• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba canım, bizde uzun süredir böyle aslında sadece uyurken meme veriyorum bir de sütü sağmak zor geliyor bazen gece veriyorum. Ona rağmen artık bıraktırmak istiyorum çünkü o emerken çok sinirleniyorum bilmiyorum sizde var mı bu durum ama emsin istemiyorum artık. Bir de sabrım çok azaldı. İnsan her seye ağlar her seye inat eder mi ya düz duvara kafa atıyor cok yoruldum artık
Bende Delireceğim artık. Her şeye vuruyor kırıyor yere atıyor. Valla daraldım. Sabahtan beri bi o yana koşuyor bi bu yana koşuyor. Başım zonkluyor şu an. Küçük de uyumuyor bugün. Anlaşmışlar sanki

Merhaba canım, bizde uzun süredir böyle aslında sadece uyurken meme veriyorum bir de sütü sağmak zor geliyor bazen gece veriyorum. Ona rağmen artık bıraktırmak istiyorum çünkü o emerken çok sinirleniyorum bilmiyorum sizde var mı bu durum ama emsin istemiyorum artık. Bir de sabrım çok azaldı. İnsan her seye ağlar her seye inat eder mi ya düz duvara kafa atıyor cok yoruldum artık
Canım sende lohusalik var 2.bebek var...çok normal..ben kendimi suçlu hissediyorum gece sınırsız emiyor bazen.onceden otururduk kucagimda emerdi uykuya dalınca yatağına götürdüm.simdi yorgunluktan yanim uzatip emziriyorum uyuyup kalıyorum çünkü ayırmak mümkün degil .cok özlüyorum gün boyu.sinirlenince kendime çok kızıyorum.artik göğüs ucum uyuşuyor yanıyor emmesinden.canlari sağolsun bitecek insallah

Canım sende lohusalik var 2.bebek var...çok normal..ben kendimi suçlu hissediyorum gece sınırsız emiyor bazen.onceden otururduk kucagimda emerdi uykuya dalınca yatağına götürdüm.simdi yorgunluktan yanim uzatip emziriyorum uyuyup kalıyorum çünkü ayırmak mümkün degil .cok özlüyorum gün boyu.sinirlenince kendime çok kızıyorum.artik göğüs ucum uyuşuyor yanıyor emmesinden.canlari sağolsun bitecek insallah
Annelik vicdan sınırında gezinmek, bazen hiç yetememek... bazen delirircesine sevmek..

Ben evde olduğum için biz full devam ediyoruz kızlar ... Napayım bilemiyorum ben de üzmeden kesmek istiyorum ama kafayı yemek üzereyim yemek yemiyor sınırlı şeyler bakliyat sebze ağzına sürmüyor :KK43: nasıl biraktiracagim bilemiyorum öğlen uykusuna da gece uykusuna da emmeden geçmiyor gündüz zaten canı isteyince emmek istiyor vermeyeyim desem ne mümkün :) beni en çok üzen yemek yememesi :KK43:
Canım ayırmadan önce ben süt vermeye başlamıştım. Bi süre sonra sadece süt istedi uyumadan önce. Süt içmeyi seviyor mu ?
Seni çok iyi anlıyorum. Ben kaç gün ağladım duygusal davrandım. Ama şimdi iyi ki diyorum. Sabaha kadar kaç kere uyandırıyordu. Şimdi deliksiz uykunun tadına vardık :)

Merhaba kızlar. Gününüz güzel geçsin. Bir şey sormak istiyorum. Oğlum geceleri uyandığında çok agresif oluyor. Hep bağırıyor. Sizde de var mi böyle bir şey? Ayrı odası var ve kendi kendine uyuyor. Neden oluyordur?

