• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Devam sütü almayan çocuğa ne önerirsiniz? Eski usül mü yapayım? Keçi sütünün içine yumurta sarısı, ev yapımı peynir vs koyup devam sütü yerine versem olur mu? Bugün hemşire pekmez de verebilirsin dedi. Benim çocuğum devam sütü almıyor. İçine meyve de koysam, kaşıkla da versem ne yaparsam yapayım yok olmuyor. O tahıllı gıdalardan, kaşık mamalarından da aldım. Onlardan da yemiyor. Ev yapımı yoğurt, rendelenmiş meyve yiyor. Ne yapayım bir akıl verin.
Tüm mamaları denedin mi diyecek ama ortalama 50 liradan içilmeyen bir suru sut acaba deneme paketleri nerden bulunabilir o nın damak tadına göre muhakkak vardır...kaşık mamalarında da ...bize reflu denildiğinde doktor küçük deneme paketleri vermişti markaların yaptım tadını beğendiğine para verip aldım

Sorma yaaa bizde de oyle. Bazen sinirlerim bozuluyo kucakta ya da memede uyuyo. Yataga koyup bi oyurayim diyorum hooop cıglıkla uyanıyo. Nasıl beni bırakırsın der gibi hele gece 1 ila 2 saat arası uyanıyo. Hadi memeye. Tabi emmekten mide sisiyo hadi kucakta hoppala hoppala. Ne halim kaliyo ne de belim. Korkuyorum bitkin dusup kalcam diye. Surekli netten uyku egitimi arastiriyorum ama yapmaya cesaret edemedim. YARDIM edebilicek tavsiyesi olan var mııııi??
Valla ışık söndürdüm yalnız bıraktım yok uyumuyor hatta daha çok ağlıyor artık beni gören komsular bebek çok ağlıyor diyo oğluma bakmıyorum ima eder gibi sinir bozucu

Devam sütü almayan çocuğa ne önerirsiniz? Eski usül mü yapayım? Keçi sütünün içine yumurta sarısı, ev yapımı peynir vs koyup devam sütü yerine versem olur mu? Bugün hemşire pekmez de verebilirsin dedi. Benim çocuğum devam sütü almıyor. İçine meyve de koysam, kaşıkla da versem ne yaparsam yapayım yok olmuyor. O tahıllı gıdalardan, kaşık mamalarından da aldım. Onlardan da yemiyor. Ev yapımı yoğurt, rendelenmiş meyve yiyor. Ne yapayım bir akıl verin.
Ben doktorumun soyledigini soyleyeyim sbahlari tuzsuz labne nim icine yumurta sarisinin dortte birini bir cay kasigi organik pekmez katip yedirebilirsin dedi benim oglumda devam sutunu cok zor yiyiyor.bunu soyledigimde corba yapip icine katabilirsin devam sutunu dedi bende kirik pirincle yayla corbasi yapiyorum yarisina devam sutu katiyorum.aptamilin sutlu pirincli kasik mamasi var sekersiz ona biraz pekmez katip yedirebildim zorda olsa.gecen bir arkadasim devam sutuyle patates puresi yaptigini soylemisti onuda denicem.

Valla ışık söndürdüm yalnız bıraktım yok uyumuyor hatta daha çok ağlıyor artık beni gören komsular bebek çok ağlıyor diyo oğluma bakmıyorum ima eder gibi sinir bozucu
Bence etrafın dediklerini umursamamaya çalış. Bebek bu, ağlayacak tabi. Tek iletişim yolu ağlamak.
Kendi görüşüm ise uyutmak için yalnız bırakıp ağlatma. Yanında olsun, emmek istiyorsa emsin. Eninde sonunda uyumayı öğrenecek. Bir daha bu aylarda olmayacaklar, kıymetini bilmek gerek :KK200:
Canım ilk neyle başlamıştınız ek gıdaya?
Bal kabağı :KK53:
Sen ne yaptın? Başladın mı ek gıdaya?

Bugün kontrole gittik oglumun bogazi gecti gibi kizarikligi ama kulaga gecti bu sefer. Kan tahlili yapildi doktorum enfeksyondan korktu igne gereke bilir dedi. Antibyotik kullandihimiz halde. Tahliller cikti gribal enfeksyonmus korktugu gibi deilmis dedi. Yanliz B12 vitamini sinirin altinda. Igne baslatti haftalik. Bol hayvansal gidalar vermemi söyledi :KK42:

Bugün kontrole gittik oglumun bogazi gecti gibi kizarikligi ama kulaga gecti bu sefer. Kan tahlili yapildi doktorum enfeksyondan korktu igne gereke bilir dedi. Antibyotik kullandihimiz halde. Tahliller cikti gribal enfeksyonmus korktugu gibi deilmis dedi. Yanliz B12 vitamini sinirin altinda. Igne baslatti haftalik. Bol hayvansal gidalar vermemi söyledi :KK42:

Ne kadarlık bebeğiniz? Geçmiş olsun.

