• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Ben smdı alalm desemde esım yanasmaz zatn canım anakucagı denıyo sanrm halamdan onu alıcam ılk dgdgnda baska hangısı lazm olrkı besıkte bızı kler alr heralde bakarm onlarla ınsallah guzel bı. Model alrz ama doguma yakn oolr oda
Bende şimdi almayı düşünmüyorum canım, sonra seçim konusunda kolaylık olur :))

Ay yürümüş gitmiş, vaktim olunca hepsini okuyacağım . Bebek arabaları , Bebek odaları hepsi konuşulmuş ...5 dk önce çekilmiş fotom benim de burada. Yok yükleyemedim ... neyse....

Bebek arabası , Bebek yatağı dışında oğlumdan herşey var. Baston puset olarak mac laren quest çok kullanışlı. Biz tepe tepe kullandık 4 yaşına kadar. Ama ilk 6 ay için travel system bir araba alacağım ben de. Stokke un az kullanılmış ikinci elini bulursam onu alırım, bulamazsam o kadar para vermeyi düşünmüyorum.Ortalama birşey bakarım... benim oğlum 4.5 yaşında Ve ona da Bebek odası takımı bir arkadaşım vermişti . Hala onlarda yatıyor ama bu sene ona da güzel bir oda yapmayı planlıyorum . İkea kura yı sevdim ben de. Ama emin olamadım ....bebek ile oğlanı aynı odaya koymak nasıl olacak onu da bilmiyorum . İlk 5 ay yanımda beşikte yatırmayı planlıyorum , 5. Ayda uyku eğitimi ile odayı ayırırım. Oğlumda da öyle yapmıştım.

Araba kullanan anne adayları , hamileler için emniyet kemeri ilk hamileliğinde ya da şu an kullanmış olan var mı? Alınmalı mı? Gereksiz birşey mi? İlkinde almamıştım ama şimdi göbek daha büyük olacak sanki , korkuyorum gidişatından göbeğimin ...

Kızlar bıde catlak kermı kullanmaya basladnMı benım zatn kalcmsa bacagmda vardı catlaklar kılo alp vermeden kalan smdı de cok olr dıye danuyorm smdıden baslasam ı ne kullancaz

Ben
Araba kullanan anne adayları , hamileler için emniyet kemeri ilk hamileliğinde ya da şu an kullanmış olan var mı? Alınmalı mı? Gereksiz birşey mi? İlkinde almamıştım ama şimdi göbek daha büyük olacak sanki , korkuyorum gidişatından göbeğimin ...
almadım ama araba kullanıyorsan gerek olabilir sanki.

ben hergün arabadayım canım ankara şehir içi trafiğinde bir saat git bir saat gel ama hiç kullanmadım.alttan geçiriyorum baya.koltuğu biraz geri yatırıyorum geniş geniş oturuyorum.

eşim bu lısteyı gorse kalp krızı gecırırrr :KK49:

bir çoğu hediye geliyor canım zaten ihtiyaca göre değerlendirilir. ben de büyük kısmını almadım. ama alınacaklar için de internetten indirimleri takip ederek aldık.
en hayati alet benim için göğüs pompası idi.

Kızlar bıde catlak kermı kullanmaya basladnMı benım zatn kalcmsa bacagmda vardı catlaklar kılo alp vermeden kalan smdı de cok olr dıye danuyorm smdıden baslasam ı ne kullancaz

lierac a başlamak lazım ben de üşendim ama işe yarıyor.
artı kakao badem zeytinyağı karışımı sürüyordum. göbeğim hiç çatlamamıştı.

