Bu ay full saç kurutma mak açtık zaten canımSac kurutma makinesini aç beslerken benimkide ayni seninki gibi reddediyor. Memeyi agzina verince sinirleniyor sac kurutma sesi ile uyutuyordum zaten beskerkende sac kurutma aciyorum.
Güne çok güzel başlıyoruz zatenKuzum bebeğinin sütünle birlikte senin güzel düşüncelerine de ihtiyacı var. Bebekler annelerinin streslerini fazlasıyla hissediyor. Öncelikle kendini motive etmeyi dene. Olur mu?
Bir dahaki krizde deneyebilirimHaklısın canım gece tehlikeli. Azıcık şekerli su versen. Bizde işe yaradı. Rahatça uykuya dalmıştı kuzum. Belkş sizde de işe yarar
Evet bakıcı ayarladım komşumuz bakacak. Başka bakacak bir akrabam yok. Kalktım süt sağıyorum oğluma. Aslında iş yerim yakın öğlenleri gelinebilir ama oglen arası diye bir kavram yok yemeğini yiyen isine davam ediyor. Nasıl olur bilmiyorum hiç nasil yapariz nasil ederiz.Çok zor gelecek eminim bırakıp gitmek
Kim kalacak canımm bakıcı mı ayarladın
Bu doğum izininin bu kadar az olmasına şaşırıyorum
Anneden daha bebeği 2-2,5aylıkken bırakmasını istiyorsun
Çalıştığın zamanlar hıphızlı geçer de yavrunun yanına gidersin hemen inş canım
Öğle araları da gider emzirirsin
Inşallah alisir ve sorun cik.az. bazen biberonu tutuyor bazen tutmuyor. Dün denemistim tutmamıştı mesela. Gecen hafta tutmusti. Biberonlar avent. Belki benim kokumu aldigindan tutmuyor. Umarım çok ağlamaz ve mutlu zaman geçirir. Inşallah hiç bakan kişi severek kanı kaynayarak bakar. 6 da uyandım süt sagmak için. Sonra kahvaltı yapıp çıkarım.Yazdıklarini cok zevkle okuyorum Zeynepcim.Cok icten yaziyrsun.Cok kucuk ama alısir annesi,uzulme.
Hep yastikla yatiriyorum canim dönüşümlü sag sol yatiryorum gece gündüz de yanindausam sirt üstü yatiriyorum benim hatam beslenmeden hemen sonra gazını çıkarmak o zaman bide şu su içme olayına alisamadik içtiği suyu geri.cikariyoryatırarak besleme kucagina koy yastigi bebegide koy basinida destekle elinle dik konumda yedir.yedirdikten sonfa hemen kaldrm gazi ciksin diye azicik yatsin agucuk magucuk yapin.sonra kaldr 10 dk dik dursun sarsma ve yatirma hemen bide yastik ustunde uyut duz yatirirsan yedigi agizina gelir reflusu var sanirim.sizinti gibi kusiyorsa sorun yok fazlasni cikarir fiskirir derecedeyyse sorun olur demişti bizim dr.uyurkende yan yatir kafasi hep yan olsun bi sag bi sol yatir ki kusarsa tikanmasn
Bundan sonra 2 saate BI sagacam kuzum ama sagdigima degmiyor işte sut ciksin diye 1 saat makineyle savaşıyorum çıkan da yaş çatlasa iki gogsumden 20 cc oluyor 6 7 saat bekletecem ki 40 50 cc ciksinCanım genellikle bu durumlarda ve emzirme dönemini bırakma zamanlarında böyle şeyşerle çok karşılaşılır bu yüzden ameliyat olanlar var sen benim dediğimi uygula gram süt olsa bile tıkanabilir dikkat etmeli
Kuzum sık sık emziremiyprum ki ya emzirecem sutum az geldiğine yavrum açlıktan ağlayacak ya da mama verecem mama ve sutu arka arkaya verdigim zaman da kusuyorBişey olmaz canım Allahın izniyle.... Emzirmen çok güzel sık sık emzir kuzum az olduğunu düşünsen bile emzir sende bebeğinde rahatlar
Kuzum beengin niye bu kadar çok kusuyor yazık.minige benim kiz kusarken kıpkırmızı.Oluyor aglamaktan belli ki boğazı falan tahriş oluyor doktora gosterdin mi kusmamasinicin.bitkisel surup var verir belkiBebeğim yine uyanmıştı ve o kadar ağlama krizine girdi ki sesi kesildi en son
Mide alt üst oldu
Birsürü kustu yine
Nerde yanlış yapıyorum
Nasıl uyutucam da uyanmasın
Uyandıkça kızıyor daha çok ağlıyor
Sakinleştiremiyorum artık
Sesi kesildi nefes alamadı ya yavrum
Evet bakıcı ayarladım komşumuz bakacak. Başka bakacak bir akrabam yok. Kalktım süt sağıyorum oğluma. Aslında iş yerim yakın öğlenleri gelinebilir ama oglen arası diye bir kavram yok yemeğini yiyen isine davam ediyor. Nasıl olur bilmiyorum hiç nasil yapariz nasil ederiz.
