- 17 Kasım 2016
- 1.231
- 2.343
- 133
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #78.961
Benin ki onlardan daha kuvvetli ağladı. Hoş akşam uykusuzluk kafa yaptı herşeye ağlıyordu. O ise sabah bir daha deneyeceğimBebek dili diye birsey bebeklerin aglarken ne dedikleri onu dinlettim her bebegin aglama sesinde farkli tepkiler verdi
Bendetam tersi memeyi biraktigi donem aldim su an eskisinden bile cok emiyorBen aldim 100 tl di dolar çıkmadan önce jokerde ama ben hiç faydasını gormedim onu verdim bur hafta içinde memeyi bıraktı şuan 2 aylık halen emsin diye uğraşıyorum emmiyor
Meme dusmani degilsiniz belki ama biberon ozendirme ve onemli olan anne rahati gibi olmus biraz bebekler sadece doymak icin aclik icin anne memesi emmiyor ki 4 aylik bebegim sag gogsum hala yara ve hic gecmedi aglaya aglaya bile emziriyorum o yeterki emsin doydun hem ruhu hem karniKizlar bayadir yazmiyordum, hizlica sayfalari okudum, bende kendi deneyimledigim seyleri yazmak istiyorum, belki okuyan birilerinin isine yarabilir,.
Oncelikle sut olayindan bahsedeyim, sagiyorum ve biberonla veriyorum benim tercihimle oyle yaptim, aslinda mememi tutuyordu:) ama ne yalan soyleyeyim iyi ki oyle yaptik, bunun artisini uyku ve gun ici aktivitelerinde goruyorum.
Uyku olayimiz sukur ki rahat, Ilk gun itibariyle yataginda uyudu ve gun icinde de 2 tane salincak ile oyaliyorum. Benim elim ayagim oldular. Kucuk olay parkyatagin aparatiydi, ayak bolumunde titresim var, eger herhangi bir sebepten huzursuz ise koyuyorum oraya, aciyorum titresimi elimle de salliyorum derken sakinlesiyor, max.5dk. Siz yasadiniz mi bilmiyorum ama bazen fena aglardi sanki etinten et kopariyorum, boyle durumlarda bile 5dk da sakinlesti, o kadar isimi gordu bu aparat anlatamam. Onun haricinde sabah 6-7 gibi uyandiginda, kivraniyirso ve soylene soylene uyuyorsa aliyorum yatagindan, koyuyorum bu aparata dusuk titresimi aciyorum, aliyorum yanima , arada gene elimle salliyorum derken, o da rahatliyor bende uyuyorum gene birkac saat daha :).
Isin ozu bu ayak bolumu titresimi kim bulduysa mukemmel bisey,, sayesinde cocugum aglamak nedir bilmiyor.
Diger salincak buyuk olan, yilin icadi bence :). Bir aylik olduktan sonra bunu kullanmaya basladik, tepesinde donen isiklar, oyuncaklara bakarak guluyo konusuyor, ve sizi hic aramiyor, ben bu salincak sayesinde ders calisiyirum yemek yapiorum, daha neler neler, hem onden arkaya, hem klasik sagli sollu salliyor. Onden arkaya sallama modunda genellikle uykuya geciyor.
Bu iki salincak benim elim ayagim herseyim. Tabiki hep bunda durmuyorlar, sikildigini hissettigimde, ve cok durmasini istemedigimde aliyorum ordan.
Gece uykularimiz yuksek oranda duzenli oluyor, sebebimi sutu sagip vermeye bagliyorum. Cunku ne ictigini goruyorum ve doydugunu biliyorum, o da bir mola ile geceyi bitiyor, biliyosunuz acikinca uyaniyorlar sadece. Bunu neden sagmaya bagladigimi soyle anlatiyim ornek olsun. Mesela aksan 9 gibi yatiyor 150-200ml iciyor, gece 1gibi uyaniyor karni ac ama uykusuda var bebisin, biberonu yariladiginda uyuyor sanirsinki doydu, hayir uyudu:), pozisyon ve yer degisikligi yaptirip diger yarisini da iciyor ve sabah 6-7kadar uyuyor,. Bazen daha erken tabiki. Neyse, eger memeden verseydim belki 2saate tekrar kalkacakti, acikacakti cunku. Acikcasi denedim aynen ole oldu, olayi bebege birakinca az icip sik sik uyaniyor.