Herkese merhaba.

drucilla drucilla tam siteyegirip tuvalet eğitimini sorayım dedim ve bu mesajını gördüm.
Biz de c.tesi günü başladık. Bugün 6.gündü. gerçekten çok zpr bi süreç. Kakasını son 2 aydır tuvalete yapıyordu. Geldiğinde söylüyordu. Bende buna güvenerek c.tesi günü çıkarttım bezini. 6 gündür sadece 1 kere anne çiş dedi. Geri kalanlar hep benim sormamla ya da götürmemle oldu.:(
Çiş var mı diye soruyorum yok anne diyor. Ama 5 dk sonra her yer çiş oluyor. Napcam bilmiyorum. Yeminle emzirmeyi bırakmaktan korkuyordum o daha kolay geçti. :( Sürekli çığlık atıyor çiş yok tuvalete gitmiycem diye. Ama biliyorum ki var. Beze dönüş mü yapayım sizce bi fikir verin sabrım kalmadı resmen ne zman alışır :(

Canım tuvaleti eğlenceli hale getirmeyi dene belki işe yarar.
Tuvaletle ilgili şarkılar var onları söyleyin.pepenin ve kukulinin var.

İnternetten klozete oturan çocuk çizimleri buldum onları çıkarttım yazıcıdan.klozetin yanına yapıştırdım.tuvaletini yaptığı zaman gülen yüz çizdim o kağıda.
Çok sorma çiş varmı diye.bırak yapsın altına rahatsız olsun.sonra tuvalete otuttur bak buraya yapıcaz çişimizi de.

Hazır olup olmadığı sen daha iyi bilirsin tabi

Canım tuvaleti eğlenceli hale getirmeyi dene belki işe yarar.
Tuvaletle ilgili şarkılar var onları söyleyin.pepenin ve kukulinin var.

İnternetten klozete oturan çocuk çizimleri buldum onları çıkarttım yazıcıdan.klozetin yanına yapıştırdım.tuvaletini yaptığı zaman gülen yüz çizdim o kağıda.
Çok sorma çiş varmı diye.bırak yapsın altına rahatsız olsun.sonra tuvalete otuttur bak buraya yapıcaz çişimizi de.

Hazır olup olmadığı sen daha iyi bilirsin tabi
Çok t eşekkür ederim canım dediklerinin hepsini birebir yapmıştım zaten :) baya işe yaradı onlar tuvaletten korkmuyor ama sık sık soruyorum galiba ondan sıkılıyor. Sormasamda söylemeden yapıyor . Neyse inş alışır bakalım:)

Canım ayırmadan önce ben süt vermeye başlamıştım. Bi süre sonra sadece süt istedi uyumadan önce. Süt içmeyi seviyor mu ?
Seni çok iyi anlıyorum. Ben kaç gün ağladım duygusal davrandım. Ama şimdi iyi ki diyorum. Sabaha kadar kaç kere uyandırıyordu. Şimdi deliksiz uykunun tadına vardık :)
Ah darısı başımıza maşallah sizin uykulara :) sit icmeyi pek sevmiyor bir ara çiğ süt alıyordum yoğurt için kaynatıp ona da veriyordum su sıralar sade süt içmiyor az pekmez kattım bir iki kez içti onu da istemiyor şuan bizim pasanin paşa gonlu ne isterse işte ... Sen sutu nasıl veriyorsun sade mi?

Ah darısı başımıza maşallah sizin uykulara :) sit icmeyi pek sevmiyor bir ara çiğ süt alıyordum yoğurt için kaynatıp ona da veriyordum su sıralar sade süt içmiyor az pekmez kattım bir iki kez içti onu da istemiyor şuan bizim pasanin paşa gonlu ne isterse işte ... Sen sutu nasıl veriyorsun sade mi?
Bizim oğlan da süt içmiyor.kreste de tadına bakıp birakiyormus

Ah bu bidiklar ah ... Yoğurt ve peynir de yemiyor tost yapıyorum onun arasında farketmeyip yiyiyor sadece yani kalsiyum takviyesi anne sütü hariç pek yok daha
Yoğurdu bırakmıştı bir kaç kaşık kreşte yiyor...sınırsız ayran içebilir...peynir de aynı şekilde sadece tostta...