K Koala_anne ya kizim dizimde sallayinca sakinlesiyor uykuya dalıyor bazen 2 saat saalladigim oluyor abartisiz kemiklerine zararı olmuyordur dimi
Inşallah alisir ve sorun cik.az. bazen biberonu tutuyor bazen tutmuyor. Dün denemistim tutmamıştı mesela. Gecen hafta tutmusti. Biberonlar avent. Belki benim kokumu aldigindan tutmuyor. Umarım çok ağlamaz ve mutlu zaman geçirir. Inşallah hiç bakan kişi severek kanı kaynayarak bakar. 6 da uyandım süt sagmak için. Sonra kahvaltı yapıp çıkarım.
Demedin mi zaten vermiyordum onunla ne alaka e güneş şart ay neden öyle dedi yavrumKoalam yavrumu çocuk doktoru na götürdüm . Sakın güneşe çıkarma d vit ı verme dedi. Maşallah bi sıkıntı yok dedi. vermiom bende .valla bilemedim ben bu isi
Canimm hayırlı olsun l..stres olma başlanması gerekiyor.ha 1 ay sonra ha şimdi.sunu düşün çalışıp kendi paranı kendin kazanıyorsun.bunun keyfi çok başka.benim annemde öğretmendi bizde bakıcı da büyüdük 3 kardeşiz.inan hiçbirşey olmadi :) annemi sevmiyor muyuz çok seviyoruz :) güvenli bağlannmadık mi bağlandık :) çalışan annenin çocuğu bakıcı da olacak...yapacak hiçbirşey yok.hem biraz evden uzaklaşmak senin içinde iyi olacak.işten gelince çocuğunla daha kaliteli zaman gecireceksin emin ol buna...Evet bakıcı ayarladım komşumuz bakacak. Başka bakacak bir akrabam yok. Kalktım süt sağıyorum oğluma. Aslında iş yerim yakın öğlenleri gelinebilir ama oglen arası diye bir kavram yok yemeğini yiyen isine davam ediyor. Nasıl olur bilmiyorum hiç nasil yapariz nasil ederiz.
Canım benim yaa son cümlen bitirdi........Kizlar bütün gün oğlanın uyumasına rağmen giremedim.daha yeni okudum bitirdim konuşmaları. Hastalığı bir türlü atlatamadım. Öksürük krizine giriyorum artık oğlum uyanacak diye de korkuyorum. Sesim travesti gibi oldu. Onun dışında bugün benim icin çok duygusal olarak zor bir gün. Bütün evinin işini hallettim. Gunlerdir dogru düzgün güneş yoktu. Birsürü çamaşır birikmişti. As topla katla yerleştir o kadar fazlaydı ki anlatamam. Sonra ogluma çanta hazirladim. Yatak battaniye yastik hazirladim. Akşam da yalnız kalmak çok istedim ama hem kiz kardeşim bize bebegi sevmeye gelmisti hem de halalarım kocalarıyla çaya geleceklerini söylediler. Hayata karşı çok kırgınım. Kalbim çok buruk ve kırgın.Yarin işe başlıyorum. Aglayasim geliyor. Bugün çok akıllıydı bebek aslanım. Oğlum daha 2,5 aylık ve çok güzel bir gülüşü var...
