2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
sagol canım ben ankaradayım yatagını ayaırmayı henuz dusunmuyorum zaten sabaha dek kucagımda mumkun degıl gecede sık emıyo ama bıkac dk.

malesef annem yok kaynanam görümcemler 10dk.mesafede ama ben onlara iş yapmadımı kıyamet kpuyo anlıcan kimsem yok
Kolayliklar dilerim.
Boşverin işi gucu.eninde sonunda olur.
Zaten bugunlerde cabucak gececek.
Guzel havalari degerlendirin.
Cikin bebeginizle acik havada parklarda dolaşin.bir simit yiyin.gifin bir caybahcesinde cay icin.kucaginiza alin bazen sarmaşdolaş yuruyun.vitamin haplari kullanin.enerjinizi yuksek tutun.
Herseyi birakip bebeginizin gozlerine bakarak sevişin onla.gulun.opunnn.
Sonra bu gunleri bulamiyor insan.15 ay olmak uzere bizimde.

kendimi bir garip hissediyorum dertlesemeye geldim.dun itibariyle kizimi memeden kestim.hem sucluluk hem uzuntu hem agrilar hepsi bir yandan

Neden kestin merak ettim? Dertleşmeye gelmişsin madem, dök içini :)
asiri emiyordu. abartisiz 2 dk da 1.artik emzik yerine koyuyordu.o nedenle pek oyun oyuncak odaklanmiyir.birde sadece meme ile uyumayi bildigi icin uyku duzeni hic yyok gece 2 lerde siziyor.gece 2 ye kadar 3 kere uyutma seansina girip cikuyirduk.yemek yiyip birde ustune beni emince artik koca gobegiyle uyuyamiyordu.beslenmeside iyi olunca kestim emzirmeyi ne kadar dogru yaptim bilmiom.mantiken dogru yaptim ama annelik yanim buruk

asiri emiyordu. abartisiz 2 dk da 1.artik emzik yerine koyuyordu.o nedenle pek oyun oyuncak odaklanmiyir.birde sadece meme ile uyumayi bildigi icin uyku duzeni hic yyok gece 2 lerde siziyor.gece 2 ye kadar 3 kere uyutma seansina girip cikuyirduk.yemek yiyip birde ustune beni emince artik koca gobegiyle uyuyamiyordu.beslenmeside iyi olunca kestim emzirmeyi ne kadar dogru yaptim bilmiom.mantiken dogru yaptim ama annelik yanim buruk
çok benzer hikayemiz. 1 haziran doğumlu kızım. Nasıl kestiniz , anlatır misiniz ? Ocak gibi ben de düşünüyorum malesef bu yüzden. Son ornek bu gece tam 10 defa uyandı. Dalamayinca sinirinden çığlık çığlık ağlıyor yavrucugum.
**geceden kastim gece 12 den sabah 7 ye kadar olan kısım.

Anladım. Zaman zaman oğlum da memeye çok düşkün oluyor. Geçen gün biraz rahatsızdı örneğin, abartmıyorum yenidogan gibi akşama kadar memedeydi. Bence kendilerince bir ihtiyaçları var ki bunu gidermek için emmeye veriyorlar kendilerini.
Elbet hepimiz bir gün bu burukluğu yaşayacağız. Senin kuzunun da nasibi bu kadarmış diyelim.

Dünya sağlık örgütü en az iki yıl diyor. Aslında iki yıl üst sınır değil alt sınır. Çocuğunuz diş çıkarıyordur, korkuyordur, güvende hissetmek istiyordur. Aslında emmek sadece beslenmek değildir. Emmek anne kucağı, anne şefkati, güven kaynağı ve doğal bir ağrı kesicidir. Ve doğal olan emzik değil anne memesidir. Çocuk anneyi emzik gibi kullanmaz, aksine emziği anne gibi kullanır. Sürekli emmek istiyorsa onu oyuncağa çevirdiğini değil aksine ona çok ihtiyacı olduğunu düşünmelisiniz. Ve en az iki yaşına kadar emzirmelisiniz.

Ayrıca iki yaşından sonra emme ihtiyacı azalacağı için araları kendi açacaktır zaten.

İki yaşından sonra da travma yaşatmdan kademeli bir şekilde bıraktırmalısınız.

Tabi çocuğunuzun annesi sizsiniz ve onun için en doğru kararı siz vereceksiniz.

Sevgiler

bizded e durum aynı hatta dahada beter gece sıfır uyku ama 2yaşa kadar sabr edecegım dr.sakın kesme 2ye kadar emsin dedi

bizded e durum aynı hatta dahada beter gece sıfır uyku ama 2yaşa kadar sabr edecegım dr.sakın kesme 2ye kadar emsin dedi
Bizim dr sa kes dedi çünkü yemek yemiyor sürekli meme istiyor gece de hiç uyku yok devamlı meme diye ağlıyor ama kesmeyi beceremedim tek başıma kafam kaldırmıyor ağlamalarını hatta şimdi bile memede

kendimi bir garip hissediyorum dertlesemeye geldim.dun itibariyle kizimi memeden kestim.hem sucluluk hem uzuntu hem agrilar hepsi bir yandan
Hazir degilsin demek ki. Hadi kucakla yavrunu emzir. Şurada en fazla 1 sene daha emecekler sabret biraz daha.
Ben kendi bırakırsa karışmam ama kendi kararimca 2020yi göreyim diyorum :)

Aynen F flowerdaisy daha çok küçük o ve demek ki çok ihtiyacı var. Al kucağına yavrucağını emzir. sivribiber sivribiber in de dediği gibi.

Valla benim başımda bir koca bir de kaynana var ki çocuğu emzirirken gözleri faltaşı gibi açılıyor . Çok rahatsız oluyorlar bir şey demeseler de biliyorum. Bunlarla mümkün değil 2 yaşından fazla emzirmek. Malesef. Eğer karışanın yoksa doya doya emzir dilediğince. Anne sütü obez de yapmaz :)

çok benzer hikayemiz. 1 haziran doğumlu kızım. Nasıl kestiniz , anlatır misiniz ? Ocak gibi ben de düşünüyorum malesef bu yüzden. Son ornek bu gece tam 10 defa uyandı. Dalamayinca sinirinden çığlık çığlık ağlıyor yavrucugum.
**geceden kastim gece 12 den sabah 7 ye kadar olan kısım.
bant yapistirdim cnm gorunce gorunce istemiyor.aslunda dun gece ye kadar pek aramadi. ama uyku aralari aliskanligi oldugu icin uyuyamadi agladi biraz

Hazir degilsin demek ki. Hadi kucakla yavrunu emzir. Şurada en fazla 1 sene daha emecekler sabret biraz daha.
Ben kendi bırakırsa karışmam ama kendi kararimca 2020yi göreyim diyorum :)
bir vereyimmi diye aklimdan gecirdim ama vermedim cnm kestim. verseydim aramizdaki guven bagi zedelenirdi.kandirmak istemedim acikcasi bir yok bir var olmaz kararli olmak lazim biraktirinca

X