• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kizlar alerji icin diyete basladigimdan beri o kadar fark etti ki oğlum, artık gazla beraber kaka yapmiyo kaka yaptigini anlamiyorum bile, barsaklar gurul gurul etmiyo, sadece sabahlari gazi oluyo onu da aglamadan cikariyo gece emer emmez cikarmadan yatirdigim icin oluyo galiba o da,
cok mutlu bi bebek dis sancilari dışında
gece daha güzel uyumaya basladi gunduz de uykusunu guzel uyuyo
bugun üç saat uyudu su an yine uyuyo, fazla mi diye düşündüm hatta :deli:

ha bu arada burbumda kulak arkamda gecmeyen kabuklanmalar vardi diyete baslayinca gecti galiba benim de alerjim var, neye bilmiyorum ama iki gundur farkettim
ben cildim kurudu diye düşünmüştüm hamileligimden beri:işsiz:

giremesem de okumaya çalışıyorum tum yazılanları
umarim bütün bebisler mutlu sağlıklı huzurlu olurlar:KK36:
Ne diyeti yaptınız acaba , benim bebeğimde de aynı sıkıntılar var.

Ne diyeti yaptınız acaba , benim bebeğimde de aynı sıkıntılar var.

canım çocuk doktoru ürtiker liste verdi becerebilirsem yujlerim buraya da, sut ve süt ürünleri alerjisi var onları kestim

bide benim takip ettihim alerji olduğunu fark ettigim yiyecekleri kestim

ilk gunler riske atmamak icin zeytin ekmek patates roka tere yedim sonra yavas yavas artirdim. tahin helvası, tahinle bal karistiriyorum pekmez sevmedigim icin, bulgur, yeşil mercimek havuc fakan...
burdaki arkadaslarin dediginu yaptım üç gun yiyip deniyorum, zaten benim bebeğimin hemen ertesi gun alerji belirtileri çıkıyo

yemediklerim yukarda yazdiklarim dışında yumurta, domates ve domates iceren hic bisehic bisey yemiyorum, kırmızı et, tavuk, armut

yavaş yedikce ayrışır yenecek yenmeyecekler zaten, herkeste farklı oluyo alerji

inşallah sizin de bir an once geçer, biz randevu bulamadik cocuk alerji ve gastroenterolojiye İstanbul'da

ankaraya gidicez bu ay orda gostericez İnşallah

esimin kardesi Hacettepe üniversitesinde hemşirelik okuyo bi ona arastirticaz

bide arkadasim sami ulusun yeni acilan polikliniğini ovdu doktorlar cok ilgili ve guleryuzluymus

acikcasi ben daha tam bakmadim vaktim olmadı, ama ankarali ankarada dogup buyudugumden midir nedir hep çok iyi olduğunu dusunüyorum:halay:
Ankara’da hangi doktora hastaneye gideceksiniz acaba benim bebeği de göstermek istiyorum

ve araştırıp karar verince sana da haber veririm canım hani sen baskasina goturmus olsan bile aklinda bulunur gerekirse bide oraya gidersiniz

I
Kızlar selam ben Pazartesi işe başladım bu kadar zor olabileceğini düşünmemiştim 1 hafta ağladım daha başlamadan. Şimdilik Ataya akrabamız olan bir bakıcı mız bakıyor. Gün için de erken gitmiyorum öğle tatilim de emzirip sabah ve öğleden sonra süt sağıyorum Cuma günleri evde olucam böylece 3 gün birlikte olacağız oğlumla. Koşuşturma çok yoruyor ama olsun değer oğlum için. İnşallah bu sürece de çabuk alışırım
InsAllah oglunda sende hemencecik alisirsiniz Allah yardimcin olsun canim.

Bu arada ek gıdaya 6.ayda geçip blw yapmak istiyorum. İnşallah yapabilirim bu huysuzla :) ben hep yemek seçen biriydim ne yazık ki kendimi değiştiremedim. Oğlum bana çekmesin diye uğraşıcam inşallah yeme alışkanlığı babasına çeker.
Blw icin tamamen desteksiz oturmasi gerekiyomus bende blw uygulamak istiyorum azar azar vermeye basladim ama kendi yiyebilecegi seyleri oturmaya basladiginda vermeyi dusunuyorum bende :)

Kızlar , bizim doktorumuz bebeğe göre oturtmaya başlatıyor.Kızım 5.ayın içinde .Muayene sırasına oturttmayı denedi doktor ve 15 20 gün sonra yavaştan destekle oturtmaya başlayın yavaş yavaş bele ağırlık vermeye başlayalım dedi.Gerçekten de dediği sürede kızımı uzatarak tutmakta zorlanıyoruz.Sürekli öne doğru kalkıyor.Ayakları üzerinde dimdik duruyor neredeyse(bizim desteğimizle tabi) .Doktorumuz bebeğe bırakın o kendini belli eder zaten demişti.Öyle de oldu.Oturtmal kötü bir şey değil sadece bebeğin hazır olması ve kendi hareketleriyle bunu yapmaya başlaması gerekiyor.Sizinle bir video paylaşacağım izlemenizi tavsiye ederim.