Ay oyle bi yazmisim ki meme dusmani gibi
Yok ole bisey yanlis anlasilmayayim da, uzulurum.
Simdilik aklima gelen bunlar, opuyorum sizi guzel anneler.
Canim cok gecmiş olsun rabbim evlatlarimizi korusun
Çok geçmiş olsun canım iyi olmanıza sevindim, bir daha yaşamazsınız inşallah çocuklar hasta olmasın hiç üzülüyorum
Tesekkur ederim arkadaslar kimsenin yavrusu hasta olmasin insallahMinik kuzular canım çok şükür atlatmışsınız. Tekrar geçmiş olsun
Meme dusmani degilsiniz belki ama biberon ozendirme ve onemli olan anne rahati gibi olmus biraz bebekler sadece doymak icin aclik icin anne memesi emmiyor ki 4 aylik bebegim sag gogsum hala yara ve hic gecmedi aglaya aglaya bile emziriyorum o yeterki emsin doydun hem ruhu hem karni
Kızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf
Gülme beee :)
Hahaha niye uğraşıyorsun ki bak babası ne güzel yöntem bulmuşKızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf
Bi de çok zorlamamak lazım diyor bana .Valla bu adamı sevmesem bogazlardim neyse bir kereden alismaz herhaldeHahaha niye uğraşıyorsun ki bak babası ne güzel yöntem bulmuş
Kiz bu erkekler ne entereaan bende aksam yatacagi zaman konusma temas yasak diyorum bir gittim sohbet ediyorlar tabiki uykusu kacti gitti :)Kızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf
Himm su youtube dekiBebek dili diye birsey bebeklerin aglarken ne dedikleri onu dinlettim her bebegin aglama sesinde farkli tepkiler verdi
Cok hosuma gitti amaaa ne yapsin adam erkekler anneler gibi degil en kisa yola bakiyorlarGülme beee :)
Ya o benimkinde de var gece uyanınca konusmucaz göz teması yok diyorum çocukla konuşmuyor benle konusuyor2 .mesela kalkıyor evin sıcaklığı nasıl diyo iyi isareti yapıyorum konuşmamak için. kombiyi neden kapattin termostata göre çalışıyordu zaten kapatmana gerek yoktu diyor. Yaaa sabahin 5inde bunu mu konuşalım gerçekten?!?!Kiz bu erkekler ne entereaan bende aksam yatacagi zaman konusma temas yasak diyorum bir gittim sohbet ediyorlar tabiki uykusu kacti gitti :)
Sadece 3 dk sallamış ama alismazmis. Sanırım o bunu söylerken benim kulaklarimdan duman çıkıyorduCok hosuma gitti amaaa ne yapsin adam erkekler anneler gibi degil en kisa yola bakiyorlar
Kuzu yaaa sen sinir olmuşsundur ama ben çok güldüm şaka gibiler yaaaa... Bu arada seni instada stalkladım. Kafamda hep adın esraymış gibiydi paylaşamadan edemeyeceğimKızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf
Benim ki de yapıyor hiç takmıyorum. :)Kizlar kimin.bebeklerinde reflu vardi ben bebegimin arada hiiiiikkk diye cikardigi sese anlam vermeiyorum emdikten sonra yapiyor bogazina kacincada ok ama uyurkende yapiyor bazen cpk endiseliyim
Ya bi instagtam nick name listesimi yapsak karisiyor himm humm kimdi diyorum hepKuzu yaaa sen sinir olmuşsundur ama ben çok güldüm şaka gibiler yaaaa... Bu arada seni instada stalkladım. Kafamda hep adın esraymış gibiydi paylaşamadan edemeyeceğim
Inanirim canim gece olunca dertleri cikiyor neyse alisirlar insallah ben en son dun sus diyince bu cocuk 20 yasinda degil ne anlar diyor birdeYa o benimkinde de var gece uyanınca konusmucaz göz teması yok diyorum çocukla konuşmuyor benle konusuyor2 .mesela kalkıyor evin sıcaklığı nasıl diyo iyi isareti yapıyorum konuşmamak için. kombiyi neden kapattin termostata göre çalışıyordu zaten kapatmana gerek yoktu diyor. Yaaa sabahin 5inde bunu mu konuşalım gerçekten?!?!
Sadece 3 dk sallamış ama alismazmis. Sanırım o bunu söylerken benim kulaklarimdan duman çıkıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?