- 1 Eylül 2016
- 225
- 260
- 33
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #42.441
Arkadaşlar 4 aylık 62 cm 5.500 kg kızım var
Kızım biraz erken doğdu ve aile hekimi hemşiremiz ek gıdaya erken başlamamız gerektiğini söyledi bebek küçük olduğu için. Benim için bir avantaj aslında çünkü 2 ay sonra işe başlamam gerekecek herhangi bir sakınca görmüyorum çünkü işe başladığım zaman tam 6 aylık olacak ve erken halledersem çalışırken sıkıntı olmaz yavruma diye düşünüyorum. Ama şurda bi sıkıntı var Hemşire bana hergün bir bardak yoğurt mayalamam gerektiğini sütün asla hazır olmaması gerektiğini ve hergün bir kaşık yedirmemi söyledi. Birde serçe parmağımın yarısı kadar muz.Şimdi mantık olarak ben hergün 1 bardak sütü nerden bulucam hiç bilmiyorum. Yani 1 litre alsam hepsini aynı anda mayalayıp versem olmuyor mu. Ben bunu ısrarla sordum ama o da ısrarla hayır hergün yeni mayalanacaak dedi. Beni bi aydınlatın size zahmet.
Arkadaşlar 4 aylık 62 cm 5.500 kg kızım var
Kızım biraz erken doğdu ve aile hekimi hemşiremiz ek gıdaya erken başlamamız gerektiğini söyledi bebek küçük olduğu için. Benim için bir avantaj aslında çünkü 2 ay sonra işe başlamam gerekecek herhangi bir sakınca görmüyorum çünkü işe başladığım zaman tam 6 aylık olacak ve erken halledersem çalışırken sıkıntı olmaz yavruma diye düşünüyorum. Ama şurda bi sıkıntı var Hemşire bana hergün bir bardak yoğurt mayalamam gerektiğini sütün asla hazır olmaması gerektiğini ve hergün bir kaşık yedirmemi söyledi. Birde serçe parmağımın yarısı kadar muz.Şimdi mantık olarak ben hergün 1 bardak sütü nerden bulucam hiç bilmiyorum. Yani 1 litre alsam hepsini aynı anda mayalayıp versem olmuyor mu. Ben bunu ısrarla sordum ama o da ısrarla hayır hergün yeni mayalanacaak dedi. Beni bi aydınlatın size zahmet.
Rabbim büyük hastalıklarla imtihan etmesin bunlar hep geçiciAyy çok geçmiş olsun cnm şurup içirmesi bi dert zaten yarısı yere yarısı giderse mideye ağlaya ağlaya Allah yardımcımız olsun büyüdükçe işimiz zorlaşıyor
Belki kullanışlı olur ama bence pahalı bir ürün püre yedirmeyi düşünmediğim için bu parayı vermemhttps://www.e-bebek.com/philips-avent-scf870-wasabi-hizli-pisirici-ve-blender-p-pav-cf870/
Kizlar bu ürün suan indirimde ek mamaya gecisinde kulanisli olurmuki yorumlari cok güzel siz ne düsünuyorsunuz?
Bende bugün bu ürüne baktım netten. Güzele benziyor.https://www.e-bebek.com/philips-avent-scf870-wasabi-hizli-pisirici-ve-blender-p-pav-cf870/
Kizlar bu ürün suan indirimde ek mamaya gecisinde kulanisli olurmuki yorumlari cok güzel siz ne düsünuyorsunuz?
Bebeklere yoğurt her gün taze mayalanır. Günlük sütlerle yapabilirsiniz.Hergün nasıl mayalanacak ki, ben ufak hazır püre kapları oluyor ya onlardan alıp içlerini döküp ki onlardan yedirmeyi düşünmüyorum, içlerine mayalamayı düşünüyorum birkaç tane. Kapakları açılmayınca sorun olmaz bence. Açtığımı da gün içerisinde yediririm.
Bende blw yapcam ama püre yapmadan sadece buharda pişirme kısmı kullanışlı olmaz mı? Buharda pişirmek için aparatlar var gerçi onlardan mı alsak?Belki kullanışlı olur ama bence pahalı bir ürün püre yedirmeyi düşünmediğim için bu parayı vermem
Bana aparat daha mantıklı geliyor bu parayı buna vermektense başka ihyltiyacı alınır bebeğinBende bugün bu ürüne baktım netten. Güzele benziyor.
Bebeklere yoğurt her gün taze mayalanır. Günlük sütlerle yapabilirsiniz.