Bugun 5.ay dr kontrolumuz vardı,dr a oturmaya başlayabilir mi diye sordum,henuz erken oturtmayın dedi,destekli bile önermedi

Dr a sordum bugun 6.ay da oturabilir dedi

Teşekkür ederim canım

bende 6.aya kadar oturtmayi dusunmuyorum 6aydan oncesi zararli diyorlar

Benim bebeğimde tam tersi ayaklarını yere basıyor hemen :) yürümek istiyor...

İnsan hissediyo değil mi sütünün azaldığını canım bizde de aynı sorun var yalnız asla kızımu biberona alıştıramadım aç bıraktım emzirmedim bekledim olmadı her seferinde dha çok sinirlendi ben de bıraktımm uğraşmayı artık mamayı kaşık maması haline getirip aç olduğunu düşündüğüm zamanlarda öyle veriyorum ben 4 ayını doldurduğundan beri hafif hafif muz elma suyu falan vermeye başlamıştım onlara devam ederim herhalde bi de oktorumuz nasıl yönlendirirse kızımda süt alerjisi olduğundan yoğurr veremicem malesef
Kasık mamasina nasıl donusturdun mamayı canım ? Ben de dün bugün elma denedim bayılıyor.dun abisi yerken resmen elinden istedi ağzını sapirdatti.dayanamadim bir çay kaşığı verdim devamını istedi bayaa ağladı.yarin havuçla başlıcam inş.ama gün içerisinde kaşık maması vermek istiyorum unutmuşum öncekilere ne yedirdgimi fln.ne alabilirim kasık maması olarak acaba.corba için daha erken diye düşünüyorum

Benim kızımda hic yatmak istemiyor,oturup çevreyi izlemek istiyor, azıcık eğimli yatırsam kafa hep önde ve imkansız öyle durmuyor,pusette de kafasını arkaya yaslamiyor, ben de kucağımda oturtuyorum bazen kısa süreliğine,öyle durunca keyfi yerinde 4. Ayda destekli kısa süreliğine ooturabilirler diye biliyorum ilk kızım da böyleydi 6 ay olmadan oturdu... tabi Yine her dr farklı bakıyor olaya...

Kasık mamasina nasıl donusturdun mamayı canım ? Ben de dün bugün elma denedim bayılıyor.dun abisi yerken resmen elinden istedi ağzını sapirdatti.dayanamadim bir çay kaşığı verdim devamını istedi bayaa ağladı.yarin havuçla başlıcam inş.ama gün içerisinde kaşık maması vermek istiyorum unutmuşum öncekilere ne yedirdgimi fln.ne alabilirim kasık maması olarak acaba.corba için daha erken diye düşünüyorum
Canım bizim durum şöyle gelişti kilo alımı azlı da doktor alerjikler için özel mamalardan yazdı kızım asla kabul etmedi biberon mama koydum anne sütü koydum olmadı baktım ağlama krizleri devam ediyo açlıktanmıl meğerse pirinç unu aldım hippin bi de 5 tahıllısı var normal mamayı yaptım sonra içerisine onlardan koydum kıvamını arttırdım mamanın tadı çok kötü olduğundan çok az da pekmez koydum böyle yedirdim
Ben 4 ayı doldurunca hafif hafif meyve tadımlarına falan başlamıştım zaten şuan elma muz armut yiyo sıkıntı olmadı şükür çorba gibi şeylere de ben de erken diye başlayamadım sen eğer alerji yoksa yoğurt verebilirsin ben veremiyprum malesef onun dışında zaten doktorumuz 5 ay dolunca başlatıcak ek gıdaya 2 haftaya iyice geçeriz inş

esimin kardesi Hacettepe üniversitesinde hemşirelik okuyo bi ona arastirticaz

bide arkadasim sami ulusun yeni acilan polikliniğini ovdu doktorlar cok ilgili ve guleryuzluymus

acikcasi ben daha tam bakmadim vaktim olmadı, ama ankarali ankarada dogup buyudugumden midir nedir hep çok iyi olduğunu dusunüyorum:halay:

ve araştırıp karar verince sana da haber veririm canım hani sen baskasina goturmus olsan bile aklinda bulunur gerekirse bide oraya gidersiniz
Bana da haber eder misiniz

Üzülme canim daha cok küçük bakicisiyla cok zaman gecirdigi icindir ama büyüdükçe seni daha cok ozlucek ozaman senden kimseye gitmek istemicek

canim oyun yapmayi ogreniyolar artık sen onun annesisin kafana takma lütfen

yakında biraz daha büyüyüp iyice oyunanacak kıvama gelecekler koklaya koklaya oynicaksin o sana doyacak sen ona:KK36:

