2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun nerde üşüttü bebe? Çok mu öksürüyor ?

Olur olur, merak etme hemen yapamıyor benimde bir kaç güne yaptı kakasını rahatladı. Armut iyi gelmişti. Annem sütü alıyor mu

Olur olur, merak etme hemen yapamıyor benimde bir kaç güne yaptı kakasını rahatladı. Armut iyi gelmişti. Annem sütü alıyor mu
Evet alıyor. Ablası kabız falan olmamıştı beklemiyordum böyle bir şeyi . Napıyım artık idare edeceğim. Benim anlamadığım ek gıdayı gerekli düzene göre yedirmem mi gerekiyor? Ben şimdi yedirmeye cesaret edemeyip azaltıyorum öğünleri elimde olmadan. Hangisi doğru??

Neden düzen olsunki? Ben bazen hiç vermiyorum bakıyorum sütüm çok süte dayanıyorum. Sütün varsa verme zaten az sa ver. İlla her gün düzenli yiyecek diye bir şey yok sadece ayına göre yiyebileceği besinleri ver. Yasaklı besinleri verme yeter. Ben mama da veriyorum yoğurtta veriyorum.

Ama benimki kilo almadı da o yüzden 5.5 aylıkken doktor başla dedi. Sütümün azalmış olabileceğinden şüphe ettim çoğaltmaya çalışıyorum zaten. Ama kilo alması Gelişmesi için de yemesi lazım.

Gunaydin bizde 5 gundur yapamiyorduk. Sadece emiyor. Dun sabah zeytin yagi verdim. Aksam da yikadim ve kuvette oturttum biraz. Gece 2 bez doldurdu sukur.
Dem3m o ki sicak suda oturtun ise yarar ins.

Selam kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir :)
Benim için yine uykusuzluktan bitmiş bir halde başladı gün :/
Kızlar ya bu ara benim oğluş gece sürekli emmek istiyor 2 saatte bir uyanıyor emiyor uzun uzun geri uyuyor bu normal mi ? Sizin bebişlerin gece emmesi nasıl ?
Yatmadan da iyi doyuruyorum ama sanırım sürekli emmeye alıştı. Ya da gerçekten acıktığı için emiyor bilmiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Bana doktorum artık büyüdüğü için sırf anne sütü yetmez dedi günde üç öğün ek gıdasını vermemi söyledi fazlasını da isterse vermemde sakınca olmadığını belirtti. Bence düzenli öğünlerini ver hem kilo alımıda azmış

Ne kadarlık tam olarak sizin bebiş?

Sabah yumurta peynirli kahvaltı, öğlen sebze çorbası, akşam yoğurt mu? Öğün içeriği nedir?

Bebeğin kaç aylık canım? Benim kızım 5 aylık oldu birkaç gün önce, 10 gündür bizde öyleyiz gece 2 satte bir kalkıp emiyor geri uyuyor, tam dalamıyor tekrar uyanıyoryat kalk perişan oldum, acıktığını sanmıyorum alışkanlık haline geldi sanki. Ve hiç düzelmeyecek gibi geliyor bana okadar uykusuz kalıyorumki. Ondan öncesinde sadece 1 kere kalkıyordı sabaha kadar çok iyiydi

Kızlar 5. Ay kontrolünde kızım 64 cm 6900 gram geldi. Çok az sanki özellikle boyuna çok takıldım çok mu kısa olacak acaba birde baş çevresini ölçmeyi unuttu dr onu da bilmiyorum

Kızlar alıştırma bardaklarına gectiniz mi su verirken yoksa gala biberonla mı? +6 diyo bi sorıyım dedim erken gecen var mı
Ben hiç su vermedim şimdiye kadar çişli bezi günde 4-5 oluyosa 6 aya kadar verme demişti dr. Sizin doktorunuz vermenizi mi söyledi?

Sabah yumurta peynirli kahvaltı, öğlen sebze çorbası, akşam yoğurt mu? Öğün içeriği nedir?
Sabah yumurta sarısı,peynir kendi sütümle ıslattığım ince bir dilim ekmek içi veriyorum
Öğlen genelde meyve püresi veriyorum bazen sebze püresi yapıyorum
Arada çeyrek çay bardağı kadar mayaladığım yoğurttan veriyorum
Akşam tarhana çorbası et sulu veya yoğurt çorbası biz yemek yerken ona da çorbasını içiriyorum
Gece yatmadan da beni emmiş ve ek gıda istiyorsa ki çok belli ediyor benim oğlum yemek istediğini :) tahıllı meyveli kaşık maması veriyorum içine zeytin yağı koyuyorum kabız olmuyor.
Tabi aralarda özellikle uyuyacağı zaman sürekli emmeyede devam ediyor.
Bu arada verdiğim yiyeceklerin miktarı az oluyor midesi bebeğin elini yumruk yaptığı hali kadar olduğu için ona göre ayarlarlıyorum miktarını
Mesela bir küçük armut fazla geliyor çeyrek yapıyorum
Ben böyle bir düzen kurdum oğlum da memnun halinden :)

Benim ki 6,5 oldu sayılır bende alışkanlık olduğunu düşünüyorum canım ya

Afiyet olsun yarasın:) bu kadar yemeye emmesi azalmıyor mu?

Ben hiç su vermedim şimdiye kadar çişli bezi günde 4-5 oluyosa 6 aya kadar verme demişti dr. Sizin doktorunuz vermenizi mi söyledi?
Bizim doktorumuz 5. Aydan sonra tadımlara başlayalım yavaş yavaş dedi o zamana kadar ben de sı vermiyoduö şimdi her ek gıdadan sonra veriyorum o kadar.. sanırım o da yemek kalıntısı kalmasın boğazında ağzında diye bilemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…