Bence etrafın dediklerini umursamamaya çalış. Bebek bu, ağlayacak tabi. Tek iletişim yolu ağlamak.
Kendi görüşüm ise uyutmak için yalnız bırakıp ağlatma. Yanında olsun, emmek istiyorsa emsin. Eninde sonunda uyumayı öğrenecek. Bir daha bu aylarda olmayacaklar, kıymetini bilmek gerek :KK200:

Bal kabağı :KK53:
Sen ne yaptın? Başladın mı ek gıdaya?
Mecbur ona ayak uyduruyorum zaten ama zor oluyormuş uyumayan bebek 1 yıl olsun düzelir diyorlar daha 6 ay olamadık :anne:

Töpfer devam sütünün içine hemşirenin tavsiyesi ile bir tatlı kaşığı pekmez koydum ve sonunda başardık. İçti bitirdi. Töpfer hakkında görüşleriniz nelerdir? Ben hep iyi şeyler okudum ama gıda dedektifinin sayfasına uyarıda bulunmuşlar, içeriği paylaşması ile ilgili sıkıntı çıkarmışlar. Nedendir ki?

Bu arada sakın köy pekmezi vermeyin, çok kaynatıldığı için kanserojen maddeler oluşuyormuş köy pekmezinde. Koska, tariş gibi güvenilir markaların pekmezini alın dedi.

Bir de bir şey soracağım, bebek arabasının içine bebeğinizin rahat etmesi için bir şey yerleştiriyor musunuz? Ben polar bebek arabası tulumu gördüm ama yaşadığımız yer o kadar soğuk olmadığı için pişer çocuk içinde. Başka öneriniz var mı?

Töpfer devam sütünün içine hemşirenin tavsiyesi ile bir tatlı kaşığı pekmez koydum ve sonunda başardık. İçti bitirdi. Töpfer hakkında görüşleriniz nelerdir? Ben hep iyi şeyler okudum ama gıda dedektifinin sayfasına uyarıda bulunmuşlar, içeriği paylaşması ile ilgili sıkıntı çıkarmışlar. Nedendir ki?

Bu arada sakın köy pekmezi vermeyin, çok kaynatıldığı için kanserojen maddeler oluşuyormuş köy pekmezinde. Koska, tariş gibi güvenilir markaların pekmezini alın dedi.

Bir de bir şey soracağım, bebek arabasının içine bebeğinizin rahat etmesi için bir şey yerleştiriyor musunuz? Ben polar bebek arabası tulumu gördüm ama yaşadığımız yer o kadar soğuk olmadığı için pişer çocuk içinde. Başka öneriniz var mı?
Ben icine battaniye seriyorum arabanin.

Benim kaynanamlar pekmez yapiyor ve pekmez öyle oluyor uzun kayniyor koca bir kazan anca piser. Bizim köydekiler yillardir yapiyor ve cok sükür kimseye bisede olmadi simdiye kadar :). Hatta pekmezimiz cok güzel oldu bu yil.

biz pekmezi guneste cikaririz. guneste cikana gun pekmezi ateste kaynayarak olan pekmezw kara pekmez denir. bu arada bebislere ne zaman pekmez verilmeli ben bilmiyorum ondan soruyorum

7:30 anne sütü
9:30 anne sütü
11:30 anne sütü
12:30 reflu maması
14:40 anne sütü
15:30 yoğurt
16:30 anne sutu
18:30 anne sütü
20:30 anne sütü
22:30 reflu maması
00:00 anne sütü
4:30 anne sütü
Yogurt ne kadar veriyosun canm

Ben icine battaniye seriyorum arabanin.

Benim kaynanamlar pekmez yapiyor ve pekmez öyle oluyor uzun kayniyor koca bir kazan anca piser. Bizim köydekiler yillardir yapiyor ve cok sükür kimseye bisede olmadi simdiye kadar :). Hatta pekmezimiz cok güzel oldu bu yil.

Uzun kaynatıldığı için kanserojen madde ürettiğini söylediler, şu ana kadar kimseye bir şey olmamış olabilir ama hemşire uyardıktan sonra o riske girmem, size afiyet olsun :)

Back