• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
çok yoruldum ikimizi de yıpratıyor meme. gündüz hiç bir iş yaptırmıyor sürekli paçamda meme meme diye. birlikte oyun oynarken bile meme diye üstüme atlıo sürekli. gece ztn deliksiz uykumuz yok meme meme diye uyanıyor. uzun saarli ve yorucu bir işim var. bıraktırmayı kafama koydum ztn 20 aylık oldu. ama nasıl bıraktıracağımı bilemiyorum. öyle anneciğim sen büyüdün emme artıkten fln anlamaz çok ısrarcı
artık 2 yaş sendromu etkileri başlamış okuduğum kadarıyla 18ayda başlayıp 2 yasa pik yapıyor ve 3,5 yaşakadar azalarak devam ediyor.inatlasma,ağlama krizleri,anneye daha da düşkünlük,ben bilirim,ben istedim olacak tavırları... bizimki de sürekli bana yapışık, 2 çekip bırakıyor 5 dakika sonra geliyor.bir de çalışan anneyi daha da ozluyorlar.

çok yoruldum ikimizi de yıpratıyor meme. gündüz hiç bir iş yaptırmıyor sürekli paçamda meme meme diye. birlikte oyun oynarken bile meme diye üstüme atlıo sürekli. gece ztn deliksiz uykumuz yok meme meme diye uyanıyor. uzun saarli ve yorucu bir işim var. bıraktırmayı kafama koydum ztn 20 aylık oldu. ama nasıl bıraktıracağımı bilemiyorum. öyle anneciğim sen büyüdün emme artıkten fln anlamaz çok ısrarcı
Gülce Meryem de aynı anlattığın gibi, bende doktora yeterliliğe hazırlanıyorum ve gerçekten tahammül etmesi zor oluyor seni anlıyorum.

Pek muhtemel bu denli memeye düşkün ve memeden başka birşeyle teskin olmayan çocuk için bıraktırmak çok zor olur. Allah yardımcın olsun inşaallah kolay geçer süreç.

artık 2 yaş sendromu etkileri başlamış okuduğum kadarıyla 18ayda başlayıp 2 yasa pik yapıyor ve 3,5 yaşakadar azalarak devam ediyor.inatlasma,ağlama krizleri,anneye daha da düşkünlük,ben bilirim,ben istedim olacak tavırları... bizimki de sürekli bana yapışık, 2 çekip bırakıyor 5 dakika sonra geliyor.bir de çalışan anneyi daha da ozluyorlar.
Bizim sendrom etkileri 3-4 aydır başladı(1 Kasım doğumlu erken başladı) ve son iki üç gündür pik yapmış durumda inşaallah 2 yaşa varmadan biter :)

Bizim sendrom etkileri 3-4 aydır başladı(1 Kasım doğumlu erken başladı) ve son iki üç gündür pik yapmış durumda inşaallah 2 yaşa varmadan biter :)
bizim de 1 aydır evde terör estiriyor. bazen dayanamıyorum bağırıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum

neymiş o bizim doktor iştah açıcı bi şurup olmadığını söyledi balık yapı vitamin şurubu fln iştah açmaz dedi. 1 şişe ocean balık yaplı multivitamin bitirdik hiç iştah fln açmadı

Vitagal şurup vermiş. Bizde bitirdik dedigin gibi balık yağı ve vitamini. Ama oyle iştah acmadi. Bunu görücez bakalim

ben bittim artık çok yoruldum emzirmekten sağmaktan. yemeklerini yese canım feda isterse 3 yaşa kdr emsin. ama yemeğe oturucaz memeeeéeee diye ağlıyor. hiç bir şekilde oyalanmıyor. emince de yemiyor.hele gece uykuları hala 3 kere fln uyanıo memeye 6da uyanıyorum akşam 7.30 da eve giriyorum evin işi bitmiyor. özel sektörde ve üretim sorumlusuyum. günde yaklaşık 12 bin adım atıyorum kafa yorgunluğumda cabası.

Dogru çok haklısın. Ben sagmayi 1 yasinda bıraktım o bile rahatlatti beni biraz. Ama dedigin gibi is hic bitmiyor gece uyanmaları bitmiyor . Vitamin destegi alsan? Esim almış bsna arada içiyorum aklima gelen günlerde

Kizlar BIM de 6 no prima kulot bez 15 adeti 15 tl ye düşmüş. Tanesi 1 tl ye geliyor. Biz 8 paket bulduk aldik . Ilgilenenlere duyrulur :)

Eklentiler

• IMG-20190530-WA0004.jpg
    IMG-20190530-WA0004.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 32
sendrom diye bişey yoktur diyor bazı uzmanlar..?
Acaba neye dayanarak söylüyorlar?
Ya da bebelerin benzer dönemde yaşadıkları bu benzer olaylar sendrom diye isimlendirilmiyosa ne şekilde isimlendiriliyor? Ve sendromsuz geçirmenin yolu var mı? :)

bizim de 1 aydır evde terör estiriyor. bazen dayanamıyorum bağırıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum
Bizdeki de can canım, ben artık sesimi yükselttiğim için vicdan azabı çektiğim dönemi geçtim malesef. Ama ilk kızımda şöyle olurdu onun ağlamalarını aşırı ciddiye alırdım ağlamasın diye uğraşırdım onu anlamaya çalışırdım kendimi paralardım sonunda çocuk sakinleşmez bende helak olurdum ve bu bende normalden fazla sinir yapıyordu, çok yıpranıyordum, şu anda o modu terkettim ve artık çocukların ikisi de ağlama tepinme olsa bile daha kolay sakinliyor. Gerçekten annenin tutumu çocuğu çok etkiliyor.

Ben de ara ara sesimi yükseltiyorum anlamsızca bir triplere giriyorum falan dün mesela baba baba diye ağlıyordu sırf dışarı çıkabilmek için sonra aydede dedi aydede çizmemi istiyor yani çocuğa baban çizsin gelsin de dedim ve kendime hala inanamıyorum nasıl bunu yapabildim diye. Gerçekten çok üzülüyorum ses tonum yükselince nasıl baş edeceğim bununla ?

Acaba neye dayanarak söylüyorlar?
Ya da bebelerin benzer dönemde yaşadıkları bu benzer olaylar sendrom diye isimlendirilmiyosa ne şekilde isimlendiriliyor? Ve sendromsuz geçirmenin yolu var mı? :)
aradım aradım o postu bulamadım. instada behavioral. scientist diye bi sayfa var bi incele istersen. büyüme atağı imiş. hastalık gibi adlandırıp panik olmayın diyor.

Ben de ara ara sesimi yükseltiyorum anlamsızca bir triplere giriyorum falan dün mesela baba baba diye ağlıyordu sırf dışarı çıkabilmek için sonra aydede dedi aydede çizmemi istiyor yani çocuğa baban çizsin gelsin de dedim ve kendime hala inanamıyorum nasıl bunu yapabildim diye. Gerçekten çok üzülüyorum ses tonum yükselince nasıl baş edeceğim bununla ?
canım psk.rumeysa var instada yine. öfke kontrolü gibi şeylerle ilgili çok güzel paylaşımları var.
ben de bu aralar yine iyi değilim. eşim yanımda değil diye.

canım psk.rumeysa var instada yine. öfke kontrolü gibi şeylerle ilgili çok güzel paylaşımları var.
ben de bu aralar yine iyi değilim. eşim yanımda değil diye.
Sağ ol canım bakayım bir olmazsa aslında hiç böyle değildim bu aralar sesim yükselebiliyor zaman zaman sonra hemen toparlıyorum falan ama :(

Back