• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

sabahin koründe kontrole gittim geldim. ikili tarama icin kan verdim. hersey iyi gorunuyordu..cok hareketliydi bebegim. ama ultrason cok da iyi degildi sankii. eski tuplu tvlere bnziyordu. gerci iyi ultrasonda hic gormedim ki benn. :KK70: bu da ultrason resmimiz.
Hadı hayırlısı olsun canım
Hanı resım yok ama

Sepetten sonra nasıl bır besıge gecmeyı dusunuyorsunuz gosterebılırmısın canım ? Ben yere yakın o montessorı yataklarını begenıyorum ama bızım abımız cok hareketlı cocugun kafasına bısıler ınebılır ayak altı kostururken ıcınede gırebılır gıbı korkutuyor benı ama ıkeda gormemıstım acaba farklı bı yatakmı bahsettıgın?
Ben kendımle alakalı cok kararsızım ama hanı sırf yer dolap sorunum olmasa bıraz cekcemecelerde yer acsam bebege hıc buyuyen almaya nıyetlı degılım, 2-3 yasındayken abısının yatagından alırım korumalıklı yatar , egede cunku hep 1.5 yasından sonra alcak karyolada yattı onu yazlıga goturucez sımdı bebege her turlu yenı alınacak ama bakalım

Buarada hamıle pantolonlarım bugun kargoya verılmıs , bakalım olacaklarmı bana gobeklerı dusecekmı cok merak edıyorum

https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...-urunleri/60248606/stuva-bebek-karyolasi.aspx

bu tarz kademeli bir beşiğin, bebek büyüyünce 2 yaş civarında tek taraflı korumalarını çıkarmayı planlıyorum, altına çekmece de eklenebiliyor. ikeanın bir de kenar korumalığı var, https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/3-7-yas/karyolalar/30099293/vikare-parmaklik.aspx
gerkirse bundan da takarım diye düşünüyorum.
bir de şu var aklımda, https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...9/kura-ters-cevrilebilen-cocuk-karyolasi.aspx iki kardeş de yatılabiliyor ama ben oğlum hastalığından dolayı düşer eder diye üstte yatıramam.

https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...-urunleri/60248606/stuva-bebek-karyolasi.aspx

bu tarz kademeli bir beşiğin, bebek büyüyünce 2 yaş civarında tek taraflı korumalarını çıkarmayı planlıyorum, altına çekmece de eklenebiliyor. ikeanın bir de kenar korumalığı var, https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/3-7-yas/karyolalar/30099293/vikare-parmaklik.aspx
gerkirse bundan da takarım diye düşünüyorum.
bir de şu var aklımda, https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...9/kura-ters-cevrilebilen-cocuk-karyolasi.aspx iki kardeş de yatılabiliyor ama ben oğlum hastalığından dolayı düşer eder diye üstte yatıramam.
Anladım canım neden bahsettgını su ranzaya bızde cok baktık buarada ege cok ıstemıstı ama gece cok delı yatıyor, kesın atardı kendını oradan dıye almadık.
Bahsettıgın besıgı bende sevıyorum cekmecede eklenebılıyorsa hıc buyuyen almam o kadar para verıp , sonra karyolaya gecer herhalde

CuteMom CuteMom bende de hamilelikte ortaya cikan tsh yuksekligi var. ikinci gebeligimde yasamistim. bunda da aylik tahlillere devam ediyorum. Tecrubelerime dayanarak, 2.6 su an icin iyi bir sonuc ancak ilerleyen zamanda bebek daha cok ihtiyac duyacagi icin dr dozu artiracaktir. Sonucu kisa zamanda gormesini sagla ki ayarlama yapcaksa yapsin.

Jodid, iyot eksikligi icin verilen bir ilac diye biliyorum. Arkadasim onun icin kullaniyor. Idrarda iyot bakildi mi? Eksik gorulduyse verilmistir. Tiroid hastalarinda bakilir genelde. Bende de bakilmisti. Cok sukur onda bir sikinti yoktu. Sadece folik asit icin iyot iceren bir takviye olsun demisti onlem amacli. Iyot da hamilelikte cok onemli. Bilmiyorum doktorun tahlille mi ihtiyat olarak mi verdi. Konus istersen rahatlarsin.

