedenle tekrarlamaya hevesli oluyor. mesela ben kamyon diyorum o tabü diyor ama biz vaaoov kamyon dedi alkış yapınca tekrar tekrar söylüyor :)) kitap okumamdan sıkılıyor ama sevdiği iki kitabı var onların resimlerinden bahsediyorum seslendirme yapıyorum o da taklit ediyor. net yayınlarının yumuşak kitaplarını sevdi benim oğlum. ben de arada tv izletiyorum genelde evde teksem ve wc falan gitmem gerekiyorsa ama o kısacık anda bile kilitleniyor bu da beni korkutuyor azıcık açmamda bile “normalde yerinde durmayan çocuk” gözünü ayırmıyor hiç hep açsam ne olur acaba.Selam kızlar nasılsınız çok şükür oğlum da bi sıkıntı yaşamadım düştükten sonra buara konusmamasina takmış durumdayım oğlum telden çok çizgi film izliyor ara ara da olsa meslek 10 dakika izliyor sıkılıyor sonra biraz oynayıp yine istiyor öle gibi bunlar geciktirmis olabilir mi sizin bebekleriniz neler söylüyor kitap alıp ise yarayan varsa bilgi atabilirmi bende alayim surkeli konusyorum onunla ama hala ann3 baba yok mama meme demeye basladi buara cok nadir ba ba diyor oda bilincli degil neler yapmaliyim
ekmek bizde de öylebizimkinin kelime dagarcigi hep yiyeceklerden devam ediyor.anne baba aba mama meme gitti bitti emma(elma) ehmıh(ekmek) cevi(ceviz) badim(badem) ımmu(muz) manya(camasir bulasik vs makinelerin genel adı) dıt dıt(anahtar) bi de hayvan sesleri var.
Sağol canim bende sürekli konuşuyorum ama hiç farkına varmadim tele durmadı ki verdim aglamsin due artık tv acmicam yada tel vermicem cok uzun süreli de bakmaz sikilir zaten hiç yerinde durmayan bi çocuk ama konuşmaya geldi mi tik yok konuşurmuş gbi uzun iiiiii due ses çıkarıyor kendince gel gek due bazen mama meme başka yok artık bana anne desin istiyorum bilincli çok üzülüyorumerkek canim.evde her yaptigimi soyleyerek dolaniyorum.'simdi makineyi acalim tabaklari kaldiralim bardaklari kaldiralim.makine bitti.kazaklari cikaralim dolaba kaldiralim.' gibi herseyi soyluyorum.kitap iki tane var.sevimli kopek bobi.sevimli inek tombik.onlara bakmayi seviyor.ama esas gun icinde konustuklarimdan ogreniyor.tv ben izliyorum ama o bakmiyor.oyuncak oynuyor ya da dolaniyor evde.cizgi film hic izlemedi henuz.bi de bolca muzik dinliyoruz radyodan.sarki soyleyip dans ediyorum.bol bol konusup ekrandan uzak tutarsan bi sure sonra gelir kelimeler.biraz da genetigin de etkisi var boyle seylerde.kendini cok suclama.
Aynen gözünü ayırmıyor bende çok kısa süreli veriyorum altuni değiştirirken da hiç durmaz o zaman veriyorum ya da musafir geldyse biz gttysek genelde o amana daha çok bakiyorben çok konuşuyorum ondan mıdır bilmem oğlum da çok konuşuyor ve söylediği en ufak şeyi bile pekiştiriyoruz bu nedenle tekrarlamaya hevesli oluyor. mesela ben kamyon diyorum o tabü diyor ama biz vaaoov kamyon dedi alkış yapınca tekrar tekrar söylüyor :)) kitap okumamdan sıkılıyor ama sevdiği iki kitabı var onların resimlerinden bahsediyorum seslendirme yapıyorum o da taklit ediyor. net yayınlarının yumuşak kitaplarını sevdi benim oğlum. ben de arada tv izletiyorum genelde evde teksem ve wc falan gitmem gerekiyorsa ama o kısacık anda bile kilitleniyor bu da beni korkutuyor azıcık açmamda bile “normalde yerinde durmayan çocuk” gözünü ayırmıyor hiç hep açsam ne olur acaba.
