• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar Yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum 3 buçuk aylık oldu. Bir haftadır emmek istemiyor. Oyle direniyor ve ağlıyor ki emme pozisyonuna gelir gelmez çığlığı basıyor. Neden böyle oldu anlamıyorum çok güzel emiyor du ve sütümde çoktu. Okula başladım diye sagip bırakıyordum biberonla alıyordu o mu etki etti ya da pamukcuk çıktı dilinde o yüzden mi bilmiyorum. Ne yapmalıyım emmeyi bıraksın istemiyorum çok küçük daha.
Canım benim şu anda aynı yoldayız.oğlum 2 aylıkken sütsıtması geçirdim ve bebek memeyi reddetti.tabi mamayla beraber memeyi istememe arttı. Meme de en etkili yöntem ısrar ısrar ısrar:KK55:

Kızlar Yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum 3 buçuk aylık oldu. Bir haftadır emmek istemiyor. Oyle direniyor ve ağlıyor ki emme pozisyonuna gelir gelmez çığlığı basıyor. Neden böyle oldu anlamıyorum çok güzel emiyor du ve sütümde çoktu. Okula başladım diye sagip bırakıyordum biberonla alıyordu o mu etki etti ya da pamukcuk çıktı dilinde o yüzden mi bilmiyorum. Ne yapmalıyım emmeyi bıraksın istemiyorum çok küçük daha.

Pamukmuğun da etkisi olabilir ama tek sebep o olsa biberon da almazdı diye düşündüm ben. Biberona alışıyor olabilir mi? İlla biberon kullanmak zorundasın kullanmayı bırak da denmez. Eğer biberon ucunu küçük boy alırsan çekmesi kolay olmadığından yani kolay emmediğinden biberona alışmaz diyenler var. Ayrıca biberon türü etkili olabilir, kullandığın anne göğsüne yakın model bi biberon mu yani uç yapısı ve emişi ona göre oluyormuş. Avent natural biliyorum ama elbet benzer modeller bardır. Emmek istemese de sen yanındayken zorla derim, aç kaldı diye hemen biberona başvurmak yerine ısrarla emzirmeye çalışsan bi yerden sonra aç kalınca alır mı acaba? Bir de geçen de yazmıştım sıkma kaşıklar var. Haznesine dolduruyorsun sıkınca kaşığa geliyor. Kaşıkla beslemek de alternatif olabilir biberona, hazneli olması kolaymış.

kızlar 4 aylık oğlumla 1,5 saatlik uçak yolculuğu yapıcam tecrübelş anneler deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Kalkış ve inişte emzirmeni bir de uçak koltuk seçimini önceden yapıp ön koltuk isteyip bebekli olduğunuzu ve bebek sepeti istediğinizi belirtmenizi önerebilirim.
Yurtiçi mi yurtdışı mı? Bu kabine alacakların için önemli. Yanına alacağın sıvılarda kısıtlama olabiliyor, mama veriyorsan ve yanına sıcak su alacaksan mesela yurtdışında sıkıntı çıkarabiliyorlar. Ayrıca ilaç için de sıkıntı çıkarabiliyorlar. Yurtiçinde sıkıntı yaşamadım, bae ve almanyada da yaşamadım ama ingilterede problem oldu mesela. Havaalanında bırakmak zorunda kalmıştım ateş düşürücüyü mesela. Arkadaşım da kısıtlı miktarda sıcak su alabildiğini söyledi.

En önemlisi sonradan aklıma geldii. Tek kat giydirip kalın giydirme derim; ince şeylerden kat kat giydir. Sıcak soğuk değişiminde artırıp azaltarak üstünü ayarlabilmek kolay oluyor. Ve hem ince hem kalın battaniyesini mutlaka al yanına derim :)

eflatunseker eflatunseker
Bu arada sıcak suya karışıyorlar evet ama mesela bebeğin içme suyuna hiç karışmadılar ya da kavanoz mamasına ve sağdığım süte karışmamışlardı. Hatta sağdığım sütleri termal çantada muhafaza ediyordum ve uçakta hem sütleri hem de çantada kullandığım jelli buz torbasını kabin görevlisine verdim onlar soğutucuya koydular.
Bide eğer puset için havaalanında check in esnasında söylerseniz bazı firmalar poşet veriyorlar. O poşeti inince hemen atmayın derim çünkü her havaalanından temin edemeyebilirsiniz ya da kalmamış olabiliyor.

