• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
evet canım 23 ü aynı gün bebeklerimize kavuşuyoruz ben tam 39. haftamda oluyorum..
benimki epidural olacak seninki nasıl olacak?
@Petisko sezaryen
Bende o zaman 39+2 olucam inanrimisin doktorumla hic konusmadik daha bu konuyu nat sonucuma bakiyo gonderiyo baya yogun devlet hastanesi oldugu icin ama ben spinal isticem genel anestezi istemiyorum yarin nst icin kontrolum var bide ben hastaneye birgun onceden yaticam pazartesi yatis sali sezeryan.belkide pazartesi konusuruz doktorla sezeryan durumunu.

Naptın canım sancı çıktı mı Nst de
Ay yok nerde sanci.... Kafasi da aslinda uygun yerde ama daha gelmeye niyeti yok dedi. 1 hafta var normal dogum tarihine. Yine gelmezse 1 hafta da ben zaman verecegim, 2 hafta zamani var. Sonra devreye ben girecegim dedi :)

Mrb arkadaşlar normal doğum bekleseydim Haziran annesi olacaktım ama günümüz belli 29 Mayıs inşallah. Mayıs annesiyim. Sat A göre Haziran olunca Haziran anneleri grubunda idim. Arada burayı da takip ediyorum ama daha önce yazmadım ve benim gbi arkadaşlarda var Haziran anneleri grubundan

Ay yok nerde sanci.... Kafasi da aslinda uygun yerde ama daha gelmeye niyeti yok dedi. 1 hafta var normal dogum tarihine. Yine gelmezse 1 hafta da ben zaman verecegim, 2 hafta zamani var. Sonra devreye ben girecegim dedi :)
Ya muhtemelen benimki de aynı durumdadır canım ya hiçbi sancı falan hissetmiyorum. Cuma günü ne dicek bakalım doktor. Haftalardır kafası iyice yerleşmiş diyo rahim yumuşamış diyo ama hiiiiiç bi şey olduğu yok :işsiz:

Normal oldu cnm. Altta dikisler var onlarda iyilesiyo şükür. Kizimda sarlk baslangci var bol emziriyorum . senin prenses nasil annesii
Insallah bian once iyilesirsn canim ben daha ayni sizlanmayla duruyom agrilarim hic gecmicekmis gibi hissediorm pzrtesi dikisler alincak simdiden dusundukce korku sario :( ne otrabiliorm ne yatabiliorm sag sola donmek zaten yok afedersin lavaboya bile gitmek eziyet gelio sizlamasindan :/ ustune bide gogs uclarim yarilmaktan kaniolar artik yarik olmayan yerim yok aglaya aglaya zor emzriorm ne denesem gecirmedi ama iki gundr cay demi uyguluyorm o sanki biraz yumusatti gbi :/ benim icin dogum sonrasi cok zor bi surec oldu .. ama tabikide butun bu olumsuzluklara ramen melegmn yuzune bi kere bakmam onu doyurabildgmi gormem emerken elimi her defasinda simsikica tutmasi bana butun acilarima bi amaaann cektrio :) iyiki anneyimm dedrtio cok sukur :anne: o sarilik bir iki gun bizdede oldu ama geri artmadan gecti sukur sende aynen bolca emzirmeye bak uykusu 2 saati gecerse bile zorla uyandr emzir bizimki uyanmioduda altini acinca uyanio :D

Mrb arkadaşlar normal doğum bekleseydim Haziran annesi olacaktım ama günümüz belli 29 Mayıs inşallah. Mayıs annesiyim. Sat A göre Haziran olunca Haziran anneleri grubunda idim. Arada burayı da takip ediyorum ama daha önce yazmadım ve benim gbi arkadaşlarda var Haziran anneleri grubundan

Mesela ben :) rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin, sen neden hazirani beklemeye ceksin?

