2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar günaydın sadece anne sütü alıp 6. Aydan sonra ek gıdalara geçenlere bi kaç sorum olacak. Benim oğlan suan 6 bucuk aylik oldu sadece anne sütü aliyodu 6. Ayda dr sebze çorbası na meyve püresi ve yoğurda başla dedi başladık ama biraz alerjik ciltli bı cocuk olduğu için hafif deri döküntüleri oldu geçti ama labne yoğurt ve akşam hero baby sutlü pirinçli verdigimde kolları falan kizardi dr a sordum 2 ay sut ürünü verme diyo ztn beslenme konusunda beni çok aydinlatmamisti direk kestitip attı gibi geldi sonuçta bu çocuk sadece sebze çorbası ve meyve yicek doyarmi diyr düşündüm suan için mide kapasitesine bunlar yeter ama yoğurt onemlı. Sizler in günlük menüsü ne 6.ay için. Bu arada oğlumun boyu kilosu çok iyi gittiği için Dr anne sütünu daha ön planda tutuyo sanirm

Memede uyutuyorsanız benim kızımda aynen o şekilde. Bazren 45 dk bir bile kalkıyoryz gece. Gündğz uykularımda yarım saat uyuyup kalkınca tekrar uyutmaya çalışmak gerekiyormuş canım ataştırmalarıma göre böyle
Aynen benim kızım memede uyuyor çok fazla alışkanlık haline geldi aç olsada olmasada uyanıp emmek istiyor yani memede uyumak istiyor. Çok yoruldum artık. Uyku eğitimi vermek istiyorum araştırma içindeyim.
KIzlar, Demir ilacı kan damlası ne kullanıyorsunuz sizler?
Purferro damla kullanıyoruz canım.

Kızlar günaydın sadece anne sütü alıp 6. Aydan sonra ek gıdalara geçenlere bi kaç sorum olacak. Benim oğlan suan 6 bucuk aylik oldu sadece anne sütü aliyodu 6. Ayda dr sebze çorbası na meyve püresi ve yoğurda başla dedi başladık ama biraz alerjik ciltli bı cocuk olduğu için hafif deri döküntüleri oldu geçti ama labne yoğurt ve akşam hero baby sutlü pirinçli verdigimde kolları falan kizardi dr a sordum 2 ay sut ürünü verme diyo ztn beslenme konusunda beni çok aydinlatmamisti direk kestitip attı gibi geldi sonuçta bu çocuk sadece sebze çorbası ve meyve yicek doyarmi diyr düşündüm suan için mide kapasitesine bunlar yeter ama yoğurt onemlı. Sizler in günlük menüsü ne 6.ay için. Bu arada oğlumun boyu kilosu çok iyi gittiği için Dr anne sütünu daha ön planda tutuyo sanirm
Benim de en korktuğum durum bu, 5 ay 20 günlüğüz bizde 10 gün sonra ek gıdaya başlayacaz sadece anne sütü ile beslendi şimdiye kadar, 4. Aya kadar boyu kilosu iyi gitti ama aniden yavaşladı şuan bana az geliyor inşallah ek gıdaya geçince alerjik bir durumu olmaz diye dua ediyorum.

Benim de en korktuğum durum bu, 5 ay 20 günlüğüz bizde 10 gün sonra ek gıdaya başlayacaz sadece anne sütü ile beslendi şimdiye kadar, 4. Aya kadar boyu kilosu iyi gitti ama aniden yavaşladı şuan bana az geliyor inşallah ek gıdaya geçince alerjik bir durumu olmaz diye dua ediyorum.
Bizmki anne sütü nden yumurta vé süt ürünlerine alerjisi vardı sut ürünleri sonra alerini azaldı ben hala yumurta yemiorum ama kilosu boyu hep önde gidiyo çok şükür yanlız ek gıdalara biraz sıkıntı yasiorum işte

Bizmki anne sütü nden yumurta vé süt ürünlerine alerjisi vardı sut ürünleri sonra alerini azaldı ben hala yumurta yemiorum ama kilosu boyu hep önde gidiyo çok şükür yanlız ek gıdalara biraz sıkıntı yasiorum işte
Alerjik durumu önceden belliydi yani anladım canım bizde yok çok şükür, sonrasında da olmaz inşallah.