Arkadaşlar sizlere bir tavsiyede bulunmak istiyorum .... benim engelli microsefali yani küçük kafası olan bir kız çocuğum var kafa gelişimi küçük olduğundan dolayı bıngıldak kapanmasın diye biz devit3 ü erken dönemde bıraktık.... herneyse şimdi de 2.5 aylık bir oğlum var şehir dışına tatile gitmiştik ailecek rutin kontrolü aksamadın diye uzman bir doktora götürdük neyse muayene etti falan hemen devit 3 ü kesin bıngıldak kapanmak üzere dedi bana da dokundurdu ve (baya baya acıktı) bende sanki açık gibi kapalı degilki diyerek mırıldan dım.... sonra microsefali hastası ablasındanda bahsedince resmen doktor Keske buzamana kadar bile kullanmasaydınız erken den önlem almak gerekir diye resmen beni azarladı.... hiç umursamadım hiç takmadım korkmadım dün kendi doktorumuzda kontrolümüz vardı kendisi Prof ne derse güvenir inanırım gösterdik bıngıldagını sok oldu annesi 3 cm açık bıngıldak bu çocuğun hayatıyla oynamaktıktır şakın bırakmayın devit 3 ü kullanın heleki kıs gününde yiz çocuk güneş görmüyor bu çocuk nasıl gelişim sağlar dedi.... ben şookkk bu tarz önemli konularda siz siz olun sakın tek doktora bağlı kalmayın şimdi size sorum şu ya benim ilk çocuğum olsaydı tecrübem fazla olmasaydı sakın yanlış anlamayın ablamızdan dolayı tecrübelendik evimin yakınındaki hastane olsaydı aylık kontrole o doktora götürüyor olsaydım inanacakmıydım yanı bırakacakmıydım devit 3ü
Ya ben de devit 3 kullanmiorum unutuyorum :( çünkü bir de 1 ay kontrolunde bingildaği erken kapanio dedi hemşire.

Biberonu güzelce içip göğsünüze gelince ağlıyosa biberona alıştığındandır.Hem biberon alıp hem emmeye devam eden bebek çok az maalesef.

D vitaminini ben de sık sık unutuyorum vermeyi. Kendi ilaçlarımı zaten hiç içemiyorum aklıma dahi gelmiyor. Hamilelikte bir kez bile aksatmamıştım oysa : )
Kızlar bi de benim kızımda reflü var, 3 haftalıkken başladı hala devam ediyor, sık sık kusar ama bir haftadır balgamlı kusuyor, normal midir?

Biberonu güzelce içip göğsünüze gelince ağlıyosa biberona alıştığındandır.Hem biberon alıp hem emmeye devam eden bebek çok az maalesef.
Biberon yerine alistirma bardagi kullanin diyolar. Artik 3 ayi gecti bebeklerimiz. Sutu beya mamayi alistirma bardagiyla verirsek meme reddi olmuyomus. Vermek zorunda kalirsam ben de alistirma bardagiyla veriyim diyorum. Emmeyi birakmasin istiyosaniz biberon ve emzigi atin diýolar[/QUOTE]

Kizlar biz uc aylik olucaz nasipse 23unde ama ben hala adet olmadim.:olamaz: siz de durumlar ne:KK24:
Ben de olmadım. Hatta 60 gun kadar devam etti lohusalik kanamam. Tabi yogun degil, lekelenme şeklinde. Sonrasinda da henuz adet gormedim. Bazen garip renkli bi akinti oluyor. Doktorum kırkın çıkınca gel bi kontrole demişti gidemedim :(

İyi de sen deviti kullanmamana rağmen mi kapanmış.
Bem de unutuyorum arada. Bana da kapanmamış aksatma dedi
Evet kullanmadgm halde 1. Ay da kapanmaya baslams dedi. ben dé kendim bilerek vermedim madem erken kapanma durumu var Die. 2. Ay da da 1 Cm demiş normal demiş

Biberonu acilen bırak ve yatarak emzirmeyi dene Emin’im tutulacaktır. Gazı olduğunda da meme pozisyonunda çıldırır.

Back