Bence lohusa psikolojisiyle bez bırakma işine girersen bir temiz delirirsin
çocuk da tam hazır değilmiş. Birkaç ay içinde sürekli büyük çocuklar tuvalete yapar çişlerini kakalarını diye işle bilinçaltına. Ama tavsiyem abiler tuvalete yapar deme, belki inat olarak reddedebilir. Bazı çocuklar abla abi olmayı içten içe sevmeyebiliyor kıskandıkları için, daha da zorlaştırabilir süreci. Bir de hazır olduğu sinyallerini verdiğinde bezini çıkartmadan tuvalete oturtabilirsin tuvaleti geldiğinde. Bir süre de öyle giderse ona alışır.
Uykudan ağlamadan kesmenin bir yolunu bilmiyorum ama gündüzleri birer öğün kesmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum birkaç haftada bir. Önce yine birkaç gün büyük çocukların uyandıkları zaman süt içmediklerini, onun da büyüdüğünü falan söyle sonra artık uyandığı zaman ya da önce hangi öğünü kesmek istiyorsan o zaman emmeyeceğini söyle. Uyandığı zaman bir şekilde oyalamaya çalış, kesinlikle oturma çünkü oturduğun zaman aklına sadece süt geliyor. İlk iki gün biraz ağlayacak kararlı olursan ve dikkatini başka yöne çekersen biraz ağlamayla adapte olursunuz. Artık o öğünü istememeye başladığı zaman başka bir emme öğününü daha kesebilirsin. Böyle böyle günde 2 öğüne hatta bazı günler tek öğüne indirdim. İlk iki azaltmadan sonra ağlamayı bırakıyorlar. Son iki muhtemelen biraz acılı olacak ama. İyice hazır olmasını bekliyorum ben de tamamen kesmeden önce. ☺
Kalsiyumu sadece süt ürünlerinden almasına gerek yok, hele sütte hepten az var. Hamsi, susam, badem bunlar iyi kalsiyum kaynakları.
Şuradan bakabilirsin, bilimsel kaynaklarla konuşan güvenilir bir doktor bu