2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin bebis cok kucuktu canim mecbur vereceksin ben yirmilik disimi cektirdim azaldi sutum normal su biberonlari var ya minik ben onunla deneyeyimde sonra alirim dedim onu hic emmedi ama aventi bi denemede tuttu
Bende çıkarsam dışarı bı bakayım ona o zaman, evet çok küçüktü ya ama bence genlede alakası var iki dede de minyon .:)

canım kızımda alerjik o yüzden hep takip ediyorum yazılanları kan gördüm bende nokta nokta inek sütü alerjisi dedi dr başka besinlerede alerjisi olabilir dedi çocuk alerjiye gidin dedi pazartesi gideceğiz kızım 4 aylık olacak 40 günlükten beri sut ürünleri yemiyorum yumurta tahin susam balık bunlarada olduğunu düşünüyorum deneye deneye anlamak en sagliklisiymis kan çok görmüyorum ama huzursuz mukuslu kaka yapıyor bazen yeşil renkte pisik oluyor sık sık
Bizim 3.ayda oyle soylendi ama ben 2 3 haftalik diyetten sonra herseyi yedim bisey olmadı..ek gida verince tekrar etti.yogurt vermedim..kabak havuc ayva muz elma armut denedm bisey olmadi..kakası duzeldi .bikac gun sonra tekrar denicem yogurt o zaman anlarim sanirim alerjisini..cok zor ya istedigin gibi yediremiyosn..cok istiyorum ugrasiim yogurt mayaliim degisik kahvalti hazirliim..zorlanicaz gibi duruyo...:KK43:

Bizim 3.ayda oyle soylendi ama ben 2 3 haftalik diyetten sonra herseyi yedim bisey olmadı..ek gida verince tekrar etti.yogurt vermedim..kabak havuc ayva muz elma armut denedm bisey olmadi..kakası duzeldi .bikac gun sonra tekrar denicem yogurt o zaman anlarim sanirim alerjisini..cok zor ya istedigin gibi yediremiyosn..cok istiyorum ugrasiim yogurt mayaliim degisik kahvalti hazirliim..zorlanicaz gibi duruyo...:KK43:
Canim 15 gunluk diyetten sonra duzeliyor mu bu alerji? Benim kizimdada alerji var.ek gidada napcam bilmiyorum

Canim 15 gunluk diyetten sonra duzeliyor mu bu alerji? Benim kizimdada alerji var.ek gidada napcam bilmiyorum
Yok duzelmiyo genelde ,emzirirken diyet ve ek gidada alerji yapan gidalar verilemiyo..bizimki alerjiden mi hala anlamis degilim 2 haftada gecmeyen bisey cunku.tekrar yogurt denedigimde ayni olursa alerji diye dusunebilirim.sizin kesinlesti mi alerji? Doktor var dedi mi?

Yok duzelmiyo genelde ,emzirirken diyet ve ek gidada alerji yapan gidalar verilemiyo..bizimki alerjiden mi hala anlamis degilim 2 haftada gecmeyen bisey cunku.tekrar yogurt denedigimde ayni olursa alerji diye dusunebilirim.sizin kesinlesti mi alerji? Doktor var dedi mi?
Evet bizim kesin maalesef :KK43:
Süt ve süt ürünleri,susam tahin,dana eti,bazi bakliyatlar,yumurta,balık,tavuk bunlarin hepsine alerjimiz varr:KK43:

Kakada kan ve mukus oluyo bizim ayrica.coklu gida alerjisi dedi doktor.ozel bi mama recete etti.ama o mama bebegimi mahvetti.suan sadece sütümu veriyorum artik.sadece sebze yemekleri ve meyve yiyorum.baskada birsey sürmüyorum agzima

Evet bizim kesin maalesef :KK43:
Süt ve süt ürünleri,susam tahin,dana eti,bazi bakliyatlar,yumurta,balık,tavuk bunlarin hepsine alerjimiz varr:KK43:

Kakada kan ve mukus oluyo bizim ayrica.coklu gida alerjisi dedi doktor.ozel bi mama recete etti.ama o mama bebegimi mahvetti.suan sadece sütümu veriyorum artik.sadece sebze yemekleri ve meyve yiyorum.baskada birsey sürmüyorum agzima
sanırım bizde aynıyiz pazartesi çocuk alerjiye gideceğiz
Peki bu besinlere alerjisi olduğunu nasıl anladınız deneyerek mi yoksa alerji testimi yapildi

Selam kızlar, uzun zamandır girmedim buraya bir şey yazmadım. Herkes iyidir umarım. Biz 5,5 aylık olduk. Ek gıdaya başladık. Önce patates yoğurt ile başladım ama kabız oldu. İkisinde kestim şimdi kabak ve yoğurt veriyorum kabagın içine biraz armut püresi ekliyorum. Sevdi yiyor. BUnun dışında burnu emerken hep tıkalı. Özellikle geceleri. Serum fizyolojik ile yıkıuorum ama kar etmiyor. Birde uyurken üstünü açıyorum mesela anında uykuya geçiyor. Acaba fazla mı geliyor üstüne örttüklerim
Selam canım bende ek gıdaya başladım. Patates ve yoğurt verdim sorun yaşamadık şükğr şimdi de kabak deneyeceğim ama bna mevsimi olmasığı için kabak verme dedi büyükler. Kabağı haşladın mu nasıl yaptın canım

