2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar selam ben Pazartesi işe başladım bu kadar zor olabileceğini düşünmemiştim 1 hafta ağladım daha başlamadan. Şimdilik Ataya akrabamız olan bir bakıcı mız bakıyor. Gün için de erken gitmiyorum öğle tatilim de emzirip sabah ve öğleden sonra süt sağıyorum Cuma günleri evde olucam böylece 3 gün birlikte olacağız oğlumla. Koşuşturma çok yoruyor ama olsun değer oğlum için. İnşallah bu sürece de çabuk alışırım

Merhaba arkadaşlar ne zamandır girmiyordum ama tüm mesajları okuyorum. Kafama bişey takılsa açıp bakıyorum kesin anneler paylaşmıştır diye :) iyi ki varsınız.
4.aya girdik biz artık ve resmen yatmak istemiyor. Oturmak istiyor ya da kucak. Oturtunca bi süre sonra devriliyor ve gülmeye başlıyor şapşik oğlum siz oturtmaya başladınız mı 4.ayda? Bir zararı olur mu korkuyorum. Kanepenin köşesine oturtuyorum desteksiz değil tabii.
Ve artık uzun uzun emen çocuk en ufak seste kafayı çevirip etrafa bakıyor bırakıyor emmeyi. Ses olmasa bile dönüp çevreyi incelemek istiyor. Sürekli bir şeye uzanmaya çalışıyor. 15 günde sadece 150 gram almış gündüz düzgün emmediği için gece sık uyanmaya başladı. Zorlasam ağlıyor kendini geri atıp tepiniyor. Isırıcam bi gün poposunu öyle sinirlendiriyor beni.
Kan ilacını da öğürerek içiyor bakalım halimiz nolacak.

Bu arada ek gıdaya 6.ayda geçip blw yapmak istiyorum. İnşallah yapabilirim bu huysuzla :) ben hep yemek seçen biriydim ne yazık ki kendimi değiştiremedim. Oğlum bana çekmesin diye uğraşıcam inşallah yeme alışkanlığı babasına çeker.

Benim bebeğim 1hafta sonra 5.ayını bitirecek..Ben de başladım tattırmaya.3gün aynı şeyden veriyorum.sadece 1 çay kaşığı olacak şekilde. 3gün yoğurt 3gün elma püresi 3gün haşlanmış havuç püresi,patates ,muz vs....

Evet alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini anlamak için 3 gün kuralına uymak gerekiyormuş

Canım valla benim oğlumda oturmak istiyo. Puset i biraz dikleştiriyorum hoşuna gidiyo. Bir de kan damlası çok yoruyordu oğlumu. Hem kakasını 3 günde bir yapıyordu ki bu da sancıya sebep oluyordu. Kakası hep yeşildi ve gazı çoktu. Ben kestim şimdilik.gazı ve kakası düzeldi.
Doktor kontrolümüz var.doktorumuza soracağım. Kan değerlerini yükseltmek için kan damlası yerine takviye edecek neler verebiliriz. Nitekim ekgıdaya geçilecek ya. Belki pekmezle fln halledilebilir.

Damak tadını zenginleştirmek için 6.aydan sonra tarhana yı öneriyorlar. Karma lezzetler içeren bir çorba olduğu için. Tabi alerjik durumlara dikkat etmek lazım malum içinde domates oluyo

Bebeğim 5 aylık daha hiç oturtmadım ben canım. Doktora sormayı da unuttum. 6. Ay diye biliyorum. Benim bebeğimde emerken konuşulursa memeyi bırakıyor yüzüme bakıyor hemen. Onunla konuşuyoruz zannediyor:)

Bi doktor takip ediyorum instagramda. Kan ilacı yerine pekmez işe yaramaz. O miktarı karşılamak için her gün 1 su bardağı pekmez içmesi lazım o da imkansız demişti :/

Damak tadını zenginleştirmek için 6.aydan sonra tarhana yı öneriyorlar. Karma lezzetler içeren bir çorba olduğu için. Tabi alerjik durumlara dikkat etmek lazım malum içinde domates oluyo
Önce sebzelerden başlayacağım. Meyve şekerli olduğu için önce meyve yeyince sonra sebzeyi pek sevmiyorlarmış haliyle.Blw türkiye grubunda hangi ayda ne verilir listesi var ona uyacağım. Sonra sevdiği yiyecekleri karıştırıp vericem. Çorbayı da her zaman önermiyorlar çoğunluğu su olduğu için. Zaten 1 kaşık ancak yiyebiliyorlar bir öğünde

Bebeğim 5 aylık daha hiç oturtmadım ben canım. Doktora sormayı da unuttum. 6. Ay diye biliyorum. Benim bebeğimde emerken konuşulursa memeyi bırakıyor yüzüme bakıyor hemen. Onunla konuşuyoruz zannediyor:)
Oturtmamayı iyi başarmıssın. Ben ellerinden tutup kaldırırken popoyu hemen yerde bırakıyor ayağa kalkmak istemiyor. İnşallah bi sıkıntı olmaz :/

Bi doktor takip ediyorum instagramda. Kan ilacı yerine pekmez işe yaramaz. O miktarı karşılamak için her gün 1 su bardağı pekmez içmesi lazım o da imkansız demişti :/
Bak bunu bilmiyordum. Kontrol günümüz gelince sorarım. Ama gerçekten kullanmak istemiyorum çünkü sindirim sistemini ağırlaştırıyor.

Toz tarhanayı cezveye koyuyorum çok az su ekleyip mama kıvamında pişiriyorum.yani yoğun oluyo. Tabi ilk başlarken değil. Artık küçük bir kase yemeye başladıkları zaman veriyordum. (Yani kızımda öyle yapmıştım)
Sebze ile başlamak doğru

Bugun 5.ay dr kontrolumuz vardı,dr a oturmaya başlayabilir mi diye sordum,henuz erken oturtmayın dedi,destekli bile önermedi

kizlar alerji icin diyete basladigimdan beri o kadar fark etti ki oğlum, artık gazla beraber kaka yapmiyo kaka yaptigini anlamiyorum bile, barsaklar gurul gurul etmiyo, sadece sabahlari gazi oluyo onu da aglamadan cikariyo gece emer emmez cikarmadan yatirdigim icin oluyo galiba o da,
cok mutlu bi bebek dis sancilari dışında
gece daha güzel uyumaya basladi gunduz de uykusunu guzel uyuyo
bugun üç saat uyudu su an yine uyuyo, fazla mi diye düşündüm hatta

ha bu arada burbumda kulak arkamda gecmeyen kabuklanmalar vardi diyete baslayinca gecti galiba benim de alerjim var, neye bilmiyorum ama iki gundur farkettim
ben cildim kurudu diye düşünmüştüm hamileligimden beri

giremesem de okumaya çalışıyorum tum yazılanları
umarim bütün bebisler mutlu sağlıklı huzurlu olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…