Anladım canım neden bahsettgını su ranzaya bızde cok baktık buarada ege cok ıstemıstı ama gece cok delı yatıyor, kesın atardı kendını oradan dıye almadık.
Bahsettıgın besıgı bende sevıyorum cekmecede eklenebılıyorsa hıc buyuyen almam o kadar para verıp , sonra karyolaya gecer herhalde

aynen bir de korkuluk çıkınca kanepe gibi oluyor,büyüseler de iki kardeş oynar oturur kalkarlar ne biliym her türlü iş görür gibi.
zaten benm de bir tane katlanabilen yer yatağım var oğlum çağırınca gece yanına gidiyorum. e iki tane olunca dibdibe dizilp yatarız heralde mecbur bir o çağırır bir o.

Heyooooo ne güzel böyle sizlerin fikirlerini görmek
İkincilere hazırlık olunca birde dahada dikkatimi çekti:KK76:
CuteMom CuteMom bence abiye güzel oda yapmışsın onun renklerinde varsa bebek beşiğini al bütünlüğü sağlarsın

Benim kızın yatağı taht yatak büyüyenlerden değil ve hala sığıyor
Büyük ihtimal bir sene daha idare eder
Bu bir senede gelen bebek sepet beşikte takılır sonrasında ablanın odası ona kalır ablaya yeni oda olur
Ve benim oturma odasıda iptal olur
Zaten çok çılgın olup bir sene sepette idare edemezsek park yatak var onun getirir oturma odasına kurarız
Ablanın odasında yer yok çünkü

Baya matemetik hesapları yapıcaz yani şu yatma yatak işlerinde:deli:

Diğer araç gereçlere gelirsek baya hepsinden var sadece geri eve getircem:kahve:

Mama sandalyesi, salıncağı, oyun halısı, yürüteç, ilk adım, bebek arabaları derken biz nereye sığcaz onu hiç bilmiyorum:işsiz:

Eksik olarakta kız da olsa erkekte olsa abla yaz bebeği olduğundan komple kışa göre kıyafet alışverişi yapıcaz
Birde biberon, emzik vs gereçler
Birde aklımda ya sling yada boba kanguru var oda kullanışa göre
Hatta kolik bebek olursa bendeki salıncağı satıp işe yarıyorsa mamaroo salıncakta bakabilirim ondan sizden tavsiyeler alıcam

Allah hepimizin kesesine güç kuvvet versin
Benim aldığım zamanda bebek ihtiyaçlarını şimdiki zamanla karşılaştırıyorum aşırı vergiler yüklenmiş:skandal:

Benımkı kucukken ayrı yatıyordu sonradan basladı sabah karsı yanımıza gelmeye ama gıttıgımız pedagog onu gerı paketleyın yatırmayın yanınızda dıyor asla.

3 ay sonramı ıse baslamıstın cok kucukmus basladıgında canım ya.

Evet canım yanında yatırmak çok yanlış ama ne yapayım ya kuzu gibi nasıl ayrılayım :d
Maalesef bunda da öyle başlayacağım :(

Cayır cayır yanıyoruz Adana'da. Zeten hava sıcak bir de ben ekmek fabrikasında olunca ocağın ısısı her yere yayılıyor ister istemez. Südyen giyinmek işkence oldu. Takmasam belli olur mu acaba diyorum. Acil bir çözüme ihtiyacım var vıcık vıcık memişler istemiyorummmm!

Heyooooo ne güzel böyle sizlerin fikirlerini görmek
İkincilere hazırlık olunca birde dahada dikkatimi çekti:KK76:
CuteMom CuteMom bence abiye güzel oda yapmışsın onun renklerinde varsa bebek beşiğini al bütünlüğü sağlarsın

Benim kızın yatağı taht yatak büyüyenlerden değil ve hala sığıyor
Büyük ihtimal bir sene daha idare eder
Bu bir senede gelen bebek sepet beşikte takılır sonrasında ablanın odası ona kalır ablaya yeni oda olur
Ve benim oturma odasıda iptal olur
Zaten çok çılgın olup bir sene sepette idare edemezsek park yatak var onun getirir oturma odasına kurarız
Ablanın odasında yer yok çünkü

Baya matemetik hesapları yapıcaz yani şu yatma yatak işlerinde:deli:

Diğer araç gereçlere gelirsek baya hepsinden var sadece geri eve getircem:kahve:

Mama sandalyesi, salıncağı, oyun halısı, yürüteç, ilk adım, bebek arabaları derken biz nereye sığcaz onu hiç bilmiyorum:işsiz:

Eksik olarakta kız da olsa erkekte olsa abla yaz bebeği olduğundan komple kışa göre kıyafet alışverişi yapıcaz
Birde biberon, emzik vs gereçler
Birde aklımda ya sling yada boba kanguru var oda kullanışa göre
Hatta kolik bebek olursa bendeki salıncağı satıp işe yarıyorsa mamaroo salıncakta bakabilirim ondan sizden tavsiyeler alıcam

Allah hepimizin kesesine güç kuvvet versin
Benim aldığım zamanda bebek ihtiyaçlarını şimdiki zamanla karşılaştırıyorum aşırı vergiler yüklenmiş:skandal:

Dediğin gibi verdiklerimizi toplamak lazım. Gerçekten çok fazla alışverişe ihtiyacımız olmayacak sanki ikinci bebelere

Cayır cayır yanıyoruz Adana'da. Zeten hava sıcak bir de ben ekmek fabrikasında olunca ocağın ısısı her yere yayılıyor ister istemez. Südyen giyinmek işkence oldu. Takmasam belli olur mu acaba diyorum. Acil bir çözüme ihtiyacım var vıcık vıcık memişler istemiyorummmm!

AHAHA o memelerin altı pişik olacak bide :D korkutmak gibi olmasın

Evet canım yanında yatırmak çok yanlış ama ne yapayım ya kuzu gibi nasıl ayrılayım :d
Maalesef bunda da öyle başlayacağım :KK43:
Iyı kocalarımızın testesteron sevılerı dusmemıs dıyorum
bızde cok keyıf alıyorduk :deli:

teşekkür ederim. Bir de aklıma şu takıldı..bizim anlaştığımız istediğimiz hastanede gelip doğumu yaptırıyorlar ya; hastaneye ödeyeceğimiz ücret dışında doktor da ayrıca ücret alıyor mu? prosedürleri nasıl ki acaba?
Şöyle oluyor, mesela benim doktorum sadece doğum için 4000 tl alıyor 1500 de anestezi için ayrıca aliyorlar (kullanırsan) memorial da doğum yapmayı düşünüyorum oranın da gecelik ücreti 2750 tl imiş. Ona da ayrı ücret ödüyorsun yani

biz hiç yan yana yatmamıştık şu hastalık süreci olunca oğlan beni devamlı yanına çağırır oldu ben de kıyamıyorum tabi yerde yatmaktan imanım gevredi ama yapıcak bir şey de yok.

Bizimki erken bayıldığı için testeron seviyesini düşürecek birşey olmuyor ahahaha :D Allahım neler konuşuyoruz.
Valla şuan evdeki durum kim nereyi bulursa orada uyuyor.

Flamingooo Flamingooo mamaroo düşünüyorsan letgoya bak mutlaka canım, ben baston puset ve akülü araba gibi şeyleri letgodan aldım hep. çok uyguna geldi. mamaroolar da yarı fiyatına satılıyor.

Evet evet bu çok iyi bir fikir, çook sağol ara ara kontrol edeyim şu letgo yu:super:

Dediğin gibi verdiklerimizi toplamak lazım. Gerçekten çok fazla alışverişe ihtiyacımız olmayacak sanki ikinci bebelere

Evet çok şükür, benim kızın iki eşyası kuzende oda çok kullanamadı zaten bebesi huylu çıktı:KK53:
Diğerleride yer olmadığından kv de yada yazlıkta duruyor
Vallahi bu sefer çokta cep boşalmıyacak gibi:KK45:

İlki demeyimsizlik birde bizimki ilk torun ilk bebeydi kimsede bir öneri yok kimsede alalımda deneyelim bi sevcekmi de yoktu alındıda alındı yarısı kullanılmadı bile:KK51:

20170608_102734.jpg

Hanımlar merhaba biz şuan 12+4 olmuşuz memoriale gidiyorum ama buna rağmen doktor bir ay sonra gel dedi cinsiyet için ben daha erken tahmin eder diyordum ama dayanamayabilirim o tarihe kadar ne zaman gitmeliyim sizce ?

Back