Bende blw yapcam ama püre yapmadan sadece buharda pişirme kısmı kullanışlı olmaz mı? Buharda pişirmek için aparatlar var gerçi onlardan mı alsak?
Ay çok heyecanlı bir dönem :)) bakalım nasıl yiyecekler :)Bana aparat daha mantıklı geliyor bu parayı buna vermektense başka ihyltiyacı alınır bebeğin
Biran önce zaman geçse bende çok meraklanıyorum yaaa sayfasında yiğen bebeleri gördükçe heyecan yapıyorum ama.daha iki ayımız var başladın mı sen bir şeyler vermeye ben daha birşey vermedimAy çok heyecanlı bir dönem :)) bakalım nasıl yiyecekler :)
Yok başlamadım anne sütüne devam. 5 ay biticek 24 ünde o zaman yavaş yavaş tadımlara başlicakmışız. 6 ay bitince tam olarak ek gıdaya başlarız heralde. Çocuk peşinde tabakla koşan annelerden olmayız inşallah :)Biran önce zaman geçse bende çok meraklanıyorum yaaa sayfasında yiğen bebeleri gördükçe heyecan yapıyorum ama.daha iki ayımız var başladın mı sen bir şeyler vermeye ben daha birşey vermedim
Ben bayramda mersinde olacam dönünce başlarım artık tadımlara nasıl başlamayı düşünüyorsun blw 180 gün dolması gerekli diye biliyorum Allahım inşAllah olmayız yaa zor oluyor tabak elinde koşturmakYok başlamadım anne sütüne devam. 5 ay biticek 24 ünde o zaman yavaş yavaş tadımlara başlicakmışız. 6 ay bitince tam olarak ek gıdaya başlarız heralde. Çocuk peşinde tabakla koşan annelerden olmayız inşallah :)
Doktorumuz söyleyecek tadımları. Liste verir sanırım. 6 ay bitince blw ye başlicam.Ben bayramda mersinde olacam dönünce başlarım artık tadımlara nasıl başlamayı düşünüyorsun blw 180 gün dolması gerekli diye biliyorum Allahım inşAllah olmayız yaa zor oluyor tabak elinde koşturmak
İyi fikirmiş direk blw yerine önce biraz alıştırma mantıklı olabilir bizde dün gittik doktora ek gıdaya geçiş kilo alımına bağlı dedi kilo alımı bu ay gibi olursa başlamayız az kilo alırsa başlarız gelecek ay dedi bakalım bu ayda beklemedeyiz bizDoktorumuz söyleyecek tadımları. Liste verir sanırım. 6 ay bitince blw ye başlicam.
Burda başka blw ci var mı bilmiyorumda biz senle paslaşalım destek olalım :)İyi fikirmiş direk blw yerine önce biraz alıştırma mantıklı olabilir bizde dün gittik doktora ek gıdaya geçiş kilo alımına bağlı dedi kilo alımı bu ay gibi olursa başlamayız az kilo alırsa başlarız gelecek ay dedi bakalım bu ayda beklemedeyiz biz
Benim çok fena dökülğyor ne zaman durcak bilmiyorum. Tahminim emzirme olayı bitince durur heraldeSizin saçlarınız döküldü mü kızlar? Ne zaman duracak acaba bu dökülme çok can sıkıcı ya
Bencede çoookkkk ihtiyacımız olacak desteğeBurda başka blw ci var mı bilmiyorumda biz senle paslaşalım destek olalım :)
Benimde baya baya dökülüyor dökülmeyen günlerin intikamını alır gibi ne güzel kalınlaşmıştı oysaSizin saçlarınız döküldü mü kızlar? Ne zaman duracak acaba bu dökülme çok can sıkıcı ya
bende blw düşünüyorum inşallah evde olduğum sürece iyice alışır işe başlayıncaya kadar bebekte adapte olur hemBencede çoookkkk ihtiyacımız olacak desteğe
Benimde dökülüyor çok fenaSizin saçlarınız döküldü mü kızlar? Ne zaman duracak acaba bu dökülme çok can sıkıcı ya
Bulduk bir tane daha süper inşAllah becerebiliriz zor bir süreç olacakBenimde baya baya dökülüyor dökülmeyen günlerin intikamını alır gibi ne güzel kalınlaşmıştı oysa
bende blw düşünüyorum inşallah evde olduğum sürece iyice alışır işe başlayıncaya kadar bebekte adapte olur hem