• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Arkadaşlar göğsümün ucunun al kısmı yarılmış durumda inanılmaz acıyor emziremiyorum ne yapicam yardım edinl ansinoh sürdüm hic fayda etmedi
Canım ben o yarıktan tam iki ay çektim.Sonra iyi bir cilt Doktoru buldum.Tuzlu su ile günde 3-4 defa pansuman yap ama su akacak resmen.Sonra zeytinyağı ve sarı kantoran yağı ile 2 saatte bir sür.Bi de kortizonlu krem vermişti sadece 2 gün kullanmıştım.Onu unuttum ve burdan vermem doğru değil.Ama ben ne paralar verdim kremlere.Hatta gümüş kapaklardan aldım hiç biri fayda etmedi.Dediklerim iyi geldi.Geçmiş olsun

Arkadaşlar bence burda uzun bir yolculukta beraberdik ve devam ediyor bu sürecimiz.Hangi doğan insan yürümüyor yada diş çıkarmıyor değil mi?Biraz erken yada geç eğer sağlık sorunu yoksa.Benim bebeğim bınları bunları yapıyor diye yazmak çok doğru gelmiyor bana.Sonuçta annelik çok farklı bir duygu hele ilk bebeğinse...Kafana takıyorsun,üzülüyorsun.İnşallah herkesin bebeği sağlıklı herşeyi zamanında yapar.🙏Bence sorunlarınızı paylaşsak işte göğüs ucum yara ne yapabilirim diyen arkadaşa yol göstersek yada bana yemek çeşidi söyleyin mesela onu soracaktım bende☺️Yada aşıdan sonra ateş oldu mu ne yaptınız?gibi gibi...Akıl vermek haddime değil ancak bizler anneyiz.Kalbimiz elimizde😍hele ilk deneyimse...Allah hepimizin yavrusuna sağlık versin🙏

Arkadaşlar bence burda uzun bir yolculukta beraberdik ve devam ediyor bu sürecimiz.Hangi doğan insan yürümüyor yada diş çıkarmıyor değil mi?Biraz erken yada geç eğer sağlık sorunu yoksa.Benim bebeğim bınları bunları yapıyor diye yazmak çok doğru gelmiyor bana.Sonuçta annelik çok farklı bir duygu hele ilk bebeğinse...Kafana takıyorsun,üzülüyorsun.İnşallah herkesin bebeği sağlıklı herşeyi zamanında yapar.🙏Bence sorunlarınızı paylaşsak işte göğüs ucum yara ne yapabilirim diyen arkadaşa yol göstersek yada bana yemek çeşidi söyleyin mesela onu soracaktım bende☺Yada aşıdan sonra ateş oldu mu ne yaptınız?gibi gibi...Akıl vermek haddime değil ancak bizler anneyiz.Kalbimiz elimizde😍hele ilk deneyimse...Allah hepimizin yavrusuna sağlık versin🙏
Canım mukakkki kendince haklısın ama ben öyle düşünmüyorum benim ilk bebegim ve bilmediğim çok fazla şey var buna bebeğin gelişimide dahil eğer yapması gereken şeyleri zamanı gelmiş gecmis ve yapmiyorsa birbirimizı uyarmak ve bir uzmana danışmak bazı şeyler için erken teşhiste bulunmak çok daha faydalı olabilir diye düşünüyorum

Arkadaşlar bence burda uzun bir yolculukta beraberdik ve devam ediyor bu sürecimiz.Hangi doğan insan yürümüyor yada diş çıkarmıyor değil mi?Biraz erken yada geç eğer sağlık sorunu yoksa.Benim bebeğim bınları bunları yapıyor diye yazmak çok doğru gelmiyor bana.Sonuçta annelik çok farklı bir duygu hele ilk bebeğinse...Kafana takıyorsun,üzülüyorsun.İnşallah herkesin bebeği sağlıklı herşeyi zamanında yapar.🙏Bence sorunlarınızı paylaşsak işte göğüs ucum yara ne yapabilirim diyen arkadaşa yol göstersek yada bana yemek çeşidi söyleyin mesela onu soracaktım bende☺Yada aşıdan sonra ateş oldu mu ne yaptınız?gibi gibi...Akıl vermek haddime değil ancak bizler anneyiz.Kalbimiz elimizde😍hele ilk deneyimse...Allah hepimizin yavrusuna sağlık versin🙏
Dediklerini de paylaşalım ama gelişimlerini de paylaşmak önemli bence. Benim ilk çocuğum mesela şunları bunları yapıyor diye yazmak hava atmak olarak degil de herhangi bir gelişim eksikliği var mi öğrenmek anlamak icin. Sonuçta 2 yada 3 bebegi olan anneler de var burada en azından tecrübe oluyor. Kimsenin bebeğiyle kıyaslamıyoruz ki her bebek farklı tepkiler verebilir gelişime.
Hamilelik sürecinde nasıl her sorunu paylaştık ama ayni zamanda sevincimizi de paylaştık şimdi niye ayirt edelim ki.
Burda diğer bebeklerden öğrendiğimiz gelişim sürecini eğer ki kendi bebeğimizde eksik olarak görüyorsak en azından doktorumuza danışma imkanımız olur ben öyle düşünüyorum