Mete hala söylemiyor ama 3-4 aydır bez değiştirmek olay oluyor bizde. O yüzden de bıraktırmak istiyorum. Aslında şu an hiç hazır değilim. 40 günlük bir bebişim daha var. Ben birkaç ay tuvalet eğitimi için ön hazırlık yaparım zaten. Kitap falan aldınız mı veya nasıl konuşarak hazırladınız eğitime?
Bence lohusa psikolojisiyle bez bırakma işine girersen bir temiz delirirsin 😂😂 çocuk da tam hazır değilmiş. Birkaç ay içinde sürekli büyük çocuklar tuvalete yapar çişlerini kakalarını diye işle bilinçaltına. Ama tavsiyem abiler tuvalete yapar deme, belki inat olarak reddedebilir. Bazı çocuklar abla abi olmayı içten içe sevmeyebiliyor kıskandıkları için, daha da zorlaştırabilir süreci. Bir de hazır olduğu sinyallerini verdiğinde bezini çıkartmadan tuvalete oturtabilirsin tuvaleti geldiğinde. Bir süre de öyle giderse ona alışır.

Ben evde olduğum için biz full devam ediyoruz kızlar ... Napayım bilemiyorum ben de üzmeden kesmek istiyorum ama kafayı yemek üzereyim yemek yemiyor sınırlı şeyler bakliyat sebze ağzına sürmüyor :KK43: nasıl biraktiracagim bilemiyorum öğlen uykusuna da gece uykusuna da emmeden geçmiyor gündüz zaten canı isteyince emmek istiyor vermeyeyim desem ne mümkün :) beni en çok üzen yemek yememesi :KK43:
Uykudan ağlamadan kesmenin bir yolunu bilmiyorum ama gündüzleri birer öğün kesmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum birkaç haftada bir. Önce yine birkaç gün büyük çocukların uyandıkları zaman süt içmediklerini, onun da büyüdüğünü falan söyle sonra artık uyandığı zaman ya da önce hangi öğünü kesmek istiyorsan o zaman emmeyeceğini söyle. Uyandığı zaman bir şekilde oyalamaya çalış, kesinlikle oturma çünkü oturduğun zaman aklına sadece süt geliyor. İlk iki gün biraz ağlayacak kararlı olursan ve dikkatini başka yöne çekersen biraz ağlamayla adapte olursunuz. Artık o öğünü istememeye başladığı zaman başka bir emme öğününü daha kesebilirsin. Böyle böyle günde 2 öğüne hatta bazı günler tek öğüne indirdim. İlk iki azaltmadan sonra ağlamayı bırakıyorlar. Son iki muhtemelen biraz acılı olacak ama. İyice hazır olmasını bekliyorum ben de tamamen kesmeden önce. ☺️

Çok t eşekkür ederim canım dediklerinin hepsini birebir yapmıştım zaten :) baya işe yaradı onlar tuvaletten korkmuyor ama sık sık soruyorum galiba ondan sıkılıyor. Sormasamda söylemeden yapıyor . Neyse inş alışır bakalım:)
Eğer klozete yapıyorsa lazımlığı, lazımlığa yapıyorsa tuvalete oturtmayı deneyebilirsin, bazen birinden biri daha korkutucu ya da rahatsızlık verici gelebiliyor. Belki hoşuna gitmeyen bir şey vardır.

Ah bu bidiklar ah ... Yoğurt ve peynir de yemiyor tost yapıyorum onun arasında farketmeyip yiyiyor sadece yani kalsiyum takviyesi anne sütü hariç pek yok daha
Kalsiyumu sadece süt ürünlerinden almasına gerek yok, hele sütte hepten az var. Hamsi, susam, badem bunlar iyi kalsiyum kaynakları. Şuradan bakabilirsin, bilimsel kaynaklarla konuşan güvenilir bir doktor bu

Bence lohusa psikolojisiyle bez bırakma işine girersen bir temiz delirirsin 😂😂 çocuk da tam hazır değilmiş. Birkaç ay içinde sürekli büyük çocuklar tuvalete yapar çişlerini kakalarını diye işle bilinçaltına. Ama tavsiyem abiler tuvalete yapar deme, belki inat olarak reddedebilir. Bazı çocuklar abla abi olmayı içten içe sevmeyebiliyor kıskandıkları için, daha da zorlaştırabilir süreci. Bir de hazır olduğu sinyallerini verdiğinde bezini çıkartmadan tuvalete oturtabilirsin tuvaleti geldiğinde. Bir süre de öyle giderse ona alışır.

