• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kizlar daha erken ama şu tarih diye kafama koymazsam zayiflayamam hangi ayda diyet ve spora baslasam siz ne dusunuyorsunuz
Valla emzirirken zayıfladım diyolar da bizde pek geçerli olmuyo sanırsam 6 aylık olunca bebeğin başlarsın canım ben oyle yapacağım 7 kilo fazlam var

Gunduz uykusu sırt ustu veya yan yatırırsam 10 dk bile uyumuyo ama yüzüstü yatırınca bi iki saat uyuyor biliyorum tehlikeli ama sürekli takip ediyorum ...oyun halısına sıra gelince şuan erken değil mi ya tiny love var bizde şuan oyuncakları ilgisini çekmiyor ki ....rota vurusu aşısı ise kararsızım ya bide kusarsa vs vs

Sling ya da kanguru kullanan var mi aranizda
Ben sling aldım, elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum ama bizimki sanki sevemedi bi türlü. Sözde sıkı sıkı olmayı severlermis, bizimkisi hareketleri kısıtlanıyor diye veryansın ağlıyor içine girince. Cok mutlu olduğu bi anda koymam lazım ki anca oyle :) çok istiyorum aslında içinde dursun ben de işime gücüme bakayım. Cocuğuna bağlı sanırım bu işler :)

Ben sling aldım, elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum ama bizimki sanki sevemedi bi türlü. Sözde sıkı sıkı olmayı severlermis, bizimkisi hareketleri kısıtlanıyor diye veryansın ağlıyor içine girince. Cok mutlu olduğu bi anda koymam lazım ki anca oyle :) çok istiyorum aslında içinde dursun ben de işime gücüme bakayım. Cocuğuna bağlı sanırım bu işler :)
Aslinda bunun icin sordum benimki de sevmedi

Kızlar rota virüs aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Az önce başka bi yerde bu hastalıktan ölen bebek duydum çok etkilendim eşimde devlet karşılamıyorsa bi sıkıntı mı yaratır acaba diye beni huylandırdı fikirleriniz nelerdir?
8 yaşında bir kızım var ona yaptırdım şimdi oğluma da yaptıracağım çok önemli bi aşı çok kolay bulaşabilen tehlikeli bir hastalık çünkü

Sutunu sag canim. Arkadasin dedigi gibi mamayi kesinlikle biberonla verme. Memeye donmen cok zor olur. Meme ucuna benzeyen biberonlar da kesinlikle tuzak. Alistirma bardagi alip onunla mama verebilirsin. Cok gecmis olsun
emziriyorum cnm.doktor emzirebilirsin dedi.kortizonu aldiktan 4 saat sonra emzir dedi.80 mg dan basladim.ilacima.40 mg olunca 4 saat beklemene grek yok dedi.benim tabi pek icime sinmediginden ilaci ictikten sonra 4,6 saat icinde sutumu komple sagip atiyorum.yeni gelen sutle besliyorm ama tabi ilacimdan 7,8 saat sonra icmis oluyor.mama veriyorum aralarda .ama gece sutlerimi saklamayi dusujuyorym sonucta ilac alimimin ustunden 20,24 saat gecmis oluyor.ayrica biraz da depoladim ilac almadan evvel.emmeyi unutmasin diye mama yedirdikten sonra emziriyorum hem az maruz kaliyor

kortizon baslamamizin yani sira birde yarin asilarimiz var hem 2.ay asisi hemde rota.doktorumuzu da degistirdik bu arada bir suru sikinti cikti.daha once kizim hastanede kalmisti.idrar ,usg ,eko vs vs cekildi.idrarini sormustum ozelllikle birsey cikmadi dedi servisteki hemsireler.butun sonuclar temiz dediler.sonra kalca usg cektirelm oyle dr una cikalim dedik.bayramdan oncesiydi hastaneyi aradim randevu almak icin dr izindeydi bayram dahil izinliymis bayramdan sonra gelin denuldi.ben tek basima gittim sonuc gostermeye tekrar ucret istediler vs.o ucret seyleri bayagi bi sikintili oldu gecen gittigimisde bilgi islem sistemi coktu resmen.nyse para onmli degil.muayene olmamamiza ragmen odedik.nyse kortizon durumunu da danismak icin gittigimizde kizimda idrar yolu enfeksiyonu oldugunu ogrendim.yanj 1 ayyy onceee dusunebiliyormusunuz.idrr ve kultur kotu cikmus o yuzden kizim pisikten kurtulamiyormus.dr da kna karistiysa diye tekrar idrar ve 4 tup kan istedi.sinirlendik tabi kii de 1 ay gecti simdi kana gectiyse kim hesap vericek :mapus:

yeni buldugmuz dr da kana karistiysa cocuk boyle olmaz dedi.ve sadece idrar istedi.idrar kotu cikti gene yarin kulturu bekliyorum.o da kotu cikarsa igne baslayacak kizim.1 ay boyunca tedavi si olmadi kizimin :( bu arada kana karisinca ne olur cocukts bilen varmi.birde igne nasil oluvak surec ne olucak biliyormusunuz :( gercekten hamile kaldigimdan beridir stresli zamanlar geciyorum

