• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Arkadaşlar sizlere bir tavsiyede bulunmak istiyorum .... benim engelli microsefali yani küçük kafası olan bir kız çocuğum var kafa gelişimi küçük olduğundan dolayı bıngıldak kapanmasın diye biz devit3 ü erken dönemde bıraktık.... herneyse şimdi de 2.5 aylık bir oğlum var şehir dışına tatile gitmiştik ailecek rutin kontrolü aksamadın diye uzman bir doktora götürdük neyse muayene etti falan hemen devit 3 ü kesin bıngıldak kapanmak üzere dedi bana da dokundurdu ve (baya baya acıktı) bende sanki açık gibi kapalı degilki diyerek mırıldan dım.... sonra microsefali hastası ablasındanda bahsedince resmen doktor Keske buzamana kadar bile kullanmasaydınız erken den önlem almak gerekir diye resmen beni azarladı.... hiç umursamadım hiç takmadım korkmadım dün kendi doktorumuzda kontrolümüz vardı kendisi Prof ne derse güvenir inanırım gösterdik bıngıldagını sok oldu annesi 3 cm açık bıngıldak bu çocuğun hayatıyla oynamaktıktır şakın bırakmayın devit 3 ü kullanın heleki kıs gününde yiz çocuk güneş görmüyor bu çocuk nasıl gelişim sağlar dedi.... ben şookkk bu tarz önemli konularda siz siz olun sakın tek doktora bağlı kalmayın şimdi size sorum şu ya benim ilk çocuğum olsaydı tecrübem fazla olmasaydı sakın yanlış anlamayın ablamızdan dolayı tecrübelendik evimin yakınındaki hastane olsaydı aylık kontrole o doktora götürüyor olsaydım inanacakmıydım yanı bırakacakmıydım devit 3ü

Çook geçmiş olsun. Microsefali ameliyatı yok mudur? Düzeltilemeyen bir durum mu?

Saol canım Allah razı olsun... ameliyat yok çözüm çare Yok... sadece Microsefali değil aynı zamanda epilepsi hastası da
Rabbim şifa versin inşallah. Benim yeğenimde de trigonosefali vardı. 6 aylıkken ameliyat oldu iyileşti çok şükür ondan sordum Allah yardımcınız olsun

merhaba kizlar oglum tam 3 aylik oldu ve 3 gundur kabiz kakasini cok sert yapiyor zeytin yagi veriyorum ama faydasi yok sadece suan mama iciyor ne yapabilirim bir fikriniz varmi

merhaba kizlar oglum tam 3 aylik oldu ve 3 gundur kabiz kakasini cok sert yapiyor zeytin yagi veriyorum ama faydasi yok sadece suan mama iciyor ne yapabilirim bir fikriniz varmi

eflatunseker eflatunseker
Bu arada sıcak suya karışıyorlar evet ama mesela bebeğin içme suyuna hiç karışmadılar ya da kavanoz mamasına ve sağdığım süte karışmamışlardı. Hatta sağdığım sütleri termal çantada muhafaza ediyordum ve uçakta hem sütleri hem de çantada kullandığım jelli buz torbasını kabin görevlisine verdim onlar soğutucuya koydular.
Bide eğer puset için havaalanında check in esnasında söylerseniz bazı firmalar poşet veriyorlar. O poşeti inince hemen atmayın derim çünkü her havaalanından temin edemeyebilirsiniz ya da kalmamış olabiliyor.
çok sağol tatlım bebek arabasını mecbur alıcam yanına dediğiniz gibi yapayım ben o zaman

Hayirli geceler arkadaslar

Ara ara girip takip ediyorum ama bir turlu yazamadim insallah herkes iyidir. Herkes bi kosturmada, hamilelikte surekli bebeklerimizin hayalini kurarken simdi yavrularin gaziydi, emmesiydi, sunnetiydi derken iyice daldik oyle ki hayalini kurdugumuz gunleri suan yasiyor oldugumuzun farkinda bile degiliz belki.
Zaman nasil geciyor hic anlamiyorum.ilk kizimda sanki hersey daha yavasti ama ikinci yavrum ne zaman 3 aylik olmus

Bizde durumlar iyi artik hareketlerimiz daha bilincli gulucuklerimiz artmaya basladi.

