Dana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorum
Yuh 3 kelimeli cümle mi! Defne’nin kelime haznesi iyidir yine de hiç üç kelimeli cümle kurmadı daha. İki kelimeli bile ilk tercihi olmuyor çoğu zaman.
Bence abartmış. Daha 2 yaşında bile değil bu çocuklar ve 2,5 yaşından önce cümleler şakıyan çocuk çok az gördüm ben şimdiye kadar.
Eğer tek sebep buysa ben o doktordan şüphe duyarım, leblebi gibi antidepresan dağıtma işi dahiliyeden çocuk doktorlarına düştüyse işimiz var! Çocuk izole büyümüşse anne babasından başkasını istememesinden doğal ne olabilir ki?
Tv’nin konuşma üzerinde negatif etkisi olduğuna dair çok fazla şey okudum, o yüzden belki o bir etken olabilir diyorum.
Onun dışında şehirdeki yalnızlığınızı kitap okuyarak ve sürekli konuşarak kapatabilirsiniz. Hem ona oku hem kendin için okuyacaklarını sesli oku. Bu huyum yüzünden şimdi her kıyafetin etiketini, her kullanım kılavuzunu sesli okutuyor bana. Nece olduğunu bile bilmediğim dünya kadar şeyi okuyorum her gün. Yıldım gerçi bundan tavsiye etmesem mi acaba
Yolda yürürken sürekli konuşuyorum, soru soruyorum cevap vermesini bekliyorum. Işıkları anlatıyorum, iş makinelerini, yoldan geçen minibüs hattının nereye gittiğini vs. Her şeyden bahsediyorum ve bazen içlerinden en olmayacak olan kelimeleri söyleyiveriyor daha sonra görünce.
Sen ona konuşma fırsatı tanırsan ve sürekli konuşursan şimdi kelimeleri söylemese bile hafızaya atıyordur hiç merak etme.