2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bal kabağını sevmedi galiba ya 3 günde 3 lokma almamıştır :) ağzına götürüyor ama devamı gelmedi. Yarın yeşil kabağa geçeceğim bakalım onda ne tepki verecek :)
Benim ki normal patatesi bile sevmedi bal kabagini dusunemiyorum once havuc mu denesem bal kabagi mi bir de bal kabagini nasil verdiniz buharda mi

Şu sosyal medyada falan bazı videolar var ya hani burnu tıkalı bebeğin burnuna bir anda bir şey sıkıyor enjektörle, diğer taraftan tüm sümükleri çıkıyor hani o ne? Serumfizyolojik mi? Tehlikeli değil mi öyle? Genzine kaçmaz mı? Ya da o kadar şiddetli sıkmak acıtıp burnunu kanatmaz mı?

Bende icine skiyorum damla damla vermiyorum oglumun burnu cok tikali cünkü. Hemen ters ceviriyorum bi sknti olmuyor.

Ek gıdaya yeni geçen anneler ne tür gıdalar veriyorsunuz bebeklerinize.Ben sabah yumurta sarısı öğleden sonra elma muz püresi akşam da yoğurt veriyorum sizler neler veriyorsunuz
Bizi doktorumuz 4.ayda ek gıdaya başlattı kendince ama ben tam olarak 6. Ayın dolmasını bekliyorum bu süre zarfında evde yaptığım yoğurt dan verdim bi iki gün yedi sonra reddetti elma soyup eline verdim oyalansın diye pek bi iştahlı sarılınca pure yapıp verdim akabinde kabızlık gibi bi sorun oldu kayısı suyu verdim dunde markette şeftali püresi gördüm hipp in onu aldım biraz da ondan verecek :) doktoru dinlememekle iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum kızım hala 6 kg

Biz sebzelerle baslamaya calistik doktorun verdigi listeye baksam sekerli muhallebi falan var hic dikkate almadim listesini ama suan ek gida hic basarili degiliz zaman ne gosterir bilmiyorum
Bizimkin de sebze püresinin içine tuz ekleyin yazıyor ben kendi bildiğimi yapıyorum yavaş yavaş alışacaklar hiç endişe etmeyin

Kilosu normalin altında sanırım yanlış anlamayın kıyaslama değil ama bizimki 7 buçuk kilo anne sütü sanırım artık yeterli gelmiyo ek gıdaya başlayın zaten öyle yemiyorlar ki tadiyorlar bence bi zararı olmaz bizim doktor da 6 aylık oldu ek gida sürecini anlatır dedim zorla ben sordum alelacele bi kitapçık tutuşturdu orda da tuz katin meyve suyu verin yazıyo bende doktorumuzu değiştirmeyi düşünüyorum

34 haftalık doğduğu için birazda ama evet biraz kilosu az ama boyu uzayıp kafası büyüdüğü için sağlıklı kabul ediliyor şurda 15 gün kaldı bişi olmaz beklesin biraz daha :) tuz....ilginç belki doktorun katolagda ne yazdığından haberi yoktur

Benim ki normal patatesi bile sevmedi bal kabagini dusunemiyorum once havuc mu denesem bal kabagi mi bir de bal kabagini nasil verdiniz buharda mi
Ben her şeyi buharda yumuşatıp veriyorum. Damağıyla ezebileceği kıvama getiriyorum.
Bugün yeşil kabak verdim, bunda daha başarılı oldu gibi. Ağzına daha çok götürdü yani. Yuttu mu bilmiyorum gerçi :)
Sırayla tek tek dene bence 3 gün kuralıyla. Hiç ağzına götürmediklerini aralarda yine sun.
Cok normal cunkü 45 gün tadım
Sonrası Zor
Evet biliyorum da sanki bi anda yeni bir aşamaya geçecekmişiz gibi gelmişti
Bizimkin de sebze püresinin içine tuz ekleyin yazıyor ben kendi bildiğimi yapıyorum yavaş yavaş alışacaklar hiç endişe etmeyin
Hayır sakın tuz ekleme, ilk 1 yıl tuz şeker tehlikeli bebekler için.
Muz için de erken şu anda elma armut falan verebilirsin.

Kizlar hangi uyutma seklini kullaniyorsunuz biz son care sallamaya basladik yoksa agliyor uyuyamiyor gerci uyusa bile en cok 2 saat sonra ayakta gecede uyku yok devamli memede. Bebegi uyuyan annelerin kullandigi bi yontemi var mi?
Sorma yaaa bizde de oyle. Bazen sinirlerim bozuluyo kucakta ya da memede uyuyo. Yataga koyup bi oyurayim diyorum hooop cıglıkla uyanıyo. Nasıl beni bırakırsın der gibi hele gece 1 ila 2 saat arası uyanıyo. Hadi memeye. Tabi emmekten mide sisiyo hadi kucakta hoppala hoppala. Ne halim kaliyo ne de belim. Korkuyorum bitkin dusup kalcam diye. Surekli netten uyku egitimi arastiriyorum ama yapmaya cesaret edemedim. YARDIM edebilicek tavsiyesi olan var mııııi??

Hastalarina veriyo sonuçta incelemesi gerekmez mi :) sağlıklı olsun da boy ve baş çevresi daha önemli

şeker ve tuza karşıyım kendimizde bile yeşil kabağını tek mi verdiniz

Devam sütü almayan çocuğa ne önerirsiniz? Eski usül mü yapayım? Keçi sütünün içine yumurta sarısı, ev yapımı peynir vs koyup devam sütü yerine versem olur mu? Bugün hemşire pekmez de verebilirsin dedi. Benim çocuğum devam sütü almıyor. İçine meyve de koysam, kaşıkla da versem ne yaparsam yapayım yok olmuyor. O tahıllı gıdalardan, kaşık mamalarından da aldım. Onlardan da yemiyor. Ev yapımı yoğurt, rendelenmiş meyve yiyor. Ne yapayım bir akıl verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…