Emzirdigin halde araliksiz kanamam var dogumdan beri sadece lohusaliktan sonra iki hafta bi kesildi sonrasi leke
Seklinde devam etti bazi gunler normal kanamayla. Ilk kizimda 7 ay hic kanamam olmamisti carsamba tekrar bi doktora gidecyim diyorum bunun disinda herhangi bi yaramazlik yok. Her ne kadar fazla aktif olasam da burada sizlerle ayni seyleri paylasiyor olmak cok guzel ❤️

Annişler bebeğiniz oyuncakları ve nesneleri tutmaya başladı mı biz zorluyoruz ama az bişey tutar gibi yapıyor bırakıyor erken mi daha bilmiyorum üç ayımızı bitirdik şükür... bir de aldığınız oyuncakları yıkıyormuzunuz? Özellikle peluş ve keçe tarzında olanları. Yanı sonuçta ağzına götürme ihtimali var.

Annişler bebeğiniz oyuncakları ve nesneleri tutmaya başladı mı biz zorluyoruz ama az bişey tutar gibi yapıyor bırakıyor erken mi daha bilmiyorum üç ayımızı bitirdik şükür... bir de aldığınız oyuncakları yıkıyormuzunuz? Özellikle peluş ve keçe tarzında olanları. Yanı sonuçta ağzına götürme ihtimali var.

Valla bizimkide tutmuyor bişey.Gülüyor falan ama tutamıyoruz henüz...
En büyük hobimiz ayaklarımız,birde masa.Bu ikisine atılıyor.Ayaklarını sallayıp sallayıp bakıyor şaşkın şaşkın.Külotlu çorap giydiriyorun,siyah beyaz olması dikkatini çekiyor sanırım.Birde babamların masa örtüsüde karışık desenli.İlla eğilmek istiyor üstüne.Yemek yerken herşeyi inceliyor masada...

Henüz oyuncak almadık ama alırsam yıkarım.Çıngıraklarıda yıkadım...

Dünde sling ve kangurulara baktık.Bizim oğlan çok sıkıldı.Bende öyle.Niye böyle olduukk,çok teferruatlı gibi,bizimki zaten sıkılıyor hemen,daral geldi.Ama böyle kucaktada olmuyor gezerken...

tv de herseyi doğal maddelerle temizleyen evde deterjan vs yapan bi adam var belki biliyosundur

ona bi progamda tam bu konuyu anlatirken denk geldim,
peluş oyuncaklar yikanmamali deterjan değmesin bebekler agzini sürüyo dedi, buzdolabı poşetine soksunlar bi günde buzlukta tutsunlar bütün mikrop bakteri ölür dedi, nemli bezle de silebilirsin toz için bence
diğer plastik oyuncaklar için de kaynar suyu legen kova gib biseye koyup içine oyuncaklari atin su soguyana kadae durmasi yeterli kaynatmaya gerek yok demişti

tv de herseyi doğal maddelerle temizleyen evde deterjan vs yapan bi adam var belki biliyosundur

ona bi progamda tam bu konuyu anlatirken denk geldim,
peluş oyuncaklar yikanmamali deterjan değmesin bebekler agzini sürüyo dedi, buzdolabı poşetine soksunlar bi günde buzlukta tutsunlar bütün mikrop bakteri ölür dedi, nemli bezle de silebilirsin toz için bence
diğer plastik oyuncaklar için de kaynar suyu legen kova gib biseye koyup içine oyuncaklari atin su soguyana kadae durmasi yeterli kaynatmaya gerek yok demişti
Onu ben de gördüm. Ama çıngıraklı peluşlar hem mikroplu hem kirli. Bebek deterjanlar ı ile yıkanır sa ve ilave birkaç durulama yapılırsa hallolur diye düşünüyorum. Ben genelde bebek şampuanıyla yıkıyorum.sonra birkaç durulama yapıyorum. Çünkü ağzına sokmaya başladıktan sonra çok çok kirleniyor.

