• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Biz de üç ay kontrolünde 500 gram almışız bu ay 5.500 olduk bana az geldi ama doktorumuz durumuna iyi dedi 5. Ayda Doğum kilosunun 2 kati olacak önemli olan o dedi 2.900 doğmuştuk biz ona göre değerlendiriyor. doktor bu kontrolde elini Emecek bazen iki elini birden ağzına götürecek meme ile oynayacak dedi bazan meme emmek istemeyecek dedi bunlar normalmiş ama biz sadece elimizi değil ne denk gelirse onu emiyoruz omuzuma yatırdığımda omzumu, yüz üstü yattığında yastığı bazen yelek yakasını, kendi kolunu....ama doktorumuz bırakmak için zorlama diyor...
Tamam canım çok sağol çocuğu zorlayamam zaten bu sefer daha hırçın olur ne gerek var eğer alışkanlık haline gelirse ilerde bi şekilde çaresine bakarız artık
Doktorlar da 500gramın altında olmadığı sürece gayet iyi diyolar kilo alımına artık zaten kilo alımları azalıcak bu aydan sonra

Kızlar selam oğlum sanırım grip olmuş şimdi ben ıhlamur içicem 1-2 çay kaşığı oğluma da versem olur mu? Ya da tavsiye edebileceğiniz bişey var mı?

Kızlar selam oğlum sanırım grip olmuş şimdi ben ıhlamur içicem 1-2 çay kaşığı oğluma da versem olur mu? Ya da tavsiye edebileceğiniz bişey var mı?
Ben kimyon ve rezene vermeye 14.gun başladım. Artık 3 ayı geçti bebeklerimiz, bence 1 2 çay kaşığı ıhlamur verilebilir. Ama bence..

Kizlar kan damlasi basladiniz mi hangi marka kac damla kullaniyorsunuz

Kan damlasını sağlık ocağı 4. Ayda vericem başlayacaksın dedi.Doktora sordum,kullanma,6. Ayda değerlere bakar öyle veririz dedi...

Bizim bicirik de korkuyor şu anda rüyasında.Tv ye bakınca olduğunu kanıtlamış oluyoruz sanırım.Babamlardayız ve 2 gündür ister istemez bakıyor.

gunaydin kizlar göbüsleriniz ne durumda benim bayagi gobegim kaldi devamli korse takiyorum giydiklerim hic yakismiyor ne yapalimirim acaba bir tavsiyeniz varmi

Arkadaşlar sizlere bir tavsiyede bulunmak istiyorum .... benim engelli microsefali yani küçük kafası olan bir kız çocuğum var kafa gelişimi küçük olduğundan dolayı bıngıldak kapanmasın diye biz devit3 ü erken dönemde bıraktık.... herneyse şimdi de 2.5 aylık bir oğlum var şehir dışına tatile gitmiştik ailecek rutin kontrolü aksamadın diye uzman bir doktora götürdük neyse muayene etti falan hemen devit 3 ü kesin bıngıldak kapanmak üzere dedi bana da dokundurdu ve (baya baya acıktı) bende sanki açık gibi kapalı degilki diyerek mırıldan dım.... sonra microsefali hastası ablasındanda bahsedince resmen doktor Keske buzamana kadar bile kullanmasaydınız erken den önlem almak gerekir diye resmen beni azarladı.... hiç umursamadım hiç takmadım korkmadım dün kendi doktorumuzda kontrolümüz vardı kendisi Prof ne derse güvenir inanırım gösterdik bıngıldagını sok oldu annesi 3 cm açık bıngıldak bu çocuğun hayatıyla oynamaktıktır şakın bırakmayın devit 3 ü kullanın heleki kıs gününde yiz çocuk güneş görmüyor bu çocuk nasıl gelişim sağlar dedi.... ben şookkk bu tarz önemli konularda siz siz olun sakın tek doktora bağlı kalmayın şimdi size sorum şu ya benim ilk çocuğum olsaydı tecrübem fazla olmasaydı sakın yanlış anlamayın ablamızdan dolayı tecrübelendik evimin yakınındaki hastane olsaydı aylık kontrole o doktora götürüyor olsaydım inanacakmıydım yanı bırakacakmıydım devit 3ü