Canım benim ben halen sallıyorum dün tam bi kabusdu kızımla birlikde ağlama atağı geçirdim gece 11 gibi bi başladı ağlamaya ama susmuyor çatlayacak sandım ne yaptıysam susmadı meme kabul etmiyor sesi kısıldı o ağlıyor artık ben ağlıyorum koptu sinirler gece oldu 3... 3 numara kızımda uyandımı salla ayağında diyor bende nen nen istiyorum diye başımda ağlıyor ama bina inledi.... Eşim ufağı ayağına aldı ben 3 numarayı sabah 5 e yakındı uyuya kalmışız, sabah 7 buçuğa doğru en ufak bi uyandı ama nasıl altına dolduruyor böyle bi ses yok dedim heralde dünyaları altına dolduruyor ohh beee dedim altını bi açtım avuç içini doldurmaz yani bişey yapmamış ama bir gaz çıkardı içi boşaldı yavrunun resmen ve şuan yeni uyudu ama halen kaka yok 4. Günümüz... Ve ben uyuyamam çünkü ev işleri beni bekler...... Ve tabiki halen ayağımda gözleri şişti ağlamak dan....Çok çaresiz hissediyorum artık
Gün geçmiyor ki düzelecek derken daha zor oluyor herşey
Gündüz ilk uyandığı zamanlar biraz iyi
Sonrasında ne zaman uykusu gelse ağlamalar
Yatırınca uyanmalar
Ve geceye doğru artık bu bir krize dönüşüyor
1-2-3saat değil tüm gün
Ağlamaktan kusar mı ya yavru
Niye mutlu edemiyorum ben yavrumu
Çok kötüyüm
Yarının nasıl geçeceğini bildiğim için bu karamsarlık
Canm bebegin kokuna cok alışmış ondan olabilir bizim kız ağladığı zaman kucağıma alıp göğsüme yatirdigim zamn hemen susuyo ama eşim de hiç susmadan ağladığını farkettim.Benimki de güzel emmişti
Uyuyuverseydi ne güzel
Emdiğini çıkardı ağlamaktan
Çarşafta sallarken uyudu sonra azıcık daha emdi yatırdım
Sözde kustu diye de alarmı erkene kurdum
Yine duymamışım
Hep yorgunluktan
Benimki de normalde 5 saate yakın uyuyor artık
Biz 75 günlük olduk sabırla bekliyoruz ama gazı azalmışa benzemiyor hatta bazen artıyormuş gibime geliyor. Kızımın 3.ay dolunca bitmişti ama oğlusun geç bitecek galiba. Var mıdır gazı biten Bebek acaba?Tecrübeli anneler bu gaz sancıları ne zaman bitiyor bugub 72 günlük olduk hergecrn gün artıyor sanki( gaz damlası da kullanmıyorum ama sürekli kucak istiyor yoruldum cok yakında işe de baslayacam nasıl olavak bilmiyorum dr bşr arkadaşa 3.5 ayda geçer demiş ama biter mi acaba (
Benim en büyük kızım 3,5 aylık dı iki alt dişi tam çıkmıştı nerdeyse ama bu nadir bi durum 4.850 doğduğu için gelişimi önden gidiyordu ama bazı bebeklerin diş çıkarma serüveni 1 ay 2 ay sürebilir çok sinir bozucu bi süreç ama bi o kadarda keyifli... İlk dişin ucu gözüktüğünde sürekli parmağınızı ıssırtıyor insan izini görmek içini. Ama çoğunlukla 4 aydan önce çıkarmazlar şimdi başlar 1 ay sonra çıkartırlar ha deyince çıkmıyor ve o dişin kemikden uzama yolculuğu bildiğiniz diş ağrısına yakın o yüzden canları yanıyor yavrularınybütün mızmızlıkları iştahsızlıkları bundan kaynaklı...Bu kadr erken dis çıkarabiliyor mu bebekler dış