Uykudan ağlamadan kesmenin bir yolunu bilmiyorum ama gündüzleri birer öğün kesmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum birkaç haftada bir. Önce yine birkaç gün büyük çocukların uyandıkları zaman süt içmediklerini, onun da büyüdüğünü falan söyle sonra artık uyandığı zaman ya da önce hangi öğünü kesmek istiyorsan o zaman emmeyeceğini söyle. Uyandığı zaman bir şekilde oyalamaya çalış, kesinlikle oturma çünkü oturduğun zaman aklına sadece süt geliyor. İlk iki gün biraz ağlayacak kararlı olursan ve dikkatini başka yöne çekersen biraz ağlamayla adapte olursunuz. Artık o öğünü istememeye başladığı zaman başka bir emme öğününü daha kesebilirsin. Böyle böyle günde 2 öğüne hatta bazı günler tek öğüne indirdim. İlk iki azaltmadan sonra ağlamayı bırakıyorlar. Son iki muhtemelen biraz acılı olacak ama. İyice hazır olmasını bekliyorum ben de tamamen kesmeden önce. ☺️

Kalsiyumu sadece süt ürünlerinden almasına gerek yok, hele sütte hepten az var. Hamsi, susam, badem bunlar iyi kalsiyum kaynakları. Şuradan bakabilirsin, bilimsel kaynaklarla konuşan güvenilir bir doktor bu
Çok teşekkür ederim ☺️ evet ara ara öyle söylüyorum veya bizim gibi klozete oturmak ister misin falan diyorum. Şu anda hayır diyor çoğunlukla. Evet dediğinde de oyun için istiyor. Lohusa depresyonu adına 45 gündür iyiydim ama şu ara eşim yüzünden tavan yaptı. Daha da kötü olmamak için kendime telkinlerde bulunuyorum. O yüzden cidden de tuvaket eğitiminin zamanı değil şu an. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

Herkese merhaba.

drucilla drucilla tam siteyegirip tuvalet eğitimini sorayım dedim ve bu mesajını gördüm.
Biz de c.tesi günü başladık. Bugün 6.gündü. gerçekten çok zpr bi süreç. Kakasını son 2 aydır tuvalete yapıyordu. Geldiğinde söylüyordu. Bende buna güvenerek c.tesi günü çıkarttım bezini. 6 gündür sadece 1 kere anne çiş dedi. Geri kalanlar hep benim sormamla ya da götürmemle oldu.:KK43:
Çiş var mı diye soruyorum yok anne diyor. Ama 5 dk sonra her yer çiş oluyor. Napcam bilmiyorum. Yeminle emzirmeyi bırakmaktan korkuyordum o daha kolay geçti. :KK43: Sürekli çığlık atıyor çiş yok tuvalete gitmiycem diye. Ama biliyorum ki var. Beze dönüş mü yapayım sizce bi fikir verin sabrım kalmadı resmen ne zman alışır :KK43:
ayni baris iste. 1 ayi gecti hala soylemiyor. bazen gitmemek icin direniyor. disardaysak soylemeye basladi bu ara cisim var diye. bide evde arada kacirsa da kakayi soylemeye basladi. zaman alan bi surec.