Arkadaslar bebekleriniz gece uykusunda ayaginda coraplami yatiyor. Corapla yatmanin iyi olmadigini okumustum sanki ama bu bebisler icinde gecerlimi acaba bilemiyorm.sizler bu konuda nasl yapiyosunuz
gunaydin kizlar göbüsleriniz ne durumda benim bayagi gobegim kaldi devamli korse takiyorum giydiklerim hic yakismiyor ne yapalimirim acaba bir tavsiyeniz varmi
Benimde hala dogum kilomun yarisi duruyo kendimi yumos gibi hissediyorum:işsiz:

Kizlar kan damlasi basladiniz mi hangi marka kac damla kullaniyorsunuz
Benim oğlum henüz 3aylık. Ama hastaydı diye kan tahlili yapıldı ve kansızlık çıktı. O yüzden 4.ayı beklemeden başladık. Yani bence kan a bakılmadan karar verilmemeli:duduk:
Gerçi muhtemelen oğlum hasta olmasaydı ben direkt 4.ayla başlardım:deli:

Arkadaşlar sizlere bir tavsiyede bulunmak istiyorum .... benim engelli microsefali yani küçük kafası olan bir kız çocuğum var kafa gelişimi küçük olduğundan dolayı bıngıldak kapanmasın diye biz devit3 ü erken dönemde bıraktık.... herneyse şimdi de 2.5 aylık bir oğlum var şehir dışına tatile gitmiştik ailecek rutin kontrolü aksamadın diye uzman bir doktora götürdük neyse muayene etti falan hemen devit 3 ü kesin bıngıldak kapanmak üzere dedi bana da dokundurdu ve (baya baya acıktı) bende sanki açık gibi kapalı degilki diyerek mırıldan dım.... sonra microsefali hastası ablasındanda bahsedince resmen doktor Keske buzamana kadar bile kullanmasaydınız erken den önlem almak gerekir diye resmen beni azarladı.... hiç umursamadım hiç takmadım korkmadım dün kendi doktorumuzda kontrolümüz vardı kendisi Prof ne derse güvenir inanırım gösterdik bıngıldagını sok oldu annesi 3 cm açık bıngıldak bu çocuğun hayatıyla oynamaktıktır şakın bırakmayın devit 3 ü kullanın heleki kıs gününde yiz çocuk güneş görmüyor bu çocuk nasıl gelişim sağlar dedi.... ben şookkk bu tarz önemli konularda siz siz olun sakın tek doktora bağlı kalmayın şimdi size sorum şu ya benim ilk çocuğum olsaydı tecrübem fazla olmasaydı sakın yanlış anlamayın ablamızdan dolayı tecrübelendik evimin yakınındaki hastane olsaydı aylık kontrole o doktora götürüyor olsaydım inanacakmıydım yanı bırakacakmıydım devit 3ü

Öncelikle çok geçmiş olsun.Sağlık ocağına götürüyor musunuz kontrole? Orada ne dediler bıngıldak için?

Valla bizimde geçen hafta sağlık ocağındaki hemşire kafamızı karıştırdı.Bıngıldak kapanmaya başlamamış dedi,d vitaminini düzenli kullanıyormusunuz diye sordu.Ben çocuk doktorunun önerdiği d vitaminini kullandığımı söyledim,hiç duymamış o ilacı,bizim verdiğimizi kullan dedi.
Doktora götürdüm korkudan,gayet normal,bi sorun yok,hemşirede bilmediğinden konuşmuş öyle dedi.Her aile sizin kadar dikkatli değil,orada ne söylese ne ilaç verse kullanacaklar.Gittiğinizde uyarın dedi hatta...

Ben anlamıyorum,bariz belli olan ya da olmayan birşey hakkında nasıl farklı görüşler doğabiliyor.
Doktorun verdiği vitamini kullanmaya devam ediyorum ama yine içim içimi yiyor sağlık ocağının verdiğini mi kullansaydım diye...