oğlum bana bir şey vereceği zaman eşim hep al annesi diyor ya da annesi mi gelmiş annesi nerde vs oğlum da o yüzden bana annesi diyor bazen belki onun düşüncelerini seslendirseniz sürekli tekrarla da işe yarar diye düşünüyorum. genetik de önemlidir tabi. benim yeğenim de biraz geç açılmıştı ama sonradan çok düzgün konuştuAynen gözünü ayırmıyor bende çok kısa süreli veriyorum altuni değiştirirken da hiç durmaz o zaman veriyorum ya da musafir geldyse biz gttysek genelde o amana daha çok bakiyor
Hayvan sesleri taklitleri güzel oluyor. Farklı sesleri ogrenmesi daha kolay oluyor hayvanları taklit ederken. Aslan tavuk horoz ordek kedi kopek inek koyun sesi taklit edebiliyor.bizimkinin kelime dagarcigi hep yiyeceklerden devam ediyor.anne baba aba mama meme gitti bitti emma(elma) ehmıh(ekmek) cevi(ceviz) badim(badem) ımmu(muz) manya(camasir bulasik vs makinelerin genel adı) dıt dıt(anahtar) bi de hayvan sesleri var.
İlla ki konuşur acele edip telas etme. Bol bol günlük sohbet et. Babayı ilk baştan bilinçli söylemiyordu şimdi anne baba diye bilinçli olarak söylüyor. Çanta ya takti bu sıra sürekli çanta diye dolanıyor ortada hayvan kartları var onlari anlatıyorum. Seslerini taklit ediyoruz beraber ogreniyor. Bir de konusamasa da bir çok nesnenin ismini öğrettim. Bimde satilan haydi anlat kartlari vardi onlardan göstere göstere ogrendi. Masa nerde diyorum biliyor ama daha masa diyemiyor. Böyle şeylerde işine yarayabilir.Bende öle yapıyorum canım ama hala bi kelime yok bana anne yada babasina baba demiyor mama bide meme öğrendi onu söylüyor erken dogmasiylami alakali yoksa genetik mi yaa k3ndimde suç buluyorum yeterince ilgilenmedimmi diye
Benim oglum da konusmuyo komut almıyo ismine bazen bakmıyor oyuncaklar elinde cevıroyo ıncelio sadece anne baba dıemıyo bende korkuyorum bısey var ama ne varSelam kızlar nasılsınız çok şükür oğlum da bi sıkıntı yaşamadım düştükten sonra buara konusmamasina takmış durumdayım oğlum telden çok çizgi film izliyor ara ara da olsa meslek 10 dakika izliyor sıkılıyor sonra biraz oynayıp yine istiyor öle gibi bunlar geciktirmis olabilir mi sizin bebekleriniz neler söylüyor kitap alıp ise yarayan varsa bilgi atabilirmi bende alayim surkeli konusyorum onunla ama hala ann3 baba yok mama meme demeye basladi buara cok nadir ba ba diyor oda bilincli degil neler yapmaliyim
Aslında bunları bende yapıyorum canım ama işe yaramıyor mi anlamdımoğlum bana bir şey vereceği zaman eşim hep al annesi diyor ya da annesi mi gelmiş annesi nerde vs oğlum da o yüzden bana annesi diyor bazen belki onun düşüncelerini seslendirseniz sürekli tekrarla da işe yarar diye düşünüyorum. genetik de önemlidir tabi. benim yeğenim de biraz geç açılmıştı ama sonradan çok düzgün konuştu
Insan korkuyor canım her dedigimi yapıyor benimki ama konuşmuyor sadece ses çıkarıyor iiiii dyeBenim oglum da konusmuyo komut almıyo ismine bazen bakmıyor oyuncaklar elinde cevıroyo ıncelio sadece anne baba dıemıyo bende korkuyorum bısey var ama ne var
Endişeleniyorum canım bu kadar takmamıştım ama sizlerde bole gördükçe daha da endiselniyorum çünkü bilinçli hiç kelimesi yok nerde hata yaptım due kendini suçluyorum sürekli mücadele içindeyim zaten ben i kadar zor bi cocukki herseyde savaş veriyorum bende çok bunaldim uğraşmaktan bu karra ilgi gösterip konusmamisi garip geliyor bana 3 yaşında ablamın kzii var sürekli berberiz aslında o sürekli konsuir ondan da bisey ogrenmiyoİlla ki konuşur acele edip telas etme. Bol bol günlük sohbet et. Babayı ilk baştan bilinçli söylemiyordu şimdi anne baba diye bilinçli olarak söylüyor. Çanta ya takti bu sıra sürekli çanta diye dolanıyor ortada hayvan kartları var onlari anlatıyorum. Seslerini taklit ediyoruz beraber ogreniyor. Bir de konusamasa da bir çok nesnenin ismini öğrettim. Bimde satilan haydi anlat kartlari vardi onlardan göstere göstere ogrendi. Masa nerde diyorum biliyor ama daha masa diyemiyor. Böyle şeylerde işine yarayabilir.