20170608_102734.jpg
kizlar benim ultrason goruntusune yorum yapar misiniz. cinsiyet nedir sizce

Birde burda arkadaşlar bi yöntem deniyorlardı yumurtlama gününe göre cinsiyetle ilgiliydi galiba bilen biri bana onu uzun anlatabilir mi kuzenim çok istiyor ona yardımcı olayım ?
Canim o tez soyleymis, ekek benek spermi hiz li hareket eder ama omru kisa, kiz bebek spermi yavas hareket eder ama omru uzunmus. Yumurtlama gununden iki gun once yapilan liskide kiz olma.olaslihi fazlayken yumurylama gununde yapilan iliskiden erkek bebek olma olasiligi daha fazlaymis. Ama gel gorki ne yaparsan yap bos :KK76:cunku Rabbim neyi vermek istediyse o olur. Ben hep cin takvimi ve bubyontemleri okumustim arastirmistim hatta bu bebegiki con takvimine goremi yapsam diye bole dusundum. Ilk subatta denedim ve hamile kalmadim. Martta erkek gorunuyordu ama vazgectim ve yine korunmadim Rabbimin zoruna goder ivim rahat etmez verecegi varsa bile vermez gobi dusundum ve martta hamile kaldim. Istemek guzel bisey ama bukadar istemeye verm3ssede vardir Rabbimin bir bildigi dedim. Rabhim herkese gonlundekini hayirlisiyla nasip eder insaallah.:dua::dua:

Aayy aynı sennkıde :). Walla camasrlarm falan sıkıyo gbı gelıyo pantoln galan aldm lcwdan karnı lastklı olandan :) basladı alsverslerrr:))) rabbıme sukrler olsn bugunlerı gosterdgı ıcın sag salım kucagımıza alalm ınsalah herksede nasp etsn rabbım. Aminn
Bende aldım bugun gelecek ama uzerımdekı pantolon yandan fermuarlı bır pantolon cok rahat ama kuması esnek olması lazım. Camasırda aldım ben lcw den m beden ama l alsaydım daha rahat olacaktım

Bıraz pahalı sankı , 1200 mu 1300 mu ne. Ama besıgı ınceledımde alt kısımda cekmece yok zaten ekstra dolap yok oglanın dolabında 2 raf bos , besıktedede alt cekmece olsaydı ıyıydı . Oglumun odasınıda kdv ındırımdeyken almıstık epey ındırmıslerdı ama besıge naparlar bılmıyorum 28 den once besık fılan almam zatende.
Ikeda daha uygune besıkler var , buyumeyen 500 tl fılan. Benım oglanın odası cok guzel oldu aksama cekerım resmını , tam takım olsa daha ıyı olur o yuzden buyuyen alırsam genc yatagı yaptıgımda uyumsuz kalacak sankı gıbı ama .
Buarada bebek arabası rahat ama ben 2 yasından sonra maclaren aldım cok hafıf dıye ama maclarende 6 ay dan sonra bınebılıyor sıze kraft onermıyorum o yuzden tek sansı su, o kumas cıkarılınca puset takılıyor ılk aylar ıcın o cok rahat ama oyle arabayı katladım bebegı kucagıma aldım kısmı ıcın uygun degıl.
Maclaren candır. Çok sevip kullandık quest modelini.
günaydın kızlar,
CuteMom CuteMom büyüyebilen beşik kullanıyorum oğlumda, bu kış büyüttük yatak boyutuna getirdik, kendi inip çıkabiliyor çok sevdi. komodinleri de iyi iş görüyor. tam takım almıştım bembeyaz.ona göre ayarlamak kolay olur diye düşünüyorum.
büyüyebilen alırsan bir kaç sene sonra yatak boyutunda abi kardeş rahat rahat takılırlar. bence takım seçimin güzel.
bende sepet beşik de var onu kullanacağım 3-4 aylık olana kadar yanımda yatırırım. sonra abi odasına taşınacak. bakalım o aşamada biz de ikeadan beyaz büyüyebilen montessori tarzı yere yakın bir model alırız diye düşünüyorum. ilk 3 ay önemli kolik krizi bittikten sonra uyku eğitimi vermiştim ben çok rahat ettim. bunda da abisiyle aynı saatlerde uyutup kaldırmayı planlıyorum ama bebek tabi bu kendi seçimlerini gösterecek bize. iki tane de park yatak var anneanne-babanne evlerinde olmak üzere gerekirse birini getiririm eve ama uzun süre plastiğin içinde uyutmayı sağlıklı bulmuyorum. öğlen uykusunda vs olabilir.
Benim oğlum da kolikti ve 5 ay uyumadık. Sonra uyku eğitimi ile durumu kurtardık , odayı ayırdık Ve rahata kavuştuk .
Canım ne kadar çok benziyoruz ya benim oğlnda daha yeni kurtuldu sayılır yanımızda yatmaktan ama biz üçümüz çok mutluyduk dört kişide olur diye düşünüyorum :KK70:

Benim ilk oğlumda aynı yazdığın gibi 3 ay sonra ben işe başlayınc arahatladı :KK70: derdi benmişim sonraları ise hep düzenli kurallı bir bebek oldu çok şükür.

mama sandalyem, salıncağım, bebek arabam, biberon strerilize aleti, dönence vs hepsi duruyor, ve bir dünya oyuncak bakma iş çok çıkarmak lazım, yıkamak lazım,.....
Ben de kuralları s ben bir anneyim, zaten çocuğa rutin oluşturup kural koyunda çocuk da rahat ediyor.
Günaydın kızlar.. :KK15:
inşşh Canm çünkü çok kastım kendimi.. ben de anlamıyrm bi gün beter olur kusarrım bi kaç gün ii oluruz.. bu seferki çok kötüydü gece kalkıp kustum , şimdi de çok fenayım :KK61:
Valla geçmiş olsun diyeceğim ama bakm15. Haftadayım geçmedi bitmedi
https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...-urunleri/60248606/stuva-bebek-karyolasi.aspx

bu tarz kademeli bir beşiğin, bebek büyüyünce 2 yaş civarında tek taraflı korumalarını çıkarmayı planlıyorum, altına çekmece de eklenebiliyor. ikeanın bir de kenar korumalığı var, https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/3-7-yas/karyolalar/30099293/vikare-parmaklik.aspx
gerkirse bundan da takarım diye düşünüyorum.
bir de şu var aklımda, https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...9/kura-ters-cevrilebilen-cocuk-karyolasi.aspx iki kardeş de yatılabiliyor ama ben oğlum hastalığından dolayı düşer eder diye üstte yatıramam.
İkea kurayı ben de düşünüyorum, ters çevirince de kullanılıyor ya, ilk etapta ters kullanırım , 5,5 yaşında sonra ranza şeklinde diye düşündüm
Heyooooo ne güzel böyle sizlerin fikirlerini görmek
İkincilere hazırlık olunca birde dahada dikkatimi çekti:KK76:
CuteMom CuteMom bence abiye güzel oda yapmışsın onun renklerinde varsa bebek beşiğini al bütünlüğü sağlarsın

Benim kızın yatağı taht yatak büyüyenlerden değil ve hala sığıyor
Büyük ihtimal bir sene daha idare eder
Bu bir senede gelen bebek sepet beşikte takılır sonrasında ablanın odası ona kalır ablaya yeni oda olur
Ve benim oturma odasıda iptal olur
Zaten çok çılgın olup bir sene sepette idare edemezsek park yatak var onun getirir oturma odasına kurarız
Ablanın odasında yer yok çünkü

Baya matemetik hesapları yapıcaz yani şu yatma yatak işlerinde:deli:

Diğer araç gereçlere gelirsek baya hepsinden var sadece geri eve getircem:kahve:

Mama sandalyesi, salıncağı, oyun halısı, yürüteç, ilk adım, bebek arabaları derken biz nereye sığcaz onu hiç bilmiyorum:işsiz:

Eksik olarakta kız da olsa erkekte olsa abla yaz bebeği olduğundan komple kışa göre kıyafet alışverişi yapıcaz
Birde biberon, emzik vs gereçler
Birde aklımda ya sling yada boba kanguru var oda kullanışa göre
Hatta kolik bebek olursa bendeki salıncağı satıp işe yarıyorsa mamaroo salıncakta bakabilirim ondan sizden tavsiyeler alıcam

Allah hepimizin kesesine güç kuvvet versin
Benim aldığım zamanda bebek ihtiyaçlarını şimdiki zamanla karşılaştırıyorum aşırı vergiler yüklenmiş:skandal:
mamaroo ya ben de bir bakayım oğlumda almamıştım...

Back