Uykudan ağlamadan kesmenin bir yolunu bilmiyorum ama gündüzleri birer öğün kesmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum birkaç haftada bir. Önce yine birkaç gün büyük çocukların uyandıkları zaman süt içmediklerini, onun da büyüdüğünü falan söyle sonra artık uyandığı zaman ya da önce hangi öğünü kesmek istiyorsan o zaman emmeyeceğini söyle. Uyandığı zaman bir şekilde oyalamaya çalış, kesinlikle oturma çünkü oturduğun zaman aklına sadece süt geliyor. İlk iki gün biraz ağlayacak kararlı olursan ve dikkatini başka yöne çekersen biraz ağlamayla adapte olursunuz. Artık o öğünü istememeye başladığı zaman başka bir emme öğününü daha kesebilirsin. Böyle böyle günde 2 öğüne hatta bazı günler tek öğüne indirdim. İlk iki azaltmadan sonra ağlamayı bırakıyorlar. Son iki muhtemelen biraz acılı olacak ama. İyice hazır olmasını bekliyorum ben de tamamen kesmeden önce. ☺

Evet kararlı olup baslayacagim inşallah teşekkür ederim canım 😊 hep aman su dönem geçsin bu dönem geçsin diye erteleyip duruyorum işte... Kalsiyum kaynaklarıyla da ilgili olarak susam ürünü tahin tüketiyoruz aslında bademi bilmiyordum . Ben de yararlanacagim paylaşımdan teşekkürler

ayni baris iste. 1 ayi gecti hala soylemiyor. bazen gitmemek icin direniyor. disardaysak soylemeye basladi bu ara cisim var diye. bide evde arada kacirsa da kakayi soylemeye basladi. zaman alan bi surec.
Şükür bu hafta daha iyiyiz. En azından çişi gelince birazını kaçırıp kalanı tutabiliyor :KK51:
Pes etmek yok , başarıcazz :rapci:

:KK3: selam canim diş durumları aşırı huysuzluk ve emme krizleriyle bogusuyoruz :) sizlerde ne var ne yok nasıl gidiyor iş kreş ?
Emme krizleri bizde de başladı birkaç gündür yeniden. Ne güzel günde 1-2 keze düşmüştü şimdi ağlayarak istiyor bıraksam 4-5 kez emecek. Diş mi diye bakmama da izin vermiyor. Bir de sabahın köründe uyanıp gece de geç yatıyor, üstelik gündüz de uyumuyor haftada en az 3 gün. Değişik bir psikolojide geçiyor bizim günlerimiz, şu yaşadığımız birkaç gün bana aşırı saçma ve krizli geliyor. Normale dönsün istiyorum artık çocuğum, delirtecek beni çünkü bu gidişle.

D dstn33 bizde durumlar şu yukarıdaki gibi, sende nasıl? Sağlığı nasıl? Kreşe alıştı mı?

Emme krizleri bizde de başladı birkaç gündür yeniden. Ne güzel günde 1-2 keze düşmüştü şimdi ağlayarak istiyor bıraksam 4-5 kez emecek. Diş mi diye bakmama da izin vermiyor. Bir de sabahın köründe uyanıp gece de geç yatıyor, üstelik gündüz de uyumuyor haftada en az 3 gün. Değişik bir psikolojide geçiyor bizim günlerimiz, şu yaşadığımız birkaç gün bana aşırı saçma ve krizli geliyor. Normale dönsün istiyorum artık çocuğum, delirtecek beni çünkü bu gidişle.

D dstn33 bizde durumlar şu yukarıdaki gibi, sende nasıl? Sağlığı nasıl? Kreşe alıştı mı?
All-izz-well All-izz-well arkadaslar hepimiz yeni hayatimiza alıştık hamdolsun.hala hunharca emiyor.tuvalet eğitimine de yaklaştık sanirim bezini kirletinde kotu koku alan insanlar gibi elini burnuna dogru yelpaze gibi sallıyor yüzünü burusturuyor sanki ben kirlettim onun bezini :KK70: kreşe alıştı..biz de onun kreşte olmasına alıştık zırt pırt kresi aramiyoruZ.orada beslenmesi düzene girdi evde olduğundan çok yiyor miktar ve çeşit olarak.masallah diyeyim kilo aldı.uzerini değişmeyi tan beceremese de çorap ayakkabı terlik kendisi giyip çıkartabiliyor.:nazar:

Back