Bizimde ayni sekilde sut urunleri ve yumurtaya alerjisi var.ayni zamanda tavuk kirmzii et tahin bulgur vs alerjimiz var.cok zorlaniyorum.ek gidaya gecince napicami ne vericemi bilmiyorum.yogurt veremem veya şu sütlü kaşık mamalarindan veremem.mama zaten veremiyom.alerji olan bebekler icin kaşık mamalari varmis ama bebekler pek sevmiyomus galiba.cok zor:KK43: verirsem bi sebze meyve puresi falan verebilirim anca

Selam arkadaşlar nasılsınız?
Benim kızımın dişi çıktııı bugün farkettim dün yoktu yanii:))
5 ay 20 günlüğüz bizde ek gıda tadımlara başladık.
Zaten ek gıda başlangıç süreci ilk ay tadımlar ikinci ay menüler değil mi? Ben sebze tadımlarıno bitirdim nerdeyse şuan balkabağı veriyorum . Bu bititnce meyvelere geçicem elma armut avokado.
Daha sonra da tariflere başlrım . Bu cocuk aç ve acıkınca yer kitaplarını aldım tarif isteyene yollayabilirim kitaptan foti

Selam kızlar nasılsınız
Size sorum olucak ya biz şuanda 5 ay 5 7 günlüğüz kızım nerdeyse hiç emmiyor bir haftadır gümde 2 defa arı mama pişirip veriyordum az da olsa emiyordu ama 3 gündür hasta nerdeyse hiç emmiyor bugün mama aldım verdim içti... ya sizce mama mı versem 6 aylık olana kadar yoksa ek gıdaya mı geçsem... doktora sordum hiç bişey verme kilosu boyu gayet normal diyor ama çocuk aç ağlıyor emmiyor napacam ben bilmiyorum yaaaaaa

Muz vermeye basladiniz mi kızlar? Ben basladim hafiften kabiz olmaya basladiniz :/ amann doğana kadar ayrı sitres ek gıdası ayrı bizim derdimiz bitmezzzz
Bende muz vermeye başladım canım ve ne hikmetse benim oğlum kaka yapamıyordu muz verdiğimde anında yapıyor kabız olmadı. Ben muzu sütümle karıştırıp püre halinde veriyorum. Bugünde ilk defa kahvaltı yaptırdım. Ek gıdaya yavaş yavaş başladım sıvı verdim ilk sonra katıya doğru şimdi pütürlü yiyor.

Hangi mamayi kullaniyorsun kuzu.benim bebegimde de süt yumurta alerjisi var cok zayif.normal mama veremiyom :KK43: sütüm cocuga kilo aldirmiyor.4 ay 10 gunluk 5800 olmuşuz daha
Canım benim oğlum 6 ay 1 haftalık ve 6500 gram. Kilosu yok ama sağlıklı ve dinç o yüzden takmıyorum doktorumuzda aynı şeyi söyledi

Masallah canım sütun yarıyor demekki bebeğine.3350 doğmuştu.ilk 2 ay kilo alımı normaldi.sonradan alerjiden ötürü hiç kilo almamaya başladı.sut ürünleri yumurta kırmızı et tavuk tahin bulgur hepsine alerjisi var.cok kötü ishal oluyo mahvoluyor birini kaçırsam dahi.inan öğrendiğimden beri 8 kilo verdim.hicbirsey yemiyorum ekmek dahi.boyu 62 cm
Oyy kuzum ya tüm yararlı şeylere alerjisi var Allah kolaylık versin inşallah geçici bir durumdur

Bir de şu diş sorunu bugün mahvetti kızımı ya hiç susmadı sürekli ağlıyor fitil verdim mecbur ne zaman çıkacak şunlar ya :KK43:
Benim oğlum çıkardı sonunda 2 dişli tavşan oldu:) eczaneden diş için jel aldım işe yaradı hem kaşıntısını hemde ağrıyı dindiriyor dene istersen.

Insallah canim cok üzülüyorum bi gecse artik :KK43: senin bebisin boyu uzundu ama dimi.biz 62 de kalmışız sanki :KK43:
Kız sen o zor doğumu atlattın ya buda geçecek Allahın izniyle. Benim oğlum 47 cm doğdu 6 ay aşıları olduğunda ölçtüler 68 cm olmuştu. Dr boyu çok hızlı ilerliyor kiloda ise yavaş dedi. Babası gibi çıbık selvi boy olacak galiba:))

Kız sen o zor doğumu atlattın ya buda geçecek Allahın izniyle. Benim oğlum 47 cm doğdu 6 ay aşıları olduğunda ölçtüler 68 cm olmuştu. Dr boyu çok hızlı ilerliyor kiloda ise yavaş dedi. Babası gibi çıbık selvi boy olacak galiba:))
Ah o dogum varya mahvetti beni,kötü doktora düşmüşüm megerse.keske sezeryan olsaymisim diyorum.dogumdan geriye kalan makat catlagim var.gecmiyor.birde ondan ameliyat olmam gerekiyormus.cok can yakıyor.neyse rabbim beterinden korusun tabi buna da şükür.evladim saglikli dogdu ya şükürler olsun,acıyı cekerim ben bi sekilde.birde dedigin gibi atlataydik şu alerjiyi.oh masallah kuzuya,uzun boylu olsun yerim ben onu ❤:)

X