Dediklerini de paylaşalım ama gelişimlerini de paylaşmak önemli bence. Benim ilk çocuğum mesela şunları bunları yapıyor diye yazmak hava atmak olarak degil de herhangi bir gelişim eksikliği var mi öğrenmek anlamak icin. Sonuçta 2 yada 3 bebegi olan anneler de var burada en azından tecrübe oluyor. Kimsenin bebeğiyle kıyaslamıyoruz ki her bebek farklı tepkiler verebilir gelişime.
Hamilelik sürecinde nasıl her sorunu paylaştık ama ayni zamanda sevincimizi de paylaştık şimdi niye ayirt edelim ki.
Burda diğer bebeklerden öğrendiğimiz gelişim sürecini eğer ki kendi bebeğimizde eksik olarak görüyorsak en azından doktorumuza danışma imkanımız olur ben öyle düşünüyorum

Kesinlikle canım burada kıyaslama yapmak ya da benimki bunları yapıyor diye üstünmüş gibi davranmak yok sen şunu yapıyor diyorsun bende bunu yapıyor acaba eksik mi diyorum motor gelişimi de en az boy kilo kadar önemli çünkü tabi ki her çocuğun dinamiği farklı bunun zaten farkındayız ama misal ben dr sormaya unuttum oğlan durmadı o yüzden burada sordum çünkü herkese laf anlatmaktan sıkıldım annem dahil herkes yere bırak emekler uğraşın çocuğu hep oturtuyorsunuz diyor denemiyorum zannediyor ama deniyorum olmuyor yani yere bırakınca direkt kafasını öyle koyuyor yere kaldırmıyor kendini zorlayınca zaten ağlıyor yapabileceğim ekstra birşey var mı diye ama anladım ki çocuklar yapmak isteyince kendisi yapıyor

Kesinlikle canım burada kıyaslama yapmak ya da benimki bunları yapıyor diye üstünmüş gibi davranmak yok sen şunu yapıyor diyorsun bende bunu yapıyor acaba eksik mi diyorum motor gelişimi de en az boy kilo kadar önemli çünkü tabi ki her çocuğun dinamiği farklı bunun zaten farkındayız ama misal ben dr sormaya unuttum oğlan durmadı o yüzden burada sordum çünkü herkese laf anlatmaktan sıkıldım annem dahil herkes yere bırak emekler uğraşın çocuğu hep oturtuyorsunuz diyor denemiyorum zannediyor ama deniyorum olmuyor yani yere bırakınca direkt kafasını öyle koyuyor yere kaldırmıyor kendini zorlayınca zaten ağlıyor yapabileceğim ekstra birşey var mı diye ama anladım ki çocuklar yapmak isteyince kendisi yapıyor
Kesinlikle öyle çocuk kendi gelişimini hazırlıyor zaten ama burada amac ekstra bizim destek olacağımız şeyleri öğrenmek. Hamilelikten beri tüm süreçlerimizi yazdık buraya sıra artik bebeklerimize geldi. Bende bazen doktora sormayi unuttuğum şeyleri burada yazıyorum. Bu gelişim evrelerini en iyi ayni dönemde çocuk yetiştiren anneler bilir diyorum. Yemek tarifleri de keza öyle kim ne yediriyor bu dönemde diye merak ediyorum.
Mesela geçen gün karpuz yedirdim oğluma bi çay bardağı boyutunu geçmeden yedirebilirsiniz diyordu nette bi sayfada

Bende şimdi yaptım içine kabak havuç patates sogan rendeleyip tam bugday unu yumurta sarisi maydanoz attim bi de kimyon. Tavada yaptim ama firinda denedin mi hic bi de fırında yapayım diyorum
Bende aynı şekilde yaptım canım ama ben extradan yeşil soğan dereotu ve beyaz peynir de kattım..... fırında denemedim canım ama kuru olur yaaaaa

oğlum hastalandığından beri hiçbir şey yemiyor neredeyse bir aydır sadece kiraz ve yoğurt. bir de pişik olmuştu doktor hamazinc yazmıştı sürüyorum sürekli ama bir iki haftadır o pişik beyaz sivilcelere dönüştü ve geçmiyor bir türlü nedir bu biliyor musunuz pişiğin bir türü mü acaba