Merhaba kızlar bugün kızım için yoğurt mayaladım ama örnek aldığım maya hafif ekşi gibiydi bi sorun olurmu acaba 5 ay 2 haftalık oldu oturmaya başladı desteksizde durabiliyo ama ben yinede korkudan yastıkla çevreliyorum elinden tutunca direk ayağının üzerine kalkıp adım atıo yürüteçte alıcam varmı yürüteç kullanan nasıl bişey almalıyım

Kızlar , bizim doktorumuz bebeğe göre oturtmaya başlatıyor.Kızım 5.ayın içinde .Muayene sırasına oturttmayı denedi doktor ve 15 20 gün sonra yavaştan destekle oturtmaya başlayın yavaş yavaş bele ağırlık vermeye başlayalım dedi.Gerçekten de dediği sürede kızımı uzatarak tutmakta zorlanıyoruz.Sürekli öne doğru kalkıyor.Ayakları üzerinde dimdik duruyor neredeyse(bizim desteğimizle tabi) .Doktorumuz bebeğe bırakın o kendini belli eder zaten demişti.Öyle de oldu.Oturtmal kötü bir şey değil sadece bebeğin hazır olması ve kendi hareketleriyle bunu yapmaya başlaması gerekiyor.Sizinle bir video paylaşacağım izlemenizi tavsiye ederim.

bizim doktorumuz da altıncı ayda oturmaya baslar dedi ama bence sizin dedginz gibi bebekten bebeğe değişir

bizimki yerde yatarken ellerinden tutunca kendini tamamen kaldiriyo ayakta duruyo
o hareketi yapmayi cok seviyo

ama oturmakta gözu yok daha bi kac gündür donuyo o da cok nadir, donmek istemiyo destek oluyorum donsun diye hemen kiziyo:işsiz:

Merhaba kızlar bugün kızım için yoğurt mayaladım ama örnek aldığım maya hafif ekşi gibiydi bi sorun olurmu acaba 5 ay 2 haftalık oldu oturmaya başladı desteksizde durabiliyo ama ben yinede korkudan yastıkla çevreliyorum elinden tutunca direk ayağının üzerine kalkıp adım atıo yürüteçte alıcam varmı yürüteç kullanan nasıl bişey almalıyım

ben yürüteç zararlı diye biliyorum

benim annem beni çok sık tembihliyo kanepenin yanina otur bebegi destekle elleriyle kanepeye tutunup dikilsin bacaklari ayaklari guclensin diyo, o bize öyle yapmis zamanla tutunmayi ogrenince kanepenin kenarinda bi saga bi sola yurumeye baslamisiz sonra normal desteksiz yurumusuz

Canım bizim durum şöyle gelişti kilo alımı azlı da doktor alerjikler için özel mamalardan yazdı kızım asla kabul etmedi biberon mama koydum anne sütü koydum olmadı baktım ağlama krizleri devam ediyo açlıktanmıl meğerse pirinç unu aldım hippin bi de 5 tahıllısı var normal mamayı yaptım sonra içerisine onlardan koydum kıvamını arttırdım mamanın tadı çok kötü olduğundan çok az da pekmez koydum böyle yedirdim
Ben 4 ayı doldurunca hafif hafif meyve tadımlarına falan başlamıştım zaten şuan elma muz armut yiyo sıkıntı olmadı şükür çorba gibi şeylere de ben de erken diye başlayamadım sen eğer alerji yoksa yoğurt verebilirsin ben veremiyprum malesef onun dışında zaten doktorumuz 5 ay dolunca başlatıcak ek gıdaya 2 haftaya iyice geçeriz inş
Aslında bizim de alerji vardı 15 güne kadar.kakasinda kan oluyordu hep.bir ara diyet yapmıştım inek sütü içeren yiyecekler yememiştim.ama sonra bıraktım.simsi herşey yiyorum maasallah 15 gündur hiç kanlı kakamiz olmadı.kulak arkasında kabuk bağlama olayı vardı o da olmuyor maasallah diyeyim.:nazar:alerjisi geçti mi ne oldu anlayamadım.sadece bu ay 250 Gr almış ona üzüldüm.gerci bu ay 10-15 gün bronşiolit tedavisi gorduk baya yıprandı belki de o yüzden kilo alamadı.
Pirinç unu ve tahillj mamadan ben de alayım deneyim.15 Mayıs'ta iş başı yapacağım.biberon almior mecburen bu Ay ek gıdaya geçmem oturtmam lazım.corbalar olmasa da ben yokken meyve ve kasık kasık maması yerse öğlen ben gelene kadar idare eder inşallah.senin izin ne zaman bitiyor bu arada ?

Back