kızlar sali günü sünnet ettirmiştik oğlumu dikisleri açılmış cumartesi götürdük acile gerdirince normal dikisi zorlandı pazartesi gel doktor görsün dediler, sabah gittik dikişin açılmasında bi problem yokmuş neyseki ama yapışma olmuş doktor açtı, bı yerinde daha yapışıklık var onu da bi iki ay sonra açarız dedi. bi hafta on gün sonra tekrar kontrole getir dedi.

benim doğum iznim bugün bitiyo benim hesabima göre ama benden hiç belge evrak istenmedi sormama ragmen, cuma günü aradım senin baslaman hesaplanmamis evraklarin yok doğum belgeni getirmemissin dediler. dilekçe yazıp ekine doğum belgemi koydum bi arkadaşım götürdü. kendi hataları olduğu için elden gondermisler insan kaynaklarına evragi hala haber bekliyorum.
yarın baslama yapmam lazim normalde, tabi ben doğru hesapladiysam.
şu cumadan beri yaşadığım stresin sıkıntının haddi hesabı yok. aramasam nolcakti sonuçta kamuda calisyorum ben müstafi duruma bile dusebilirdim.
bu arada dişi de bugün çıktı. gaz diş sünnet on yıl yaslandim bide is durumu çıktı katmerlendi yani

ha güzel şeyler de oldu üç dört gündür oyuncağı eliyle tutup ağzına götürüyo oyuncağını inceliyo beş on saniye surmuyo tutmasi ama çok güzel bi duygu büyüdüğünü görmek
dünden beri de oyun yapip gülüp kahkahalar atiyo karşılıklı konuşuyoruz oğlumla oyunlar oynuyoruz çok şükür bugünü gösterene
gaz sorunumuz da çok azaldı bi kaç gündür inşallah uykusu da düzene girer artık yavrumun

Onu ben de gördüm. Ama çıngıraklı peluşlar hem mikroplu hem kirli. Bebek deterjanlar ı ile yıkanır sa ve ilave birkaç durulama yapılırsa hallolur diye düşünüyorum. Ben genelde bebek şampuanıyla yıkıyorum.sonra birkaç durulama yapıyorum. Çünkü ağzına sokmaya başladıktan sonra çok çok kirleniyor.

ben fazla dikkat etmiyorum bilerek, bebeklerin mikropla tanışıp savaşmayı öğreneceği en önemli yıllar 0-2 yaş araligymis
benim halam aşırı pimpirikliydi ilk çocuğunda, çocuğun ateşi hep 39 40 olurdu
ateş 38 olunca çok şükür düştü derdi yani o derece
her hafta acillerde geciyodu zamanı. çocuk dört beş yaşına gelinceye bı doktor kızmış hanım sen hiç mi bu çocuğu sokaga salmadin hiç mikrop gormemis ki vücudu bilmiyo mikropla basetmeyi demis, birak sal sokağa kirlensin dussun baska çocuktan kapsin anca öyle düzelir demiş. içi elvermese de yaptı biraz daha uğraştı ama çocuk hasta olmadı bi daha kolay kolay

o herşeyi yikar steril ederdi, ama senin dediğin çok mantıklı kiri pisi gitsin en azından

93 gun oldu bizim de. 1 2 saniye tutar gibi ama hakim olamıyor. Oyun halısı da çok dikkatini çekmiyor bence. 5 10 dakika duracağı varsa normal koltukta da yatiyor tek başına. Ilgisiz herhalde :D
Ama yaklasik 20 gündür inanilmaz gülüyor, agzini kocaman aça aça, kahkaha atiyor, agu agu sürekli konuşuyor, ben konustukca resmen cevap veriyor. Bayiliyorum o geveze haline :D muhtemelen 2 yil sonra biraz sus oglum derim :D

Back