Kizlaar nasilsiniz benim eşim yurt disina gitti evde kaldik oglumla bssbasa.. uyku duzenini yeme icme duzenini ayarliyorum bayramdi ramazandi esimi ugurlamakti derken sastiydi duzeni hala emeklemiyoruz surunerek gidiyo istedigi yere cok komik oluyo :D orumcegi cok sevuyo evi baya dagitiyo ona bindiginde anne dedede bababa diyo heceleyerek tabi yemek artik ona ozel yapmiyorum kendi yediklerimden yediriyorum ben baharatini sonradan ekliyorum kendime sukur ayrim yapmiyo ne verirsem yiyo kan ilaci kullanmiyo bende pekmek veruyorum kan testi yaptirdik kan degerleri iyi cikti bizde durumlar boyle

oğlum hastalandığından beri hiçbir şey yemiyor neredeyse bir aydır sadece kiraz ve yoğurt. bir de pişik olmuştu doktor hamazinc yazmıştı sürüyorum sürekli ama bir iki haftadır o pişik beyaz sivilcelere dönüştü ve geçmiyor bir türlü nedir bu biliyor musunuz pişiğin bir türü mü acaba
Duymadim hiç ama başka bi pişik kremi denesen mustela falan kullandin mi

Kizlaar nasilsiniz benim eşim yurt disina gitti evde kaldik oglumla bssbasa.. uyku duzenini yeme icme duzenini ayarliyorum bayramdi ramazandi esimi ugurlamakti derken sastiydi duzeni hala emeklemiyoruz surunerek gidiyo istedigi yere cok komik oluyo :KK70: orumcegi cok sevuyo evi baya dagitiyo ona bindiginde anne dedede bababa diyo heceleyerek tabi yemek artik ona ozel yapmiyorum kendi yediklerimden yediriyorum ben baharatini sonradan ekliyorum kendime sukur ayrim yapmiyo ne verirsem yiyo kan ilaci kullanmiyo bende pekmek veruyorum kan testi yaptirdik kan degerleri iyi cikti bizde durumlar boyle
Allah kavuştursun kaç ay kalacak yurt dışında. benim oğlan yurutec dışındayken her yeri talan ediyor yemek yaparken falan yurutece koyuyorum o zaman da boyunun eriştiği çekmeceleri aciyor ne varsa indiriyor 😀

Allah kavuştursun kaç ay kalacak yurt dışında. benim oğlan yurutec dışındayken her yeri talan ediyor yemek yaparken falan yurutece koyuyorum o zaman da boyunun eriştiği çekmeceleri aciyor ne varsa indiriyor 😀
6 ay kalcak canim valla bizim de bask makinasini aciyo cekmeceleri dolaplari aciyo icindekileri dokuyo gecen baktm cekmedeki baharatligin kasigini almaya calisiyo nasilda cabaliyo :D

6 ay kalcak canim valla bizim de bask makinasini aciyo cekmeceleri dolaplari aciyo icindekileri dokuyo gecen baktm cekmedeki baharatligin kasigini almaya calisiyo nasilda cabaliyo :KK70:
Oyy çocuğun ilk yaşını uzaktan kutlayacak desene.
Benimki de bugün çekmeceden mikser başlıklarını almış babası kek yapacak heralde diyor 😀 ben ona kızınca habada hubada bisiler geveliyor bana o da kızıyor 😀

Oyy çocuğun ilk yaşını uzaktan kutlayacak desene.
Benimki de bugün çekmeceden mikser başlıklarını almış babası kek yapacak heralde diyor 😀 ben ona kızınca habada hubada bisiler geveliyor bana o da kızıyor 😀
Evet yaa allahtn bayramda burdaydi da ilk bayrami beraber gecirdik bnm yuzume bskiyo saf saf devam edemiyorm kizmaya :D

İlaç ismi vermem ne kadar doğru bilmiyorum ama trosyd bize çok iyi geliyor sivilce gibi olmuşsa 1 günde geçiriyor ama sorabiliyorsan doktoruna mutlaka sor

Kizlaar nasilsiniz benim eşim yurt disina gitti evde kaldik oglumla bssbasa.. uyku duzenini yeme icme duzenini ayarliyorum bayramdi ramazandi esimi ugurlamakti derken sastiydi duzeni hala emeklemiyoruz surunerek gidiyo istedigi yere cok komik oluyo :KK70: orumcegi cok sevuyo evi baya dagitiyo ona bindiginde anne dedede bababa diyo heceleyerek tabi yemek artik ona ozel yapmiyorum kendi yediklerimden yediriyorum ben baharatini sonradan ekliyorum kendime sukur ayrim yapmiyo ne verirsem yiyo kan ilaci kullanmiyo bende pekmek veruyorum kan testi yaptirdik kan degerleri iyi cikti bizde durumlar boyle
Çok şükür birimde kan değerlerimiz iyi çıktı bende demiri pek vermiyorum çok şekerli hiç içime sinmiyor başka bir marka sipariş ettim inşaallah onu veririm

Back