2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Aynen F flowerdaisy daha çok küçük o ve demek ki çok ihtiyacı var. Al kucağına yavrucağını emzir. @sivribiber in de dediği gibi.

Valla benim başımda bir koca bir de kaynana var ki çocuğu emzirirken gözleri faltaşı gibi açılıyor . Çok rahatsız oluyorlar bir şey demeseler de biliyorum. Bunlarla mümkün değil 2 yaşından fazla emzirmek. Malesef. Eğer karışanın yoksa doya doya emzir dilediğince. Anne sütü obez de yapmaz :)
bana karisan olmadi cnm ama uzerinde de cok dusunmedim.eger dusunsem kesemeyebilirdim. cok emince ve meme den baska birseyle ilgilenmemesi ara sira bende sinir yapiyordu.sinirimin ona zarar vermesinden de cekindim acikcasi.ozellikle sabah saatinden baslayip ogleye kadar emip oglen uyaniyordu.bizim uyku duzenimiz de kotu.oglen kalkiyor gece 2 den asagiya uyumuyor.duzenlemeye calsitim her gun yyarim saat erken uyandirmaya basladm ama maalesef ters tepti.birde yanimda yanimda yatiyor koyun koyunayiz yani gece de surekli cani isteyince emiyor.ben cok stresli uyanmaya basladim hem kendim hem onun icin dogru karar vrrdim diye dusunuyorum.kizim benden daha cok haxirmis diyebilirim uyku donguleri haric pek meme istemiyor.acikinca mutfaga gidiyor dolabi acmami istiyor. ayrica oyunlara ve ogrenmeye daha acik hale geldi.emdigi zamanlar bisey oogretmeye oynatmaya kalksam bir elunde oyuncak vir elinde bebe seklundeydi ilgisini veremiyordu

Dünya sağlık örgütü en az iki yıl diyor. Aslında iki yıl üst sınır değil alt sınır. Çocuğunuz diş çıkarıyordur, korkuyordur, güvende hissetmek istiyordur. Aslında emmek sadece beslenmek değildir. Emmek anne kucağı, anne şefkati, güven kaynağı ve doğal bir ağrı kesicidir. Ve doğal olan emzik değil anne memesidir. Çocuk anneyi emzik gibi kullanmaz, aksine emziği anne gibi kullanır. Sürekli emmek istiyorsa onu oyuncağa çevirdiğini değil aksine ona çok ihtiyacı olduğunu düşünmelisiniz. Ve en az iki yaşına kadar emzirmelisiniz.

Ayrıca iki yaşından sonra emme ihtiyacı azalacağı için araları kendi açacaktır zaten.

İki yaşından sonra da travma yaşatmdan kademeli bir şekilde bıraktırmalısınız.

Tabi çocuğunuzun annesi sizsiniz ve onun için en doğru kararı siz vereceksiniz.

Sevgiler
tabikide meme onun herseyi sadece beslenme kaynagi degil.dogduktan sanitim yariyarim saat sonra getirdiler emzirdim ve tenimin kokusunu sicakligini hissettigi o essiz an.meme ye guven duygusu baglilik ve ihtiyaci var bununda farkindayim.ama bu bir surec bugun yasanmaza ileride yasanicak.ayrica aramizdaki bag i guclendirmek icin bol bol sarilip koklasiyoruz.kizimi uyutma isini bile babasina devretmiyorum.onu istemedigi dusunmesin diye. her cocuk farklidir ve anneler kendi cocuklarini tanirlar.son zamanda emmesi bitince kapat bitti deyip yakami kapatiyordu.birde cok yemek yedigi icin uyku saatinde emmek isteyipfde emmemediginden yada emsede midesi rahatsiz olunca anliyirdum uyuyamadigini

bende aglar dye dusundum ama inanki hic aaglamadi
Gün içinde yemek yemek hiç yok zorla meyve yiyor onun haricinde keyfi isterse yarım kase yoğurt daha hala yemek yedirmeye geçemedim herkes şaşırıyor nasıl yemez diye onlarda uğraşıyor yesin diye yok yemiyor İnan bi yere gidemez oldum çocuk huysuzluk edecek ağlıyacak diye meme verince herkes yemek yemesi için kes diyip duruyor Dr da aynı düşüncede ama tek başaramıyorum özellikle gece Yanımda yatıyor 2 meme emiyor bide her uyandığında nadir 1 saat uyuyor yoksa emme bitip uyuyor yarım saat sonra anne meme diye ağlıyor

Bizim dr sa kes dedi çünkü yemek yemiyor sürekli meme istiyor gece de hiç uyku yok devamlı meme diye ağlıyor ama kesmeyi beceremedim tek başıma kafam kaldırmıyor ağlamalarını hatta şimdi bile memede
canım çok haklısın hele gece aglaması sabaha kadar memede ve aglıyo tahammulum kalmıyo arada kafama esiyo bıraktırsammı diye cunku sıfır uyku yemek hıc yok ama ya bıraktırınac duzelmezse en azından simdilik memede doyuyo ama cok zor tabi

Gün içinde yemek yemek hiç yok zorla meyve yiyor onun haricinde keyfi isterse yarım kase yoğurt daha hala yemek yedirmeye geçemedim herkes şaşırıyor nasıl yemez diye onlarda uğraşıyor yesin diye yok yemiyor İnan bi yere gidemez oldum çocuk huysuzluk edecek ağlıyacak diye meme verince herkes yemek yemesi için kes diyip duruyor Dr da aynı düşüncede ama tek başaramıyorum özellikle gece Yanımda yatıyor 2 meme emiyor bide her uyandığında nadir 1 saat uyuyor yoksa emme bitip uyuyor yarım saat sonra anne meme diye ağlıyor
benim yegenimde oyleydu ablam gerci meme verdi ek gidaya gecmedi 1 yasina kadar.onunda etkisi vardi tabi.ama simdi 4 yasinda yiyor .ama tabi hrrseyide seciyor.bilmiyorum cnm belki duzelir memeyi kesince dene istersen bi salca sur bant yapistir ne bileyim .meme vermeyecegjnj anlayinca yemek yiyebilir.