Bende o zaman 39+2 olucam inanrimisin doktorumla hic konusmadik daha bu konuyu nat sonucuma bakiyo gonderiyo baya yogun devlet hastanesi oldugu icin ama ben spinal isticem genel anestezi istemiyorum yarin nst icin kontrolum var bide ben hastaneye birgun onceden yaticam pazartesi yatis sali sezeryan.belkide pazartesi konusuruz doktorla sezeryan durumunu.

anladım canım hayırlısı olsun hakkımızda..
Ben doktorumla konuştum dediklerini sana da aktarayım..
geçen haftadan zaten bir sürü test falan yaptırmıştı.. Onlarla beraber anestezi uzmanının yanına gittik..
Anestezi uzmanı testleri inceledi. Epidural dedi.
Ben pek ikna olmadım genel istiyordum çünkü
Kendi doktoruma sordum o da genelden ayılma süreci zor, hem sen hem bebek narkoza alacaksın hiç gerek yok
hem doğumdan sonra 3-4 saat sancı çekmezsin
Epidural tavsiye ediyorum dedi..
Kullandığım ilaçları sordum.
demir tsh.. o gün keseyim mi dedim alabilirsin sorun olmaz dedi

geçen haftadan zaten bir sürü test falan yaptırmıştı.. Onlarla beraber anestezi uzmanının yanına gittik..
Kendi doktoruma sordum o da genelden ayılma süreci zor, hem sen hem bebek narkoza alacaksın hiç gerek yok

Canım bizde de dogum hiç konuşulmadi ama arkadaşım sezeryan istiyordu doktor onu kandırmak için epidural normal doğum yapalım dedi, arkadasim da epiduralden korkuyorum ya birsey olursa deyince doktor sezeryan yapsam da epidural olacaksın dedi, arkadasta genel anestezi yapmıyor musunuz deyince epidural gibi bir nimet varken neden vücuduna işkence yapalım dedi, yani anlayacagimiz öyle çok büyük bir sıkıntı yoksa artık sezeryanlarda da epidural tercih ediyorlar...

Biz emme problemleri yaşıyoruz maalesef. Sürekli memede uyuyakalıyor, doğru düzgün bitirmiyor memeyi. Sağıp sıkıp falan vermeye çalışıyorum. Memede uyumasın diye neler neler yapıyorum ama bana mısın demiyor. Yarın 5. gun kontrolümüz var, insallah doktor bize güzel bi yol gösterir.
Bir de sanırım sütüm az, yetmiyor. Hastanede de kilosundan dolayı mama takviyesi yapmışlardı, cocuk doktoru hastaneden çıkmadan mama verebilirsiniz dedi ama hic icime sinmiyor ne yalan söyleyeyim. Sırf bebis aç kalmasın diye vermek zorunda kalıyorum :KK43:
Ver canim biz 2 gündür hastanelerde sürünüyoz serum bagladilar bebege vucudu sivisiz kalmis.. biberonla mama süt sagip verdik kasikla falan herseyi almadi hep uyuyo hep uyuyo. Cok sükür simdi emiyo kendinde oluyo ama nasil eve gidince yine ayni oluyoz. Kilo kaybimizda var... bakalim doktorumuz ne diycek gece acil geldik yine

Sen boyle yazinca benimkide doktormu dedim masallah agzindan lafi cimbizla aliyoruz :) nst sonucun iyi git haftaya gel demekten baska bisey bilmiyor:) kan sulandirici ignemi bile ben sordm ne zaman birakaym die bir gun oncesi yapma yeterli dedi.simdi hastanedeym nst sonucumu gosterirken konusmaya calisicm buarada epidural olmasi iyi olmus bence genelden ayilmak zor diyolar gercekten baya arastrdm bende normalde panik ve korkak bir insanim ama boyle bi anida kacirmak olmaz diye dusundum ins benimde spinal olur :)