Ben şarkılar söylüyorum masal okuyorum. Kartları gösteriyorum anlata anlata bayılıyor. Fışfış kayıkçı yapıyoruz ona kıkır kıkır gülüyor. Çocuk şarkılarını söyleyincede çok mutlu oluyor ama yüz ve el ifadeleri ile
Ay bende öyke yapıyorum ama masalla arası hiç yok dinlemiyo çocuk şarkıkarıbçna bayılıyoo ama. Kartları bendw azar azar gösteriyorum bir kaç cümle anlatıyorum ne olduklarını falan

Senin bebis cok kucuktu canim mecbur vereceksin ben yirmilik disimi cektirdim azaldi sutum normal su biberonlari var ya minik ben onunla deneyeyimde sonra alirim dedim onu hic emmedi ama aventi bi denemede tuttu
Canım 3. Ayda benim kızımda minimum 800 gr alnası gerekirken 300 gr almıştı ben göğsümü sıktıkça süt geliyor diye hep var sandım meğer devamı yokmuş sağınca anladım. Sürekli menede tuttum gelmedipini gördüğüm halde.tam toparladık derken bronşit oldu hastanede yattık çocuk ememeyince yine gitti sütler.takviyelerle sık emzirmeyle düzeldi şükür. Kuzımda alamadığı eksikleri bir ayda toparladı maşallah. Bence çok yüklenme pirinç ununa sen onu doyurdukça emmeyecek daha çok.

sanırım bizde aynıyiz pazartesi çocuk alerjiye gideceğiz
Peki bu besinlere alerjisi olduğunu nasıl anladınız deneyerek mi yoksa alerji testimi yapildi
Bebegimin surekli ensesi kizariyordu,gozunun biri kizariyordu ve akiyordu.daha sonra kakasinda kan gördüm,doktor sut alerjisi dedi.sut urunlerini tamamen kestim 15 gun ama hala devam ediyor.tahin helvasi yiyordum mesela süt olsun diye,acaba onun mu yapabilecegini düşündüm ve kestim tahini.bebegimdeki alerji gecti.sucuk yerdim mesela sabah,aksam cocuk yine kizarir kasinirdi.ve sonrasinda kanli ishal.boyle boyle neye alerjisi oldugu anladim.test yapildi,yumurta ve sut ürünlerine alerjisi cikti.ama sadece yumurta ve sut urunlerine alerjisi yok.bir cok besine karsi alerjisi var.ve kilo alamiyor.kac gundur pirasa yiyorum.birde meyve.suan rahatz cok sukur.

Selam canım bende ek gıdaya başladım. Patates ve yoğurt verdim sorun yaşamadık şükğr şimdi de kabak deneyeceğim ama bna mevsimi olmasığı için kabak verme dedi büyükler. Kabağı haşladın mu nasıl yaptın canım

Ay bende öyke yapıyorum ama masalla arası hiç yok dinlemiyo çocuk şarkıkarıbçna bayılıyoo ama. Kartları bendw azar azar gösteriyorum bir kaç cümle anlatıyorum ne olduklarını falan

Canım 3. Ayda benim kızımda minimum 800 gr alnası gerekirken 300 gr almıştı ben göğsümü sıktıkça süt geliyor diye hep var sandım meğer devamı yokmuş sağınca anladım. Sürekli menede tuttum gelmedipini gördüğüm halde.tam toparladık derken bronşit oldu hastanede yattık çocuk ememeyince yine gitti sütler.takviyelerle sık emzirmeyle düzeldi şükür. Kuzımda alamadığı eksikleri bir ayda toparladı maşallah. Bence çok yüklenme pirinç ununa sen onu doyurdukça emmeyecek daha çok.
Sık sık emziriyorum canim princ unu onceside emiyor gunde iki kez 120 ml veriyorum sadece

Kızlar alıştırma bardaklarına gectiniz mi su verirken yoksa gala biberonla mı? +6 diyo bi sorıyım dedim erken gecen var mı

Ben hiç su vermiyorum hta mı ediyorum ya. Azar azar başladık ek gıdaya
Neden hic vermiyosun canim? Ben dogdugu gunden beri veriyorum.lukur lukur iciyor cok seviyor suyu.benim bebegim 3 bucuk aylik.seninki daha da büyüktür su ihtiyaci vardir cocugun.hele ek gida aliyorsa mutlaka vermen gerekir bence.ben boyle biliyorum,yanlisim varsa duzeltin

Neden hic vermiyosun canim? Ben dogdugu gunden beri veriyorum.lukur lukur iciyor cok seviyor suyu.benim bebegim 3 bucuk aylik.seninki daha da büyüktür su ihtiyaci vardir cocugun.hele ek gida aliyorsa mutlaka vermen gerekir bence.ben boyle biliyorum,yanlisim varsa duzeltin
Elektrolit dengesi diye bir şeyden bahsediliyor, bebeğe hemen su vermek doğru değil. Sen bence ayını ve su olayını Google’da ara bakalım ne diyor, hangi bilgiler çıkacak karşına??

Elektrolit dengesi diye bir şeyden bahsediliyor, bebeğe hemen su vermek doğru değil. Sen bence ayını ve su olayını Google’da ara bakalım ne diyor, hangi bilgiler çıkacak karşına??
Ek gida verince veya mama verince su vermek gerekmiyo mu yani.bende suyu unutuyorum çoğu zaman ama aklima geldikçe dogdugu gunden beri veriyorum.insallah zarari olmamıştır

Baştan beri mama mı alıyor?o zaman bilemiyorum
Yok canim sirf mama almiyor ama,dogdugundan beri gunde 1 defa falan mama takviyesi yapiyordum.biberona gecince 2 3 ü buluyordu.simdi sut alerjisi çıktığı icin hic mama veremiyorum.sadece anne sütü veya alerjik mama :KK43:

X