Zaten endişelerimiz bitmiyor,birde doktorların görüşlerine kafayı takmak zorunda kalıyoruz...

7 kilo verdim ama göbeğim duruyor ama görünüşe göre gitgide sıkılaşiyor gibi, basta biraz korse kullandım sonra bıraktım, yaz gelince yürüyüş yaparak normale döneceğime inanıyorum ilk kızımda öyle olmuştu... kıyafetlerim zor oluyooooor

Öncelikle çok geçmiş olsun.Sağlık ocağına götürüyor musunuz kontrole? Orada ne dediler bıngıldak için?

Valla bizimde geçen hafta sağlık ocağındaki hemşire kafamızı karıştırdı.Bıngıldak kapanmaya başlamamış dedi,d vitaminini düzenli kullanıyormusunuz diye sordu.Ben çocuk doktorunun önerdiği d vitaminini kullandığımı söyledim,hiç duymamış o ilacı,bizim verdiğimizi kullan dedi.
Doktora götürdüm korkudan,gayet normal,bi sorun yok,hemşirede bilmediğinden konuşmuş öyle dedi.Her aile sizin kadar dikkatli değil,orada ne söylese ne ilaç verse kullanacaklar.Gittiğinizde uyarın dedi hatta...

Ben anlamıyorum,bariz belli olan ya da olmayan birşey hakkında nasıl farklı görüşler doğabiliyor.
Doktorun verdiği vitamini kullanmaya devam ediyorum ama yine içim içimi yiyor sağlık ocağının verdiğini mi kullansaydım diye...

Zaten endişelerimiz bitmiyor,birde doktorların görüşlerine kafayı takmak zorunda kalıyoruz...
[/QUOTEtesekkurler canım saol.... sağlık ocağına sadece topuk kanı için gittik gitmiyorum aşılarımızı takipli olduğumuz üni. Hastanesinde yaptırıyoruz.... bındıgıldagın kapanmasından sa geç kapanması daha iyi... endişelenme ben olsaydım senin yerine sağlık ocağının verdiğini kullanırdım tabiki takdir senin

15 16 kilo almıştım, 40 çıkarken 11 12 kilo vermiştim. Ama o kalan 3 4 kilo gitmiyor :( tatildeyim 10 gundur iyice saldım, dönüşte tartilmak bile istemiyorum :( gobegim baya gevsek ve kotu duruyordu, artik toparlamis kendini. Sanirim spor yapma zamani geldi ama useniyorum :( hic korse kullanamadim

Kızlar Yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum 3 buçuk aylık oldu. Bir haftadır emmek istemiyor. Oyle direniyor ve ağlıyor ki emme pozisyonuna gelir gelmez çığlığı basıyor. Neden böyle oldu anlamıyorum çok güzel emiyor du ve sütümde çoktu. Okula başladım diye sagip bırakıyordum biberonla alıyordu o mu etki etti ya da pamukcuk çıktı dilinde o yüzden mi bilmiyorum. Ne yapmalıyım emmeyi bıraksın istemiyorum çok küçük daha.

Kızlar Yardımınıza ihtiyacım var. Oğlum 3 buçuk aylık oldu. Bir haftadır emmek istemiyor. Oyle direniyor ve ağlıyor ki emme pozisyonuna gelir gelmez çığlığı basıyor. Neden böyle oldu anlamıyorum çok güzel emiyor du ve sütümde çoktu. Okula başladım diye sagip bırakıyordum biberonla alıyordu o mu etki etti ya da pamukcuk çıktı dilinde o yüzden mi bilmiyorum. Ne yapmalıyım emmeyi bıraksın istemiyorum çok küçük daha.
Canım acaba biberondan kaşığa mı geçsen emzirmeyi yine devam etsen. Emzirirken ayakta emzirmeyi deneyebilirsin anne karnındaki gibi hissettikleri için daha güvende hissedebilir minnos bir de beyaz gürültüyü de bir taraftan açıp sakinlestirebilirsin. Aklıma gelenler bunlar

Back