2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

CocoChanelmademoiselle canımm benim bildiğimde verilmiyoe ama mama durumunu bilemeyeceğim. Bence bu durumu dr la bi görüş. Çünkü 3 aylık civari kızım yeşil kaka yapıyordu çok bende su vermiştim 1 çay kaşığı kadar. Sonra mukusa döndü ama birkaç gğn sonra çok değişik kaka yaptı yapışık yapışık gaita tahlili yaptırdım bol lökosit çıktı. Buda süt alerjisinde çıkabiliyormuş. Tabi ben hemen diyet va yaptım aonra bozdum denemek için o ara bronşit için dr a gittim bu durumuda söyledim alalal anca bol lökosit çıkmış olması için su vermiş olman lazım çocuğa dedi. Şok oldun inan. Böyle bi durum yaşadım yanş canım bence bi dr la görüş

Valla ben de su vermeyi unutarak ek gıdaya geçtim canım. Bebeğim kabız oldu. Tek sebep susuzluk değildir elbette ama o da sebeplerden biri belli ki
Çok çok vermedim ek gıda zaten sende meyve vermiştin sanırım sorun olcağını sanmam henüz bezini kontrol ediyorum bezler hep açık renk. Çiş koyulaşmış olsa susuz demek olurmuş aynı bizler gibi yNi.

Benimkinin de Bezi açık renk. Ama kakaya faydası YÖK demek ki vücudundaki suyun bugün yine 4. Güne başladım. Duphalac isimli bir şurup var eczacıya sorup ona mı başlasam bilen eden var mı

Benimkinin de Bezi açık renk. Ama kakaya faydası YÖK demek ki vücudundaki suyun bugün yine 4. Güne başladım. Duphalac isimli bir şurup var eczacıya sorup ona mı başlasam bilen eden var mı
Sakın ha canım . Çocuğun genel hali morali iyiyse birşey vermeye gerek yok. Zamanı gelince yapar zaten.Sadece fitil tavsiye edebilirim o da ıkınıp duruyor ve zorlanıyorsa Benim oğlumun rekoru 10 gündü. Ama baya zorlanmıştı fitil kullandım gliserin kansuk.

Bi keresinde de 2 kayısı ile 3- 4 kaşık yulaf ezmesi iyice haşlayıp ezip yedirdim. Ertesi gün kolayca yaptı tadı çok güzel oldu çok sevdi hem doyurucu

Çocuk iyi keyifli. Ben de fitil son çare diye biliyordum yanlış mı

Kıyamam ikinize de ya...cok fazla alerjen gıda var..ne zamana kadar diyet dedi doktor?

Canımm sen kendin kayısı yesen sütten geçip fayda etmez mi ki?

Kızlar bebekler ne kadar sürede iyilesiyor grip soğuk algınlığı olduğunda bebeğim 4 gündür oksuruyor ilk 2 gün ateşi oldu geceleri.ilk oksurmeye başladığı gün goturduk doktora.cigerler temiz geniz akintisindan dolayi dedi.aferin şurup mukotit şurup ve antibiyotik verdi .bebek ateslenirse yada 3 4 güne gecmez yada azalmassa antibiyotige başla dedi. Ve kızım o gün gecesi ateşlendi. Antibiyotige başladım malesef hiç istemesemde. Ertesi günü de ateşlendi. Şu 2 gündür ateslenmiyo ama öksürük hala devam ediyo ve biraz hiriltisi var poposunda 5 6 tane kirmizilik oldu dün doktoru arayip sorduk 3 gun devam bütün ilaçlara dedi pazartesi tekrar göreceğim bebeği dedi

Bilmem dene istersen. Ben sütümün azaldığı dönem incir falan kaynatıp içiyordum sütüm artsın diye hemen kızımın bezi incir kokuyordu bi dene istersen
Tamam canım hem o inciri hem kayısıyı yapıyım. İncir kürü nasıl? Ne zaman içiliyor? Ölçü galan var mı???

Tamam canım hem o inciri hem kayısıyı yapıyım. İncir kürü nasıl? Ne zaman içiliyor? Ölçü galan var mı???
Canım o inciri bana ebe söyledi. Böyle durumlarda danışmanlık aldığım eski bir ebe. 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu 1 bardak suyla kaynatıp süz. 3 bardak su ilave et suya. 15 incir 1 avuç üzüm 15 dk kaynıcak. Zaten aşağı yumaru 1-2 bardak kadar su oluyor içmek için . Taneleride yenecekmiş. Sabah akşam iç dedi bana o çay bardağıyka içebilirsin. Ben yaptım bunu ama aslında sütü artırmK için bira mayası tabletinden daha memnun kldım. Solgarın aldım benol faydasını gördüm. Bşraz uğraştırmalı bu. Ama görsen buram buram kızın brzi incir kokuyodu tatlı tatlı :)) Kayısıyıda normal 3-4 kuru kayısıyı kaynattım bir bardak kadar suda hem kayısıyı hem suyu içtim yedim.
Ben kızım tuvaletinş yapmadığında uyguladım fayda gördüm ama çok bi tuvalet sorunumuz olmadı bizim hiç.

Kayısıyı kesin yapayım, sütüm YÖK değil onu bir düşüneyim :)) çok teşekkürler sevgiler

5.5 aylıktı 6400dü. Meyve vermiştim . Biraz da yoğurt. Kayısı vereceğim üç gün. Biraz hızlı gittim galiba
İlk meyve tadını alan çocuk sebze yemek istemiyor. Bilirsin meyve tatlıdır sebze değil. Kabızsa hergün bir çay kaşığı zeytinyağı ver canım. Patır patır geliyor :)

Haşladım ama fazla haşlamadım suyunuda katıp verdim. İçine azıcık yoğurt kattım. Yedi gitti :) ben verdim yinede. Patates bizde kabızlık yaptı ya da muz da verdiğim için öyle oldu.

İlk meyve tadını alan çocuk sebze yemek istemiyor. Bilirsin meyve tatlıdır sebze değil. Kabızsa hergün bir çay kaşığı zeytinyağı ver canım. Patır patır geliyor :)
Dün iki çay kaşığı verdim ama gelmedi :) azar azar başladı yapmaya. Bugün az armut verdim yarın artıracağım, zyağı ve suya da devam... sonra da yoğurt ekleyeceğim. Bu süre zarfında sindirim sisteminin gelişmesini Ümit ediyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…