Sağol tatlım. Sonunda miniklere kavuştuk yeni maceralar başladı. Güzel geçsin inşallah hepimizinki :anne::KK200:
Bizim hayatımız her gün ayrı bir macera oldu sizinki de oyle mi? :)
Ver canim biz 2 gündür hastanelerde sürünüyoz serum bagladilar bebege vucudu sivisiz kalmis.. biberonla mama süt sagip verdik kasikla falan herseyi almadi hep uyuyo hep uyuyo. Cok sükür simdi emiyo kendinde oluyo ama nasil eve gidince yine ayni oluyoz. Kilo kaybimizda var... bakalim doktorumuz ne diycek gece acil geldik yine
Cok gecmis olsun canim insallah en kisa surede toparlar kendini minigin. Kilo kaybı illa ki oluyor, dogum kilosunun %10'undan fazla olmadığı surece cok normal
Mama vermek istemesem de işte dedigin gibi aç kalıp daha baska problemler de oluşabilir Allah korusun. Biz de simdi kontrole gidiyoruz, doktor ne diyecek bakalım.

Sen boyle yazinca benimkide doktormu dedim masallah agzindan lafi cimbizla aliyoruz :) nst sonucun iyi git haftaya gel demekten baska bisey bilmiyor:) kan sulandirici ignemi bile ben sordm ne zaman birakaym die bir gun oncesi yapma yeterli dedi.simdi hastanedeym nst sonucumu gosterirken konusmaya calisicm buarada epidural olmasi iyi olmus bence genelden ayilmak zor diyolar gercekten baya arastrdm bende normalde panik ve korkak bir insanim ama boyle bi anida kacirmak olmaz diye dusundum ins benimde spinal olur :)

Kan sulandırıcı kullanan biri olarak, benim doktor normal dogum bekliyor ne zaman bırakmam konusunda daha biz konuşmadık şimdi sezeryan dese planlı bırakıriz doğumdan iki gün önce bıraksak yeterli imis ama şimdi benimki normal bekliyor şimdi biraksak iğneyi ya doğum birkaç haftaya gerçekleşirse ya etkisi gecersé nasıl olacak kafamda deli sorular :(

Oncelikle hayirlisi olsun bebisin bisey sormak istiyorum bende kan sulandirici igne oluyorum ve hala karnimdan oluyorum doktor olabildigin kdr karnindan ol demisti ama artik karnim mosmor koluma bacagima yaptigimda da beze beze oluyor sen ne durumdasin nasil yapiyorsun bana yardimci olabilirmisin?

Mutlu günler kızlar dün doktor randevum vardı nst de sancılarım çok az iki üç tane , açılmada yok bebeğin kilosu 3 800 3900 civarı doktorum bebeğin gelecek gibi gözükmüyor haftaya salıya kadar gelirse normal doğar ama gelmezse kilosu fazla oksijensiz kalma riski olabilir büyük ihtimal sezeryan yaparız dedi salı günü kısmetse tekrar doktora gidiceğim ,
Kafam allak bullak kendimi normal doğuma hazırlamıştım sezeryanı hiç düşünmemiştim ama hayat tahmin ettiğimiz gibi ilerlemiyor . Sezeryan olan anneler nasıl geçti , ameliyat sonuçta ister istemez korkuyorum ama tabiki şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılmalı lütfen beni bilgilendirirmisiniz kaçta girdiniz ameliyata kaçta çıktınız ağrılarınız çok oldumu kaç gün sürdü genel mi epidural mı oldunuz cevaplarınızı bekliyorum

Herkesin bebişi sağlıklı mutlu olsun inşallah kızlar. Çocuğunda çok uyuma problemi yaşayan var mı ? Geceleri iki saatte uyanıyor ama az emiyor. Gündüz üç dört saat kesintisiz uyuduğu oluyor ya :110: aile hekimimiz kilo alımı az olmuş iki saati geçirme emzir diyor. Çocuk doktorumuz erken doğmuş dört saate kadar normal sayılır ama dört saati geçirme diyor. İyice şaştım kaldım ya bu arada bugün 19. Günümüz

Back