bilenler bilir.erken dogum riskiyle 35 gun hastanede kaldim 7,/24 serumlara bagli.sukur 39.uncu hftada normal dogumla dunyaya getirdim kizimi.kesik ve yirtilmalarimdan dolayi bir suru dikisim vaar.sonra dikisler enfeksiyon kapti halen daha onun icinde tedavi goruyorum.ayni surecte hemeroid sikintim vardi kanamam yani.hersey artik duzene giriykr derken dr kizimi hastabeye yatirma karari aldi.kaldik ama kendimi dusunmuyorum ama kizimin psikolojisi cok bozuldu.10 gun boyunca surekli sicradi 5 dk uyudu sicradi korkuyordu :( kllarini kan alirken sikmislardi mosmordu.ee sonunda geldik 2 aylik oldu simdide yuz felci gcirdim emzirememe fikri beni daha farkli boyutlara tasidim.su anda da ya zarari olursa diye endiseliyim.uzerine kizimin idrar yolu enfeksiyonu eklenince :KK34:

sukur gene halimize ama.endiselenmedn edemiyorum hem kortizon alip emzirmwk hem asilari.hem birde idrar yolu enfeksiyonunda dolayi igneye baslarsak etkilerlermi birbirlerini bilemiykrum efehatun efehatun fikirlerini belirtirsen cok sevinirim

birde cok sagolsun cevremdeki insanlar cok anlayislilar esim dahil.sinirden oldum heralde yuz felci.annemle anne ogul gibilerdi ta ki kizim.olana kadar .hic birseyde anlasamiyorum.kizimla ilgli.onu gectim ev duzeninde de oyle esim cok takintili bazi seylere.he annneme bakarsan o da kafasina buyruk.bugun bana bile danismadan salonda koltuklarin yerlerini degismis.kucucuk tencereyi en buyuk ocaga alip oyle pilav yapiyor esim kadar bende kiziyorum ama.genede umursamiyorum sonucta sagligim onemli ve anneme ihtiyaci.var ne olursa olsun.kortizon etkisini simdiden gostermeye basladi cok cok halsizim.kemiklerim.sizliyor istahimda cok kapali her zamanki gibi.dogumdan sonra dogumda aldigim 13 kiloyu coktan verdim.bu gidisle daha veririm.gibi

ne guzelmis boyle yargilanmadan dinlenmek.annem surekli kizim.dogdugundan beri klimalara karsi izmir yniyor sicaktan nemden.neymis esimden ayri salonda yerde yaticakmisim.klimayi degil balkon kapisini acip oyle uyucakmisim.ve de surekli halde yazin bebek bakmak korumak zor deyip duruyor en son dayanamadim.ne yapayim icime sokayim.ocak ayinda dogurayim.dedim.artik geldiler.esim desen o da alem surekli beni strese sokuyor her yaptigim hareket soyledigim soze elestiriyor gerci hmile kaldigimdan beridir boyle canimdan bezdirdi beni.anneme de surekli kiziyor tabi ona bisey diyemediginden bana sariyor.sastim kaldim.

Arkadaslar Bugun doktora gittik bebegım uyuyordu uyandı ağlamaya başladı bende hemen emziğini verdim yanağını okşadım sakinleştirdim doktor dedıkı ooo emziğe iyi alışmış emzik iyi bişey degıl verme dedi.bende o an soramadım.neden öyle dedi acaba siz bebeğinize emzik verıyormusunuZ.benım bebegım emzikle uyuyor sonra çıkarıyor zaten i.neyapmalıyım bilemedim
Vermiyorum. Evet emzik iyi bisey degil. Biraktirmaya çalışmalisin
Herkes emzik ver rahat edersin diyor fakat ben rahat edeyim diye bebegime emzik vermeyi tek bir saniye bile düşünmedim. Bebegim de zor bi bebek ustelik. Emmek isterse meme var, meme emsin derim hep. Musait olunmayan durumlarda da aglarsa aglasin, her bebek ağlar.
Bundan 100-150 yıl once emzik mi vardi ?

ne guzelmis boyle yargilanmadan dinlenmek.annem surekli kizim.dogdugundan beri klimalara karsi izmir yniyor sicaktan nemden.neymis esimden ayri salonda yerde yaticakmisim.klimayi degil balkon kapisini acip oyle uyucakmisim.ve de surekli halde yazin bebek bakmak korumak zor deyip duruyor en son dayanamadim.ne yapayim icime sokayim.ocak ayinda dogurayim.dedim.artik geldiler.esim desen o da alem surekli beni strese sokuyor her yaptigim hareket soyledigim soze elestiriyor gerci hmile kaldigimdan beridir boyle canimdan bezdirdi beni.anneme de surekli kiziyor tabi ona bisey diyemediginden bana sariyor.sastim kaldim.
Cok gecmis olsun. Allah kizina da sana da acil sifalar versin insallah. Belliki yasadiginiz zorluklar tum aileyi etkilemis. Fayda eder mi bilmiyorum ama annen ve esinle hislerini konussan. Sonucta sana yardimci olmak icin ordalar bunu hatirlasalar iyi olur sanki. Gercekten saglik hayat meselesi olan seylerin disindakileri takip da kendi yukunu artirma bence. Allah kolaylik ve sabir versin

Back