canım çok haklısın hele gece aglaması sabaha kadar memede ve aglıyo tahammulum kalmıyo arada kafama esiyo bıraktırsammı diye cunku sıfır uyku yemek hıc yok ama ya bıraktırınac duzelmezse en azından simdilik memede doyuyo ama cok zor tabi
cnm hepinizi o kadar iyi anliyorumki anne stresli olunca bu en cok da yavrularimiza yansiyor.ben bazen kizim yeter artik elini cek yakamdan dedigumi hatirliyorum sonra uzuldum ama ne yapayim .

kızlar sağlık ocağında yapılan aşıların içinde menenjit aşısı var ama herkes özel olarak 210tl kadar verip özel menenjit aşısı yaptırıyor 24.aya kadar yapılması gerekiyor siz yaptıracak mısınız? iki aynı aşı çok değil mi? ya da ebenin yapacacapı yeterli olacak mı?

benim yegenimde oyleydu ablam gerci meme verdi ek gidaya gecmedi 1 yasina kadar.onunda etkisi vardi tabi.ama simdi 4 yasinda yiyor .ama tabi hrrseyide seciyor.bilmiyorum cnm belki duzelir memeyi kesince dene istersen bi salca sur bant yapistir ne bileyim .meme vermeyecegjnj anlayinca yemek yiyebilir.
Yemek yemesi lazımken biz çorbaya bile geçemedik çok canımı sıkıyor bu durum

Seninkine mi yemiyor binde bir bişeyler yiyecek oluyor diş gelicek gibi olunca gene yeme içme gidiyor

kızlar sağlık ocağında yapılan aşıların içinde menenjit aşısı var ama herkes özel olarak 210tl kadar verip özel menenjit aşısı yaptırıyor 24.aya kadar yapılması gerekiyor siz yaptıracak mısınız? iki aynı aşı çok değil mi? ya da ebenin yapacacapı yeterli olacak mı?
Biz yaptırmıştık Dr yapmak lazım demişti.

bizde yaptirdik tek asi

Seninkine mi yemiyor binde bir bişeyler yiyecek oluyor diş gelicek gibi olunca gene yeme içme gidiyor
zorla oyunla cok az cıldırıyorum bazen bunun yedıgını 6aylıklar yıyo dıyorum azıları cıktı kızımın dişden degıl hep boyleydı

zorla oyunla cok az cıldırıyorum bazen bunun yedıgını 6aylıklar yıyo dıyorum azıları cıktı kızımın dişden degıl hep boyleydı
6.ay anne sütü bitti bizde beslenme bitti günlerce yemediği oluyor dişle alakası yok bi doktor dişi gösünüzde çok büyütmeyin her bünyede iştahsızlık yapmaz demişti, iştahsız çocuk bambaşka oluyor çeken bilir.. azıcık ağzını açsa diye neler yaparsınız ama açmaz. azıcık ağzını açıp yiyen çocukların anneleri bile sizi anlamaz o derece... bilen bilir yani malesef... zorlasan olmaz güzellikle zaten yemez vitamin vs doktora gidilir onda da bir şey çıkmaz... yani bazı çocuklar böyle yapacak bir şey yok kimse açlıktan ölmez yediği önünde yemediği de arkasındadır muhtemelen büyüdüklerinde ay hiç yemezdin diyip geçeceğiz sağlıklılarsa hiç dert etmeyin ama bağışıklık düşükse yine doktora veya başka doktora

Önceki sayfalarda gördüm de bahsetmek istedim. Bebekleri tiksindirerek veya korkutarak memeden kesmek çok ciddi bir travma sebebidir. İlerki yaşlarda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Zorunlu durumlar olmadıkça en az 2 yaşa kadar emzirmeyi Dünya sağlık örgütü öneriyor. Bırakırken de ikna ederek güzellikle konuşarak ve kademeli bir şekilde bıraktırılmalıdır.

tekrarlayan isal gecen ay 10gune yakın isal kusma vardı viral enfeksiyon dedi dr.zor atlattık aradan 1 2 hafta gecti rota virüsü kaptı cok halsiz düştü yavrum 4gündür iyydiki bugun tekrar isal rotamı tekrarladı bilmiyorum ne yapacagım onuda bilmiyorum zaten cok zayıf zorbela yeme alışkanlıgı kazandırıp azıcık kılo aldırıyorum tekrar gidiyo

Benim annem ve tum sulalesi tansiyon hastasi benimde hamilelikten önce 13 yada 14 kücük 8.9 falan ciktigi oluyodu ama sukur hamile oldugumdan beri buyuk en fazla 12.9 kucuk 8 cikiyo. surekli degilse ve tansiyon hastasi degilsen normal karsiliyorlar bir defalik yüksek cikmasi problem olmaz tabiki takip edilmesi gerekir her gittigimde ölcüyorlar normal diyor burdakiler
Merhaba eski konu ama baska forum bulamadım.10 hafta 4 gunluk hamileyim.sağlık ocağındabugun tansiyonum 14 9 çıktı.aile hekimim korkuttu beni.holter taktır bence diye.kadın doğumcumda iki kez gittiğimdede 12 8 di.çok korkuyorum.zaten anksiyetem var.herşeyden panik oluyorum.senin nasıl gecti.yukseldimi hiç tansiyonun hamileyken

X